Thursday, March 29, 2018

Bebas Jerawat Dalam Dua Minggu - Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment

Kulit Bebas Jerawat Dalam Dua Minggu - Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment


Tinggal di negara Asia ni dengan cuaca yang panas kadang hujan ni ,  tak lari dari tumbuh jerawat baik dekat muka atau badan . Jerawat ? walaupun seketul dua , kalau tumbuh di muka boleh hilangkan mood si tuan badan dan menyebabkan kemurungan woo.. !  . Lisa lah tu salah satunya . Walaupun bukan jenis kulit berminyak , kalau dah tiba masa bendera merah wanita tiap bulan ni kadang memang akan tumbuh jerawat. Hormon la katakan.. ada kawan sugestkan pakai Eucerin ,So apalagi.. Lisa nak cuba  juga kulit bebas jerawat dalam dua minggu dengan Eucerin ProACNE Solution A.I Clearing Treatment


Eucerin Proacne Solution A.I Clearing Treatment 

Kebanyakan kalau berdepan dengan jerawat ni , korang mesti tak sabar nak cari produk untuk hilangkan jerawat  dengan masa yang singkat . Tangan gatal nak sentuh-sentuh pastu nak picit keluarkan jerawat tu .kan kan... nanti boleh berbekas tau ! 



Tahukah Anda , sesetengah produk boleh menjadikan kulit kering dan mengakibatkan kerengsaan . Lisa sendiri pun pernah rasa sebelum ini , kulit menggelupas dan kering .. Tak best rasa! Dah la duduk dalam aircond ... huhu. Nasib baik dikenalkan dengan  Eucerin , salah satu jenama dermo-kosmetik paling dipercayai diseluruh dunia yang menghasilkan produk penjagaan kulit anti jerawat yang bukan saha menyuburkan kulit malah membantu menghapuskan jerawat dengan lembut iaitu Eucerin Proacne Solution A.I Clearing Treatment . 


Lisa ingat hanya untuk jerawat je , Eucerin boleh juga digunakan untuk pelembab. WOW ! boleh try juga ni... mungkin korang yang nk travel keluar negara dengan cuaca yang berlainan dari disini .



KELEBIHAN EUCERIN ProACNE Solution A.I Clearing Treatment 


Nak pakai produk mesti nak tahu juga apa kelebihannya juga kan...?  . Pelembap untuk kulit berminyak dan berjerawat  ini direka dan diuji khas untuk membersihkan pori yang tersumbat, mengurangkan dan menghalang kemunculan semula jerawat, di samping mengekalkan kelembapan kulit.  
Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment mengurangkan jerawat komedon* dalam masa hanya DUA minggu tanpa mengeringkan kulit. 



Diformulasikan khusus dengan bahan aktif yang terbukti berkesan untuk mengawal kerengsaan untuk kulit lebih licin dan sihat terdiri daripada :

Sepuluh peratus  Hydroxy Complex, kombinasi tiga ejen pengelupasan yang berkuasa tinggi iaitu  AHA (asid glikolik), BHA (asid salisilik) dan PHA (gluconolactone) yang membantu memperbaharui permukaan kulit, membersihkan pori, mengurangkan bakteria penyebab jerawat, P. acnes, dan menanggalkan sel kulit mati;
Licochalcone A, bahan anti radang yang mengurangkan kerengsaan dan membantu mengurangkan kemerahan pada wajah;
Dexpanthenol, yang terhasil daripada vitamin B5 adalah pelembap yang mengekalkan kandugan air dalam wajah untuk meningkatkan daya tahan kulit dan melindunginya daripada pencemaran alam sekitar.






CARA PEMAKAIAN : 

  • Sapukan pada kulit wajah yang telah dibersikan . Kena cuci muka dulu tau sebelum pakai Eucerin Pro Acne ini . Untuk kulit yang sedang hadapi masalah jerawat , sapukan pagi dan petang . Elakkan dari terkena sinar matahari secara langsung ye . 


Apabila korang gunakan sebagai sebahagian daripada regim lengkap penjagaan kulit pada waktu malam**, sapukan diwajah ketika malam sebelum tidur .  Testimoni dari pengguna ni bagitau lah , yang mereka dapat perubahan selepas dua minggu dan dalam masa lapan minggu, kulit wajah menjadi lebih mulus. Wah.. yang ini kena try lagi sampai lapan minggu ini . Nak kulit mulus , falwes dan gebu ... sapa tak nak ! 

Sebanyak 94 peratus pengguna bersetuju yang Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment menghalang pertumbuhan jerawat baharu dan mengurangkan bekas jerawat hitam sementara 80 peratus pengguna bersetuju produk ini mengurangkan bintik putih, bintik hitam, dan mengurangkan jerawat yang bengkak.***


CABARAN BEBAS-JERAWAT EUCERIN 14 HARI ! 


Teruja nak pakai ? OfCoz la...  Sebabkan feedback testimoni dan review pengguna tu ramai yang bagi keputusan yang menberangsangkan ini  , Pengguna di Malaysia boleh mencuba pelembap terbaru untuk kulit berjerawat ini dalam Cabaran Bebas-Jerawat  Eucerin® 14 Hari melalui dua langkah mudah:
Langkah Pertama: Ambil gambar kulit anda pada Hari Pertama dan Hari Ke-14 selepas penggunaan selama 14 hari
Langkah Kedua: Poskan gambar “sebelum dan selepas” anda dan kongsi pengalaman anda menggunakan produk ini di halaman Facebook dengan hashtag #EucerinProACNE

Pemenang berpeluang memenangi Hadiah Utama iaitu produk Eucerin® bernilai RM5,000, manakala pemenang tempat kedua akan membawa pulang produk Eucerin® bernilai RM2,000. Lima Pemenang Bertuah pula akan memenangi produk bernilai RM1,000 setiap seorang.

*t&c applicable

REVIEW LISA 


Memula dapat produk , teruja weih nak cuba produk baru ini . Lisa pun try juga buat cabaran tu 14DAYS ACNE CLEAR CHALLENGE WITH EUCERIN . Dah alang- alang tumbuh seketul dua jerawat di wajah , Lisa sahut la cabaran tu sekali kan . Nak tengok menjadi ke tidak . Dan korang boleh tengok sendiri gambar before dan after dibawah ini. Memang berkesan weih . Aumm  Lepas 14hari pakai Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment  ,jerawat dah ilang.. dah flowes . Suka dengan ni sebab dia melembabkan kulit muka ( moisturizer for oily jugak) . Recommended sangat untuk korang ! Lebih lebih kulit berminyak dan rawan jerawat tu. Cubalah !





