Tuesday, June 30, 2015

Episod Akhir Drama DIA ISTERI LUAR BIASA


Episod Akhir Drama DIA ISTERI LUAR BIASA | Rasa macam baru semalam drama ini ditayangkan dalam TV3, namun hari ini dah sampai ke penghujung episod drama ini.  " Dia.. Isteri Luar Biasa "  , Ditayangkan setiap Isnin sehingga Kamis setiap pukul 6.59 petang di Slot Akasia TV3 . Menggandingkan pelakon antara Syukri Yahaya sebagai Raden Amzar dan Fathia Latiff sebagai Dewi Yusra. 

Berbagai masalah muncul dalam kehidupan rumah tangga Dewi yusra dan Raden Amzar , namun dengan kesabaran dan ketabahan mereka berdua.. akhirnya mereka mampu menghadapi satu demi satu masalah yang telah muncul . Dulu Kak Long Zaharah ( Elizzad sharifuddin ) begitu membenci Dewi .. Namun setelah apa yang berlaku dalam rumah tangga kak Long , akhirnya kak Long Zaharah sedar yang Dewi tak buruk seperti yang dia sangka selama ini. Dan akhirnya mereka berbaik . 

Bagaimana akhir kesudahan drama ini ? Jangan lupa saksikan dan Tonton EPISOD AKHIR DRAMA  DIA ISTERI LUAR BIASA ,petang ini dalam pukul 6.59 di TV3 . DAP DIP DUP.. aish .. Fathia dan abg Shahriman akan bercerai dan rujuk kepada kak Long Zaharah ? 



link akan dikemas kini setelah tayangan selesai 



Wednesday, June 24, 2015

KU TAK PERNAH [OST Dia Isteri Luar Biasa ]

KU TAK PERNAH [OST DIA ISTERI LUAR BIASA ] SYUKRI YAHAYA feat FATHIA LATIFF | Merdu juga suara mereka berdua . Gandingan antara Syukri Yahaya dengan Fathia Latiff menyanyikan lagu bertajuk Ku Tak Pernah yang merupakan salah satu OST dalam drama petang Akasia di TV3 "Dia Isteri Luar Biasa" . Baru tahu yang mereka tau menyanyi. ingatkan berlakon je .. hehehe . Semakin ramai pula artis menyanyi untuk drama mereka. 


KU TAK PERNAH [OST DIA ISTERI LUAR BIASA ] SYUKRI YAHAYA feat FATHIA LATIFF
Ku tak pernah terfikir jatuh cinta pada dirimu
Tak pernah terfikir kau kan jadi yang terindah
Mengapa terjadi

Ku tak pernah terfikir ku kan memiliku cintamu
Tak pernah terfikir kau juga mencintai diriku
Mengapa perasaan ini hadir

Ku tahu ku takkan bisa hidup bersamamu
Ku tahu ku bukanlah yang terbaik untuk dirimu
Dan janganlah kau bersedih hanya kerna diriku
Kerna ku tahu cintaku padamu kekal untuk selamanya
Mengapa terjadi

Ku tak pernah terfikir jatuh cinta pada dirimu
Ku tak pernah terfikir kau kan jadi yang terindah
Ku tak terfikir ku kan memiliku cintamu
Ku tak pernah terfikir kau juga mencintai diriku
Mengapa terjadi

Ku tahu ku takkan bisa hidup bersamamu
Ku tahu ku bukanlah yang terbaik untuk dirimu
Dan janganlah kau bersedih hanya kerna diriku
Kerna ku tahu cintaku padamu kekal untuk selamanya
Ku tak pernah terfikir jatuh cinta pada dirimu
Tak pernah terfikir kau kan jadi yang terindah
Mengapa terjadi

Gambar Isteri Humood Alkhuder

Gambar Isteri Humood Alkhuder [penyanyi Kun Anta] | Siapa yang tak kenal lagu Kun Anta. Lagu yang menjadi top hits dari kalangan remaja bahkan artis pun buat dubmash lagu ini.  Sebelum ini Lisa pernah menuliskan entri mengenai maksud lirik KunAnta di Kun Anta -Humood ALkhuder  , kali ini Lisa nak share gambar isteri beliau. Mesti kalau kalian google memang tak pernah jumpa kan.

