Penunggang Motosikal Yang Biadap

Penunggang Motosikal Yang Biadap | Alkisahnya Lisa balik dari Pos Laju selepas hantar barang pesanan dari customer . Ketika balik dan melintas jalan di trafik light tu memang tak da kereta nak lalu. Sengaja Lisa memang tunggu lampu merah tu berjalan lama sikit sebab paham-paham lah ye, kalau nampak lampu trafik light yang kuning tu artinya waspada TAPI kalau pemandu bukannye nak waspada, bawa kereta atau motosikal lagi laju adalah ! Tak semua tapi banyak juga yang buat macam tu . Alasan nak sampai rumah la , Kejar masa lah, tapi SELFISH pentingkan diri sendiri tak fikir nyawa orang lain.

Jalan kosong , Lisa pon berjalan melintas jalan tengok kanan dan arah jalan lain memang tak da kereta atau motosikal yang lain. sampai ditengah jalan tu , tiba-tiba terdengar motosikal dari belakang .Jalan yang sepatutnya semua kereta atau motosikal berhenti .Lampu merah dah jalan 10 saat tu aihh..! pheww... hampir nak terlanggar motosikal itu . Laju la jugak orang tu bawa motor. Kalau terlanggar , memang dah jadi sekeping dah Lisa . Kalau tak sayang nyawa sendiri, fikirlah nyawa orang lain juga.Entah darimana lah datangnya lesen tu , memandu tapi tak patuhi undang-undang jalan raya. Tak kesahlah kalian naik motor atau naik kereta, please jangan berperilaku biadap yang boleh membahayakan nyawa orang lain ye .

6 ulasan

kadang2 sebab kan orang yang tak berhati perut ni boleh buatkan orang lain accident..

jom join segmen ira :)
http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/01/segmen-happy-birthday-by-syahirah.html

pernah juga kene mcm ni. rasa nak kejar sambil menjerit. geram punya pasal. entah ada lesen ke tidak

Biasa gak dulu kena camni..diaorg ni main bawak jer tak reti ikut peraturan..

Biasa gak dulu kena camni..diaorg ni main bawak jer tak reti ikut peraturan..

memang kurang ajar orang macam tue. orang macam tue memang pentingkan diri sendiri. sis fyna pun pernah kena juga time drive. bila kereta lain suka hati nak mencelah dalam laluan kita. nasib baik jenis sis tak cepat panik. kalau tak...

Typical malaysia mmg gitu lisa... dah byk kali merasa mcm ni... kite kemain hati2 tp org lain yg buat taik... mmg panasssss jer hati...


EmoticonEmoticon