Tuesday, May 30, 2017

Senarai Pelakon Ku Kirim Cinta

 Sthh I Love You dah habis dah kan , tak silap .. start minggu lepas 22 Mei 2017 dah digantikan dengan drama Ku Kirim Cinta . Watak utama iaitu Ayda Jebat dan Redza Rosli ,,, wahh dua dua ni kesukaan Lisa .Banyak lagi pelakon Ku Kirim Cinta yang lain seperti :-  Fahad Iman, Julia Farhana Marin, Fizz Fairuz, Roy Azman, Nazia Mustafar, Shahrolnizam, Wilma Muhammad, Zarina Zainuddin, Razak Ahmad, Lan Siro, Rosnah Johari, Nikki Palikat, Ikhram . Korang jangan lupa tonton setiap Isnin-Khamis jam 6.58 Petang . 

Senarai Pelakon Ku Kirim Cinta 

PELAKON WATAK
Ayda Jebat Nisha
Redza Rosli Farhan
Fahad Iman Zarul
Julia Farhana Marin Liana
Fizz Fairuz Nordin
Shahrolnizam Noor Khalid
Wilma Muhammad Fatimah
Zarina Zainuddin Zainab
Roy Azman Hamid
Razak Ahmad Haji Shuib
Nazia Mustafar Nadia
Lan Siro Muiz


LAGU TEMA / OST KU KIRIM CINTA

Tajuk : Akhirnya Cinta
Penyanyi : Salma

Tajuk : Selamat Tinggal Cinta
Penyanyi : 6ixth Sense

Tajuk : Pesan
Penyanyi : Irfan Haris

SINOPSIS KU KIRIM CINTA

Zarul dan Nisha terkenal sebagai pasangan paling romantik di kolej mereka. Kehebatan Zarul merangkai ayat-ayat cinta memang memukau. Selepas menamatkan pengajian Diploma, Nisha ditawarkan belajar di Australia, manakala Zarul meneruskan pengajian ijazah di tanah air. Ketika Nisha di Autsralia, percintaan mereka diteruskan lewat e-mail dan WhatsApp. Setahun kemudian, Zarul disahkan menghidapi leukimia tahap kritikal dan hayatnya tidak lama. Zarul menyembunyikan penyakitnya daripada Nisha dan membalas kiriman rindu Nisha seperti biasa. Apabila keadaan Zarul makin kritikal, Zarul meminta sepupunya Farhan menyamar sebagai dia untuk membalas e-mail dan WhatsApp Nisha kerana tidak mahu pelajaran Nisha terganggu. Jika dia ditakdirkan meninggal, Zarul mahu Farhan terus melayani Nisha sehingga Nisha habis belajar.


GAMBAR PELAKON





Monday, May 29, 2017

Resepi Udang Goreng Tepung

Alhamdulillah dah masuk hari ke 3 puasa , bagaimana dengan puasa korang ? masih boleh bertahan kan . Agaknya apa ye menu berbuka puasa untuk hari ini ? untuk penggemar udang , Apa kata korang cuba resipi mudah iaitu udang goreng tepung. Pergi beli kat luar banyak tepung dari udang hik hik,, Jom memasak ! 

Bahan-Bahan :- 
- 450 gram udang
- 1/2 sudu teh garam
- 1 sudu makan air perasan jeruk lemon
- minyak untuk menggoreng



 Bahan Acuan Tepung:-
- 1 butir telur 
- 150 ml air sejuk (ais) 
- 1,5 sudu teh baking powder
- 250 gram tepung gandum
- sedikit blackpeper powder
- 1/4 sudu teh garam

Cara Membuat Udang Goreng Tepung


1. Cuci bersih udang, taburi dengan garam dan air lemon.

2. Siapkan mangkuk , siapkan mangkuk atau bekas kemudian masukan garam bersama baking powder , blackpapper powder dan tepung gandum.  Di mangkuk terpisah, gaul telur dan campur dengan air sejuk ,masuk secara perlahan-lahan (air dari dalam peti sejuk )

3. Gaulkan hingga sebati dan biarkan selama 30 minit sebelum digunakan atau boleh juga dimasukan ke dalam peti sejuk. 

4.Panaskan minyak yang banyak kerana nanti agar udang boleh tenggelam ketika digoreng. pegang bahagian ekor udang dan celupkan udang kedalam bancuhan tepung.

5. Pada bahagian ekor tak bersalut tepung pun tak ape. kemudian masukan kedalam minyak yang sudah panas tadi dan goreng hingga warnanya cantik atau keperangan.

6. Akhir sekali, angkat dan toskan, agar lebih sedap hidangkan bersama sos pencicah atau cos cili thai, mayonis.


Note:
1. Agar ketika menggoreng tidak meletup pastikan semua bahagian udang yang bersalut tepung benar-benar kering.

2. Bancuhan tepung jangan terlalu cair agar boleh melekat pada udang.

3. Bila ingin menggoreng udang menjadi luruh hiris menyerong bahagian bawah udang dan buat 3 - 5 hirisan bergantung kepada saiz udang.

Resepi udang goreng tepung rangup ini akan lebih sedap bila dihidangkan panas-panas dan sampai jumpa diresepi seterusnya .

Buying a home-Consider these costs

Buying a home-Consider these costs



Buying a home of your choice can be overwhelming, to say the least. The excitement of finally finding the one house from the vast houses for sale in Selangor to call your own is unparalleled. Nevertheless, some future homeowners disregard closing costs until the last minute, which can lead to lots of stress. Here is a quick checklist of a few of the expenses you should keep in mind during this memorable experience.

Buying a good home of your choice takes a considerable amount of personal experience making realtors with a high amount of experience precious, or even an individual who is buying more than just their first home will be in a greater boat than a first-time buyer. Even with a realtor, or personal experience, just like the hunter, a customer needs knowledge and more importantly, a plan.

Inspection


A home inspection is a vital tool for the new buyer, as it can provide you with some peace of mind regarding the status of your new home. Home inspection identifies any structural, water, and electrical damage, and allows you to know what you are getting into and budget accordingly. Furthermore, if an inspector discovers a plumbing problem or other household issue, then you can prepare financially for future maintenance. As a result, the upkeep will not come as a surprise later on.

Insurance


Insurance is necessary to protect your home in case of flood or fire damage. Insurance coverage varies depending on what type of policy you buy. There are many packages and numerous insurance companies available, so make sure to do plenty of research. Compare costs and choose the best one for your situation. One thing to remember is that insurance is an annual cost, so add it to your yearly budget.

Additionally, do not forget title insurance. Title insurance protects you from issues arising from incorrect signatures on documents, forgery, or other title defects that may result in financial loss. Furthermore, if the previous owner had any permit violations, then you will not be held responsible for them.

