Thursday, March 31, 2016

Biodata Elvina Cinta Si Wedding Planner

Biodata Elvina Reylv || Dayana, mesti kalian tertanya-tanya siapa sebenar Dayana ,P.A Heroin Mira Filzah dalam drama Cinta Si Wedding Planner yang pernah famous sebelum ini . Lisa pun tercari-cari juga. Dayana atau nama sebenar Elvina .. cantik , comel, dan berlakonpun tak macam kayu .

Muda lagi rupanya Elvina  , lahir 25 Januari tahun 1995 , baya adik la kan.. tapi dia tinggi ,, Lisa cenonet. hahaa



 Instagram: 
https://www.instagram.com/elvinateylv25
Facebook 
https://www.facebook.com/profile.php?id=100008427169150
Twitter : 
https://twitter.com/elvinateylv25


Instagram Elvina haritu nampak macam public, sekarang dah private . Kalian pepandai la add dia.. heheh mana tahu approve .

Tuesday, March 29, 2016

DR Z HERB, Skincare Atasi Masalah Muka

DR Z HERB , Skincare Atasi Masalah Muka || cuaca panas berhabuk buat muka Lisa tak selesa. Mana taknya , sekejap jerawat dipipi kanan , sekejap di pipi kiri , sekejap di dagu  , stress! Banyak produk di pasaran , dan kawan Lisa sugestkan skincare DR. Z HERB. Berkesan tak ? 

Lisa bukan senang-senang je pakai produk untuk muka , saudara meninggal kena cancer Darah .Salah satu nya sebab pakai skincare yang tak terkawal KKM .

Nasib baik DR.Z Herb Skincare guna bahan herba  kunyit,sireh dan beras yang dicampur dengan herbal-herbal terpilih yang lain. Semua produk DR.Z Herb’s tak mengandungi bahan yang bahaya , 
DR.Z HERB’S  dapat kelulusan KKM ,  herba yang dipilih adalah halal jadi tak was-was kalau guna.


Harga Set DR Z HERBS mampu milik !


Berapa harga satu set skincare DR Z HERBS ? Mahal tak ? Jangan risau , terdapat 3 set harga yang memang sesuai dengan poket kalian . Berikut detail harga set DR Z HERBS
Set GST rm 50.00 (sabun DR Z Herbs + Night Cream ) 

set Ekonomi DR Z HERBS 

Set Muka Berjeragat DR Z HERBS 


DAY CREAM
 penghalang (blocker) kepada sinar uv yang dipancarkan ke muka. Wajah kalian jadi semakin putih,licin dan lembut juga bantu lambatkan proses penuaan ( awet muda)

NIGHT CREAM
Guna secara berterusan dapat hilangkan jerawat dan jeragat.Kecilkan pori-pori dimuka dan jadikan muka licin dan berseri.

TONER
Halus  dan bersihkan kulit muka . Ia berfungsi untuk hilangkan bintik-bintik hitam dan tanggalkan sel-sel kulit yang mati. Segarkan wajah dan mampu membunuh bakteria di muka.



SCRUB
Diperbuat dari garam berkualiti yang diimport dan dicampur dengan herba-herba pilihan yang berfungsi sebagai pencuci dan polish untuk menghilangkan bintik-bintik hitam dan sel-sel kulit mati di wajah. Ia juga mampu menghilangkan parut-parut berlubang  kesan dari peninggalan jerawat sehingga  kulit menjadi licin dan halus.
Ia juga mampu menghilangkan panau dan penyakit kulit bersisik


FACIAL MASKER
Digunakan pada waktu malam bagi menyegar dan menegangkan kulit.

SERUM
Terdapat dua jenis serum yang dikeluarkan oleh DR.Z Herb’s untuk digunakan dalam dua keadaan. Serum Rediance Vit C  digunakan untuk kulit wajah normal .Berfungsi sebagai pelembab wajah ,cerahkan muka,tutup pori-pori selepas pakai scrub atau sabun. Serum Ance Vita C selain dari berfungsi seperti Serum Vita C Rediance ia juga mampu hilangkan jerawat dan jeragat. Dan juga bunuh bakteria di muka yang berjerawat.


sebelum , muka dengan  jerawat.. 


No makeup + selepas guna DR. Z HERBS 
Wajah Lisa hanya menggunakan Day cream 

CARA GUNA PRODUK KOSMETIK DR.Z HERB’S


  1.Cara mencuci muka yang betul:

- Tuangkan butiran scrub di telapak tangan  secukupnya.
- Letakan Facial Form gel  di atas butiran scrub secukupnya.
- Adukan campuran facial form gen dengan butiran scrub sampai rata.    ( jangan kena air tau)
- Gosokan ke muka dan sapu perlahan-lahan.Gosok secara memutar sekitar 5 minit.( jika terlalu licin bermkna scrub tak cukup)
- Setelah kering ambil 3 titik air ,gosok di telapak tangan dan sapu ke muka. Gosok seperti putaran.
- Bilaskan dengan air dan lap muka anda dengan tuala yang kering.

