Friday, September 26, 2014

Apa Yang Menarik pada Z 2 | Hari 26

Apa Yang Menarik pada Z 2 | Hari 26

 
 Apa Yang Menarik Pada Z2 sehingga membuat saya memilih z2 sebagai gaget saya terkini ialah , kerana z2 mempunyai design yang nipis dan juga cantik . Z2 mempunyai internal memory  16GB dan RAM 3GB membuat handphone ini tidak cepat hang .
 
Body Z2 mempunyai dimensi 146.8 x 73.3 x 8.2 mm (5.78 x 2.89 x 0.32 in) , dan berat 163 g (5.75 oz) . Sony Z2  juga merupakan Hp yang kalis air, time berenang pon boleh ambil gambar woo. Kamera z2 20.7MP , memang sungguh cantik kalau ambil gambar dengan menggunakan handphone ini. Ketika majlis sanding abang, hujan turun lebat. nak keluarkan kamera pon sayang sebab angin kuat . Maka saya pilih z2 untuk mengambil gambar sanding mereka. Hasilnya? Cantik ! dan memuaskan!

Selain itu z2 juga dilengkapi dengan 4G , speed boleh sampai 77Mbps ! memang laju dan teramat best kalau tengok youtube atau mendownload file besar.
Task 26 | Gaget anda sekarang : jawapannya Z2 . Hehe.
cabaran30 hari #kelabbloggerbenashaari
  1. Berapa harganya lisa? Tgh survey henfon gak ni.. hu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe dlu lisa beli time 2.3 tp skrg dh trun la kot

      Delete
  2. dengan samsung note 3 mana best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Excelly ada note3 gak. Dua2 best. Kalau nak plih mmg susah. Sbb note3 senang nk buat kerja. Dia ada multi windows yang memudahkan kita membuka 2 aplikasi yang berbeza secara bersamaan. Contoh: email dan whtsapp

      Delete
  3. Okay, part yg kalis air tu akak suka.. Mcm nak kena cari z2 je satu ni.. Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  4. shad pun duk usha2 gak henset ni, kalit air itu penting.. hehe :D
    Nak kena kumpul duit bebanyak lu bru leh beli sebijik, hehe :D
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search