Appraisals


Financial institutions may require a home appraisal before approving your loan. This is a regular practice. Keep in mind that appraisers are licensed professionals by individual states, and some lenders do have an appraiser on staff. If you are not comfortable having your lender provide you with an appraiser, feel free to hire someone who does not have any ties. Appraisal costs vary depending on your state of residence - the best person to advise you on this task is your realtor.

Moving Day Costs


Expenses incurred on moving day can be some of the highest expenses you pay when moving into a new home. Some people forget to set aside finances for painters, locksmiths, and new kitchen appliance installations. How much are professional movers going to charge? Are you hiring someone to touch-up the driveway, yard, and renovate the landscaping before moving in? These are all things you need to keep in mind when reaching the closing phase of buying your new home.

Other costs include the following:
- PLC (Preferential Location Charges): If anyone has particular preferences while buying an apartment, may have to pay PLC to the developer. While not all developers ask for such charges, many do. So if you want to buy an apartment which is on the 3rd floor, for example, you may be charged extra. In most cases, it is as much as 4% of the base price of the apartment that is being bought, though this might vary with developers.

- External Development Charges (EDC): Not all, but many developers would charge extra if the complex has facilities like swimming pool, kid's play area, gymnasium, etc. Many people wouldn't have considered these while evaluating the purchase price. So it is recommended to get the details of the extra charges and then determining the asking price.

- Registration Charges: While this charge is mandatory for most states, the rates can vary according to the municipality, where the apartment or complex is located. Home buyers may also have to pay a stamp duty, so it is best to know in details about all the extra/ mandatory charges before deciding to buy a home in any residential projects.

- Maintenance Charges: The recent and upcoming housing complex is provided with all kinds of modern facilities so that charges of maintaining these are a bit high. Many developers would collect these charges for two years in advance. So home buyers should be aware of this. Everything from the generator back-up, to swimming pool, gymnasium, etc. is included within this maintenance charges.

Buying a new home is an exhilarating experience, and when you reach the closing cost phase, you are narrowing in on moving day. Finding a trustworthy and experienced agent to assist you throughout the entire process will make your transition into a new home much easier. When you find an experienced realtor who can provide ample information about your home, the neighborhood, other homes in the area, and local schools, you will be able to focus on the positive thoughts regarding buying your new home and all it entails.

These are just some expenses that you must consider before buying a house. It is important to consider these costs before the actual purchase of that next house, so you are financially prepared to cover these extra items


Sunday, May 28, 2017

Jiran Kedai Sebelah Melampau !

Assalamualaikum ! Agak lama tak berkongsi cerita personal dalam blog ini. Err... hahaha sebenarnya sebulan dua ni memang agak terbatas nak menaip dalam blog. Penat seh .. semenjak pindah tempat ke dalam Mall ni agak penat la , kerja apa yang tak penat la kan. 

Jiran Kedai Sebelah Melampau ! 


Nah nak dijadikan cerita ni , jiran sebelah peniaga tudung ni agak tak paham bahasa la jugak . Korang tengok sendiri la macam mana dia letak tudung dia sampai lepas dari tapak yang ditentukan . Bermula dari dinding pink tu dah termasuk dalam kawasan tempat kerja saya . Tapiii.... ha... bangla sebelah tu ha dia dah melampau ., selalu letak tudung tu sampai ketempat Lisa . Then kalau ada customer diorang yang pilih tudung , maka ganggu lah customer yang nak masuk dalam tempat Lisa .


Lisa dah berbuih mulut dah suruh dia alihkan , tapi kalau Lisa tak ada di kedai nanti dia akan alihkan semula lepas dari batas tu . Melampau kan ! Sebulan dah Lisa biarkan , sampai ada satu masa tu dia buat hal . 

Dia report peniaga both lotion depan kedai Lisa ni . Report kat management yang staff tu tarik customer yang nak masuk dalam kedai tudung , padahal tak sampai macam tu pun. Ya lah... biasala orang ni hati lain-lain kan . Tak suka kot tengok ramai customer di both lotion tu . Bukan lama pon both tu kat sini , 2 bulan je. 

Pelik kan , kenapa la nak report bagai padahal lain produk kot kan. Lagipun banyak juga staff2 lotion tu beli tudung dan baju ditempat dia.  Iskkk nak dengki dengan rezeki orang buat apa . 

Ha.. dengar tu je kan tak tau kenapa Lisa rasa menyampah pula dengang bangla sebelah ni . So i cakap la dengan boss , yang barang diorang ni sampai batas kedai Lisa . Boss cakap terus je report dengan Management Mall . 

Lisa bagi last peluang , dia buat lagi dan lagi . Time Lisa takde kat kedai dia alih barang sampai langgar batas . So apa lagi.. time Lisa datang je tengok tudung macam tu , Lisa snap gambar dan naik atas report dengan management . 




Alhamdulillah sangat senang je nak report . Hek hek.. abaikan tulisan buruk sebab nerves nak menaip . 

Ternyata memang bangla tu prob la , sebelum ni dah kena warning juga pasal letak barang melepasi had batas yang ditentukan Management . Isk iskk.. tak serik . Sekarang baru padan muka , tempat batas tu i letak banting banner yang berdiri tu . So tak boleh la dia nak alih-alih lagi . And thanks untuk pihak mall sebab dah bagi surat warning kat kedai sebelah . 


Abaikan kaler pink kedai Lisa hahah sebab tunggu renovate je ni , sementara gunala pink tuu .. 
Tuesday, May 23, 2017

Senarai Pelakon HERO SEORANG CINDERELLA



Ingat lagi dengan drama Suri Hati Mr Pilot ? meletops gitu gandingan antara si Neelofa dengan Fattah Amin . Drama kali ini dilakonkan juga oleh Fattah Amin sebagai hero dan Nur Fazura sebagai heroin. Nantikan drama adaptasi novel Hero Seorang Cinderella karya Anjell yang akan disiarkan di slot Mega Drama (Astro Ria).  Diterajui oleh Fattah Amin dan Fazura sebagai pelakon utama. Drama bersiri arahan Michael Ang ini juga dibintangi pelakon seperti Uqasha Seinrose, Datin Zizie Ezette dan Jasmine Suraya. Akan ditayangan bermula 22 Mei ini, setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 10 malam di saluran Astro Ria 104 dan HD 123.  

