Kemaskini BR1M 2015 4.0 Online

Kemaskini BR1M 2015  4.0 OnlinePenerima BRIM yang sedia ada , yang sudah disahkan layak atau pernah menerima BR1M 1.0 , 2.0,3.0 tidak perlu mendaftar lagi untuk yang baru. Hanya  mereka perlu mengemas kini maklumat peribadi seperti, alamat , maklumat anggota keluarga dan akaun bank jika terdapat perubahan semasa melengkapkan permohonan terdahulu.

Kemaskini BRIM 2015 dilakukan apabila:

1. Memberikan maklumat akaun bank jika sebelum ini tidak disertakan.
2.Perpindahan alamat
3. Maklumatpasangan atau tanggungan .

Penerima BR1M kategori isi rumah dan warga emas diminta mengemukakan maklumat waris bagi tujuan pembayaran Skim Khairat Kematian. Pemohon boleh mengemaskini maklumat bermula 1 Disember 2014 sehingga 31 Disember 2014 secara online melalui Portal Rasmi BR1M  LHDNM di https://ebr1m.hasil.gov.my.

atau baca di : BORANG PERMOHONAN BR1M 2015 PEMOHON BARU

Cara buat kemaskini BR1M 2015 :
Dengan melayari laman web rasmi e-brim di https://ebr1m.hasil.gov.my
e BR1M
Seperti gambar diatas , penerima perlu klik di tab "kemas kini Permohonan " dan mengikut arahan seterusnya seperti yang dinyatakan.
Nota: sistem kemaskini permohonan hanya akan diaktifkan bermula tarikh permohonan dibuka.

Kemaskini Borang Permohonan BR1M 4.0 Tahun 2015 Online
  • http://www.hasil.gov.my/
  • https://ebr1m.hasil.gov.my/
  • http://www.treasury.gov.my/

Contoh Surat Kemaskini BR1M 2015 Bantuan Rakyat 1Malaysia 4.0



PENAFIAN
Pemilik tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen, kerugian atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari blog ini.
Sila dapatkan nasihat pakar bertauliah dan berpengetahuan untuk tips dan info berkaitan.

{ 13 comments.. read them below or add one }

joyjoy November 26, 2014 at 6:52 PM
Bagus la wat blog camni sya dpt info psl kemaskini brim..thank nurul ain...
AnonymousAnonymous November 29, 2014 at 10:51 AM
ain,sy cuba bkk web ebrim tu,apesal bila klik dpt kemaskini permohonan xboleh pun.xgerak lnsung..
Lisa Nurulain Lisa Nurulain November 29, 2014 at 11:12 AM
Pemohon boleh mengemaskini maklumat bermula 1 Disember 2014 sehingga 31 Disember 2014 secara online melalui Portal Rasmi BR1M LHDNM di https://ebr1m.hasil.gov.my.
Lisa Nurulain Lisa Nurulain November 29, 2014 at 11:13 AM
Pemohon boleh mengemaskini maklumat bermula 1 Disember 2014 sehingga 31 Disember 2014 secara online melalui Portal Rasmi BR1M LHDNM di https://ebr1m.hasil.gov.my.
pacury Malis pacury Malis December 1, 2014 at 2:11 AM
Kalo yg sudah buat sblum ni.perlu ka kemaskini?
aini husin aini husin December 1, 2014 at 9:50 PM
dah banyak kali cuba ...tapi x leh juga...nape ye...
AnonymousAnonymous December 2, 2014 at 12:18 PM
Dah banyak kali cuba tapi tak berjaya, upgrade your system please, what a shame.

















AnonymousAnonymous December 2, 2014 at 1:02 PM
dah banyak kali cuba nak kemaskini tapi tak berjaya, alasan yang diberikan sangat jelik dan dapat melambangkan kelemahan kakitangan kerajaan, yg dapat malu kerajaan juga.....betulkan sistem yg ada...jangka masa 1 Dec Hingga 31 Dec kalau macam ni taka cukup.
AnonymousAnonymous December 2, 2014 at 1:09 PM
Mesti tak cukup masa, kalau sistem yg ada sangat lemah
AnonymousAnonymous December 30, 2014 at 4:48 PM
Dah brkali2 try bukak....jangan kate nak kemaskini...butang kemaskini pon takk nampak!