Blog Saya Teratas Di Page 1 Dalam Carian Google ?

Blog Saya Teratas di Page 1 Dalam Carian Google ? | wah.... blog saya yang tak seberapa ini masuk dalam carian google , page 1 ,tempat teratas. Teruja ? tentunya teruja sangat woo. Dulu memang nak masuk dalam carian Google , page 1 pon jadilah. Apalagi kali ini masuk ditempat teratas. Giler sapa yang tak happy.

Selangkah demi selangkah dalam dunia blogging yang susah tak susah,senang tak senang. Keywords apakah yang menjadi tempat teratas tu ?Biarlah rahsia tapi memang tengah ramai orang cari sekarang ini .hehe Kalau tak ditempat teratas, duduk dalam page 1 pon dah kira ok. Terima kasih untuk blogger-blogger yang telah mengajariku ilmu blogging , iaitu abg Kiz , abang Ben , Feroz , Abang Phat yang selalu membakar semangat untuk bersaing dengan dia dalam carian google dan banyak lagi orang-orang disebalik tabir.

Terimakasih untuk Google , juga untuk Che Mat Gebu , blogger masakan yang pemes pemilik tiffinbiru.com  kerna telah menumbangkan trafik ke blog saya .


Dan sekarang mula stabil untuk UV (Unique Visitor ) dan Online User dari 18-30 Online Visitor setiap masa. Pernah cecah 204 Online User tapi beberapa kali sahaja. .. hahaha Step by step. Dulu sehari PV (page View ) 60-200 , lepas tu naik.. 500-800 PV , sekarang 1,500 -2ribu plus PV sehari . Kalau Pv lebih dari 1k sehari je pon UV baru berapa sahaja.
Alhamdulillah sekarang dah mula stabil Unique Visitor / New visitor dah cecah paling kurang 1k sehari. Meskipun jauh dari succes tapi dah kira permulaan yang bagus . Lepas ini nak tambahkan ilmu lagi dan berusaha cecah UV 3K sehari sama dengan 7ribu page preview seperti kata Feroz. hehe.. Dimana ada kemahuan disitu ada jalan. Insyaallah. wish me luck .


{ 29 comments.. read them below or add one }

Abdur Abdur November 5, 2014 at 4:03 PM
Wah... ajarkan pada saya boleh?
Lisa Nurulain Lisa Nurulain November 5, 2014 at 4:08 PM
saya pon sifu2 diatas yang ajar :D
titan titan November 5, 2014 at 4:10 PM
usaha itu tangga kejayaan.
Lisa Nurulain Lisa Nurulain November 5, 2014 at 4:11 PM
wish me luck mcm en. titan ya ;)
rokiah rokiah November 5, 2014 at 4:25 PM
wah tahniah...boleh bagi tips2nya?:)
Barniyah Ammara Barniyah Ammara November 5, 2014 at 4:39 PM
Tahniah!~ ^_^ Bagitahulah apa keyword tu~ Hehe. ;)
Lisa Nurulain Lisa Nurulain November 5, 2014 at 4:54 PM
hehe thanks .. tips tk tau nak cakap.. but boleh belajar dengan sifu2 dalam blog ;)
Lisa Nurulain Lisa Nurulain November 5, 2014 at 4:55 PM
ade bnyak keyword .. hehe mane leh bgtau :P
Kiz MySelf Kiz MySelf November 5, 2014 at 4:58 PM
Tahniah..semoga terus berjaya.. :)
Kiz MySelf Kiz MySelf November 5, 2014 at 5:46 PM
Ajar cara main guli roket bro titan :)
Adib Site Adib Site November 5, 2014 at 6:24 PM
wah, Tahniah. bukan senang nak rank artikel kat serp..
Rosmiza Ali Rosmiza Ali November 5, 2014 at 8:08 PM
Wow! satu perkembangan yang baik.. Sharelah ilmu Lisa.. ^_^
RosmizaAliDotCom
Lisa Nurulain Lisa Nurulain November 5, 2014 at 10:13 PM
Ilmunya senang.. tk malu bertanya.. hehe walaupon aoklan simple2 je
asraff ruslan asraff ruslan November 6, 2014 at 12:54 AM
memang best dapat 1k UV setiap hari....mmg saat indah bila dpt 1st page google di antara top 3....