SENARAI PELAKON HERO SEORANG CINDERELLA


Selain dari Fattah Amin dan Nur Fazura , ramai juga beberapa senarai pelakon yang turut menjayakan drama ini diantaranya :- 

PELAKONWATAK
Fattah Amin Tengku Ian Uzzam
Nur Fazura Nura Medina
Zizie Izette Puan Sri Mawar
Uqasha Senrose Puteri Emallyn
Fikry Ibrahim Noah Farizzam
Aedy Ashraf Darius
Iswan Ismail Lukman (Luke)
Jasmine Suraya Zuyyin
Nina Juren Tengku Shamiza
Azhar Amir Datuk Azizan
Lisdawati Puan Ayana

LAGU TEMA  / OST

Tajuk : Hero Seorang Cinderella
Penyanyi : Fattah Amin dan Nur Fazura


SINOPSIS HERO SEORANG CINDERELLA

Kisah seorang Cinderella bernama Nura Medina dan hero, Tengku Ian Uzzam.

Sekali pandang, orang mesti cakap dia sesuai untuk Cinderella versi thriller. Dia cantik tapi muka dia beku. Senyum ikhlasnya mahal. Jelingannya tajam mengalahkan pedang. Semuanya hanya untuk menutup kisah hidupnya. Itulah Nura Medina.

Seratus lapan puluh darjah pula dengan heronya. Heronya masih versi Prince Charming. Dia kacak membunuh. Senyumnya ikhlas versi pencair hati. Jelingannya mampu bikin anak dara penasaran. Dan kepulangannya ke Malaysia kali ini bersama satu amanah. Itulah Tengku Ian Uzzam.

Nura Medina hidup bersama ibu tiri, Datin Mawar dan kakak tiri, Puteri selepas perkahwinan kedua ayah Medina, Datuk Azizan. Hubungan Medina dengan ayahnya tak begitu rapat kerana selalu dihasut oleh Datin Mawar. Sehingga dia difitnah lalu dihalau keluar rumah oleh Datuk Azizan. Walau apa yang terjadi Tengku Ian selalu dalam hidupnya, muncul sebagai hero penyelamat.

Namun ada rahsia disebaliknya? Apakah rahsianya?

GAMBAR PELAKON 


SENARAI PELAKON HERO SEORANG CINDERELLA

Monday, May 22, 2017

Kembali Pesona Dengan Set Kecantikan VOQQ

Kembali Pesona Dengan Set Kecantikan VOQQ 

Pejam celik seminggu lagi dah nak puasa ,lepas tu Raya pula.. Agaknya apa mesti semua nak tampil vogue kan masa raya. Selain persiapan untuk beribadah , Lisa pula dah buat persiapan untuk nampak cantik dari sekarang iaitu dengan try pakai produk dari Voqq , Voqq  anti aging cream dan Voqq Facial Wash . Nampak baru lagi ditelinga Lisa , dengar cerita best je produk ni. Tak cuba tak tahu kan ? 



VOQQ FACIAL WASH (Tomatoes +Oats Extract )

Diperbuat dengan ekstak tomato dan oats yang sememangnya bagus untuk kulit muka . Tomato Facial Wash ini merupakan produk mencantikkan kulit yang terbaik dengan sumber nutrisi lycopene yang membantu dalam pemulihan kulit . Kajian membuktikan bahawa yang memakai DS Tomato Facial Wash berterusan selama 2-3 bulan mampu mengurangkan kerosakan kulit akibat sianarn radiasi matahari sebanyak 30% . Selain itu membantu menghapuskan garis-garis halus dan kedutan dan melindungi kulit anda dari unsur-unsur berbahaya seperti radikal bebas dan sianaran UV . Wah banyak juga ye kelebihan facial wash atau pencuci muka ni . 



KelebihanVoqq Facial Wash

Diekstrak dari tomato yang kaya dengan sumber lycopene, yang membantu kondisi kulit  untuk kekal muda dan anjal seperti kulit bayi. Malah lycopene membantu melindungi kulit daripada sinaran UV.
Membantu melambatkan proses penuaan dan kedutan pada wajah.
Membantu mencerah dan menyerikan kulit kusam.
Dapat menyejukkan kulit dan menyerap lebihan minyak pada wajah
Diadun bersama oat untuk membantu menormalkan pH kulit sehingga dapat meredakan gatal atau rasa tidak nyaman pada kulit.
Membantu menyerap kelebihan minyak, menghilangkan bakteria pada wajah, serta membantu pengelupasan kulit mati. 
Merupakan pelembab alami yang dapat menenangkan kulit sensitif dan kering,membantu menjaga kelembaban almi kulit, sekaligus memiliki efek anti-oksidan.

FACIAL WASH VOQQ 

Cara Pengambilan :
Gunakan waktu pagi dan malam sebelum tidur . Caranya :- Basuh muka dengan air suam dan urut perlahan-lahan keseluruh muka dan leher , bilas hingga bersih. Rasa sejuk dan fresh mint gitu , macam kena ais . 

Kandungan : Aqua ,sodium Laureth ,glycerin,tetrasodium EDTA ,dan banyak lagi.. rujuk gambar dibawah . 

HARGA Voqq Facial Wash 
Untuk pencuci muka Voqq 50ml ni korang boleh dapatkan dengan harga RM75 untuk semenanjung dan RM85 untuk Sabah dan Serawak . 


VOQQ ANTI AGING CREAM 

Dah pakai pencuci muka mestila kena pakai Krim untuk anti penuaan . Semakin hari semakin bertambah usia korang , ye dak ? Ha semakin tua ni bertambahla pulak kedut kat muka . Ehem,,, tak caye ? pi tengok cermin cepattt takpon guna kanta pembesar.. Hihi. Sebab tu la mulai sekarang kena pakai anti aging cream . Apa kata korang cuba Voqq Anti Aging Cream ni , Yang merupakan produk mencantikkan kulit yang terbaik dan merupakan rumusan botani semulajadi untuk menghaluskan kulit serta menghilangkan jeragat dan jerawat . Ia juga boleh melindungi kulit daripada cahaya matahari. Woahh.. kena try ni . Lisa memang dah seminggu ni sedang gunakan produk ini. Bolehla berkurangan sedikit demi sedikit... Ehem no wonder la muka Lisa lagi muda dari usia sebenar. (Perasan nohh ) 



KelebihanVoqq Anti Aging Cream

Voqqq juga membantu membebaskan kulit anda dari 10 bahan tambahan yang boleh menyebabkan kekeringan dan kekejangan kulit seperti Surfaktan, silikon, paraben, denatured alkohol, minyak mineral, pigmentiruan, bahan mentah haiwan, benzophenone, TEA, sulfat)
KrimVoqq yang dibentuk seperti natto mengambil dua kali jumlah  masa untuk dicampurkan berbanding krim biasa, ini membolehkan ianya membezakan rupa dan menghasilkan texture sepertinatto.
Voqq adalah krim formula buatan tangan yang bebas daripada surfaktan dan silikon, membolehkan ianya menyerap dengan lebih baik kedalam kulit berbanding dengan krim-krim lain. 
Proses Penguraiansemulajadimenggunakanminyakdanmentegauntukmengelakkankeregangandanmengekalkankelembapan dan kelembutan krim.
Voqq mampu menyerap kedalam kulit dengan lebih baik dan meningkatkan kesan kulit putih dalam masa yang begitu singkat.
Semasa penghasilan Voqq teknologi vakum digunakan untuk menyedut udara yang boleh bercampur masuk kedalam krim semasa proses pembuatan untuk lebih menghasilkan tekstur seperti natto.