Cara penggunaan sabun agak mudahsebab kalian hanya perlu  basahkan muka dan    gosokan sabun di wajah anda kira-kira 5 minit.. Setelah merata bilas dan lap muka dengan tuala.

 Setelah muka dilap dan kering sapukan tonner dan juga serum. Serum dan tonner disapu secara berasingan. Untuk muka yang normal serum yang disyorkan ialah vita c rediance.

Apabila toner dan serum sudah kering,anda disyorkan pakai Facial Masker untuk tegangkan kulit muka ( memang betul-betul tegang macam kena tarik ) .Untuk muka yang berkedut dan ada lekuk-lekuk halus di disyorkan guna Facial Masker DR.Z Herb’s pada waktu malam hingga ke pagi untuk licinkan dan jadikan muka tambah ayu serta AWET MUDA(macam Lisa , hehehe)

Waktu pagi pula selepas sapu toner dan serum anda digalakan pakai UV Foundation dan day cream bagi halang sinar uv yang dipancarkan matahari terkena kulit anda. Proses pemutihan muka akan berjalan dengan cepat.

 Mereka yang mempunyai muka berjerawat serum yang digunakan adalah Ance vita C. Pemakaian bahan yang lain adalah sama seperti kulit wajah yang normal.

Untuk kulit muka yang berjeragat dan berjerawat disyorkan mencuci 3 kali seprti berikut:

-      Malam -  Gunakan Facial Form gel dan scrub.
-      Pagi  -  Gunakan sabun DR.Z Herb’s Skincare
-     Tengah hari  - Gunakan Facial Form Gel dan scrub.

.Untuk kalian yang muka berjeragat pula pemakaian bahan adalah sama seperti muka berjerawat Cuma ditambah knight cream. Sapukan knight cream pada wajah yang berjeragat sahaja. Kesan jeragat akan mula pudar setelah seminggu menggunakan produk DR.Z Herb’s.


Hasil untuk kesemua wajah tak sama ya , kenali wajah kalian baru ambil set yang sesuai dengan kondisi wajah kalian . Yang berminyak ,jangan la ambil set normal.. macam mana nak berkesan . 

 Untuk pembelian dan pertanyaan testimoni ,  kalian boleh terus hubungi di 
Instagram
https://www.instagram.com/@beauty_bydr.z

Whatsapp : 
0136801579



Page facebook : 


Dr Z Herb


Tuesday, March 22, 2016

Harga iPhone SE

Harga iPhone SE || Tahun lepas dah keluar Iphone model iPhone 6  , iPhone 6 plus , iPhone 6S , iPhone 6S Plus , lepas tu ada dengar and trial iPhone 7 bakal keluar kan ? tup-tup harini dah keluar jenama iPhone yang tak pernah dengar pun sebelum ini. iPhone SE , perpaduan antara iPhone 5s dan iPhone 6s . 

Harga dan Detail Kelebihan iPhone SE : 


iPhone SE ada 4 colour colour baru rose gold ..starting dengan harga $399 RM 1600 for 16GB dan $499 rm2049 for 64GB 

Detail kelebihan iPhone SE : 

*Bahagian tepi yang berkilat digantikan dengan kaca melengkung seperti iPhone 6 dan 6s
*8 megapixel kamera belakang dan 1.2 megapixel sistem camera depan dari iPhone 6
*Memiliki panorama  jauh lebih besar dan autofocus untuk rakaman
 video A8 dan M8 cip dari iPhone 6
*Didapati dalam warna Silver, Space gray, Gold dan Rose gold sama seperti iPhone 6



Tarikh penjualan atau Release Date iPhone SE pada 31 March 2016 , sedangkan untuk Preorder bermula hari ini 21 Mac 2016. 








OK la ni kan , screen comel tak besar. Mesti kalian peminat iPhone lebih suka screen kecil sebab ringan dan senang genggam di tangan .  Teringin pula nak ada iphone SE , kalian nak juga ? cepat simpan duit sebelum phone ni sampai ke Malaysia . Hehe


A first look at the new iPhone SE and smaller iPad Pro!
Posted by Mashable on Monday, 21 March 2016

Sebab Pakej Harga Photographer Mahal

Sebab Harga Photographer Mahal
Assalamualaikum,  bukan hal yang baru untuk didengar... mesti orang terfikir, kenapa harga untuk pakej seorang photographer mahal?  termasuklah Lisa..sebelum ni tertanya-tanya soalan yang sama "elee.. ambik gambar je pon.. tak kan harga beribu-ribu ,mahalnya !


