Sunday, October 13, 2019

REVIEW LOVEISDERMA - KULIT CERAH DAN LEMBAB

REVIEW LOVEISDERMA - KULIT CERAH DAN LEMBAB

REVIEW LOVEISDERMA - KULIT CERAH DAN LEMBAB

Assalamualaikum korang... Heheh semakin hari semakin sibuk lisa prepare Big Day , walaupun masih jauh hari hehe. Salah satu persiapan yang Lisa buat ialah jaga kulit wajah agar nampak berseri dan makeup terletak helok je nanti dihari tersebut, Ofcourse la semua nak nampak cantik dan gorgeous bak  princess wakk . Diantaranya Lisa pakai set skincare dari LOVEISDERMA , iaitu : 𝗕𝟱 𝗛𝗶𝗱𝗿𝗮𝗯𝗼𝗼𝘀𝘁 𝗚𝗲𝗹𝗹𝘆 𝗠𝗮𝘀𝗾𝘂𝗲  dan juga Pearl Skin Brightening Lotion .  Dengan LOVEISDERMA - KULIT CERAH DAN LEMBAB. 

LOVEISDERMA JADIKAN KULIT CERAH DAN LEMBAB

LOVEISDERMA - Produk telah dibuat di Amerika Syarikat, Taiwan dan Switzerland. Produk ini diuji secara klinikal dan sesuai untuk jenis kulit bermasalah seperti Jerawat, Dermatitis Atopik, Psoriasis dan Seborrhea. Didirikan bermula dari tahun 2009 , sekarang genaplah 10tahun bertapak dalam dunia industri . Campuran ekstrak dan formula unik memberikan kepuasan yang tinggi di kalangan doktor dan pengguna di seluruh dunia. Produk LOVEISDERMA popular di Taiwan, Hong Kong, Mexico, Macau, Singapura, Malaysia, Australia, Mexico, China dan Amerika Syarikat. Banyak juga bukan ? 



B5 Hydraboost Gelly Masque 500 ml

Ramai yang tanya sis guna skincare apa ? Perkara asas dan penting nak cantik , harus la kena jaga kelembapan kulit tu sendiri . Apalagi cuaca di Malaysia yang kadang panas kadang hujan kadang musim jerebu ... effect ke kulit wajah juga tau . Nahh Lisa kongsikan sikit petua. 𝗕𝟱 𝗛𝗶𝗱𝗿𝗮𝗯𝗼𝗼𝘀𝘁 𝗚𝗲𝗹𝗹𝘆 𝗠𝗮𝘀𝗾𝘂𝗲 , untuk jaga kelembapan kulit wajah .  Sesuai tuk kulit kering ,dehidrasi, penuaan dan stressed Skin .

Cara Pakai : Bersihkan kulit wajah , sapu gel masker ni diwajah dan leave for 20-30minit then bersihkan gel tu dengan spatula ,lalu bilas dengan air. 

Kelebihan : Masker berasaskan gel ini diperbuat dengan kompleks hidrator yang unik yang membantu tingkatkan penghidratan kulit dan penghalang perlindungan semulajadi untuk kekalkan  kelembapan kulit wajah



B5 Hydraboost Gelly Masque
Brand:LOVEISDERMA
Ingredients:Water, Glycerin, Glycereth-26, Panthenol, Carbomer, Saccharide Isomerate, Glycosyl Trehalose, Hydrogenated Starch Hydrolysate

Review Lisa ;  Wajah akan terasa sejuk masa korang sapukan gel di kulit wajah , tak perlu simpan dalam peti sejuk pon dah terasa sejuknya weih.. rasa macam ais . Lepas bilas tu rasa macam sejuk dan lembut je . Pagi bangun tidur pon kulit rasa nak belai je .. hahah macam kulit baby . ulit wajah lebih rasa terhidrate , lembab dan rasa gebu . Suka .. senang je tinggal sapu-sapu hehehe... Rasa basuh muka dengan air sejuk pula .




Pearl Skin Brightening Lotion 

Awalnya Lisa ingatkan Pearl Skin Brightening Lotion  ni hanya untuk lotion sapu kat badan je . .. rupanya boleh untuk kulit wajah juga. Pakai lotion ni terus jadi putih on the spot wak ! Teruja gila time pakai weih .. hahah sesuai sangat untuk dalam rumah yang malas nak makeup , nak nampak kulit jadi putih tu korang kena try . Haa... dah terjawap sudah kenapa Lisa dah semakin putih kan .hanya gunakan Pearl Skin Brightening Lotion LOVEISDERMA.  Dah kongsi tips petua rahsia tu sila cuba sendiri ye .. jangan cakap akak tak bagitau pula .



LINK : https://loveisderma.com/product/pearl-skin-brightening-lotion/   

Cara penggunaan : Sapu dibagian muka selepas dibersihkan , atau nak sapu kat tangan dan kaki pon boleh juga .

Kelebihan : 
  • Membuat kulit glowing yang sihat dengan atau tanpa solekan . 
  • Membantu menyegarkan kulit yang kusam secara lebih dalam .
  • Kandungan Vitamin E, B3, B5  didalamnya , boleh membantu korang melegakan kulit.




REVIEW LISA
Biasanya Lisa pakai untuk harian , kalau dirumah atau time tengah malas nak makeup . Heheh sapu Pearl Skin Brightening Lotion LOVEISDERMA ni je dah cukup nampak putih  , kulit pon sihat je tak nampak pucat . 




Pearl Skin Brightening Lotion
Key-Ingredients: Pearl powder, Cyklokapron, Titanium (IV) Oxide, Vitamin E, Vitamin B3, Pantothenic Acid, Tripeptide, Hyaluronan…

Honor:[ Top 10 Essence in Mannings ][ Sold 600,000 bottles of Miracle H2O in the world ][ The 54th Asia Pacific Film Festival Skincare Officially Used By ][ New Silk Road Model Skincare Officially Used By ][ Swinging Skirts LPGA Classic Officially Used By ]


Nah terjawap sudah soalan korang di Instagram , whatsapp maupun facebook kan.
Kenapa nampak putih sangat ? guna skincare apa ? nahh korang cuba sendiri yee! 
Banyak lagi produk dari LOVEISDERMA , untuk lebih detail boleh lawati : 
website : www.loveisderma.com 




  1. kagum betul tengok hydraboost tu. Macam menarik, macam berkesan je tengok nii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hydraboost tu memang btul2 wat wajah terhidrate .... hahah suka pulak rasanya pakai n i

      Delete
  2. Tengok hydraboost ni pon nampak sejukkk je. Mesti best pakai

    ReplyDelete
  3. Feeling sejuk dan benefit hydra boost tu buat rasa teruja nak cuba. Skin kak nina jenis kering, should try kannn?

    ReplyDelete
  4. Flawless lah kulit lisa.. putih gebu..

    ReplyDelete
  5. Done follow
    http://asmasuhaimi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Excellent article it is without doubt. My father has been waiting for this info. Join Origin Access Premier and get The Sims 4 Digital Deluxe, Dine Out Game Pack and Kids Room Stuff Pack to create new stories sims 4 news .

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search