VOQQ ANTI AGING CREAM

Cara Pengambilan : Sapukan ke seluruh muka dua kali sehari , pagi dan malam . 


Kandungan :- Aqua ,carbomer, Glycerin ,Cetearyl ,Propyiparaben dan banyak lagi , Korang boleh rujuk kat gambar dibawah ini ye.


Harga Voqq Anti Aging Cream 

Untuk Anti Aging Cream 20gram ini pula boleh korang dapatkan dengan harga RM70 untuk semenanjung dan RM80 untuk Sabah dan Serawak.

Kedua produk dari VOOQ ni ada KKM tau , jangan risau... korang boleh check dengan number pendaftaran :

KKM NOT : NOT170404302K

REVIEW LISA : 

Seminggu pakai set pencuci muka dan krim anti penuaan dari Voqq ni terasa la juga perbedaannya . Garis halus dah semakin pudar . Yang paling Lisa suka sebab tak berminyak dan tak melekit untuk krim anti penuaan tu , manakala Pencuci Muka Voqq rasa sejuk dan fresh lepas pakai . Alaarr.. macam letak colgate kat muka , sejuk sejuk mint gitu . Semakin plowes dan gojes la nanti . Tak sabar nak beraya pula.. hikhikk 

Untuk permudahkan korang , berikut ialah senarai agent VOQQ yang sah .




Untuk info produk selebihnya korang boleh dapatkan di :

Hotline : 019-612 8164




Saturday, May 20, 2017

Harum Malam & Moeder Suplement Untuk Wanita


Assalamualaikum , hye selamat berhujung minggu ! asyik penjagaan muka je .. sekali-kala Lisa share pula ye cara penjagaan dalaman untuk insan yang bergelar wanita . Cewahh ayat ... ! Bukan hanya untuk yang dah kahwin je yang perlu jaga dalaman ni , yang anak gadis pun kena jaga tau jangan tunggu sampai dah berbau baru nak tercari-cari suplemen . Bak kata pepatah " Lebih baik mencegah daripada mengobati " . Harum Malam , mesti dah tak asing lagi di telinga korang .. brand ni dah pemes gitu tagline - Suplemen dalaman mewangikan tubuh sepanjang masa -



HARUM MALAM , supplemen untuk dalaman tubuh wanita. 

Harum malam wangi masa malam je ke ? siang tak wangi la ye ? ... heh bukan.. Harum malam ni supplemen dalaman yang akan mewangikan tubuh sepanjang masa disamping berkesan semula jadi sebagai perapat. membantu menyihatkan dan mencegah masalah dalaman wanita .. memberi tenada dan menambah stamina untuk aktiviti seharian . 


Untuk pengetahuan korang , Harum Malam di adun dengan ekstrak ros dan kaya beri , kayu serapat , buah delima , manjakani , puerarua lobata , puerarua mirifica dan senna yang dapat mengatasi bau kurang enak dari tubuh . Produk yang harus diambil oleh semua wanita zaman kini . Rasa manis masam strawberry gitu. 



HARGA HARUM MALAM 

Untuk sebotol ni dengan kandungan 250ml , korang boleh dapatkan harum malam dengan harga RM33 (WM) , RM 39 (EM) , BRD 18 (BRUNEI ) , SGD 18 (SINGAPORE) . 




Kebaikan Harum Malam :-
  • Mengatasi Masalah Keputihan 
  • Menghilangkan kegatalan dan masalah bau di miss V
  • Memberi tenaga dan kecergasan 
  • Membuan toksin di badan 
  • Melawaskan sistem penghadaman
  • Melancarkan perjalanan dan kitaran haid 
  • Membuang angin dalam badan 
  • Anti penuaan dan mencantikkan bentuk badan 
  • Mengawalkan berat badan Dan 
  • menghalang jangkitan kulat dan virus.


 Cara penggunaan atau pemakanan : -
  • Diminum sebelum sarapan .
  • 2 Sudu besar untuk keperluan harian . 
Oh ya.. jangan lupa pakai sudu plastik tau , sebab terdapat madu dalam kandungan harum malam tu . 



Peringatan !! :- Simpan dalam peti sejuk selepas dibuka . Minum banyak air kosong , dan last ,, Jauhkan daripada kanak-kanak. 


MOEDER , Susu perkembangan terbaik untuk ibu mengandung dan bayi ! 



Moeder ni susu yang sesuai untuk ibu mengandung , atau ibu menyusui . Susu ni Lisa bagi ke kakak Lisa , alang-alang dia baru dapat baby sebulan lepas , Dibuat dari Susu kambing , ilberru , ekstrak tomato , aloevera , habatussauda , lobak merah , madu , brokoli , ekstrak anggur , betik , lutein , stevia , bird nest , omega 3 dan banyak lagi . Susu yang penuh khasiat aih ... boleh perbanyak susu , takdela baby tu kekurangan stock susu kan ?




Sekarang lebih senang dan mudah la sebab dah packing dalam bentuk sachet , means kalau pergi bercuti boleh la bawa dalam beg tanpa penuhkan ruang .

 Antara kebaikan yang boleh dapat dari MOEDER :


  • Meningkatkan kesihatan ibu mengandung
  • Meningkatkan imunisasi bayi ( ibu kena minum bukan anak ye )
  • Melindungi kandungan ibu dan bayi.
  • Meningkatkan kandungan kalsium dan zat badan besi dalam badan. ( Kalau nak tahu hari-hari badan kita akan kehilangan kalsium jadi tak boleh skip semua makanan kesihatan ni )
  • Sesuai sangat untuk para ibu yang merancang untuk hamil sebab ada kandungan merangsang kesuburan seperti habastus sauda, madu dan kurma.

Cara pengambilan MOEDER : 

Bancuh menggunakan air suam (150ml)  1 sachet siang  dan 1 sachet malam sebelum tidur. Elakkan pengambilan kaffein. 