Rujuk gambar sebelum dan selepas .. nampak kan perbezaanya .
Apa yang Lisa suka dari Eucerin ni , ianya tak pedih kat muka , tak menggelupas dan juga wangi ( tak bau ubat ) . 
Sharing is caring, using Eucerin® ProACNE A.I Clearing Treatment ☺
- moisturizer for acne-prone skin
- moisturizer for oily
- acne-prone skin
- anti acne moisturizer



Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment adalah sebahagian daripada produk penjagaan kulit komprehensif ProACNE**** yang terdiri daripada pencuci muka, pelembap, skrub, serum dan pelembap siang. Dapatkannya di farmasi seluruh negara dengan harga yang disyorkan iaitu RM62.  Produk ini beserta produk lain dalam rangkaian yang sama kini tersedia dalam bungkusan yang diperbaharui. 


Untuk maklumat lanjut tentang rangkaian penuh penjagaan muka ProACNE daripada Eucerin®,
 sila layari :- 
website :  www.eucerin.my atau 


NOTA :
* Jerawat komedon merujuk kepada bintik hitam, bintik putih dan bintik kecil (papul) yang biasanya terdapat di dahi dan dagu pengguna yang mengalami masalah jerawat.
**Kulit berjerawat dipengaruhi oleh gaya hidup, faktor hormon dan keturunan, oleh itu penjagaan tambahan mungkin diperlukan untuk membantu mengurangkan komedon atau masalah jerawat, di samping amalan regimen penjagaan wajah yang betul. Untuk kes yang teruk, pengguna disarankan untuk mendapatkan rawatan daripada ahli dermatologi.
***Berdasarkan ujian yang dijalankan di Thailand dengan dua Sel yang terdiri daripada 80 peserta setiap satu
**** Eucerin® ProACNE dahulunya dikenali sebagai Eucerin® DermoPURIFYER 

Jangan lupa untuk cuba ! GOOD LUCK ! :-* Untuk info , term dan condition contest tu korang boleh baca di facebook Eucerin ,  Link diatas  kayh. 
Wednesday, March 28, 2018

Pelakon Zahir Tak Terucap

Pelakon Zahir Tak Terucap

Lama juga Lisa tak tengok drama yang dilakonkan Saharul Ridzwn ni . Drama terbaru TV3 ,  Zahir Tak Terucap yang akan menggantikan Tiada Arah Jodoh Kita . Diantara pelakon Zahir Tak Terucap : Saharul Ridzwan, Airel Zafrel, Raysha Rizrose, Chacha Maembong, Farisha Irwayu, Esma Daniel, Idris Mat Diah, Rosnah Johari, Syafiqa Zamriez, Saufi Ramli, Elya Miera, Meor Mohd, Annie Ariffin, Azzahra Ahmad, Abu Belalang, Effa Alhabshee, Ismail Jejaka, Elanie Aidid, Azlinda Aziz . Drama ini tayang setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 7 malam di TV3

Senarai Pelakon Zahir Tak Terucap


Watak dan senarai pelakon zahir tak terucap seperti dibawah ini :


PELAKONWATAK
Saharul Ridzwan Hisyam
Airel Zafrel Haziq
Raysha Rizrose Aishah
Chacha Maembong Aireen
Esma Daniel Razak
Farisha Irwayu Noraini
Idris Mat Diah Nordin
Rosnah Johari Zaharah
Syafiqa Zamriez Zara
Saufi Ramli Zahim
Elya Miera Laila
Meor Mohd Azril
Annie Ariffin Mimi
Azzahra Ahmad Mira 

LAGU TEMA / OST
Delusi - MJ (Meeya & Joe)
Cahaya - Syara

SINOPSIS ZAHIR TAK TERUCAP

Mengisahkan kehidupan dua adik- beradik, Hisyam (Saharul Ridzwan) dan Haziq (Aeril Zafrel) yang bersaing merebut cinta Aisyah (Raysha Rizrose), namun kehadiran Aireen (Chacha Maembong) cuba menghalang Aisyah daripada mengecapi kebahagiaan.

Hisyam terpaksa berkorban menjadi ‘kambing hitam’ dan mengakui segala kejahatan Haziq semata-mata mahu menutup aib abangnya itu yang telah meninggal dunia. Hisyam redha dan mencari Aisyah, cinta pandang pertamanya yang dirogol oleh abangnya dulu untuk bertanggungjawab namun mendapat halangan daripada kedua-dua keluarga dan bakal tunangnya, Aireen. 

Macam best je ... nak tengok la :D 


GAMBAR PELAKON 








Tuesday, March 27, 2018

Cara Merawat Bayi HAMSTER Yang Baru Lahir

cara merawat hamster

Cara Merawat Bayi HAMSTER Yang Baru Lahir

Assalamualaikum ! Sebelum raya cina rasanya , Lisa mula bela Hamster 2 ekor ni . Kawan bagi je , sebenarnya tak pernah terfikir tuk bela hamster sebab dengar kata hamster ni busuk dan susah nakjaga . Hamster ni berusia agak-agak dalam 1 bulan lebih kot masa tu . Dah bela ni ., mula seronok pula rasa . Hari-hari selepas balik kerja je mesti Lisa akan bersembang dengan hamster ni . Hahaha.. macam la hamster tu paham ! Malam tadi hamster ni beranak pula . Kecut perut juga sebenarnya sebab tak tau sangat nak jaga . Tak memasal tengah malam google cari cara untuk merawat bayi hamster yang baru Lahir

Langkah-langkah cara untuk merawat bayi hamster yang baru lahir

Seperti yang Lisa cakap tadi , ini pengalaman pertama bela hamster . Jadi tak tahu menahu nak jaga bayi ni . Tak kan tengah malam buta nak tanya kawan sebab nak minta ajar tips merawat atau jaga bayi hamster kot . Dah tentu semua dah tidur . Nasib la ada google dan youtube yang sangat membantu . Jadi Lisa pula yang akan kongsikan untuk korang . 

