Tuesday, April 17, 2018

KELEBIHAN Celcom XPAX Terbaru 2018 - XACTLY YOU

KELEBIHAN Celcom XPAX Terbaru 2018 - XACTLY YOU


PELAN INTERNET XPAX TERBARU , XPAX XACTLY YOU


Assalamualaikum ! Hi.. lama rasanya tak tulis berkaitan dengan pelan celcom XPAX prabayar atau senang sebut prepaid . Sebelum ini XPAX menawarkan FREE 10GB FACEBOOK + 10GB DATA BASIC setiap bulan , pakej yang baru celcom XPAX TERBARU , XPAX XACTLY YOU menawarkan lebih banyak keistimewaan diantaranya FREE HIGH SPEED INTERNET untuk 10GB facebook / 10 GB Instagram / 3GB youtube ,,, atau korang boleh pilih ,, unlimited whatsapp , wechat dan twitter. WOW ! banyaknyaaa.,,, 


PELAN INTERNET XPAX TERBARU , XPAX XACTLY YOU 


Untuk pelan internet yang terbaru ini korang boleh pilih ikut suka keperluan dalam menggunakan data internet  . Ya.. Sebelum ini terhad hanya kepada 10GB Facebook dengang kelajuan internet HIGH-Speed , sekarang korang boleh customize antara 10GB instagram , 10GB Facebook atau 3GB Youtube atau Unlimited Whatsapp , Wechat , Twitter .



Plan Internet Daily / Harian 
  • RM3 : 3GB Internet 
    + Unlimited music walla  -NEW
  • RM5 : 4GB Internet 
     + Unlimited Music walla   -NEW

Plan Internet Weekly / Mingguan 
  • RM 6 : 500 MB
    + Free Unlimited Music Walla-NEW
    + Free Iflix Premium Acces -NEW
  • RM 10 : 2GB + Free Unlimited Music Walla -NEW
    + Free Iflix Premium Acces-NEW
  • RM 19 : 5GB + Free Unlimited Music Walla-NEW
    + Free Iflix Premium Acces -NEW
Plan Internet MONTHLY / BULANAN 

  • RM 30 : 5GB Internet + Free Unlimited Late Internet Youtube  [ 1-7am] -NEW
    + Free Unlimited Music Walla -NEW
    + Free Iflix Premium Acess -NEW
  • RM 50 : 10GB Internet + Free Unlimited Late Internet Youtube  [ 1-7am] -NEW
    + Free Unlimited Music Walla
    + Free Iflix Premium Acess -NEW
  • RM 79 : 15GB Internet+ FREE 15GB Video Walla
    + Free Unlimited Late Internet Youtube  [ 1-7am]   -NEW
    + Free Unlimited Music Walla
    + Free Iflix Premium Access  -NEW


Cara untuk Melangan Internet Celcom 

Langgan menggunakan Celcom Life App ( Will Be Launch On 18 April 2018 ) atau  dial *118*2# 


KELEBIHAN XPAX XACTLY YOU 

  • Boleh pilih Favourite Freebies Setiap bulan  iaitu sama ada 10GB Instagram / 10GB Facebook / 3GB Youtube / Unlimited   Whatsapp , Wechat , Twitter .
    Nota : Tarikh matang untuk freebies ini valid sampai hujung bulan setiap bulan , bukan ikut tarikh melanggan data
  • -IFLIX Premium Access ( Untuk Xpax dengan langganan internet mingguan (Weekly) / Bulanan ( monthly ) 
  • FREE Unlimited Late Night YOUTUBE [ 1-7 pagi ] 



 DETAIL XPAX BARU 2018 -XACTLY YOU 

  1. - Harga Simcard Baru RM10 
  2. -Tarikh Tempoh aktif : 5 Hari 
  3. - Preloaded Credit : RM6 topup
  4. -Activation Bonus : 300 MB ( sebelum ini hanya 200MB ) 
  5. -Monthly Internet : 10GB INSTAGRAM  or 10GB Facebook or 3GB Youtube or Unlimited High-Speed Media Social : Whatsapp , Wechat , Twitter 
    +10Gb Basic Internet
  6. Call & SMS Rate : 30Sen/Min & 15sen/SMS 








XPAX YOUTH -UNTUK PENGGUNA 25TAHUN KEBAWAH 



Jika korang berumur bawah dari 25tahun, jangan lupa activekan XPAX YOUTH  untuk menikmati Kelebihan lebih lagi . 

Kelebihan XPAX YOUTH :-

- 50% ekstra kuota internet
-Panggilan unlimited ke 5 kawan dengan XPAX Youth . 
- FREE 100 GB Video Walla BONUS pada Hari Jadi .








Cara Activekan / Join XPAX YOUTH 




CARA TAMBAH / ADD ON 5 FRIENDS UNLIMITED CALL 



Menarik bukan? So jom tukar ke Xpax . Ohya .. kalau korang nak swicth atau tukar pelan celcom prepaid lama ke pelan XPAX terbaru.. hanya perlu hantar SMS : MIG XPAX dan hantar ke 28882

Next artikel Lisa akan share kan tentang XPAX POSTPAID  RM50 2.0 UNLIMITED CALL pula.. dimana korang boleh sign up phone dengan separuh harga je. Bestnyaaa ! Stay Tune ..:-*


  1. Waaa. Tawaran Xpax pun boleh tahan juga la sekarang ni..

    ReplyDelete
  2. Umur 30thn tiada la xpak youth hahah

    ReplyDelete
  3. Jika tukar plan mig xpax ni..data yg lama akan burn ke?

    ReplyDelete
  4. internet murah dah tp tang panggilan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh buat yang panggilan murah ke 5 kawan no clcom juga

      Delete
  5. Nak tukar plan cemane, saat ne saya pakai xox..

    ReplyDelete
  6. Saya pakai xox, nak tukar plan cemane...

    ReplyDelete
  7. Kenapa Xpax Youth ni dah takde sekarang? September 2018

    ReplyDelete
  8. Free basic internet masih ada x?

    ReplyDelete
  9. Apa maksud internet asas 10gb ye, jika sy tidak melanggan apa2, masih boleh online tp sangat slow

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksud internet asas ialah speed internet to 64kbps..

      Delete
  10. Macamana mau gunakan basic internet unlimited tu? sdh subscribe tapi mcm x dapat guna nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. basic internet normal boleh digunakan untuk buak google , whtsapp or wechate normal message sebab speed 64kbps je . kalau nk laju kena langgan internet

      Delete
  11. Tarikh matang nak tukar fribies tu mcm mna

    ReplyDelete
  12. macam mana nak guna free music walla..quota kena potong juga kalau pakai joox..free basic internet 10gb tu kalau x langgan mana2 plan internet ka? thx

    ReplyDelete
  13. kalau tukar plan data internet before masi ada tak ?

    ReplyDelete
  14. Saturday n sunday unlimited dah takde ke kat plan ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade bossku .. kne topup rm10 automatik bleh dapat

      Delete
  15. Mcm mana nak tukar plan celcom melalui sms

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search