Harga susu MOEDER : 

RM159 (Semenanjung Malaysia) RM169 (Sabah/ Sarawak)


Testimoni Pengguna Moeder 



Harum Malam dan juga MOEDER dah keluar di Assalamualaikum dan SAF TV  Al-Hijrah tau. Semoga para wanita dan Ibu menjaga kesihatan dan amalkan pemakanan yang sihat dan bernutrisi untuk kekal sihat dan cantik sebab badan wanita ni guna lama tau. 


MOEDER di SAF 

HARUM MALAM di SAF


MOEDER DAN HARUM MALAM DI ASSALAMUALAIKUM


Untuk maklumat dan testimoni lebih lanjut : -

Company: Millennial Gen Sdn Bhd

Alamat: 11G, Jalan Keluli AL7/AL,
Pusat Perniagaan Bukit Raja,Section 7,
40000 Shah Alam, 
Selangor

HP: 010 404 2769 || Office: 03 3358 5344



Instagram :



Tuesday, May 16, 2017

Cahaya Raya Shopee Diskaun Gila-Gila !




Cahaya Raya Shopee Diskaun Gila-Gila ! 

Biar betul karpet ni hanya rm3.80 je ? Jauh beza dari harga di kedai-kedai sini yang kebanyakan bermula dari rm100 keatas . Tahun lepas Lisa beli pun harga dalam rm300.00 tapi besar nye la..hee.. kalau size atas ni dalam rm 100lebih . Jimat banyak weih.. kenapalah aku tak kenal Shoope dari dulu . 

Shopee Melancarkan Kempen Terbesar iaitu Cahaya Raya


 Dah murah lepas tu ada sale pulak , aduh mana tak tergoda ni . Kegembiraan membeli-belah dengan potongan harga sehingga 90%, Hadiah Bernilai RM50,000 dan Pelancaran Bayar Waktu Terima (COD) bersama Pos Malaysia .

Skodeng punya skodeng terjebak pulak Lisa berbelanja sampai 3 items oih. Beli Jacket sweater , Karpet bulu dan Brush makeup . Nak tahu tak berapa total amount semua tu ? RM 62 jek siap postage . Ye.. macam tak percaya je bukan ? .. tengok bawah ni ha..  Tak sabar pula nak tunggu barang sampai . 

Kuala Lumpur, 4 Mei 2017 - Shopee, pasaran sosial mudah alih No 1 di Asia Tenggara dan Taiwan mengumumkan kempen Hari Raya terbesar, Cahaya Raya bersama Shopee dengan potongan harga sehingga 90% di seluruh platform dan pertandingan setiap hari dengan hadiah bernilai sehingga RM50,000 termasuk wang tunai. Di samping itu, Shopee akan bekerjasama dengan Pos Malaysia untuk melancarkan program Bayar Waktu Terima (Cash-on-Delivery) untuk menggalakkan lebih ramai rakyat Malaysia membuat persiapan Hari Raya menerusi pembelian atas talian.

“Hari Raya adalah sambutan terbesar di Malaysia. Tahun ini, sebagai tanda penghargaan kepada pengguna kami atas sokongan padu mereka, Shopee telah melaburkan bajet terbesar setakat ini untuk bekerjasama dengan Kedai Rasmi seperi Nestle, Unilever, Senheng, Huawei, OPPO dan ASOTV untuk menawarkan promosi untuk seisi keluarga selama 45 hari tanpa henti,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. 


“Malah, dengan pelancaran Bayar Waktu Terima, kami mampu mendekati sekumpulan besar pembeli atas talian pertama kali di Lembah Klang dari Tanjung Karang hingga ke Banting sekalipun untuk bersama-sama menikmati kegembiraan musim perayaan ini”.

Dari 15 Mei hingga 30 Jun, Cahaya Raya bersama Shopee akan menampilkan 24 kempen termasuk jualan murah khas dari Kedai Rasmi dan 25,000 jenis produk dengan potongan harga sehingga 90%. Dari lebih 10 kategori produk, pasti semua orang dapat menikmati keseronokan membeli-belah selama 45 hari.

Sebagaimana cahaya Aidilfitri memberi kegembiraan kepada insan tersayang, Pertandingan 45 Days of Surprise Giveaways (45 Hari Hadiah Kejutan) tahun ini menawarkan hadiah harian bernilai sehingga RM25,000 termasuk televisyen, telefon pintar dan kamera dengan penyertaan semudah menghantar Nama Pengguna Shopee (Shopee ID) anda dan rakan anda setiap hari. 

Pertandingan ini berlangsung dari 15 Mei hingga 30 Jun 2017, menjadikan ia pertandingan terpanjang pernah dianjurkan untuk pengguna Shopee. Banyak lagi pertandingan dianjurkan termasuk Make a Wish for Mom (Buat Permintaan untuk Ibu), Selamat Berbuka Snaps (Ambil Gambar Semasa Berbuka Puasa) dan teka-teki Berapa Duit Raya, menjadikan hadiah keseluruhan mencecah nilai RM50,000!





Ramadan ini Shopee turut mengambil peluang mendekati komuniti setempat dengan penganjuran Shopee Uni BM Tour (Jerayawara Uni Shopee Edisi Bahasa Melayu) dan Acara Hijab Stars Recharge. Universiti Shopee atau Uni Shopee merupakan bengkel PERCUMA yang dianjurkan untuk mendidik dan memperkayakan pengetahuan usahawan berpotensi untuk menggunakan aplikasi Shopee sebaiknya dalam meningkatkan penglibatan atas talian dan jualan mereka. Kali ini, kelas akan dianjurkan dalam Bahasa Melayu untuk membantu usahawan Bumiputa mendalami aspek teknikal penjualan atas talian. Shopee Uni BM Tour akan dianjurkan di KL & Selangor (17 Mei 2017), Kuantan, Pahang (24 Mei 2017) dan berakhir di Alor Setar, Kedah (6 Jun 2017).

Akhir sekali, Acara Hijab Stars Recharge, satu projek usahasama dengan jenama syampu Sunsilk akan berlangsung pada 20 Mei 2017 dengan penampilan istimewa Hijabista terkenal seperti Khadyjah Fhatyah, Sharifah Rose, Ain Edruce, Zamrina Zamrim dan Aqilah Naqlis. Sesi khas yang akan dianjurkan termasuk kelas solekan kening dan penggayaan moden hijab untuk sambutan Aidilfitri akan datang.

Selain jenama syampu pilihan hijabista tersebut, Shopee juga akan meneruskan usahasamanya dengan rakan niaga terkemuka seperti AirAsiaGo, Digi, iflix, RHB, Tealive dan Traveloka sepanjang kempen ini sebagai tanda penghargaan dengan hadiah menarik seperti baucar penginapan hotel & penerbangan, potongan harga menarik dan hadiah berbentuk wang tunai.

