Internet Termurah, 9GB Hanya Rm30 ?

 Internet Termurah, 9GB Hanya Rm30 ?|Eh Betul ke rm30 untuk 9Gb kuota internet ? Macam tak percaya je ! Internet terMurah woo.. Plan apa? Beli dimana? Bagaimana cara dapatkan plan internet itu? Tu dia... soklan demi soklan menghujani ku. Sebab status dalam facebook aku yang mengatakan "Internet 9Gb Hanya rm33..sim merah? " maka berduyun-duyun orang Pm bertanya soklan yang kurang lebih sama sahaja. 
Sabar ya, macam ni ceritanya . Akak blogger kak Ruby.my sedang berada diluar negara diseberang laut sana , bekerja dan berjalan-jalan. Untung woo dapat free travel kesana sponsor by +AirAsia  . Sesampainya disana dia upload 1 gambar yang memuat internet 9GB hanya Idr 99ribu sahaja. Kalau perbandingkan duit sini.. rm 33 sahaja. MURAH weiihh..
Tapi kan tadi search internet .. mengenai 9GB tu , ternyata 9Gb untuk 3 bulan. Heee bukan 1bulan. Aiyork..ingatkan 1bulan. Jadi IDR99ribu /3Month .. 1bulan IDR 33 RIBU. Atau lebeh kurang rm10 sahaja ! Murah giler. Haha.. 

Status dalam fb Saya menipu ? Ehh.. tak da cakap pon yang internet 9GB tu line Celcom,Digi,atau Maxis.. haaa.. just cakap sim merah je kan... hehe

                               




{ 11 comments.. read them below or add one }

MNH SASTERA MELAYU MNH SASTERA MELAYU November 16, 2014 at 10:32 PM
Oh.... ingatkan dekat Malaysia. kalau kat Malaysia dah berebut orang beli tu.

Diana Rashid Diana Rashid November 17, 2014 at 12:08 AM
Mimpi la kalau dapat harga ni kat malaysia..
Sue Sopian Sue Sopian November 17, 2014 at 7:34 AM
kalau kat Malaysia berebut org nak beli.. sanggup bunuh membunuh tu.. hahaha..
Norma NML Norma NML November 17, 2014 at 9:45 AM
huaaa...gigih la cari...rupannya..sobsob :P
Etuza Etuza Etuza Etuza November 17, 2014 at 11:40 PM
asalam alamak iya lah just sim merah..murah nya tu ..kalau ada nak juga kan jimat...kenalkan blog Etuza ya..datang dari blog Lya Juliana Johari..
simplybeautyhealth simplybeautyhealth August 30, 2015 at 1:49 PM
Memang pernah pakai simcard ni mase p indon. sangat murah!!!!!! 1gb dalam 6ringgt rasanya kala xsilap untuk sebulan. dekat Malaysia ermmm memang xdapek.
Hakim Kim Hakim Kim April 13, 2016 at 3:29 PM
indonesia dan thailand internet murah gila kita malaysia yg dok tengah-tengah antara indo dan thai ni tak malu ka dgn internet yang harga meroket jauh lbh malah