1. Kalau korang perasan Hamster tu dah bunting , korang kena keluarkan roda atau segala jenis mainan  dalam kandang tu  . Sebab Hamster yang bunting ni lebih agresif dan cara ini juga akan mengurangkan kadar keguguran pada hamster. Ciri-ciri hamster bunting adalah :

  • Bentuk tubuh bulat ( gemuk semacam je ), perut bahagian belakang membuncit
  • Menjadi sangat agresif ( suka mengigit tangan tuannya ) dan sering menyerang si jantan
  • Makan dan minum lebih banyak dari biasa ( kuat sangat minum )
  • Mulai membuat sarang ( selalu mengkais2 serbuk kayu mcm nak buat sarang )
  • Puting susu membesar dan terlihat sangat jelas ( selalu la belek2 hamster anda!! )
  • Kadang ciri-ciri 1 dan 2 akan terlihat menjelang mau melahirkan


2. Pisahkan Hamster jantan dan betina , untuk elak hamster jantan makan bayi-bayi tu . Korang kena letakkan ibu hamster dengan anak-anaknya di kandang yang lain . 

3.Bayi hamster yang baru lahir biasanya akan berwarna merah atau merah muda pink pink gitu. Jika bayi hamster tu berwarna biru  , tandanya dah mati dan korang kena keluarkan . Oh ya mata bayi hamster biasanya memang tertutup sebab walaupun dah dilahirkan , hamster masih tak boleh melihat.


4. Jangan sentuh bayi hamster dengan jari . 

Langkah seterusnya yang perlu korang lakukan adalah dengan tidak menyentuh bayi hamster menggunakan jari. Hal seperti larangan itu tidak hanya berlaku untuk hamster saja, beberapa binatang seperti kucing pun alangkah baiknya kita tidak memegang anaknya karena dengan menyentuhnya membuat bau tangan akan melekat di badan si bayi hamster dan akan menjadi ancaman bagi sang ibu hamster. .Ibu hamster akan anggap bayi itu ancaman dan akan segera meninggalkan bayi itu dan tidak akan merawatnya. Boleh jadi  bayi hamster akan di makan olehnya . So kalau korang nak pindahkan bayi hamster tu , pakai sudu ye ... jangan lupa bawa serbuk kayu tu sekali . 


Malam tadi sebab aku nerves dan tak tahu , aku men pegang macam tu je . Nasib baik ibu tu still mengaku tu anak dia . Risau juga kalau kena makan nantinya . Fuh.. 

5. Jangan tengok dan jangan ganggu ibu hamster dengan kerap. 
Ibu hamster macam manusia juga , ada perasaan lepas beranak tu . Penat ye , stess pun ye juga . Jadi korang janganla selalu skodeng ibu dan anak tu . Nanti bertambah stress dan boleh jadi mati atau makan bayi hamster tu . 

6. Jangan bersihkan kandang bayi hamster dalam masa 1-3 minggu . 
Masa ini memang bayi memang kuat menyusu dengan ibu hamster , korang jangan la bersihkan kandang tu nanti bau dah lain . Kang ibu tak kenal bayi tu dah .. pastu biarkan terlantar macam tu je ... sian kat anak. 

7. Berikan makanan dan minuman yang cukup .Dan kalau boleh tambahkan tempat minuman hamster tu . Nanti jika anak-anak dah mula membesar , mereka akan berebut untuk makan dan minum sendiri sebab tu kena letak tambahan makanan dan minuman. 

8.Setelah si bayi berumur 3 minggu sudah boleh dipisahkan dengan ibunya. berikan jarak waktu sekitar 1-2 minggu agar si ibu betina dapat berehat memulihkan staminanya. Setelah itu boleh dicampur lagi dengan pejantan dan mainannya juga boleh dimasukkan kedalam kandangnya. Tapi ingat jangan sekali-kali mencampur bayi yang berumur 3 minggu tersebut dengan kedua induknya sebab sipejantan bisa saja membunuh anak-anaknya dan memakannya. Biasanya setelah sibetina dicampur lagi dengan pejantannya, dia boleh bunting lagi dalam kitaran 2 minggu berikutnya. FUh makin banyak la nanti anak hamster tu .


Hamster yang menyusui perlukan lebih banyak makanan. Selain itu, tambahkan jenis makanan berprotein tinggi seperti telur yang sudah dimasak, tahu, atau roti yang sudah direndam dalam susu.


Contoh Makanan Sihat:

  • Epal
  • Pear
  • Pisang
  • carrot
  • Jagung manis (pemberian dalam jumlah banyak bisa mengakibatkan kerontokan bulu)
  • Kentang (harus direbus dulu)
  • Kacang tanah
  • Kacang kulit
  • Kacang almond
  • Kacang soya
  • Roti tawar
  • Biskut Cracker
  • Oatmeal
  • Corn Flakes
Doakan aku mampu kenali jantina bayi hamster ni dan rawat sampai la tumbuh dewasa nanti. Hahah takut bertambah lagi banyak pastu tak terjaga nanti . Kang Lisa nangis kalau tengok hamster macam kes kucing mati :( Kalau korang ada tips lain , jangan lupa share dengan Lisa sekali . :D tulis je dalam komen bawah ini , nanti Lisa baca .

Sunday, March 25, 2018

GAMBAR DAN NAMA ANAK SITI NURHALIZA

NAMA ANAK SITI NURHALIZA 

Hari yang ditunggu-tunggu telah tiba . " GAMBAR DAN NAMA ANAK SITI NURHALIZA - Dato' K " masih hangat bermain difikiran ( walaupun gambar tak rasmi sebelum ini dah tersebar ) .  Sebentar tadi Siti Nurhaliza atau CTDK dah upload secara 'rasmi ' gambar puteri sulung hasil perkahwinannya  bersama Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa yang lahir pada Isnin lepas. Comel sungguh , si comel pipi merah ni . Buat masa kini, nama yang diketahui bermula dengan Siti A dan nama panggilan sementara pula Fatimah Az Zahra sempena nama anak Rasulullah s.a.w. 

Artikel berkaitan : Tahniah Siti Nurhaliza Bersalin Bayi Perempuan 


GAMBAR DAN NAMA ANAK SITI NURHALIZA 


Nama anak Siti Nurhaliza - Dato' K akan diumumkan secara LIVE pada pukul 9 nanti di akaun Youtube : SITI NURHALIZA   . Tak sabarnyaa ! SITI AAFIYAH BINTI KHALID , nama anak Siti Nurhaliza Dato' Seri Khalid


Gambar dan nama atau video anak siti nurhaliza , si comel pipi merah anak CTDK boleh tengok di akaun instagram : @CTDK 

Saturday, March 24, 2018

LIRIK DI MATAMU - SUFIAN SUHAIMI

LIRIK LAGU DI MATAMU - SUFIAN SUHAIMI

Lagu "Di matamu" dari Sufian Suhaimi ,dalam masa satu hari sahaja  , jumlah tontonan untuk video dalam youtube dah mencecah lebih dari 1 juta . Wah... betul-betul viral . Tak ramai penyanyi yang dapat sambutan hangat seperti ini. Mungkin juga sebab kes putus tunang dengan El kot ( eh.. membawang pulak . Lirik lagu DI MATAMU - SUFIAN SUHAIMI ada dibawah ini.  

