Kemaskini BR1M 2015 4.0 Online

Kemaskini BR1M 2015  4.0 OnlinePenerima BRIM yang sedia ada , yang sudah disahkan layak atau pernah menerima BR1M 1.0 , 2.0,3.0 tidak perlu mendaftar lagi untuk yang baru. Hanya  mereka perlu mengemas kini maklumat peribadi seperti, alamat , maklumat anggota keluarga dan akaun bank jika terdapat perubahan semasa melengkapkan permohonan terdahulu.

Kemaskini BRIM 2015 dilakukan apabila:

1. Memberikan maklumat akaun bank jika sebelum ini tidak disertakan.
2.Perpindahan alamat
3. Maklumatpasangan atau tanggungan .

Penerima BR1M kategori isi rumah dan warga emas diminta mengemukakan maklumat waris bagi tujuan pembayaran Skim Khairat Kematian. Pemohon boleh mengemaskini maklumat bermula 1 Disember 2014 sehingga 31 Disember 2014 secara online melalui Portal Rasmi BR1M  LHDNM di https://ebr1m.hasil.gov.my.

atau baca di : BORANG PERMOHONAN BR1M 2015 PEMOHON BARU

Cara buat kemaskini BR1M 2015 :
Dengan melayari laman web rasmi e-brim di https://ebr1m.hasil.gov.my
e BR1M
Seperti gambar diatas , penerima perlu klik di tab "kemas kini Permohonan " dan mengikut arahan seterusnya seperti yang dinyatakan.
Nota: sistem kemaskini permohonan hanya akan diaktifkan bermula tarikh permohonan dibuka.

Kemaskini Borang Permohonan BR1M 4.0 Tahun 2015 Online
Contoh Surat Kemaskini BR1M 2015 Bantuan Rakyat 1Malaysia 4.0



PENAFIAN
Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen, kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari blog ini.
Sila dapatkan nasihat pakar bertauliah dan berpengetahuan untuk tips dan info berkaitan.

13 ulasan

Bagus la wat blog camni sya dpt info psl kemaskini brim..thank nurul ain...

ain,sy cuba bkk web ebrim tu,apesal bila klik dpt kemaskini permohonan xboleh pun.xgerak lnsung..

Pemohon boleh mengemaskini maklumat bermula 1 Disember 2014 sehingga 31 Disember 2014 secara online melalui Portal Rasmi BR1M LHDNM di https://ebr1m.hasil.gov.my.

Pemohon boleh mengemaskini maklumat bermula 1 Disember 2014 sehingga 31 Disember 2014 secara online melalui Portal Rasmi BR1M LHDNM di https://ebr1m.hasil.gov.my.

Kalo yg sudah buat sblum ni.perlu ka kemaskini?

dah banyak kali cuba ...tapi x leh juga...nape ye...

Dah banyak kali cuba tapi tak berjaya, upgrade your system please, what a shame.

















dah banyak kali cuba nak kemaskini tapi tak berjaya, alasan yang diberikan sangat jelik dan dapat melambangkan kelemahan kakitangan kerajaan, yg dapat malu kerajaan juga.....betulkan sistem yg ada...jangka masa 1 Dec Hingga 31 Dec kalau macam ni taka cukup.

Mesti tak cukup masa, kalau sistem yg ada sangat lemah

cubaan tak berhasil

Dah brkali2 try bukak....jangan kate nak kemaskini...butang kemaskini pon takk nampak!


EmoticonEmoticon