Mulakan keriangan membeli-belah sempena Hari Raya untuk seisi keluarga di http://cahayaraya.shopee.com.my/

Aplikasi Shopee boleh dimuat turun secara PERCUMA di Google Play dan App Store. Layari www.shopee.com.my untuk maklumat lanjut.




Mengenai Shopee


Shopee adalah pasaran sosial mudah alih nombor satu di Asia Tenggara dan Taiwan yang membolehkan orang ramai memilih, membeli dan menjual. Platform ini dibina khusus untuk Asia Tenggara, menjamin proses membeli-belah yang mudah, selamat tanpa kerumitan menerusi sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh. Pasukan Shopee yakin dengan kuasa teknologi yang sentiasa berubah. Apabila aktiviti membeli-belah menerusi peranti mudah alih menjadi kelaziman baharu, Shopee mensasarkan untuk terus meningkatkan platform tersebut dan menjadi destinasi perdagangan mudah alih pilihan di rantau ini. Shopee disokong oleh Garena, syarikat platform Internet terbesar di Asia Tenggara.



TIPS MEMBELI BARANG DI SHOPEE : 


* Tengok di rating dan komen , rating tinggi means elok la tu kan . Dan cari yang si penjual yang online , so boleh meyakinkan korang untuk beli . Jangan yang last online 1bulan lepas , nanti ada apahal susah pulak korang nak tunggu jawapan dari dia .


Apa tunggu lagi jom shopping ! mana tahu dapat hadiah weih.. 
Thursday, May 11, 2017

Biodata Nabila Razali


 Nabila Razali , agak asing ditelinga Lisa , sebab tak layan sangat Akademi Fantasia . Single pertama Katakan Saja pernah menjadi juara di Suria.fm selama 10 minggu berturut-turut, wah.. hebat noh. Nabila Razali baru pertama kali berlakon dan jadi Waffeen wardah awalludin heroin di drama Hikayat Cinta Si Pematah Hati , no wonder la Lisa tak berapa kenal.. hihi... Nak tahu lebih detail tentang biodata Nabila razali atau nama sebenar Nur Nabila Mohd Razali ini , jom baca . 

Biodata Nabila Razali.



Nama Penuh: Nur Nabila binti Mohd Razali
Nama Panggilan: Nabila Razali
Umur: 25 (2017)
Penglibatan: Akademi Fantasia 2013
Kerjaya: Penyanyi, Pelakon
Lagu Single: Katakan Saja dan Cemburu
Laman Sosial:
Twitter: https://twitter.com/bellarazali
Instagram: https://www.instagram.com/nabila.razali/



Comey orangnya .. hehe korang dah tengok dia berlakon belum ? Any pape komen tak ? 

Senarai Pelakon Hikayat Cinta Si Pematah Hati

 Wah ada Drama baru  , drama adaptasi novel Hikayat Cinta Si Pematah Hati karya E-Man Sufi . Bakal menampilkan gandingan Alif Satar dan Nabila Razali. Agak baru juga la nama nabila tu di telinga Lisa . Yang penting ada Aliff Sattar , lama tak tengok dia berlakon , last pun Lisa tengok yang drama Dia Semanis Honey tu ... Oh ya Hikayat Cinta Si Pematah Hati ini dah start bersiaran dari 24 April, korang boleh tonton setiap Isnin hingga Khamis jam 10 malam di Astro Ria saluran 104 dan Astro Ria HD 135. Antara senarai pelakon yang memeriahkan drama ini : Alif Satar, Nabila Razali, Hafreez Adam, Nadiyah Shahab, Aien Zahalan, Syafiq M. Nazri, Rykarl Iskandar, Yaya Zahir, Aneesa Sofea, Naseem Hafiy, Nur Iman Elweena, Zila Bakarin, Ruminah Sidek


Senarai Pelakon Hikayat Cinta Si Pematah Hati

Nah dibawah ini adalah pelakon-pelakon yang ada dalam drama hikayat cinta si pematah hati , mesti korang kenal ...



PELAKON WATAK
Alif Satar Rayyan Rayqarl
Nur Nabila Mohd Razali Wafeen Wardah Awaluddin
Hafreez Adam Daniel Elhan
Nadiyah Shahab Tengku Zarynn
Yaya Zahir Valqis Aulia
Syafiq M. Nazri Uwais
Aien Zahalan Hanna
Rykarl Iskandar Firdaus
Zila Bakarin Datin Ann

SINOPSIS HIKAYAT CINTA SI PEMATAH HATI

Wafeen Wardah mempunyai impian untuk membina rumah tangga bersama lelaki ilihannya, Daniel Elhan. Sayangnya, sekian lama dia menanti masih belum ada sebarang tanda di jari. Bukan kerana tak sabar menanti tetapi Daniel Elhan hanya pandai menabur janji hinggalah suatu hari dia bertemu dengan seorang lelaki bernama Rayyan Rayqarl.

Rayyan Rayqarl yang kehilangan ibunya disisihkan oleh ayahnya yang berkahwin dengan bekas orang gaji. Rayyan Rayqarl mengambil keputusan untuk tinggal jauh daripada keluarganya. Pertemuannya dengan Wafeen Wardah membuatkan dia jatuh cinta pandang pertama. Sayangnya, gadis yang dipuja sudah mempunyai kekasih iaitu Daniel. Daniel Elhan sebenarnya adik tiri Rayyan Rayqarl. Sifat Rayyan yang suka makan karipap pusing mengingatkan Wafeen pada seorang lelaki pada zaman kanak-kanaknya.

Sementara itu, Daniel dipaksa bertunang dengan Tengku Zarynn membuatkan Wafeen kecewa. Daniel pula tidak dapat melupakan Wafeen cuba merisik Wafeen bagi pihaknya. Rayyan yang mendapat tahu merancang dengan Tengku Zarynn untuk memenangi hati Wafeen.


GAMBAR PELAKON




Monday, May 8, 2017

Koreal Cosmetics, Smoothie Foundation Untuk Kulit

Assalamualaikum ! selamat pagi ualls.. , perempuan dan makeup memang tak boleh dipisahkan . Jangan cakap korang tak makeup ye , pakai bedak dan calit lipstik tu pun dah kira makeup tau . Kali ini Lisa akan tulis mengenai foundation .  Baru-baru ini foundation Lisa dah nak habis pula, rasa nak tukar dengan brand lain , kebetulan juga ada kawan tu syor kan pakai koreal comestic foundation , dengar cerita tak melekit dan smooth je ..kena cuba ni . 

