Deactive Voicemail Anda !



DEACTIVATE Voicemail anda!seringkali kita memanggil seseorang dan dia tak sempat menjawap pastinya akan keluar satu  mailbox dan ianya akan menelan kredit anda,betul tak? Kalau 1 kali mail box 0.35sen,6kali dah berapa?? Ini sangat mengganggu dan jika kalian ingin membuang mailbox atau khidmat voice mail ni anda boleh ikut langkah-langkah dibawah ini.

Maxis
Deactivate – ##109#
or : klik sinihttps://forum.maxis.com.my/forum_top...2&whichpage=88

Digi
Deactivate – *128#, pilih mobile service, voice mail & deactivate.
or call Digihepline 0162211800 and talk to customer service

Celcom
Deactivate – ##002#
Or : Celcom you (number owner) have to dial 1111or 03-3630 8888 and talk to customer service and ask them to deactivate your voicemail ONLY

Q: kenapa perlu deactivate

A: kalau kalian call orang, pastu orang tak angkat akan keluar suara

Ini khidmat pesanan suara. Sila tinggalkan pesanan anda selepas ini. Beepp~~..

Kena cas 35sen untuk maxis, 20sen untuk celcom, Digi tak pasti. Macam !@#$% khen?

kalau digi call je 0162211800 dan cakap dengan operator nk off voicemail.. free jek!

Kalau celcom call je 1111 n cakap jugak ingin off voicemail.. free jek

kalau maxis.. postpaid call 123.. kalau prepaid 1300820120..

P/s : ada yg berjaya ada yang tak berjaya...selamat mencuba dan selamat berjimat...

11 ulasan


EmoticonEmoticon