Ad

Keputusan Akhir Malaysia Vs Singapura Piala AFF Suzuki 2014

Keputusan Akhir Malaysia vs Singapura dalam Piala AFF Suzuki 2014 |Perlawanan sengit antara pasukan Malaysia dengan Singapura yang berlaku pada pukul 8 malam ,29 November 2014 telahpun berakhir. Tahniah kepada pasukan Malaysia kerana telah berhasil masuk ke separuh akhir final piala AFF Suzuki 2014. Keputusan terkini perlawanan tersebut ialah Score 3 : 1 
Team Malaysia
- 61" Syafee sali
- 91" Syafiq Rahim
-94" Indra Putra 
Dan score 1 untuk team Singapura yang dicetak oleh Khairul Amri   pada 83" pertandingan. 

Live Streaming Malaysia Vs Singapore Piala AFF Suzuki 2014

Live Streaming Malaysia Vs Singapore Piala AFF Suzuki 2014 |Perlawanan yang dinantikan oleh kedua pasukan dari Malaysia dan juga Singapore . Siaran langsung perlawanan pasukan Malaysia vs Singapore dalam Piala AFF SUZUKI 2014 disiarkan secara langsung dalam TV9 pada 29 November 2014 pukul 8 malam , dan juga anda boleh saksikan di tonton.com.my , atau saksikan melalui pautan Link dibawah ini .

Tonton Online :
Live Streaming Malaysia vs Singapore 

MANIS GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH


*klik banner untuk join 

Manis Giveaway by Mama Darwiish | jom meriahkan Giveaway dari mama darwiish ini.
Hadiah yang lumayan tau. Senang je kalau nak join. 
Baca DISINI untuk join. Giveaway ini akan berakhir pada 15 Disember.

Saya nak hadiah Avon Sweet Honesty Moments - EDT 50ml

Promosi Golden Number Prepaid Murah

-Iklan-
Golden Number Prepaid  Murah Untuk Di Jual | Number cantik prepaid celcom untuk dijual, biasa harga untuk golden number boleh mencecah ratusan ringgit ,Berapa pula harga untuk senarai number diatas ? rm50 ? Rm80 ? RM100 ?salah ! Bukan Rm50, RM80, RM100 akan tetapi hanya RM30 . ! Sekali lagi hanya RM30 sahaja. 

Mengenai Simcard Golden Number ini :
-Number couple yang memang limited sahaja.
-Prepaid Celcom IOX bukan BILL
-Rate call : 33sen untuk 10minute call dengan sesama rangkaian celcom
33sen untuk 3minute call ke luar rangkaian celcom.
-SMS  : 20sen untuk 5 sms kesemua rangkaian .
atau baca selebihnya DISINI

Untuk pembelian boleh whatsapp di 0199009213 ,
 Promosi harga 29-30 November 2014 sahaja. 

Tonton Online Maharaja Lawak Mega Minggu ke3

Tonton Online Maharaja Lawak Mega Minggu ke3 | Live Streaming Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 3 ,Jumat 28 November 2014 . Disiarkan di Astro Prima,Maya dan Warna setiap Jumat pukul 10 malam.Siaran MLM Minggu 3  secara live disiarkan secara langsung bermula pukul 10.00 malam di Astro Warna 9132) dan tayangan serentak di Astro Mustika HD (134) .  Tema yang akan dibawakan oleh peserta MAHARAJA LAWAK MEGA MINGGU KE3  ialah retro kilauan emas.Tonton Live streaming 
Live Streaming Maharaja Lawak Mega Minggu ke3

Tonton Online : DISINI
pautan : 
Live Streaming Maharaja Lawak Mega Minggu ke2


PERMOHONAN ONLINE KEMASUKAN TINGKATAN 1 MRSM 2015

PERMOHONAN ONLINE KEMASUKAN TINGKATAN 1 MRSM 2015| Tahniah kepada calon UPSR yang mendapat keputusan cemerlang . Permohonan kemasukan tingkatan 1 MRSM 2015 tersebut adalahdialu-alukan kepada pelajar tahun enam yang telah menduduki peperiksaan UPSR 2014 dan mendapat keputusan cemerlang. Makluman pemohonan hanya boleh dibuat secara dalam talian (online) dan akan dibuka bermula 27 November 2014. 

Syarat Umum Kelayakan Bagi Pelajar Di Semenanjung Malaysia
-Pelajar dan Ibu Bapa Mesti Warganegara Malaysia
-Permohonan ini terbuka kepada pelajar yang bersekolah di Semenanjung Malaysia
i. Pelajar Bumiputera tahun enam
ii. Pelajar Bukan Bumiputera tahun enam yang sedang menuntut di Sekolah Kebangsaan atau Sekolah Rendah Kebangsaan
-Pemohon hendaklah memperoleh keputusan 5A dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) tahun 2014
-Pemohon perlu menduduki Ujian Kecenderungan Kemasukan ke MRSM (UKKM) Tingkatan 1 dan temu duga pada tarikh antara 15 hingga 19 Disember yang akan diadakan di MRSM yang telah dipilih

Muat turun (Download) Maklumat Lengkap Cara Permohonan 

Setelah mendapat kata laluan yang dikehendaki, pemohon perlu melayari sistem permohonan dalam talian ( https://mohon.mrsm.edu.my/form1/login.jsp), untuk mengisi semua maklumat yang diperlukan dalam borang permohonan online.