Isteri penyanyi Humood ini mempunyai paras yang cantik dan juga berpendidikan woo. Menyukai bidang penulisan . Dan dia pernah belajar di Ryersoon University & American International School . Sekarang ini isteri Humood Alkhuder belajar di Emerson college. Seorang jurnalis mengenai Politik, seni , budaya ,ilmu pengetahuan dan juga bisnes.  Mafaz Al Suwadian , itulah nama perempuan cantik yang sekarang begelar isteri kepada Humood Alkhuder.

Berikut beberapa keping gambar isteri Humood Alkhuder penyanyi  Kun Anta : 
















 " I am an aspiring freelance journalist and recent journalism graduate from Ryerson University in Toronto, Canada. I was raised in Kuwait where I had constant exposure to issues making top headlines around the world. I have covered stories ranging from arts to politics and from science to business. I enjoy writing about the arts, culture, and community stories. I strongly believe that journalism is about us and our stories, and my mandate is to put the human face into my written work. I currently reside in Kuwait. " 
Salah satu tulisan yang dia tinggalkan di laman blog beliau beberapa tahun lepas.

 About Humood Al Khuder Wife :
Name : Mafaz Al suwaidan
Facebook : https://www.facebook.com/mafaz.alsuwaidan
Tuesday, June 23, 2015

Lirik Siapa Diriku by Ayda Jebat [OST DRAMA MAID]

Lirik Siapa Diriku [OST drama Maid] | Drama yang disiarkan setiap isnin sampai ke Jumaat setiap 10 Malam di Astri RIa /Astro Maya , tentunya kalian tertanya-tanya tajuk lagu apa yang digunakan dalam drama M.A.I.D ini . Hurmm.. Lagu yang dinyanyikan sendiri oleh Ayda Jebat yang juga merupakan seorang pelakon utama dalam drama tersebut.Ketahui lebih banyak siapa sahaja pelakon yang beraksi dalam drama tersebut di  " senarai pelakon drama M.A.I.D  (klik untuk baca)

Official memang belum di publishkan lagu ini. Seach diyoutube pun takdak ! ahaks dan berikut sedikit dari syair lagu yang dinyanyikan oleh Ayda Jebat.


LIRIK LAGU SIAPA DIRIKU by AYDA JEBAT
[OST. DRAMA MAID ]

Jangan jangan terburu-buru
Jangan jangan pandai menghukumku
Kata tak taju siapa diriku
Hanya Tuhan yang tahu

Dengar-dengar senyum senyum saja
Jangan marah tak kenal tak cinta
Kau tak tahu siapa diriku
Hanya tuhan yang tahu

TEA TREE OIL-CONTROL Mengatasi Wajah Berminyak

TEA TREE OIL-CONTROL SERUM  Mengatasi Wajah Berminyak | Wajah berminyak tentu membuat kita tak selesa. Baik lelaki ataupun perempuan . Betul tak ? Wajah yang mempunyai minyak berlebihan ini biasanya akan mudah terkena jangkitan jerawat.Dan untuk perempuan pula, susah nak tepek makeup diwajah sebab nanti pasti akan tompok-tompok tak sekata akibat minyak diwajah.  Oh no ! !!! Raya sudah nak dekat , elakkan atau hapuskan jerawat dan minyak berlebih pada wajah kalian. 


 ( Sebelum dan selepas menggunakan Tea Tree Oil-Control Serum )

See .. kulit wajah Lisapun berminyak ketika bangun tidur. Tapi Lisa ada jalan penyelesaian untuk elakkan jangkitan jerawat pada wajah Lisa dan juga nampak wajah tetap lembab walaupon kerja sampai kepetang. Lisa hanya menggunakan Tea Tre OIL-CONTROL Serum dari Cosmoderm . Terbuat dari Lemon , Lidah Buaya dan ekstrak buah juga minyak tea tree . 

Cara penggunaan yang sangat Mudah :
1. Cuci hingga bersih muka kalian menggunakan pencuci muka yang sesuai dengan wajah kalian.
Kalau Lisa , saya menggunakan pencuci muka Tea Tree Oil Facial Cleanser. Kaya dengan tea tree yang mencegah minyak diwajah.
2.Lap dan keringkan wajah.
3. Sapu toner pada muka kalian  . Dan tunggu sampai kering .
4. Sapu  TEA TREE OIL-CONTROL SERUM
5. Sapu foundation atau makeup sesuai keinginan kalian. Lisa biasa sapu Vit-E untuk wajah sahaja.
Okayh dah siap! Kalian dah boleh keluar untuk berjumpa kawan , kekolej, bekerja , shoping atau kemana sahaja .
Kelebihan Tee Tree Oil-Control ini diantaranya : 
*Mengawal Produksi Minyak .
*Mengurangi Jerawat .
*Mengurangkan Bintik Hitam dan Putih .
*Membersihkan Liang Roma yang Tersekat .
*Mengembalikan Kelembapan Semula Jadi .

