Cabaran 30 Hari, Hari 6 :Apa yang anda makan hari ini?

Makan.. seperti cabaran hari pertama , saya jenis yang suka makan. Cabaran 30 Hari untuk task ke 6 : Apa yang anda makan hari ini ?
Makan Angin ? Makan Hati? Makan Orang? Err...


 1.SARAPAN

Sarapan kesukaan saya ialah Lontong Darat. Haipp Baru first time dengar ye ? Macam mana rupa lontong darat ? Kenapa diberi nama Lontong darat ? Memula time post di Facebook mengenai makanan ini, ramai orang tak tau and baru pertama kali dengar . Lontong darat sebab lontong ni tak berkuah .  Hanya lontong + sambal kacang + ayam rendang +sambal tempe . Biasa di Johor sahaja ada, tempat lain?tak pasti ada atau tidak.



2. Makanan Tengah Hari
Ayam penyet . haa.. yang ni pasti kalian dah pernah dengar kan ? Lisa kurang suka makan ayam ,sebab ayam bandar banyak sangat inject supaya cepat besar. Kalau Ayam Penyet.. Ayam ni ayam kampung . Original lagi tanpa ubat-ubat. tu yang rasa ayam ni sedaaappp sampai ketagih.


3. Makan petang
Makan lagi? kuat nya dak seorang ni makan ?errr .. Sebab memang kuat makan dan kalau teringin .. terus makan je la. Tak perlu tunggu timing-timing makan . Lagipon.. dah biasakan makan sebelum pukul 7. Orang cakap rahsia badan tak cepat naik amalkan makan sebelum pukul 7 . Saya pilih Nasi Ujang -daging
. Nasi ujang ni pedas.. lebih kurang macam nasi orang bujang yang main campak-campak time masak daging . Lebih kurang macam tu la.Tapi ,walaupon bahan-bahan yang simple ..rasa dia mebelesss . Kalian kena cuba jugak...

Dan itu sahaja entri untuk cabaran hari ini. FUhh...Kalau kalian terliur tengok makanan-makanan diatas.. cepat bersiap kuar pergi cari menu makanan tu . Tak pon kalian google je la senang dapat resepi.  :P

15 ulasan

sedapnya. rasa lapar bila tengok gambar. hehe

perghhh..ayam penyett..meleleh ayaq liuk...

Dah bape hari ni dok mengidam ayam penyet... Uwaa..sdp..

sedapnyer... eheheh
Salam Perkenalan dari mamamyja. Jemput singgah, komen and follow yer

CABARAN HARI KE-6

o mak aih.. berliur tengok makanan ni... huwaaaaaa nak masak x reti. reti masak makanan chinese aje hihihi

Mak aih..kecik je org nya..tapi mkn bukan main...

perghh ! ni buat meleleh air liurrrrr

terliur lagi! hahaha.. hari ni blogwalking jer memang menaikkan nafsu makan la... camana nak diet ni???? haha

kuat makan minah ni rupanya hhehehehe...errr nasi ujang tu mencuri perhatian la hehhehee

Heavy2 jugak ye makanan lisa dari bekpes sampai petang.. Hehe.. ^_^
Rosmiza Ali Official Blog™


EmoticonEmoticon