Cara memohon melalui ONLINE : 
-Pemohon boleh mendapatkan kata laluan dengan percuma disemua pejabat MARA negeri, pejabat MARA daerah , atau MRSM berdekatan pada waktu pejabat bermula 27 November 2014.
-Pemohon hendaknya membawa salinan MyKid dan salinan keputusan UPSR 2014 yang telah disahkan -semasa mendapat kata laluan.
-Pemohon mestilah mengisi semua maklumat yang diperlukan diborang tersebut dihantar secara online .
Untuk maklumat sila kunjungi laman web MARA  di :  http://www.mara.gov.my/
-Pemohon memilih MRSM yang dinyatakan mengikut program sebagai pilihna pertama semasa mengisi borang permohonan online untuk menduduki ujian dan temuduga .
-Pemohon mestilah membawa cetakan borang serta dokumen berkaitan yang telah disahkan kepusat ujian yang dipilih.

Tarikh tutup permohonan online ialah pada 10 Disember 2014.


Slip Baru Sampul Prabayar Pos Laju

Slip Baru Sampul Prabayar Pos Laju | Biasa mawar beli sampul prabayar untuk shiping barang customer . Senang sebab tak perlu beratur dan tunggu lama , letak barang atas meja sebelah counter lepastu tinggal. Nanti petang dia scan lah. Jimat masa dan tenaga. Biasa guna slip yang kaler orange itu sebab itu pon abang di counter poslaju yang bagi . Semalam mawar nak pos Krim Kerba Kemboja (KHK) *klik DISINI untuk pertanyaan ) untuk customer mawar ,sampai di Pos laju abang yang duduk di counter tu bagitau, mula 01 Disember 2014 nanti slip bertukar ke slip kaler unggu . Slip kaler orange untuk pos pascabayar sahaja. 

Slip pengeposan yang baru untuk sampul prabayar Poslaju  bermula 01 Disember 2014 . Memudahkan untuk asingkan mana yang telah masuk system dan mana yang belum masuk system.

TONTON STRAWBERI DAN KARIPAP SESAT KAT PARIS 2014

Tonton STRAWBERI DAN KARIPAP SESAT KAT PARIS 2014 | Cerita ini memaparkan pengembaraan dan kegigihan dua kanak-kanak iaitu Nini (Mia Sara) dan Haikal (Rykarl) ke kota Paris untuk menyatukan cinta Aunty Lisa (Nelydia Senrose) dan Pak Su Hairi (Zizan Nin) yang semakin renggang. Misi  mencari makcik Lisa di Paris menjadi huru-hara apabila Nini dan Haikal sesat di kota besar itu. Nini dan Haikal memulakan pengembaraan yang hebat mencari makcik Lisa mereka yang mendapat tawaran kerja sebagai jurugambar profesional di Paris.
Tonton Online
 STRAWBERI DAN KARIPAP SESAT KAT PARIS 2014 

Tonton Online Drama Setitis Kasih Darmia Episode 14 Akhir

Tonton Online Drama Setitis Kasih Darmia Episode 14 Akhir | Drama yang diadaptasi dari novel karya Naniey TJ kini sudah di penghujung rancangan pada Rabu 26 November 2014. Adakah bahagia milik Amir dan Darmia? Dan bagaimana pula nasib Haliza & Zek? Saksikan Drama Setitis Kasih Darmia episod 14 -akhir pada Rabu pada pukul 8.30 malam hanya di TV9. Kepada anda yang tidak berkesempatan untuk menonton
Permohonan Rumah PR1MA Secara Online

Permohonan Rumah PR1MA Secara Online | PR1MA tidak melantik mana-mana ejen atau pihak ketiga untuk menawarkan perkhidmatan mengisi borang atau peruntukan khas untuk rumah PR1MA . Semua rakyat Malaysia yang berumur 21tahun keatas dan mempunyai kriteria kelayakan dalam senarai yang ditetapkan boleh memohon  dan mendaftar PR1MA secara online menerusi internet dan TIDAK dikenakan sebarang yuran pendaftaran.
SYARAT DAN KRITERIA ASAS  UNTUK PERMOHONAN KEDIAMAN PR1MA
1- Warganegara Malaysia
2- Bujang atau berkahwin serta berumur 21 tahun ke atas
3- Individu atau keluarga (suami isteri) dengan pendapatan isi rumah purata bulanan antara RM2,500 – RM10,000
4- Pemohon atau pasangannya tidak memiliki lebih daripada satu hartanah
5- Mengikut garis panduan tambahan yang ditetapkan oleh PR1MA

SENARAI DOKUMAN YANG DIPERLUKAN
Pemohon perlu menyediakan dokumen dan maklumat berkaitan seperti yang diminta bagi memastikan proses pendaftaran yang lancar.Untuk mengetahui senarai semak dokumen tersebut sila layari pautan link dibawah ini  :

Cara Memohon Untuk menjadi pemilik kediaman PR1MA,
Langkah-langkah permohonan untuk menjadi pemilik kediaman PR1MA boleh didapati di laman web rasmi PR1MA, berikut:-

Untuk membuka atau daftar akaun PR1MA,
klik :  Daftar Akaun PR1MA
Sebarang maklumat yang lain  atau tindakan lanjut boleh didapati dengan melayari halaman utama portal rasmi PR1MA:-Keputusan Akhir Malaysia Vs Thailand Piala AFF Suzuki 2014

Keputusan Akhir Malaysia Vs Thailand Piala AFF Suzuki 2014 | Perlawanan antara skuad Harimau Malaya melawan pasukan dari Thailand petang tadi ( Rabu ) seharusnya berlangsung pada pukul 5 akan tetapi tertunda dan perlawanan tersebut dimulai pukul 7.30 petang di Stadium Jalan Besar Singapura telah pon berakhir . 