Akhirnya Lisa dapat jawapan dah.. bukan mudah untuk jadi seorang photographer . Ini beberapa sebab mengapa Harga Pakej Photographer Mahal ;

1. Kamera
Harga untuk sebiji kamera memang mahal. Untuk body saja , paling kurang pun dua ribu keatas ( untuk guna shoot la,bukan saja-ja ada ) . Sebab kalian pun taknak kan dapat gambar yang kualiti kurang cantik. Nah itu baru body kamera je , Beli lense lagi...lense pun ada banyak jenis, dari prime ,kit , wide, dan banyak lagi. Sila google untuk detail. Dan harga Lense ini lebih mahal dari body.. boleh cecah berpuluh ribu tau.

2.Bukan mudah jadi seorang Photographer.
Jadi photographer atau juru gambar tak semudah yang kalian bayangkan. Kena ambik kelas, nak belajar cara ambik gambar yang betul, seimbangkan warna , sudut mana yang cantik kalau dalam ruangan atau luar ruangan, cuaca cerah ke mendung..semua itu bukan senang tau. Masuk kelas belajar semua tu ,semua kena keluarkan duit .

3. Ongkos untuk softcopy gambar dan photobook.
Snap gambar , edit,cuci gambar dan kemudian bagi softcopy dan cuci gambar tu .Mesti pengantin nak album untuk kenangan ke anak cucu nanti . Semua tu perlukan duit juga.

Sebenarnya banyak lagi reason yang kalian perlu tahu untuk seorang photographer , Jadi ubahlah fikiran tu ye... kalau snap cincai-cincai je kang marah and viralkan di media sosial pula.Padahal bayar pun paras-paras itu je.


Ambil pakej ikut kemampuan poket, tapi dapat hasil gambar ikut apa yang dibayar lah kan.. jangan demand pula. Hehehe..

Gambar credit ; Andi Ahmad Peektures

Masih tercari-cari photographer untuk majlis Anda ? Tengok pakej perkahwinan DISINI


Saturday, March 19, 2016

Keputusan rasmi Drama Festival Kuala Lumpur DFKL 2016

Keputusan rasmi Drama Festival Kuala Lumpur DFKL 2016 TV3. Malam kemuncak DFKL 2016 tadi berlangsung di Dewan Tun Dr Ismail, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur bermula pada jam 9.00 Malam. Deretan artis memeriahkan acara ini seperti Janna Nick ,Syarul Ridzwan ,Mira Filzah , Adi Putra dan banyak lagi.
 8 kategori utama melibatkan kategori drama terbitan media prima TV3 dan TV9 dipertandingkan pada malam kemuncak DFKL 2016.

Berikut  keputusan pemenang Drama Festival DFKL 2016.

Keputusan Pemenang Drama Festival KL DFKL 2016 


1. Atress/ Pelakon Wanita Pilihan

Janna Nick (Kau Aku Kita)

2. Aktor/ Pelakon Lelaki Pilihan

Syarul Ridzwan (Kau Aku Kita)

3. Drama Pendek Pilihan

Kembara Si Kecil

4. Skrip Pilihan

Rehal Nuharis (Kau Aku Kita)

5. Pengarah Pilihan

Azman Hj. Yahya (Kau Aku Kita)

6. Antogonis Pilihan

Ruhainies (Hello Mr. Perfect)

7. Pasangan Pilihan

Syarul Ridzwan & Janna Nick (Kau Aku Kita)

8. Lagu OST Pilihan

Mungkin Kamu (Sissy Iman – OST Eksperimen Cinta)

9. Drama Pilihan

Kau Aku Kita

Tahniah diucapkan kepada Drama “Aku Kau Kita” kerana dinobatkan drama terbaik DFKL 2016. Drama favorite tu, semoga ada Im Aus Raya !





Gambar Pernikahan Shahrol Shiro dan Anna Danisha

Gambar Pernikahan Shahrol Shiro dan Anna Danisha || Shahrol Siro , atau nama sebenarnya Shahrol Azizie Azmi, semalam dah selamat menjadi suami Anna Danisha atau Nor Farhanah Syamimi ,18 Mac 2016 pukul 9.15 malam . Majlis diadakan di Dewan Jemerlang, Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN) , Kluang-Johor. Mereka selamat dinikahkan dengan ijab sebanyak 3kali , Nasib baik bukan 4 kali .  Hehehe...