Lirik DI MATAMU - SUFIAN SUHAIMI 


Apakah kau cuba untuk menentukan
Keikhlasan hatiku padamu
Betapa ku mencuba
Mendapatkan secebis kasihmu

Apakah kau tak mampu tuk menentukan
Di antara kaca dan permata
Betapa telahanmu
Memaksaku mengundurkan diri

Dan tak seharusnya aku
Bertemu dirimu, didunia ini
Dan kau membuang diriku
Sesuka hatimu, dan memilih dia

Dan ku tersandar begini
Meratapi hati, yang t'lah dilukai
Aku sedar betapa hinanya
Ku dimatamu

Dan tak seharusnya aku
Bertemu dirimu, didunia ini
Dan kau membuang diriku
Sesuka hatimu, dan memilih dia

Dan ku tersandar begini
Meratapi hati, yang t'lah dilukai
Aku sedar betapa hinanya 
Ku di matamu

Friday, March 23, 2018

Biodata Mona Allen

Biodata Mona Allen

“Awak Nampak Birulah”  Korang masih ingat dengan Tasha Celcom pada tahun 1999 ? Telatah manjanya dalam iklan Celcom membuatkan Muna meraih populariti yang tinggi dalam sekelip mata. Ya.. orang yang sama iaitu MONA ALLEN atau nama sebenarnya Munna Hafiraneza Allen . Pernah berlakon dalam drama Mr Donut karamel dan juga cik serba tahu , buat masa ini Mona melakonkan watak Ramona dalam MONALISA . Jom ketahui lebih lagi tentang Biodata Mona Allen



Biodata Penuh Pelakon  Mona Allen


Nama Penuh: Munna Hafiraneza Allen
Nama Panggilan: Mona Allen
Mona Allen berdarah kacukan Melayu-Inggeris 
Umur: 33 (2018 )
Kerjaya: Pelakon ,hos 
Drama: Mr. Donut Karamel, Cik Serba Tahu , Drama Mr Stalker Saya Cintakan Awaklah! (2017) , MONALISA 
Pernah menjadi hos program Sinaran Pasport pada tahun 2000 . 

Laman Sosial:
Twitter: https://twitter.com/monaallen_ma

Gambar Mona Allen 




T-Shirt AirAsia MAKNA Kempen Kesedaran Kanser


T-Shirt AirAsia MAKNA Kempen Kesedaran Kanser

Assalamualaikum ! Kanser , salah satu penyakit yang sampai sekarang masih belum dapat diketahui tanda-tanda awal . Pesakit biasanya akan tahu jika kanser tu dah merebak sampai stage 3 atau stage 4 . Dan wanita paling banyak terkena kanser terutamanya kanser payudara . Kakak Ipar Lisa pun salah seorang dari Cancer Survivor , tahun lepas baru je buat pembedahan untuk buang payudara . Terkejut juga sebab dia sendiri pun tak pernah tahu yang dia ada kanser . TAHUKAH ANDA ? AirAsia mengadakan kempen kesedaran terhadap kanser sejak beberapa tahun lepas. Dengan setiap pembelian T-Shirt AirAsia Makna , dana itu akan disumbangkan kepada Majlis Kanser Nasional ( MAKNA) untuk membantu pesakit kanser yang memerlukan . 

T-Shirt AirAsia MAKNA 2018 #AirAsiaMakna

AirAsia telah menghasilkan t-shrit #AirAsiaMAKNA dengan rekaan terhad bagi mengumpul dana untuk Majlis Kanser Nasional Malaysia (MAKNA), dengan harga RM30 sehelai. T-shirt tersedia dalam saiz dewasa dan kanak-kanak bagi kedua lelaki dan perempuan. 

Direka dan dihasilkan oleh AirAsia Allstars (staff AirAsia) sendiri, t-shirt ini memaparkan rekaan uniform ikonik kapten dan pramugari AirAsia yang membawa logo MAKNA dan slogan ‘A Meaning To Life’ di bahagian belakang t-shirt tersebut; mengutus mesej positif sebagai sebahagian dari kempen CSR ini.

Lawati laman www.airasia.com/airasiamakna untuk maklumat lanjut.

Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia Berhad, Aireen Omar berkata, “Kesemua hasil dari jualan t-shirt ini akan disalurkan terus kepada Majlis Kanser Nasional Malaysia. Kami berharap dapat membantu dan menyumbang terhadap membasmi kanser, begitu juga dalam memberikan kebajikan yang diperlukan bagi mereka yang kurang berkemampuan melalui kempen #AirAsiaMAKNA. Lebih dari seratus ribu pesakit kanser yang menerima bantuan dari MAKNA dan kami berharap dapat meningkatkan lagi jumlah tersebut menerusi jumlah yang terkumpul dari kempen ini.”
Baca juga : Limited Edition AirAsia MAKNA T-Shirt 


Bagaimana Untuk Membeli T-Shirt AirAsia Makna ?


T-Shirt ini edisi terhad , jika korang nak buat pembelian , kalian boleh layari di website ini : https://makna.org.my/airasiamakna/ . Size dan ukuran semua ada dilaman itu . 

Jom bantu mereka yang memerlukan . #FIGHTFORCANCER 


Thursday, March 22, 2018

PELAKON DRAMA MONALISA


Pelakon Drama MONALISA

Drama bersiri Mona Lisa adaptasi daripada drama Korea berjudul 'Two Women's Room'. Menggantikan drama Syurga Yang Kedua , yang tayang sebelum ini . Menampilkan gandingan pelakon drama MonaLisa iaitu : Zara Zya, Mona Allen, Nazim Othman, dan Hafreez Adam. Drama rantaian 80 episod arahan Shahrulezad Mohameddin. Ditayangkan menerusi slot Tiara di saluran Astro Prima dan Maya HD pada setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 6.00 petang di saluran Astro Prima dan Maya HD.. Katanya drama version korea tu best ceritanya ...yang version malaysia tak tau pula, kena tengok juga ni ! 