Berikut adalah Keputusan terkini dari perlawanan antara Malaysia vs Thailand  tersebut yang telah dikemas kini. 
Pasukan Harimau Malaya tewas oleh pasukan Thailand dengan score 2 : 3

Live Streaming Malaysia VS Thailand Piala AFF Suzuki 2014

Live Streaming Malaysia VS Thailand Piala AFF Suzuki 2014 | Siaran sescara langsung perlawanan ini akan disiarkan oleh TV3 bermula jam 4.55 petang. Kepada kalian yang tidak sempat menyaksikan siaran itu , boleh tonton di link berpautan .

Harimau Malaya akan bertanding dengan pasukan Thailand pada aksi perlawanan kedua kumpulan B, Piala AFF Suzuki 2014 di Stadium Jalan Besar, Singapura  petang Rabu (26 November 2014)
Walaupun  team Thailand sukar dijinakkan,namun setidaknya Harimau Malaya perlu meraih satu mata kerana ia dapat mencerahkan peluang untuk mara ke peringkat separuh akhir
Pada aksi terakhir kumpulan 29 November ini, Malaysia akan bertemu pasukan tuan rumah, Singapura
Mampukah skuad Harimau Malaya melakarkan kemenangan pada perlawanan menentang Thailand? sama-sama nantikan kesudahannya .

Tonton Online di :
Live Streaming Malaysia Vs Thailand 

atau

Di pautan TONTON 

Live Streaming Malaysia VS Thailand Piala AFF Suzuki 2014


Menang Giveaway Cuti Sekolah By Jiwa Rosak
Menang Giveaway Cuti Sekolah By Jiwa Rosak | Wahh menang lagi , alhamdulillah  mawar menang lagi giveaway . Hadiahnya Cash rm70 . Giveaway siapakah kali ini ? ianya dari blog Jiwarosak.com . Punyalah lama menunggu dia buat giveaway , dan akhirnya dapat join. Menang pula tu . Hehe alhamdulillah murah rezeki dibulan ini.

Giveaway yang dilancarkan dari 27 Oktober -17 November 2014 ,diramaikan sebanyak  176 penyertaan. Banyak woo! dan lisa termasuk dalam senarai ke 72. Pengumuman pemenang DISINI 

Blog mawar menang dalam kategori Blog SEO , memang tempat pertama. First time ada Giveaway yang memilih pemenang dari kategory SEO . Dapat cash rm70 ! Alhamdulillah . Terimkasih kepada sponsor  dan juga Feroz pemilik blog jiwarosak.com . Rajin rajin lah buat Giveaway ya  . Hehehe


Menang Giveaway Rm700 Lazada By Emas Putih


Menang Giveaway rm700 Lazada By Emas Putih | Masih ingat tak entri Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih ? 15 November lepas dah diumumkan pemenang yang bertuah tu . Dan diantara yang terpilih .. baca  DISINI Penyertaan no 269 menang hadiah cash rm50 . 

Alhamdulillah menang , hehe.. Terimakasih untuk +Lazada Malaysia  dan juga +Emas Putih  

Angin Kencang ,Laut Bergelora Di SABAH

Angin Kencang ,Laut Bergelora Di SABAH |Jabatan Meteorologi mengeluarkan kenyataan angin kencang timur laut dan laut bergelora akan melanda dikawasan perairan Sabah dan Wilayah persekutuan Labuan bermula jumat sampai ahad ini. Angin kencang timur laut berkelajuan 40-50kmsj dijangka akan berlaku dengan ombak dengan ketinggian 3.5 meter .

Keadaan angin kencang dan laut bergelora seperti ini sangat berbahaya bagi bot-bot kecil , sukan , aktiviti rekreasi laut membabitkan perairan Kudat , Pantai Barat , dan pedalaman Sabah dan Wilayah Persekutuan Labuan .Amaran angin kencang dan laut bergelora bagi aktiviti perkapalan turut diramalkan membabitkan perairan Sulu, Palawan, Reef North, Layang-layang, Labuan dan Condore.


Jabatan Meteorologi Malaysia
KEMENTERIAN SAINS, TEKNOLOGI DAN INOVASI
Strong Wind - Rough Seas Warning     ( IDM20016 )
02:41PM, 25 November 2014

JMM/PCN(O)BK-09

Dikeluarkan pada pukul 02:41PM, 25 November 2014

 NASIHAT

NASIHAT ANGIN KENCANG DAN LAUT BERGELORA


SEKSYEN A: AMARAN UNTUK PERAIRAN MALAYSIA


NASIHAT ANGIN KENCANG DAN LAUT BERGELORA (KATEGORI PERTAMA)


Angin kencang Timur-Timur Laut dengan kelajuan 40-50 kmsj dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 3.5 meter dijangka berlaku di kawasan perairan Sabah (Kudat, Pantai Barat & Pedalaman) dan W.P Labuan bermula pada Jumaat, 28 November 2014 sehingga Ahad, 30 November 2014.