Foundation Koreal Cosmetics 


Ni lah yang Lisa cakap tadi , foundation Koreal Cosmetics . Memula terima parcel ni , wahh teruja la juga sebab bentuk packing dia lain dari yang lain . Unik bukan ? suka sangat botol macam ni sebab tak senang pecah kalau jatuh , ahakss Lisa ni cuai sikit suka jatuhkan barang makeup . Pernah ritu baru beli moisturizer , mahal la juga dalam rm200 pastu jatuh dan pecah . Menangis tepi bucu katil sebab belum pakai lagi . Huwaa.. sayang gila beb. Back to foundation ni , komen pertama Lisa ,, yes i like it packing dia ! menarik . 


Foundation ini cair dan smooth , picit sikit je dah boleh cover satu muka dan leher. YES! korang boleh berjimat weih , tak perlu picit banyak-banyak . Warna dia nampak terang , then bila apply kat muka nanti dia akan nampak natural tak la putih melepak sangat seperti makeup opera cina tu . Jangan risau kayh ! 


Cara pakai Koreal Cosmetics Foundation .

Guna size seperti pearl di hujung jari anda, letakan sedikit2 di seluruh muka dan leher untuk lembap , licin dan kulit berseri

Bahan2 produk : Aqua , Ethylhexyl Methoxycin-namate, Dimethicone , Beeswax , Dimethicone , lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone , Isononly Isononanoate , Titanium Dioxide , Malus Domestica Fruit Cell culture Extract , citrus Aurantium Dulcis ( Orange ) callus culture Extract , Rhododendron ferrugineum left cell culture Extract , collagen , ascorbic acid , iron oxides , sodium chloride , phenoxyethanol , tocopheryl acetate , D-Panthenol , 1,2-Hexanediol ,Allantion , chlorphenesin , disodium EDTA....  Nampak tak ada bahan aqua tu ? so foundation ni kira boleh melembabkan juga muka korang , tak kering dan tak cepat  bercapuk tompok-tompok di muka . Muka korang jadi ploless gitu. 


Kesan :  seawal 7 hari penggunaan boleh megurangkan bintik2 hitam, boleh kelihatan glowing . Makin lama pakai makin muda  sebab dalam foundation kami ada triple stemcell dan mcm2 lagi... 

Kelebihan

  • Foundation ini 8in1... Tahan lama. Tahan peluh. Kurang berminyak.  Selesa di pakai pada bila2 masa.ringan dan tak bercapuk 
  • Foundation tak melekit dan bercapuk yang popular sekarang ni,
#SmoothieFoundation 8 dalam 1 keluaran Koreal Cosmetics.
Selamat di bawah kawalan KKM (NOT170402257K).
  • 7 hari dah nampak kesan mengurangkan bintik-bintik hitam dan buat kulit nampak lebih glowing kesan dari triple stemcell dan pelbagai vitamin yang terkandung di dalamnya. 

HARGA KOREAL COSMETICS Foundation 

Dengan botol exklusif ni mesti korang ingat mahal harga untuk sebotol ini . Tapi untuk Koreal Cosmetics ni , harga hanya RM 87 sahaja , Murah bukan ? tak sampai seratus , kandungan banyak pula tu .. 
  • Dapat juga free gift bernilai RM75 (Untuk 120 pelanggan terawal sahaja)
  • ✔ Baucer hadiah bernilai RM10x5 = RM50

Review Lisa : 
Rating Lisa bagi 4/5 bintang . Lisa suka pakai foundation ni sebab packing dia menarik , dan tak mudah pecah . Hanya 1 picit foundation je dah boleh rata keseluruh muka , foundation ni smooth means tak susah nak apply ke muka . Pakai tangan je pun dah boleh rata . Tahan lama juga kurang berminyak , penting tau .. Biasanya pakai tudung ni kalau berminyak , habis la tudung tu .. cuci susah weih . Lagi pun mesti tak konfiden kalau muka berminyak-minyak ni .

Pertanyaan lanjut boleh WhatsApp 019 2565 008 atau klik sini terus http://www.wasap.my/60192565008

Facebook :
Facebook.com/Korealcosmetics

Instagram :
 www.instagram.com/korealcosmetics

Website :
 www.korealcosmetics.com

Sunday, May 7, 2017

Kanta lekap Bausch + Lomb Biotrue® ONEday

SEMUA ORANG SUKAKAN PEMENANG. PUASKAN MATA ANDA DENGAN BAUSCH + LOMB Biotrue® ONEday, KANTA LEKAP YANG MENETAPKAN STANDARD BARU
DALAM INDUSTRI KANTA LEKAP.



Apakah kanta lekap yang ideal? Alice Tan, Profesional Service Manager dari Bausch + Lomb Malaysia menjelaskan bahawa ciri kanta lekap yang ideal ialah kanta lekap yang memberi prestasi penglihatan yang memuaskan, selesa serta mengekalkan fisiologi kornea yang baik, dan mudah dikendalikan. Selain itu, faktor lain yang perlu dipertimbangkan apabila memilih kanta lekap yang sesuai adalah keselesaan, kemudahan serta keperluan bergantung kepada gaya hidup pengguna.

Kanta lekap Bausch + Lomb Biotrue® ONEday yang menampilkan bahan revolusi Hypergel dan telah dianggap sebagai kanta lekap yang ideal oleh ramai professional dan para pengguna kerana kualiti pemenangnya.



“Hypergel merupakan bahan generasi baru yang direka khas untuk berfungsi seperti mata dengan 78 peratus kandungan air, sepadan dengan kandungan air kornea dan meniru lapisan lipid filem yang terdapat di dalam air mata untuk mengekalkan kelembapan. Diilhamkan oleh biologi mata, hypergel menggunakan sesuatu makromer iaitu Surface Active Macromers yang befungsi seperti lapisan lipid filem air mata untuk menentang dehidrasi dan mengekalkan kandungan air di dalam kanta sehingga 16 jam. 

Dengan menggabungkan kelebihan hidrogel dan Hidrogel silicon, Bausch + Lomb Biotrue® ONEday mampu mengekalkan 98 peratus kelembapan sepanjang hari, mendahului kebanyakan kanta lekap yang lain, memenuhi tahap oksigen yang diperlukan oleh mata terbuka tanpa menggunakan silikon untuk mengekalkan mata yang sihat dan sepadan dengan kandungan air kornea untuk penglihatan dan keselesaan yang luar biasa sepanjang hari”, kata Alice Tan, Professional Service Manager dari Bausch + Lomb Malaysia apabila ditanya mengenai ciri-ciri Hypergel.