Watak Pelakon MonaLisa



PELAKON 
WATAK
Zara Zya
Melissa
Ramona 
Nazim Othman
Johan 
Hafreez Adam
Adam Hakim
Amyza Aznan

Roy Azman

Shahriza Mahmud

Fatin Nur Afifah


OST MONALISA 

Tajuk : Esok Masih Ada
Penyanyi : Hannah Delisha 


SINOPSIS MONALISA

Kisah Melissa seorang pewaris hotel terkenal. Melissa mempunyai hubungan romantik dengan Johan yang juga merupakan pengurus hotel tersebut. Kehidupannya berubah apabila berkawan dengan Ramona yang cemburu akan kemewahan yang dimilikinya. Ramona merancang untuk mengambil segalanya milik Melissa termasuklah teman lelakinya Johan. Ramona kemudiannya berjaya meyakinkan dewan pengarah untuk memecat Melissa dari kedudukannya sebagai Naib Presiden. 

Disaat Melissa ditimpa kesusahan, Adam mebantu Melissa mendapatkan pekerjaan di restorannya. Adam sebelum ini pernah bekerja sebagai tukang masak di hotel tersebut. Melissa merancang untuk membalas dendam dan merampas kembali haknya.


Monday, March 19, 2018

Tahniah Siti Nurhaliza Bersalin Bayi Perempuan


Alhamdulillah ! Yang dinanti-nanti telah lahir dengan selamat . Rasa Happy pula dapat perkhabaran yang Tok Ti bersalin . Tahniah untuk Dato’ Sri Siti Nurhaliza yang telah selamat melahirkan bayi perempuan seberat 3.55 kilogram di sebuah pusat perubatan di ibu kota, kira-kira jam 8.17 pagi. Tak sabar nak tengok dan tahu nama #babyctdk . 

Tahniah Siti Nurhaliza Bersalin Bayi Perempuan 


Aku happy hari ni ! Even bukan aku yang melahirkan, tapi aku happy sebagai peminat Tokti. Tahniah Tokti dan suami atas kelahiran zuriat yang lama dinanti ! penantian 11 tahun berakhir jua 


Dato’ Sri Siti Nurhaliza selamat melahirkan bayi perempuan di sebuah pusat perubatan di ibu kota, kira-kira jam 8.17 pagi.

Beliau melahirkan bayi seberat 3.55 kilogram itu secara pembedahan. 
Siti dan bayi berada dalam keadaan baik dan buat masa ini hanya membenarkan kaum keluarga terdekat saja untuk melawat.

Suami beliau, Dato’ Sri Khalid Mohamad Jiwa melahirkan rasa syukur kerana segalanya telah selamat. Apa yang penting bagi beliau adalah proses melahirkan berjalan dengan baik, isteri dan anaknya juga sihat.

Siti dan suami juga ingin mengucapkan terima kasih di atas doa dan sokongan daripada ahli keluarga, rakan-rakan, peminat dan juga pihak media sejak dari awal kehamilan sehinggalah melahirkan.

Pasangan ini memilih hari Isnin untuk kelahiran anak pertama mereka kerana bersamaan dengan hari kelahiran Nabi Muhammad (Rasulullah s.a.w) selain jatuh pada tarikh 1 Rejab.

Buat masa ini Siti mahu diberi ruang untuk berehat dan menumpukan perhatian pada hari-hari awal bergelar ibu.

Mengenai wajah dan nama anak, Siti dan Khalid meminta diberi sedikit masa sebelum mengumumkannya. -Rozi Abdul Razak
Pengurus

Tak sabar nak tengok wajah dan nama anak Dato' Seri Siti Nurhaliza dan Dato' Seri  Khalid...
Korang pun teruja juga bukan... <3 

Thursday, March 15, 2018

Alhamdulillah , Selamat Bersalin


Alhamdulillah bertambah lagi seorang cicit untuk SS Family . Cucu Lisa yang kedua , kali ini lelaki pula.. Semua dipermudahkan proses bersalin secara normal pada Rabu 14 March 2018  . Sebenarnya tak kisah lelaki atau perempuan yang penting ibu dan anak selamat. Semakin meriah la lepas ni keluarga SS. Comel bukan ? 


Alhamdulillah , Selamat Bersalin 

Tahniah anak buah , dan selamat berpantang ye . Lisa ni memang rapat dengan anak-anak buah , sebab makcik dia pun awet muda gitu ( perasan tak habis ) hahaa.. dan ada seorang dua anak buah tu panggil Lisa " kakak" bukan makcik.. haha. adeh . Ape ape jelah nak oih.. janji tak bergaduh sudah . 



Lisa memang jarang menulis berkaitan family , biarlah rahsia. Bajet artis letew .. Entah la.. untuk masa ini memang tak berapa nak expose family lagi .  Yang pernah berjumpa dengan Lisa pun boleh kira jari la... i am so mysterious blogger. Cehh... 

Apepun... semoga menjadi anak yang soleh , welcome to SS family . Jangan nakal-nakal dan semoga membesar dengan baik . 
Wednesday, March 14, 2018

Biodata Livonia Ricky Guing

Pernah berlakon dalam Isteri Tuan Ihsan , dan sekarang pula memerankan watark Nur dalam drama Tiada Arah Jodoh Kita . Wah... Cantik menawan, tinggi lampai dan berbakat besar.  Anak jati Kuching, Sarawak ini mula mengetuk pintu industri seni hiburan tempatan selepas menjuarai program realiti Pilih Kasih (PK) musim kedua beberapa tahun lalu. Bermula dari situ, aktres berbangsa Bidayuh ini teguh berdiri memperdagangkan bakat seninya. Paling menarik, bintang berusia 26 tahun ini turut aktif menyertai beberapa pertandingan ratu cantik seperti Miss Malaysia Earth , Miss Universe dan Miss Tourism Queen International. Wah banyak juga ya .. Jom ketahui biodata Livonia Ricky Gaung lebih detail lagi . 