Lisa pernah beberapa kali jumpa dia ketika shooting di sebelah tempat kerja Lisa dan time dia datang tempat kerja Lisa untuk bayar bill. Jom tengok Gambar majlis Pernikahan Shahrol Shiro dan Anna Danisha , jangan patah hati tau untuk para peminat Shahrol, 


gambar kredit to era 


















FINALLY dapat Tshirt KBBA9 Limited Edition !!

 Tshirt KBBA9 Limited Edition !!
FINALLY  dapat T-shirt KBBA9 Limited Edition !!  || Finally Lisa dapat juga t-shirt ini. tshirt yang hanya keluar 1 kali je . Tshirt ini keluar rasmi di perasmian tapak HAN Eco Resort oleh YB Timbalan Menteri Pelancongan, Datuk Mas Emy  , Taman negara , Pahang hujung bulan Februari 2016. Dengar cerita berebut woo nak dapatkan t-shirt ni . Ya .. T-shirt ni limited edition sahaja .

Kalian pasti tertanya-tanya mana nak beli Tshirt #KBBA9 ini kan ? 
Caranya senang je ,,,kalian boleh Contact angah 
 Facebook ;  ANGAH JUDIN 
 Whatsapp /sms : +60 18-661 4215

 Tshirt KBBA9 Limited Edition !!



Baca disini : http://www.benashaari.com/2016/03/han-rainforest-resort-taman-negara.html

Friday, March 18, 2016

Semakan Keputusan Matrikulasi 2016-2017 Online

Semakan matrikulasi dijangka akan diumumkan keluar pada pertengahan April 2016 bersama-sama dengan pengumuman keputusan tawaran ke Tingkatan 6. Untuk semakan keputusan ini boleh melalui dua cara , iaitu secara online atau SMS .


Semakan Keputusan Matrikulasi secara Online ,


Pemohon boleh membuat semakan untuk mengetahui status permohonan ke Program Matrikulasi KPM.
Untuk membuat semakan ini, anda boleh menggunakan :
*Nombor Kad Pengenalan atau
*Nombor Lembaga Peperiksaan

 Sila layari http://www.moe.gov.my atau http://matrikulasi.moe.gov.my/matrikulasi_tawaran/


Semakan Melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS)


Untuk membuat semakan tawaran Melalui SMS :
Program Matrikulasi KPM:
Taipkan MOEMARNO. KP dan hantarkan ke 15888
Contoh : MOE MAR 960704085973

FAQ
Soalan dan jawapan lazim ditanya berkaitan tawaran sila klik SINI

Semakan Keputusan Rayuan Matrikulasi 2016/ 2017 Ambilan Kedua
Keputusan rayuan Matrikulasi 2016/ 2017 ambilan kedua akan diumumkan keluar pada mulai Jun 2016.


GAMBAR LEE KWANG SOO di Pelancaran Samsung S7 Edge

GAMBAR LEE KWANG SOO di Pelancaran Samsung S7 Edge
 Siapa yang tak kenal  Lee Kwang Soo ,  pelakon kacak dari Korea bintang Runing Man yang memand ramai diminati di Asia . 16 Mac 2016 Lee Kwang soo tiba di Malaysia untuk pelacaran samsung terbaru iaitu Galaxy S7 Edge bertempat di KLCC pada 17 Mac2016. Bukan main banyak peminat yang datang , dah semut nampak gula.


Nah untuk kalian peminat bintang KPop  ni, Lisa bagi beberapa keping gambar Lee Kwang Soo sebadai Duta Samsung Galaxy S7 edge semalam,jangan melting tak boleh tidur pula ye .

GAMBAR LEE KWANG SOO di Pelancaran Samsung S7 Edge

GAMBAR LEE KWANG SOO di Pelancaran Samsung S7 Edge

GAMBAR LEE KWANG SOO di Pelancaran Samsung S7 Edge
Bagi yang beli Samsung Galaxy S7 Edge dapat poster  + tanda tangan dari Lee Kwang Soo .


GAMBAR LEE KWANG SOO di Pelancaran Samsung S7 Edge

GAMBAR LEE KWANG SOO di Pelancaran Samsung S7 Edge

GAMBAR LEE KWANG SOO di Pelancaran Samsung S7 Edge

GAMBAR LEE KWANG SOO di Pelancaran Samsung S7 Edge

Credit gambar : klose-up.com

5 Kelebihan samsung Galaxy S7yang kalian perlu tahu : 


5 best features of the Galaxy S7
These are the 5 best features of the new Samsung Galaxy S7.
Posted by The Verge on Thursday, 10 March 2016

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search