Deactive Voicemail Anda !



DEACTIVATE Voicemail anda!seringkali kita memanggil seseorang dan dia tak sempat menjawap pastinya akan keluar satu  mailbox dan ianya akan menelan kredit anda,betul tak? Kalau 1 kali mail box 0.35sen,6kali dah berapa?? Ini sangat mengganggu dan jika kalian ingin membuang mailbox atau khidmat voice mail ni anda boleh ikut langkah-langkah dibawah ini.

Maxis
Deactivate – ##109#
or : klik sinihttps://forum.maxis.com.my/forum_top...2&whichpage=88

Digi
Deactivate – *128#, pilih mobile service, voice mail & deactivate.
or call Digihepline 0162211800 and talk to customer service

Celcom
Deactivate – ##002#
Or : Celcom you (number owner) have to dial 1111or 03-3630 8888 and talk to customer service and ask them to deactivate your voicemail ONLY

Q: kenapa perlu deactivate

A: kalau kalian call orang, pastu orang tak angkat akan keluar suara

Ini khidmat pesanan suara. Sila tinggalkan pesanan anda selepas ini. Beepp~~..

Kena cas 35sen untuk maxis, 20sen untuk celcom, Digi tak pasti. Macam !@#$% khen?

kalau digi call je 0162211800 dan cakap dengan operator nk off voicemail.. free jek!

Kalau celcom call je 1111 n cakap jugak ingin off voicemail.. free jek

kalau maxis.. postpaid call 123.. kalau prepaid 1300820120..

P/s : ada yg berjaya ada yang tak berjaya...selamat mencuba dan selamat berjimat...

{ 11 comments.. read them below or add one }

Nadia Johari Nadia Johari September 25, 2014 at 12:49 AM
ahak tau takpe..mesti kene tolak duit
Kiz MySelf Kiz MySelf September 25, 2014 at 2:27 AM
Lima kali tutttt. Tutttt x angkat den letak..
ima salsuzaima ima salsuzaima September 26, 2014 at 11:52 AM
Celcom ima dh lama deactive v.m ni..sejak zaman skolah lg...tp skrg dh lupa cara..hehe..thankz lisa...nk prtscn la..haha...
fatihah fazlin fatihah fazlin September 28, 2014 at 9:58 PM
eh... baru tahu ni.. thanks sharing, : )
Sentiasa Panas Sentiasa Panas October 17, 2014 at 7:43 PM
Info paling berguna yg SP pun baru tahu..thanks sharing