Keadaan angin kencang dan laut bergelora ini adalah berbahaya kepada bot-bot kecil, rekreasi laut dan sukan laut.


SEKSYEN B: AMARAN UNTUK PERKAPALAN


i) NASIHAT ANGIN KENCANG DAN LAUT BERGELORA (KATEGORI PERTAMA)


Angin kencang Timur-Timur Laut dengan kelajuan 40-50 kmsj dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 3.5 meter dijangka berlaku di kawasan perairan Sulu, Palawan, Reef North, Layang-Layang, Labuan dan Condore bermula pada Jumaat, 28 November 2014 sehingga Ahad, 30 November 2014.

Keadaan angin kencang dan laut bergelora ini adalah berbahaya kepada bot-bot kecil, rekreasi laut dan sukan laut.


ii) AMARAN RIBUT PETIR MENYELURUH


Aktiviti ribut petir yang berlaku di perairan Reef North dan Condore dijangka berterusan sehingga lewat petang, Selasa, 25 November 2014.

Keadaan ini boleh menyebabkan angin kencang sehingga 50 kmsj dan laut bergelora dengan ombak mencapai ketinggian 3.5 meter dan berbahaya kepada bot-bot kecil.

Dikemaskini pada 25 November 2014, jam 02:41PM
Laman Web Jabatan Meterologi di : http://www.met.gov.my
  

Tarikh Keputusan UPSR 2014

Tarikh Keputusan UPSR 2014 | keputusan Ujian Penilaian Sekolah Rendah [UPSR] 2014 akan diumumkan pada 26 November 2014. Keputusan UPSR yang diumumkan lewat seminggu dari tahun tahun sebelum ini . pADA 26 November 2014 atau esok, calon boleh mendapatkan keputusan itu di sekolah masing-masing bermula pada10 pagi.

Cara membuat semakan keputusan UPSR secara SMS :
Taip : UPSR [ Angka giliran ] dan hantar ke 15888
Contoh: UPSR KC001A040 hantar ke 15888
Murid Yang Mendapat Keputusan Cemerlang
Bagi calon yang mendapat keputusan cemerlang boleh memohon kemasukan ke Tingkatan 1 Sekolah Berasrama Penuh (SBP) atau Maktab Rendah Sains Mara (MRSM).
Maklumat permohonan boleh rujuk melalui judul pautan (link) yang disertakan
Klik – Permohonan SBP Tingkatan 1 permohonan sudah dibuka pada 1 Oktober hingga 30 Oktober
Klik – Permohonan MRSM Tingkatan 1 permohonan akan dibuka mulai tarikh keputusan UPSR diumumkan

Pautan Portal Rasmi http://www.moe.gov.myBonus Pejawat atau Kakitangan Awam Selangor 2014

Bonus Akhir Tahun Pejawat atau Kakitangan Awam Selangor 2014 |Penjawat atau Kakitangan Awam Selangor dapat bonus satu setengah bulan gaji pada 18 Disember 2014. Perkara itu telah diumumkan secara rasmi menerusi laman Twitter Menteri Besar Selangor iaitu Mohamed Azmin Ali pada 24 November 2014. Pemberian bonus satu setengah bulan gaji oleh kerajaan negeri Selangor pada 18.12.2014  untuk membantu meringankan beban penjawat awam bagi menghadapi persediaan anak-anak yang akan memasuki alam persekolahan tahun depan .


Tonton Suamiku Encik Sotong Episod 5

Tonton Suamiku Encik Sotong Episod 5 | Suamiku Encik sotong bermula 27 Oktober 2014 di Astro Ria dan Astro Maya HD.Ditayangkan setiap hari Isnin pukul 10 malam. Mengisahkan pasangan suami istri yang berlainan sikap dan gaya. Jiwa suami yang lembut dan istri yang rock .

" apahalnya ,sampai simpan gambar ni ? Iz jangan nak serius dengan dia .Mama tak kebulur bermenantukan dia. Lupakan hasrat untuk jadi pengerusi Khaleeda holdings. Tak payah nak bercinta sakan dengan dia..Mama tak,mahu Iz ada hubungan pape dengan dia. " Nasihat Tengku Atylia kepada Iz . Dia kemudian terduduk dan memegang kepala. TIba-tiba kepalanya terasa sangat sakit dan kemudian dia rebah diatas sofa. Gambar siapa yang sebenarnya Iz sorokkan dari mamanya ? dan apa yang berlaku dengan Tengku Atylia selepas rebah ?

