Wednesday, September 10, 2014

Cabaran Hari ke 8 : 5 lagu cinta

Cabaran Hari ke 8 : 5 lagu cinta



"Tak ingin lagi rasanya ku bercinta setelah kau tinggal pergi.. kegagalan ini membuat ku tak berdaya .."

Satu dari 5 lagu cinta yang saya suka. Task di Hari ke 8 ini ialah 5 Lagu cinta yang anda suka .Macam-macam lah CABARAN 30 HARI  .  Ade banyak lagu-lagu cinta tapi yang lisa suka ialah lagu tu " Hujan Kemarin - by Taxy Band " kalau sedang patah hati ka.. lagu tu sesuai untuk kalian. Jangan lupa sediakan tissue banyak-banyak . Sebab nanti pipi tu basah. Hahahaha .

Yang keDUA
:
- MALAYSIA CHABOR by Joyce Chu 
 Lagu yang mengisahkan seorang ahmoi (gadis chinese ) dari Johor Bahru  dekat dengan Singapore , Dan wajah dia  mempunyai muka ala-ala korea. Ramai orang yang menyamakan dia dengan artis-artis korea. Comel ahmoi ni . Dalam klip video ni ada triple bahasa yang kalian boleh tengok . (mandarin , English , dan Melayu ) . *Bayangkan je la yang nyanyi tu saya.. hahaha sebab Lisa memang takreti nak menyayi.. suara tak sedap langsung . hahaha

         

Yang ketiga :
Perfect Two - by Auburn
Sweet sangat-sangat lagu ini , biasa orang sedang jatuh cinta suka dengar lagu ini. Dan biasa pasang untuk videography wedding . Tak percaya ? dengar la lagu ni.. mesti senyum simpul ala-ala malu kucing giteww.

Yang keEmpat : 
N Sync - This I Promise You
Lagu dari someone yang pernah dia bagi satu ketika dulu, potongan ayat dalam lagu tu
And I will take
You in my arms
And hold you right where you belong
Till the day my life is through
This I promise you

Romantik tak ? romantik tak ?  hahaha mesti nampak macam garang tapi terkadang dia ade time untuk jadi romantik ^_^

Yang kelima : 
Sesaat Kau Datang by Ramlah Ram feat. SleeQ

Siapa yang tak tau lagu ini, Best kot.. Lebih kurang la macam yang pernah kurasa. cewaahh*



*Cabaran 30hari :

Hari 1 ,Gambar terbaru dan 5 fakta 

Hari 2 : 5 cara memenangi hati saya   

Hari ke 3 : Sesuatu Yang Menguatkan Anda

Hari ke-4 | Buku Kegemaran Saya

Hari 5 : 3 Perkara yang anda ingin katakan kepada bekas KEKASIH ? 

Hari 6 :Apa yang anda makan hari ini? 

Hari ke 7 : Pentingnya Pendidikan bagi saya





  1. N Sync tu memang old school.

    Follow sini :)

    ReplyDelete
  2. nak kakak lisak nyanyi lagu mandarin pleaseee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ttup mata byangkan yg nyanyi tu kak lisa. Hahaha

      Delete
  3. Lagu perfect two! yeay sama tapi yaya tak masuk list. hehe

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search