Apabila memilih kanta lekap yang sesuai,ramai berpendapat bahawa kandungan air kanta lekap perlu dipertimbangkan. Walaupun kandungan air lebih tinggi memberikan keselesaan awal yang baik, ia tidak menjamin keselesaan sepanjang hari, kerana ini biasanya menyebabkan kekeringan pada akhir hari. Kanta lekap Bausch + Lomb Biotrue® ONEday adalah berlainan kerana ia meniru lapisan lipid air mata untuk mencegah dehidrasi dan memberi kelembapan sehingga 16 jam, mendahului kebanyakan jenama kanta lekap utama dalam pasaran hari ini.


Tan juga menekankan kepentingan aliran oksigen yang baik untuk mata. “Kornea adalah lapisan paling luar mata yang tidak mempunyai bekalan darah yang tersendiri. Dalam keadaan mata terbuka, kornea menerima oksigen dari atmosfera. Apabila seseorang memakai kanta lekap dengan kebolehpindahan oksigen yang rendah, bekalan oksigen ke kornea boleh terganggu.

 Ini menyebabkan kornea kekurangan oksigen dan jika keadaan ini berterusan, ia boleh menyebabkan pembentukan salur darah yang baru untuk mendapat oksigen yang mencukupi. Komplikasi ini biasa berlaku apabila seseorang memakai kanta lekap semasa tidur, terutamanya dengan kanta yang tidak direka khas untuk dipakai semalaman.

Secara umumnya, pemakaian kanta lekap semalaman ataupun dibawa tidur adalah tidak digalakkan kerana anda meletakkan mata anda terdedah kepada jangkitan mata dan komplikasi yang lain.” Kata Alice Tan, Professional Service Manager dari Bausch + Lomb Malaysia. Untuk mengekalkan kesihatan mata, Tan mencadangkan pengguna untuk memilih kanta lekap yang boleh memberi kandungan oksigen yang diperlukan untuk mata terbuka dan mendapatkan nasihat lanjut daripada optometris anda


Hypergel Bausch + Lomb Biotrue® ONEday juga menyediakan perlindungan UV, mampu menghalang 70% UVA dan 95% sinaran UVB. Walau bagaimanapun, Alice Tan, Professional Service Manager dari  Bausch + Lomb Malaysia menasihatkan agar menggunakan kaca mata penyerapan UV seperti gogal penyerapan UV dan cermin mata hitam untuk perlindungan mata yang lengkap.

*Sila gunakan nombor kerja LOTJ 2017-04-035 sebagai rujukan untuk penerbitan akhir bagi memastikan semua rujukan tersedia untuk sebarang tuntutan justifikasi.

Kanta lekap Bausch + Lomb Biotrue® ONEday

Tidak seperti kanta lekap yang lain, mereka berfungsi seperti mata anda.
Untuk keselesaan penglihatan sepanjang hari
------

Tentang Biotrue®

Kanta lekap Bausch + Lomb Biotrue® ONEday merupakan kanta lekap pakai buang harian premium. Diilhamkan oleh mata manusia itu sendiri, kanta lekap Bausch + Lomb Biotrue® ONEday diperbuat daripada HyperGel™, satu inovasi yang menggabungkan bahan terbaik daripada Hidrogel konvensional dan Hidrogel silikon dan bakal menjadi generasi akan datang untuk bahan pakai buang harian. 

Kanta lekap Bausch + Lomb Biotrue® ONEday yang berharga RM 125 sekotak dan mempunyai 30 keping kanta lekap ini boleh didapati di kedai optik terkemuka di seluruh negara.
Biotrue® Multi-Purpose Solution juga boleh didapati dalam pek berkembar (355ml x 2) yang berharga RM61.50.



Tentang Bausch + Lomb

Bausch + Lomb, syarikat Valeant Pharmaceuticals International, Inc., adalah sebuah organisasi global kesihatan mata terkemuka yang memberi tumpuan sepenuhnya dalam melindungi, meningkatkan, dan mengembalikan penglihatan mata para pengguna. Perniagaan teras kami termasuk farmaseutikal oftalmik, kanta lekap, produk penjagaan kanta lekap, peranti pembedahan oftalmik dan instrumen. Kami membangun, mengeluar dan memasarkan salah satu portfolio produk yang paling komprehensif dalam industri kami dengan produk yang terdapat didalam lebih daripada 100 buah negara. Bausch + Lomb (Malaysia) Sdn. Bhd. adalah salah satu daripada 43 pejabat global yang mengedarkan jenama kesihatan professional dan jenama penjagaan kesihatan mata seperti Biotrue®, PureVision®, SofLens®, Lacelle®, Re-nu® dan banyak lagi.





Lisa dah cuba pakai semalam ,almaklumlah tempat kerja banyak lampu, mata pula silau memang sampai tak nampak orang la . Memang perlukan la kanta lekap ni sebab malas nak pakai spek, nanti tudung senget benget. Haha..  . 

Lisa pilih yang power silau -50 untuk kanan dan -75 untuk yang kiri , hari-hari ngadap komputer mata memang ada problem silau . Contact Lense ini jenis yang pakai buang , sebab tu banyak .


Harga Biotrue BauschLomb daily 



Kanta lekap Bausch + Lomb Biotrue® ONEday yang berharga RM 125 sekotak dan mempunyai 30 keping kanta lekap ini boleh didapati di kedai optik terkemuka di seluruh negara.
Biotrue® Multi-Purpose Solution juga boleh didapati dalam pek berkembar (355ml x 2) yang berharga RM61.50.

Warna contact lense BioTrue Oneday ni actually aqua , kira bukan putih ,,, dia macam biru tapi cair .


Siap dengan pencuci contact lense Re Nu dari Bausch+lamb . Selepas keluarkan dari kotak lense tu , korang kena basuh dulu tau guna air ini . Tak pedih pun dan tak rasa macam ada something di mata . Ha.. jangan tak cuci pulak .

Review Lisa ; 

Lepas Lisa dah pakai satu hari , memang best la tak kering kat mata dengan keadaan duduk dalam aircond 12jam ni, mata pun tak merah .  Lagi satu BioTrue Oneday BauschLomb ni selesa dipakai . Harga pun tak mahal kan ? Apakata korang boleh cuba pakai contact lense ni

Senang je cara pakai contact lense ni , meh tengok video bawah ini.



Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: 
Bausch + Lomb (M) Sdn. Bhd. 
Public Relations – EverQuest Sdn. Bhd
Vivian Hoong, Brand Manager (Vision Care) Jay Mee ChuahMarketing Director.
Email: 
Vivian.Hoong@bausch.com Email: jaymee@everquest.com.my
Tel: +603-7680 8830 Tel: +6012 201 2088


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search