Happy Birthday Dear


I love you not only for what you are, but for what I am when I am with you. I love you not only for what you have made of yourself, but for what you are making of me. I love you for the part of me that you bring out.
Happy Birthday Dear . .. let Allah decorate
Each golden ray of the sun reaching u with wishes if success,happiness and prosperity for you

Count the age, not the wrinkles you have. Count the blessings and the wonderful experience not the mistakes you have made.
Forget the past, look forward to the future for the best things are yet to come.
Happy Birthday to a person that is charming, talented and witty and reminds me a lot of myself.Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk

Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk | Perubahan cuaca dihujung tahun  dari terik dan sekarang sudah mula musim hujan. Hujan dan cuaca yang lembab menyebabkan nyamuk sangat suka berkembang biak. Tidur malam mula tak lena sebab gangguan nyamuk. Kulit Mawar yang sensitif selalu ruam dan kemerah-merahan jika terkena gigitan nyamuk. Pakai lotion ? tahan berapa jam sahaja. 

Akhirnya  mawar berjumpa dengan Bugslock  gelang penghalau nyamuk ini. Cara penggunaan yang super duper simple sahaja . Pakai di tangan atau di kaki (untuk baby ) . Memang nyamuk dah tidak ada yang gigit lagi , kulit pun bebas dari ruam-ruam merah sebab gigitan nyamuk. Produk anti nyamuk yang berkesan dan boleh disimpan jika kita tak guna. Dan kemudian pakai semula kalau ingin menggunakannya .
Bugslock ini boleh disesuaikan dengan saiz tangan kalian. Jadi tak perlu risau longgar atau tak muat ! (rujuk gambar )  Cara mengusir nyamuk dan elak kena gigitan nyamuk , anytime ,anywhere simple dan mudah dibawa kemana sahaja. Berbagai pilihan warna , bbukan hanya 1 warna sahaja tau . Saya ada biru dan green. Sekarang tidur pun dah lena. 


Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk yang ORIGINAL dari Korea
boleh dibeli secara online di :- 

Website : www.malaysiabugslock.com
Fanpage : https://www.facebook.com/gelangpenghalaunyamuk
Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise.

Giveaway Ephyra Bar Skin Di Mialiana.comEphyra Skin Bar berfungsi dengan begitu pantas bahawa hanya dalam satu malam, anda akan mula melihat, kulit lebih lembut, kedutan berkurangan, jerawat mengecut dan kulit yang lebih cerah. Hasilnya akan lebih terserlah jika penggunaan berterusan yang konsisten.

Jangan fikirkan umur anda atau keadaan kulit anda sekarang. Kerana EPHYRA SKIN BAR yang mengandungi bahan alam semulajadi yang berkualiti tinggi mampu mengubah keadaan kulit anda menjadi lebih cerah, halus selembut kulit bayi.

Anda akan benar-benar kagum, apabila anda melihat apa yang ia boleh lakukan untuk muka anda dalam setengah jam yang pertama sahaja!

Anda akan melihat bahawa kulit kusam, menggerutu dan kulit kendur di wajah anda mula muncul lebih licin, lebih segar, lebih tegang dalam masa beberapa hari. Pastinya dengan EPHYRA SKIN BAR, rahsia kecantikan semulajadi menjadi milik anda....