Biodata Livonia Ricky Guing

  • Nama Penuh: Livonia Ricky Guing
  • Nama Komersil: Livonia Ricky
  • Umur: 26 Tahun (2017)
  • Tarikh Lahir: 19 Februari 1991
  • Asal: Kuching, Sarawak
  • Adik Beradik: Anak ketiga daripada lima beradik
  • Bangsa: Bidayuh
  • Warganegara: Malaysia
  • Kerjaya: Pelakon, Pengacara, Model & Ratu Cantik
  • Drama/Telefilem: Isteri Tuan Ihsan, Cinta Hati Batu, Tiada Arah Jodoh Kita, Misi Damia Cun, Keluarga Pontimau, Ladang, Nasi Dagang Nasi Ayam, Mai Chek Mai, Melur Vs Rajawali, Antara Maghrib Dan Isyak, Inspirasi Varsiti, Melodi Perantauan, Izinku Kembali, Kukemis Kasihmu, Coklat dan banyak lagi.
  • Filem: Rentap & Kanang Anak Langkau: The Iban Warrior.


Laman Media Sosial Livonia Ricky



Yang  Menarik Tentang Livonia Ricky

  • Graduan Jurusan Sains Kulinari dari Universiti Teknologi Mara (UiTM), Kota Samarahan, Sarawak.
  • Nama Livonia diambil sempena nama sebuah bandar di Michigan, Amerika Syarikat oleh ayahnya.
  • Pernah menjadi pengacara bersama dalam rancangan Suka Lattew bergandingan dengan Shahrol Shiro dan Alif Satar yang disiarkan di saluran Astro Ria 104.
  • Turut mempunyai kelab peminat yang dikenali sebagai Livoniavers.
  • Sangat mengagumi aktres popular Hollywood iaitu Sofia Vergara dan Chloe Moretz.
  • Sukakan warna hitam dan merah.
  • Gemar melakukan aktiviti lasak seperti tinju.
  • Pernah digosipkan berkahwin dengan suami orang namun si cantik ini menolak dakwaan berkenaan.
  • Instagram merupakan satu-satunya media sosial yang dimiliknya.
  • Sehingga artikel ini ditulis, Livonia mempunyai lebih 40,000 pengikut di Instagram miliknya.

Gambar Menarik  Livonia Ricky






Tuesday, March 13, 2018

POTRAIT MODE Pada Kamera i-Phone X


Assalamualaikum !Cak.. amacam ? lawa kan gambar Lisa ni ( eh terpuji diri sendiri pula ! )  Banyak jenama phone yang keluar bak cendawan . Sekarang yang top dalam senarai pencarian ialah , Huawei MATE 10 PRO , Samsung Note8 , OPPO F5 , dan i-Phone  . survey ni aku tengok la rata-rata customer ambil phone tu . Memang have la juga harganya , nak dapatkan harga murah boleh je ..daftarla dengan pelan postpaid telco. Tapi ada kontrak selama 2 tahun la biasanya . Semua jenis handphone yang Lisa bagitau tu Lisa pun minat juga , Samsung ada pen , Huawei kamera cantik Leica , iPhone X pula banyak feature yang baru . Oppo? hehe Lisa tak berapa minat sebab kamera terlalu fake untuk Lisa . tu pendapat Lisa la..

POTRAIT MODE Pada Kamera i-Phone X


Agak susah untuk nampak Lisa upload gambar selfie jika tak berkaitan dengan review atau job berbayar . Nah Lisa belanja sekeping gambar . Baru lagi..semalam gitu. Gambar ni tak edit . Lisa gunakan mode Portrait Stage Light Mono mode pada kamera iPhone X . Hahah baru tau ada mode ni , adeh boleh terlupa pula. Yolah biasa ambil gambar pun guna kamera. Phone ini sekadar untuk socmed atau panggilan gitu je .

Terdapat 4 jenis kamera pada POTRAIT MODE iaitu 

  • NATURAL LIGHT 
  • STUDIO LIGHT
  • CONTOUR LIGHT
  • STAGE LIGHT 
  • STAGE LIGHT MONO 



Nice kan ! boleh pilih mode ikut apa yang kita nak buat . Lisa suka yang STAGE LIGHT MONO tu .heee.. Ala-ala photographer gitu. Kah kah berangan je . 

Sebenarnya agak lama tak menulis review handphone. Nanti ye Lisa buat .. itupun kalau rajin. Dengar cerita nak keluar samsung S9 dan S9plus . Feature yang lebih kurang boleh bokeh dan blurrkan background juga edit jadikan anime atau sticker.  


Wednesday, March 7, 2018

PELAKON TAK ADA CINTA SEPERTIMU

SINOPSIS TAK ADA CINTA SEPERTIMU

PELAKON TAK ADA CINTA SEPERTIMU

Drama Lafazkan Khalimah Cintamu dah masuk minggu akhir untuk minggu ini . Esok episod terakhir .. apa yang jadi agaknya rayyan dan Kyla eh ? Bermula minggu depan , drama adaptasi novel Tak Ada Cinta Sepertimu karya Anna Milia yang akan mengisi slot MegaDrama di Astro Ria. Senarai pelakon Tak ada Cinta Sepertimu diantaranya : Syafiq Kyle, Zahirah Macwilson, Ruhainies, Fadlan Hazim, Nik Adam Mika dan ramai lagi. Drama bersiri 16 episod ini diarahkan oleh Jamal Khan dan skrip oleh Rehal Nuharis. Akan mula bersiaran pada 12 March, setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 10 malam di saluran Astro Ria dan Ria HD. 16 episod je ? alaa kejap nya ..  


SENARAI PELAKON TAK ADA CINTA SEPERTIMU


Senarai pelakon yang memerankan watak dalam drama Tak Ada Cinta Sepertimu korang boleh tengok dibawah ini 

PELAKON 
WATAK
Syafiq Kyle
Hazran Widad 
Zahirah Macwilson
Athea
Nik Adam Mika
Qaleef
Fikry Kiki
Qayyum 
Ruhainies
Bella 
Fadlan Hazim
Azam 


GAMBAR PELAKON TAK ADA CINTA SEPERTIMU


LAGU TEMA / OST
Marsha Milan - Hilang

SINOPSIS TAK ADA CINTA SEPERTIMU

Permulaan hubungan Athea dan Hazran tidak pernah aman. Bermula insiden berebut penadol di kedai runcit, kereta Athea yang menghalang kereta Hazran, cermin tingkap dipecahkan anak Athea dan sehinggalah mencuri kucing Hazran dinamakan Smokey atau Lulu. Namun, Smokey jugalah yang merapatkan hubungan mereka. Hazran malah baik dengan anak Athea, Qarleef.

Keakraban Hazran dan Athea di gunakan Kamarul untuk memfitnah mereka demi merebut Bella, tunang Hazran. Kamarul, boss Bella memang menaruh hati dengan Bella sejak dulu lagi. Sekali lagi, Athea disalah erti sehingga menjauhkan hubungannya dengan Hazran dan anak-anak Athea.

