5 Perkara Bermula dengan "Andainya" | Hari 28


,
5 Perkara bermula dengan "ANDAINYA ", hurm.Berangan sekejap.. andaian yang mungkin jadi kenyataan dan mungkin hanya wujud dalam angan-angan .

1. ANDAINYA aku JUTAWAN ,
sememangnya akan ku sedekahkan tanah rezab untuk dibangun masjid. Memang angan-angan dari kecik , sebab cikgu agama cakap kalau kita sedekahkan tanah untuk masjid, dan kemudian satu hari kita mati ,, Kita masih mendapat pahala sebab orang-orang datang untuk beribadah di masjid itu.


2.ANDAI aku TINGGI

Andai aku tinggi mesti aku jadi model atau pramugari ,haahhaa.  Pernah bercita-cita dulu tapi ketinggianku comel-comel je ni ha!. SAD ! hahaha nak minum vitamin dah takleh tinggi dah .

3. Andainya  Mataku Besar

Hahahah .. andai mataku tak sepet, mesti orang tak tanya aku ni chinese ke melayu . Disebabkan time mak suka makan limau mandarin dan tengok movie jackie chan ketika pregnen aku.. hasilnya aku keluar bermata sepet. Ala-ala Jackie Chan , Hahaha

4.ANDAI aku ada rm 50,000.00

Aku nak travell pergi obersea. Hahaha

5. ANDAI NENEK MASIH HIDUP ,
Aku ingin peluk nenek . Aku ingin bermanja-manja dengan nenek . Walaupon belum cukup 100 hari pemergian arwah nenek, tapi aku rindu sangat dengan nenek . Sebab dialah satu-satunya nenek yang rapat dengan aku. Al-Fatihah untuk nenek .


Caraban 30 Hari #kelabbloggerbenashaari

{ 9 comments.. read them below or add one }

Mama Myja Mama Myja September 28, 2014 at 3:17 PM
yeay, pergi oversea... best2 melancong
alias mardhiah alias mardhiah September 28, 2014 at 3:47 PM
andainya impian jadi kenyataan kan?!
memang best...
Kiz MySelf Kiz MySelf September 28, 2014 at 4:51 PM
Andaiku tahu, bila sampai ajalku..perkara andai yg mmg kita tidak akan tahu
Lisa Nurulain Lisa Nurulain September 28, 2014 at 4:54 PM
Amin..hope je jd kenyataan.hehehe
Kiz MySelf Kiz MySelf September 28, 2014 at 8:57 PM
Capai apa...capai bintang di langit
kakngahsihat kakngahsihat September 29, 2014 at 8:43 AM
Moga tercapai impian untuk melancong ke overea lisa...InsyaAllah, nk gak ke oversea secara percuma yg ditaja oleh Shaklee, tahun ni pakat g US, next year g Itali plak... :-)

singgahlah ke blog akak... http://kakngahsihat.wordpress.com
Pondok Papan Pondok Papan September 29, 2014 at 11:35 AM
Smart apa mata sepet..hehe..semoga tercapai hasrat tu yer...