WAJAH CERAH BERSERI TANPA CELA, EPHYRA SKIN BAR sabun ajaib untuk kecantikan kulit dan wajah anda. Formulasi terbaik + Kesan Menakjubkan!! 
 • Menggebu dan mencerahkan kulit
 • Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
 • Menghilangkan parut dan kedutan
 • Membantu menghilangkan bintik- bintik hitam
 • Melembapkan kulit dan menaikkan seri wajah
Kesan Penggunaan ( hasil berdasarkan testimoni dari 300 pengguna selama 7 hari )
 • Membuatkan kulit muka lebih cerah, lembut dan tegang 
 • Menanggalkan semua kotoran, minyak dan sel kulit mati
 • Menghilangkan parut jerawat & jeragat
 • Menghilangkan ‘blackheads’ di muka
 • Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
 • Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
 • Badan tidak melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh
 • Boleh menghilangkan bau badan
 • Memudarkan kehitaman di celah-celah badan dan bawah lengan ( ketiak )EPHYRA SKIN BAR mengandungi :
 • Bearberry Alpha Arbutin A Extract paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit. Bersama-sama dengan Glutathione ia membantu  menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam
 • Glutathione. Kaya antioksida yang melindungi protein enzim dan mencegah kerosakan kulit yang boleh menyebabkan kedutan dan parut. Glutathione boleh melambatkan proses penuaan dan memperbaiki keadaan kulit. Ia mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembentukan parut tebal.
 • Kolagen. Menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit dan menggantikan sel-sel kulit dengan lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang dan anjal.
Kelebihan EPHYRA SKIN BAR :
 • Ciri-ciri antioksida. Apabila sabun yang mengandungi ciri-ciri antioksida, ia benar-benar boleh memberikan kesan yang baik pada kulit anda. Ia dapat membuang racun yang dihasilkan oleh badan dan melindungi kulit anda dari kerosakan yang sedia ada dan selanjutnya.
 • Ciri-ciri anti-penuaan. Pengggunaan EPHYRA SKIN BAR secara konsisten dapat merangsang pembentukan kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle / kerut)
 • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti pencemaran, matahari, iklim, asap rokok dan sebagainya.
 • Pencerahan kulit. Tidak semua sabun dapat mencerahkan kulit anda. Ada yang tidak boleh benar-benar memberikan hasil yang anda harapkan. Tetapi dengan EPHYRA SKIN BAR, dapat dilihat kecerahan kulit yang mengagumkan tanpa pengelupasan kulit, dan selamat digunakan.
 • Glutathione bertindak menghalang pengeluaran melanin dalam kulit anda sehingga memberikan efek lutsinar dan kulit anda bercahaya semula jadi dan berseri-seri. Selain daripada itu semua, ia tidak hanya berfungsi sebagai sabun pemutih tetapi produk penjagaan kulit lengkap yang menghilangkan masalah kulit untuk semua lelaki mahupun wanita.
Soalan yang kerap ditanya :
 1. EPHYRA Skin Bar ni berkesan ke? Insyallah berkesan, kerana dah lebih 300 orang yang telah mencuba dan berikan feedback yang sangat bagus
 2. Skin bar ni boleh tahan berapa lama? Ephyra Skin Bar adalah 50g boleh tahan selama sebulan.
 3. Apa kandungan dalam Ephyra Skin Bar ni? Glutathione, Kolagen ikan, Ekstrak Carrot, Bearberry Alpha Arbutin A Extract, Banana Enzyme, Rice Bran Oil, Glycerin & Aromatherapy fragrance
 4. Berapa lama nak lihat kesannya? Bergantung pada individu, ada yang boleh rasa serta-merta  kulit lebih halus dan tegang, ada yang pakai 3 hari dah nampak kulit makin cerah, dan jerawat makin kecut. Rata-ratanya akan nampak kesan ketara dalam 1 minggu. 
 5. Boleh hilangkan parut jerawat? Jeragat degil? Boleh, Ephyra Skin Bar sangat berkesan dalam menghilangkan parut jerawat serta jeragat degil kerana ada kandungan Bearberry Alpha Arbutin A Extract bersama Glutathione yang paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit & memudarkan parut-parut hitam atau berlubang.
 6. Macamana nak guna? Basahkan sabun dengan air, biarkan ia berbuih sedikit dan terus sapu pada muka. Urut seketika dalam 2-3 minit. Untuk kulit bermasalah, boleh urut sedikit lama dalam 5 minit. Bilas sepenuhnya, dan sapukan pelembap anda seperti biasa ( boleh guna toner dan pelembap dari jenama lain )
 7. Setakat ini, hanya Ephyra Skin Bar saja? Ephyra ada dalam bentuk minuman kesihatan dan kecantikan (Ephyra Premium & Trial Pack). Ia lebih untuk merawat dalaman dan seterusnya memperbaiki luaran kita. Ephyra Skin Bar adalah produk kedua selepas kejayaan produk Ephyra di pasaran, melengkapi produk Ephyra kerana bukan saja dalaman kita terpelihara malah luaran juga diperbaiki dan lebih sempurna. Jika guna kedua-duanya ( minum Ephyra dan guna sabun Ephyra Skin bar) , kesan yang menakjubkan akan diperolehi. 
 8. Boleh guna sekali sambil minum Ephyra drinks? Boleh. Sangat digalakkan. 
 9. Boleh ke pakai toner & moisturizer jenama lain? Boleh tiada masalah. Sabun Ephyra Skin Bar membersihkan segala kotoran dan sel-sel kulit mati dan sangat ‘mild’ dan boleh digunakan bersama toner dan pelembap dari jenama lain.
 10. Kalau ada resdung, boleh pakai? Boleh.
 11. Ada kesan-kesan sampingan tak? Macam menggelupas ker? Pedih kalau kena matahari ke? Tiada kesan sampingan. Ephyra Skin Bar, dirumus dengan teknologi terkini yang berkualiti tinggi dan terbukti selamat dan tidak mengakibatkan pengelupasan kulit. Ephyra Skin Bar tidak mengandungi Hydroquinone.
 12. Boleh pakai kat badan sekali? Boleh, ia sangat lembut untuk dipakai di muka, sekaligus boleh digunakan di seluruh  badan.
 13. Lelaki atau wanita, keduanya boleh pakai? Boleh, sesuai untuk kedua-duanya.
 14. Bilakah Ephyra Skin Bar akan dijual di pasaran? Insyallah Ephyra Skin Bar akan mudah didapati dari pengedar dan kedai-kedai terpilih bermula Januari 2015 nanti. Saiz untuk jualan adalah 50 gram dengan harga RM40.

Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 ( office hours only)Sila jawab soalan-soalan berikut :

Siapakah akan mencuba Ephyra Skin Bar? Saya
Umur pengguna? 25 tahun

Jantina pengguna? ( Perempuan)

Jenis kulit? ( Kering, Sensitif)

Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
Kulit wajah saya termasuk dalam jenis kategori kulit sensitif dan juga kering, berbagai pencuci muka gunakan akhirnya membazir kerana tidak sesuai dengan wajah saya.Kulit pon akan naik jerawat kerana tidak sesuai dengan pencuci muka yang telah dibeli. Saya ingin membuat kulit wajah saya menjadi lembab sebab saya berkerja ditempat yang beraircond kuat sebab tu efect kepada wajah saya. Saya juga pengguna EPhyra , alangkah lebih berkesan untuk saya jika saya menggunakan Ephyra Skin Bar sekali. 