Kemunculan Azam semakin merumitkan keadaan dan menjarakkan hubungan mereka. Namun, sejarah berulang dalam hidup Athea apabila Azam tidak sanggup memikul beban Athea yang bertambah. Hazran apabila mengetahui hal itu, cuba untuk meraih kasih Athea kembali. Namun, setelah dua kali dikecewakan, hati Athea sukar untuk menerima Hazran. Sehinggalah ibu bapa Hazran masuk campur.

GAMBAR PELAKON




GAMBAR PELAKON TAK ADA CINTA SEPERTIMU



Saturday, March 3, 2018

LAZZ SUSU KAMBING KURMA KURANG GULA

LAZZ SUSU KAMBING KURMA KURANG GULA 

Assalamualaikum ! Hye hye... siapa kat sini yang tak suka minum susu ? seep sikit. Ikutkan Lisa ni ada pengalaman sedih minum susu jenama ...tettt... masa puasa tahun lepas , beli susu dalam botol tu niat hati nak buat sahur tapi buka buka susu tu dah basi. Lisa pun main teguk je.. tak pasal-pasal muntah balik. Sejak itu mula trauma dan tak suka minum susu. Tapi.. baru-baru ini Lisa mula start minum susu semula, sebab nak kan tenaga dalam masa tempoh berdiet ni . Nampak ramai pula kawan yang minum LAZZ Susu Kambing ,,, teringin nak cuba juga . Alang-alang boleh bekalkan tenaga dan dengar cerita boleh bantu untuk diet juga.. wuihh.. terus teruja nak cuba.


LAZZ SUSU KAMBING BERIKAN TENAGA  SEMASA DIET 


Dalam bulan puasa pun dah selalu nampak iklan LAZZ susu kambing ni , dari itu la dah mula teringin nak cuba. Susu kambing dicampur dengan kurma memang dah tak dinafikan bagus untuk kesihatan . Awalnya  tertanya juga la agaknya kalau Lisa yang minum susu Lazz ni sesuai ke tidak ? lepas cuba sendiri .. baru la rasa khasiat yang sebenar . 

Yang bestnya susu ni tak manis seperti kebanyakan susu yang lainnya . Diet ini Lisa minum segelas pagi dan segelas malam sebelum tidur untuk berikan tenaga yang berpanjangan dan mengurangkan nafsu makan . Lazz susu kambing berikan tenaga berpanjangan semasa diet .


FAKTA MENARIK Lazz Susu Kambing


1.Gula Sukrosa

  • Gula ini merupakan kombinasi antara glukosa dan fruktosa, kebiasaannya dalam nisbah 50:50. Ia lebih dikenali sebagai gula pasir yang dihasilkan daripada tebu atau bit gula (sugar beets) yang ditanam di seluruh dunia.
  • Apabila sukrosa ditambah ke dalam makanan, tubuh manusia perlu memprosesnya menggunakan kedua-dua kaedah. Glukosa akan terus ditukarkan menjadi tenaga manakala fruktosa pula akan diasingkan dan dihantar ke hati untuk diproses sebagai penyimpanan lemak.
  • Yang lebih menarik, tiada kandungan gula sukrosa  Lazz Susu Kambing Asli dan ini membuktikan Lazz Susu Kambing memberi kebaikan kepada pengguna.


2. Gula Laktosa
  • Susu dan hasil tenusu mengandungi gula susu yang perlu dipecahkan menjadi lebih kecil supaya dapat diserap ke aliran darah. Gula susu ini dipanggil laktosa. Ia dipecahkan oleh enzim lactase di dalam usus.
  • Dalam Lazz Susu Kambing adalah gula semulajadi dalam susu. Jumlah gula laktosa ialah 7.9 untuk 100 gram. 100 gram tersebut boleh digunakan untuk 5 kali bancuhan. Tak ada gula tambahan di dalam susu kambing. Ini menunjukkan Lazz Susu Kambing mengandungi kandungan gula yang rendah.


3. Vitamin C

  • Selain itu, di dalam Lazz Susu Kambing juga kaya dengan Vitamin C semulajadi di dalam susu. Seperti yang semua tahu, Vitamin C bagus untuk kulit.
  • Vitamin C d telah terbukti membantu untuk kurus dan mengekalkan berat yg ideal. Pakar pemakanan dan nutrisi biasanya memasukkan diet makanan tinggi Vitamin C dalam jadual pemakanan kerana terdapat kajian yang menunjukkan makanan yang tinggi dengan Vitamin C dapat mengurangkan berat badan.
  • Para doktor mendapati dengan makan makanan yang kaya vitamin C boleh merendahkan paras insulin, disamping menyimpan gula dan menukarkannya kepada lemak, insulin juga digunakan sebagai bahan bakar untuk mengurangkan berat badan.


  4. Vitamin E

  • Selain itu, terdapat juga Vitamin E di dalam Lazz Susu Kambing yang mempunyai pelbagai kebaikan. Antaranya ialah, mengekalkan kelembapan kulit membantu mengurangkan parut, agen pencerahan kulit, agen anti penuaan dan banyak lagi.


5. Analisis Dilakukan di UKM
  • Untuk memastikan Lazz Susu Kambing ini selamat diminum oleh orang ramai,  satu kajian telah dilakukan di UKM UNIPEQ untuk mengkaji bahan-bahan yang digunakan dalam pembuatan Lazz Susu Kambing ini.  Hasil kajian yang dilakukan menunjukkan bahawa bahan-bahan yang terdapat di dalam Lazz Susu Kambing bermanfaat kepada pengguna dan bebas dari penggunaan bahan-bahan yang membahayakan pengguna.





LAZZCAFE , KOPI PRACAMPURAN SUSU KAMBING & KURMA 


Bagi korang penggemar kopi , LAZZ hadirkan pek baru iaitu LAZZCAFE , kopi pracampuran susu kambing dan kurma . Lisa jenis suka minum kopi juga , tapi kalau kopi O pure ni pengambilan yang banyak boleh effect pada darah tinggi . LAZZCAFE ini secukup rasa la bagi Lisa , cukup rasa kopi , cukup susu dan cukup kurma . Takde la degup jantung jadi lajuu . Oh ya.. campuran Lazzcafe dan Lazz choco .. boleh menghasilkan rasa LAZZ mocha. Sedap ! fuh fuh ada kelazz ...



