5 Perkara Bermula dengan "Andainya" | Hari 28


,
5 Perkara bermula dengan "ANDAINYA ", hurm.Berangan sekejap.. andaian yang mungkin jadi kenyataan dan mungkin hanya wujud dalam angan-angan .

1. ANDAINYA aku JUTAWAN ,
sememangnya akan ku sedekahkan tanah rezab untuk dibangun masjid. Memang angan-angan dari kecik , sebab cikgu agama cakap kalau kita sedekahkan tanah untuk masjid, dan kemudian satu hari kita mati ,, Kita masih mendapat pahala sebab orang-orang datang untuk beribadah di masjid itu.


2.ANDAI aku TINGGI

Andai aku tinggi mesti aku jadi model atau pramugari ,haahhaa.  Pernah bercita-cita dulu tapi ketinggianku comel-comel je ni ha!. SAD ! hahaha nak minum vitamin dah takleh tinggi dah .

3. Andainya  Mataku Besar

Hahahah .. andai mataku tak sepet, mesti orang tak tanya aku ni chinese ke melayu . Disebabkan time mak suka makan limau mandarin dan tengok movie jackie chan ketika pregnen aku.. hasilnya aku keluar bermata sepet. Ala-ala Jackie Chan , Hahaha

4.ANDAI aku ada rm 50,000.00

Aku nak travell pergi obersea. Hahaha

5. ANDAI NENEK MASIH HIDUP ,
Aku ingin peluk nenek . Aku ingin bermanja-manja dengan nenek . Walaupon belum cukup 100 hari pemergian arwah nenek, tapi aku rindu sangat dengan nenek . Sebab dialah satu-satunya nenek yang rapat dengan aku. Al-Fatihah untuk nenek .


Caraban 30 Hari #kelabbloggerbenashaari

9 ulasan

yeay, pergi oversea... best2 melancong

andainya impian jadi kenyataan kan?!
memang best...

Andaiku tahu, bila sampai ajalku..perkara andai yg mmg kita tidak akan tahu

Capai apa...capai bintang di langit

Moga tercapai impian untuk melancong ke overea lisa...InsyaAllah, nk gak ke oversea secara percuma yg ditaja oleh Shaklee, tahun ni pakat g US, next year g Itali plak... :-)

singgahlah ke blog akak... http://kakngahsihat.wordpress.com

Smart apa mata sepet..hehe..semoga tercapai hasrat tu yer...


EmoticonEmoticon