Pengguna Ephyra? (Ya )


Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 24 November hingga 3 Disember 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Oceanlife Marketing Sdn Bhd dalam mencari 50 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

LIVE STREAMING MALAYSIA VS MYANMAR|

LIVE STREAMING MALAYSIA VS MYANMAR| Saksikan siaran secara langsung live streaming yang disiarkan melalui tonton.com.my untuk perlawanan pilihan Piala AFF Suzuki 2014 serta pautan link lain jika ada.NEXT MATCH 23 NOVEMBER 2014 MALAYSIA vs VIETNAM 4.55 PETANG

LIVE STREAMING TV3   

Rahsia Kecantikan Dengan Produk Terbaru Wonder Glow

 
Rahsia Kecantikan Dengan Produk Terbaru Wonder Glow | Wonder Glow , nama produk yang tidak asing lagi di dunia kecantikan. Produk kecantikan terbaik  Wonder Glow kini telah mengeluarkan produk baru yang pastinya akan menyerikan kecantikan wajah kalian. Rahsia kecantikan yang didambakan oleh setiap wanita diluar sana. Tidak perlu melakukan pembedahan plastik yang menelan kos beribu hingga berpuluh ribu. Jimat kan ?

Wonder Glow juga telah mengeluarkan produk-produk baru untuk menjaga wajah , 
diantaranya : 4 produk baru Wonder Glow untuk penjagaan wajah iaitu

1. Wonder Black Series

i.Wonder Glow White Diamond Set

ii.Wonder Glow Gold Black Set

iii. Wonder Glow Silver Black set

2.Wonder Glow V-Shape Serum


----------------------------------------------------------------------------
#Wonder Glow White Diamond Set


Mengandungi : Wonder Glow Day White Diamond Series , Wonder Glow Night White Diamond Series,Wonder Glow Bar Soap Diamond . Harga set WG-WD-01 ini rm130.00. Berguna untuk kalian yang selalu terdedah dengan cuaca panas diluar. Manfaat dari produk  Wonder Glow White Diamond Set ini ialah  :
- Berkesan untuk pencerahan 10 kali dan mempunyai kandungan vitamin c , 
-Mengandungi 45++ SPF  yang berfungsi untuk mengawal terik cahaya matahari sebanyak 45 kali ganda. Yang ni memang sesuai lah untuk kalian yang bekerja terdedah terik matahari 5-6jam.
-Membuat wajah lebih berseri dan juga alau kalian ada jerawat dan pigmentasi yang tebal.. boleh hilang sehingga wajah kalian nampak lebih cantik . 
-Set ini banyak mengandungi AHA yang berfungsi untuk mmperbaharui sel-sel yang mati. Wajah pon nampak cerah dan menampakkan aura berseri-seri.

#Wonder Glow Gold Black Set


Mengandungi : Wonder Glow Day  Gold Black Series , Wonder Glow Night Gold Black Series,Wonder Glow Bar Soap Gold . Harga untuk set ini rm 120.00 . Mempunyai manfaat yang lebih kurang sama dengan WG-WD-01 akan tetapi produk ini mempunyai beza seperti dibawah ini:
 
-Kesan pencerahan 5 kali dan mengandungi Vitamin C yang bagus untuk kulit .
-SPF 35++ mengawal cahaya matahari sebanyak 25 kali ganda, yang set ini lebih sesuai untuk kulit yang sedikit sensitif atau orang yang kerja tidak terlalu terdedah dengan cahaya matahari.

# Wonder Glow Silver Black Set


mengandungi :Wonder Glow Day  Silver Black Series , Wonder Glow Night Silver Black Series,Wonder Glow Bar Soap Silver . Produk ini dijual seharga rm99.90 . Produk untuk kalian yanng setiap hari kerja diluar dan terdedah dengan cuaca yang terik yang akan membuat kalian jadi kusam.  Dan mempunyai manfaat seperti : 
-Kesan pencerahan sebanyak 3x  dan mengandungi Vitamin C
-SPF 25++ , yang ini sesuai untuk kulit tipis dan tidak terlalu terdedah dengan terik matahari . sebab SPF ini hanya mengawal 25kali ganda dari cahaya matahari yang ada.

Produk yang terakhir  yaitu Wonder Glow V-Shape Serum .


WG V-Shape ini sesuai untuk kalian yang mempunyai wajah bulat, fungsi serum ini untuk membentuk wajah menjadi tirus dan v-shape dan menjadikan kulit lebih glowing . Harganya pon baru rm99.90 sahaja. Tak perlu buat pembedahan plastik dah.

Jangan beli produk tiruan tau , macam saya sebelum membeli produk Wonder Glow ,saya akan memastikan produk itu asli bukan tiruan caranya : PASTIKAN PELEKAT HOLOGRAM DI BAHAGIAN BELAKANG KOTAK  UNTUK MEMASTIKAN PRODUK ORIGINAL DARI WONDER GLOW COSMETIC.