Lazz kurma ni sangat bergantung lada individu.. boleh kurus kalau kita disiplin. Sebab ada sesetengah orang, lidah terkena manis walaupun sikit, otak jadi triggered / ketagih nak cari benda manis.. macam tak leh tenteram.. so yang jenis tu kena avoid even lazz kurma.

Tapi ada orang, dia cool ja. Dapat lazzcafe pun, masih nafsu rilek . So bereh. Asalkan kalori in less then kalori out.


APAKATA LISA 

So far Lisa minum , Lazz Susu Kambing Kurma ini boleh diterima badan Lisa. Almaklumlah perut Lisa memang super sensitif , boleh terus beli kesan balik kalau makanan tu tak sesuai . Susu Kambing Lazz berikan tenaga yang berpanjangan dari pagi sampai ke petang , Ok la kan untuk breakfast dan diner masa diet  . Yea.. dan juga bau tak hamis macam kebanyakan susu yang lainnya . Yang paling penting susu ni kurang gula ! 

TIPS BANCUH SUSU LAZZ 

Korang boleh try bancuh dalam cawan shake yang ada penutup , masukkan air 200 ml dicampur dengan Lazz susu kambing , pastu shake. Cubalah.. rasa akan jadi lebih sedap . Kalau nak sejuk , tambahkan cube ais . 

Lazz Susu Kambing Mendapat Pengiktiran HALAL , juga MESTI daripada Kementerian Kesihatan Malaysia bahawa ia terjamin Selamat, Bersih, dan Sihat. 

PAKEJ COMBO LAZZ SUSU KAMBING 



Cadangan tentang pakej kombo yang korang nak beli sesuai untuk keperluan dan peringkat usia . Antaranya :

  • Set Pasangan Ikhtiar Zuriat : Lazz Cafe + Lazz Kurma
  • Set Ibu Hamil : Lazz Choco + Lazz Kurma
  • Set Diet : Lazz Asli + Lazz Kurma
  • Set Kanak-Kanak : Lazz Asli + Lazz Choco




“susu pun boleh delivery ker..?” 
Mestilah boleh ! 

Zaman serba canggih , orderpun boleh dihujung jari je .  Masuk ke www.lazzdelivery.com dan isi borang tempah serta butiran.Syarikat akan delivery secara COD atau POS secara PERCUMA ! 
* mengikut terma dan syarat

Sebarang pertanyaan korang boleh tanya  di Talian Whatsapp  atau talian hotline 1-800-88-5299 atau 06-6718550 atau 018-2777290

Website : www.lazzsusukambing.com

Instagram : LAZZ Susu Kambing

Facebook : LAZZ Susu Kambing
Thursday, March 1, 2018

TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN


BERSIH DAN SEGAR DI MANA SAHAJA DENGAN TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN


Tidak dapat dilihat dengan mata kasar namun tetap hadir: itulah kuman dan bakteria yang sentiasa hidup di dalam dan disekeliling kita. Bakteria dan kuman membiak dengan cepat sehingga mampu menyebarkan pelbagai penyakit. Salah satu cara yang berkesan untuk mencegah kehadiran kuman adalah melalui penjagaan tangan agar ia sentiasa bersih.


AIKEN, jenama yang dipercayai sebagai produk penjagaan antibakteria sejak 3 dekad yang lalu kini memperkenalkan tisu lembap antibakteria, Tisu Lembap Antibakteria Aiken. Produk ini berupaya menyingkirkan 99.9% bakteria merbahaya dengan berkesan dan memberikan haruman serta meninggalkan kelembapan pada kulit.

Tisu antibakteria ini sungguh berguna ketika anda sedang sibuk dengan rutin harian.  Mengelap trolley barangan serta pemegang bakul; ataupun selepas memilih barangan runcit yang mudah rosak seperti daging, sayur-sayuran, buah-buahan mampu membantu mengurangkan penyebaran bakteria merbahaya berkat manfaat antibakteria dari Tisu Lembap Antibakteria Aiken. 


Tisu Lembap Antibakteria Aiken menyediakan pembersihan serta-merta kerana ia dapat dibawa ke mana-mana sama ada di dalam kenderaan ataupun tas tangan kerana ia dapat digunakan untuk aktiviti luar, mengembara, berkelah, ke tandas awam, di kawasan taman dan lain-lain. Dalam keadaan seperti di pam petrol yang tidak menyediakan kawasan membasuh tangan yang berdekatan, pek tisu antibakteria sesuai dijadikan alternatif untuk membersihkan tangan anda.



Tisu Lembap Antibakteria Aiken sesuai untuk digunakan oleh seluruh ahli keluarga dalam apa jua keadaan sekalipun. Pek Tisu Lembap Antibakteria Aiken boleh didapati dalam dua variasi menarik untuk dipilih:

TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN  - PERLINDUNGAN EKSTRA

Dirumus khas dengan Minyak Tea Tree yang terkenal dengan manfaat pembersih semulajadi untuk meningkatkan perlindungan. Ia menyegarkan serta membersihkan kulit daripada kekotoran, serta lebihan minyak dengan pantas supaya meninggalkan kulit berasa lebih bersih, lembut dan menyegarkan. Produk ini telah diuji secara dermatologi, ia selamat digunakan oleh seisi keluarga dan adalah 100% bebas alkohol.



TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN – PELEMBAPAN EKSTRA

Diperkaya dengan Aloe Vera untuk kelembapan yang selesa pada kulit, Tisu Lembap Antibakteria Aiken menyingkirkan 99.9% bakteria berbahaya sambil mengekalkan kesegaran, kelembapan, serta memberikan anda kulit yang lembut. Tisu ini diperbuat dari fabrik bertekstur lembut yang membersih tanpa sebarang ketidakselesaan. Ia menjadikan kulit anda berasa segar dengan bau yang menyenangkan. Tisu Lembap Antibakteria Aiken adalah 100% bebas alcohol, telah diuji secara dermatologi dan selamat digunakan oleh seluruh ahli keluarga.


HARGA TISU LEMBAB ANTIBAKTERIA AIKEN

Tisu Lembap Antibakteria Aiken yang baharu boleh didapati pada harga RM*6.50(Semenangjung)/ RM*6.80(Sabah & Sarawak) untuk pek berkembar. Produk yang mengandungi 20 helaian di dalam setiap pek ini boleh didapati di semua pasaraya terkemuka, pasaraya hyper dan farmasi di seluruh negara.





Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search