Syarikat Wonder Glow (M) Sdn Bhd telah mula berniaga sejak 2010 , dan didaftarkan dengan no syarikat 1054707-K.Wonder Glow (M) Sdn Bhd menawarkan berbagai  produk kecantikan seperti krim pemutih ,anti penuaan,krim kecantikan wajah,minuman dari dalaman dan banyak lagi. Inginkan income tambahan ? Syarikat ini juga sedang mencari perintis dan bakal usahawan untuk menjana pendapatan. Berminat tapi tak tahu cara untuk menjadi EJEN ? senang sahaja. Klik link ni http://www.wg.com.my/register-ep

Big Bear Dari Encik Kesayangan

Big Bear Dari Encik Kesayangan|Cakk...nampak saya  tak?? ,Anak patung ini lebih besar dari saya. Hadiah hari jadi katanya. Surprise and memang tak sangka dapat dari admirer!Admirer la sangat kan. Yang bagi bear ni sape lagi kalau bukan Mr Hati Batu. ,encik kesayangan mawar. Sebab dia sahaja yang tau kebiasaan saya memang tidur peluk teddy bear. Ade beberapa teddy dah dirumah.Tapi tak sangka pulak dia akan bagi Big Bear ini untuk saya. Besar tuu.. tak cukup tangan nak pelok bear ini. Lebih besar dari saya ! 

Yang 2 bear kecil ini mawar letak di tempat kerja. Sama juga 1pakej dalam kotak bungkusan big bear itu. Mungkin free gift and ucapan minta maaf kot sebab pihak kedai tu hantar lambat. Comel giler bear ni.. letak tempat keja,time penat atau bosan boleh main-main dengan bear ini. Bear besar tu letak dirumah, teman tidur malam. Hehe.

Thank's Mr. Hati Batu...(MS.H)  ! And happy birthday to you too.. May Allah bless u. And lembutkan hati yang seperti batu tu haa (Gurau je .. ) hehe... 

Lirik Kau Gemuk Kau Comel , All ABout That Bass Versi Melayu

Lirik Kau Gemuk Kau Comel , All ABout That Bass Versi Melayu | Tentu kalian dah tak asing lagi kan  lagu  Parodi All About That Bass versi melayu yang dinyanyikan oleh Dzul Izzat  Sekarang dah ramai orang yang share dan dengar. Lelaki yang berusia 26tahun , berasal dan menetap di Kuching,Serawk ini adalah mencoba menyanyikan lagu tersebut namun diubah dalam bahasa melayu dan kemudian di muat naik dalam akaun facebook nya https://www.facebook.com/dougiepoynter87  , dan dalam akaun Youtube :  https://www.youtube.com/channel/UCAxLd1QVazXoWNJgJDABEVA. Jangan lupa untuk subcribe akaun youtube tersebut untuk dengar lagu lain yang telah bayak mencuri hati orang yang mendengarnya .

Nak dapatkan CHORDS IN DESCRIPTION  untuk lagu ini? Sila contact dia ya , dia seorang yang  peramah . Dan untuk Dzul Izzat , Tahniah sebab mampu mencuri hati pendengar dan lagu tu sekarang dah Viral di facebook ,Good Job and Good Luck.  Kalau Kamu baca entri ini, Lisa nak request boleh ? Nyanyi 1 lagu birthday untuk Bufday Lisa akhir bulan ini. Hehehehe... Merepek..,tapi mane lah tahu dapat ..kan ? ^_^ LIRIK:
Oh sayang walaupun engkau gemuk
Kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau comel
Biarpun beribu gadis di sisiku
Di dalam visiku hanya ada kamu
Sungguh aku rindu untuk bertemu
Dengan dirimu, si lemak tepu
Renungan matamu buatku berdebar
Langkahmu membuat bumiku bergegar
Usahlah kau bimbang, usah kau gentar
Sebesar-besar tubuhmu cintaku lagi besar
Oh mamaku berpesan jangan kau tinggalkannya
Hanya kerana berat badan dan paras rupa
Oh takkanku tergoda pada yang lebih menawan
Cuz even though she's a fatty, but she is my fatty bambam
Oh sayang walaupun engkau gemuk
Kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau comel
Tak mampu bernafas
Di dalam pelukanmu ku lemas
Tapi percayalah setiap incimu sempurna
Dari atas ke bawah
Oh mamaku berpesan jangan kau cari yang lain
Perasaan perempuan jangan kau buat main
Oh takkanku tergoda pada yang lebih menawan
Cuz even though she's a fatty, but she is my fatty bambam
Oh sayang walaupun engkau gemuk
Kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau comel
Oh sayang walaupun engkau gemuk
Kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau gemuk, engkau comel
Walaupun kau gemuk, kau comel


Tonton Online Maharaja Lawak Mega Minggu 2

Tonton Online Maharaja Lawak Mega Minggu ke2 | Live Streaming Maharaja Lawak Mega 2014 Minggu 2 ,Jumat 21 November 2014 . Disiarkan di Astro Prima,Maya dan Warna setiap Jumat pukul 10 malam.Siaran MLM Minggu 2  secara live disiarkan secara langsung bermula pukul 10.00 malam di Astro Warna 9132) dan tayangan serentak di Astro Mustika HD (134) .13 Peserta MLM minggu kedua malam ini akan membawakan tema bebas. Kumpulan Sayot dan Kepoh telah tersingkirkan dari gelanggang MLM 2014 pada minggu pertama , minggu lepas 14 November 2014.

Tonton Live streaming
MALAHARAJA LAWAK MEGA FINALL MINGGU AKHIR 13 

Tonton Online : DISINIPautan :
© all rights reserved
made with by templateszoo