Rasa sejuk seperti sapu mint diwajah . Seriously memang tak rasa lekat. Rasa lembut dan segar .
Layari Info Lebih lanjut hanya di www.cosmoderm.com.my 
dan Instagram @cosmoderm 


Apa tunggu lagi.. Jom bebaskan wajah dari minyak berlebihan . Saiz comel  yang memudahkan kita untuk simpan didalam beg atau dalam poket sekalipun.



Pstt produk ini halal tau ;) 

Monday, June 22, 2015

Lirik Lagu FlashLight by Jessie J

Lirik Lagu FlashLight by Jessie J | pertama dengar lagu ini sebab orang bagi link and suruh lisa dengar. Best juga. So sweet lagu itu. Penyanyi asal lagu ini Jessie J , Lagu ini juga yang dinyanyikan dalam Movie Pitch Perfect-2 yang memang ....mmmm sedap and best dinyanyikan oleh Anna Kendrick  dalam movie tersebut. Movie ini direleasekan bermula 15 May 2015 di USA. . Dengan durasi selama 1 jam 55 minutedan didirektorkan oleh Elizabeth Banks . Producers: Elizabeth Banks, Max Handelman, Jason Moore, Paul Brooks .


          
FLASHLIGHT -[ LYRIC ]
by JESSIE J


When tomorrow comes
I'll be on my own
Feeling frightened of
The things that I don't know
When tomorrow comes
Tomorrow comes
Tomorrow comes

And though the road is long
I look up to the sky
And in the dark I found lost hope that I won't fly
And I sing along, I sing along, and I sing along

I got all I need when I got you and I
I look around me, and see a sweet life
I'm stuck in the dark but you're my flashlight
You're getting me, getting me through the night
Kick start my heart when you shine it in my eyes
Can't lie, it's a sweet life
Stuck in the dark but you're my flashlight
You're getting me, getting me through the night
'Cause you're my flashlight (flashlight)
You're my flashlight (flashlight), you're my flashlight

Ooh

I see the shadows long beneath the mountain top
I'm not afraid when the rain won't stop
'Cause you light the way
You light the way,
You light the way

I got all I need when I got you and I
I look around me, and see a sweet life
I'm stuck in the dark but you're my flashlight
You're getting me, getting me through the night
Kick start my heart when you shine it in my eyes
Can't lie, it's a sweet life
Stuck in the dark but you're my flashlight
You're getting me, getting me through the night
(Light light light you're my flashlight)
Light light you're my flashlight
Light light light light light, oh
(Light light light you're my flashlight)
You're my flash, oh

I got all I need when I got you and I
I look around me, and see a sweet life
I'm stuck in the dark but you're my flashlight
You're getting me, getting me through the night
Kick start my heart when you shine it in my eyes
Can't lie, it's a sweet life
Stuck in the dark but you're my flashlight
(You're my flashlight)
You're getting me, getting me through the night
'Cause you're my flashlight
'Cause you're my flashlight
You're my flashlight

Ooh ooh
Ooh ooh
Ooh ooh ooh ooh ooh
Ooh oh oh

You're my flashlight
Light light
You're my flashlight
Light light ye-yeah

(Light light light
You're my flashlight
Light light)

You're my flashlight
Thursday, June 18, 2015

Note 3 version Lolipop Akan Heng ?

Note 3 Version lolipop Akan Heng? | Assalamualaikum dan selamat pagi opss tengah hari ! Bangun bangun! Lepas sahur jangan la tidur pula. Hehhee.. Selamat menyambut hari puasa hari yang pertama . Entri kali ini Lisa ingin menceritakan mengenai Lolipop tapi tak boleh dimakan. Aik macam mana tu  ?

" Lolipop" bukan Lolipop gula-gula tu tau. Tapi lolipop version untuk android dimana ianya merupakan version paling latest untuk Note 3 . Untuk hp Z2 Lisa memang dah lama dah Lisa update ke Android Lolipop . Setakat ini ok ja guna. Tak heng / lag atau apa pun .

Semalam meriah aih dok tanya kat Instagram. 
Kawan saya update ke version lolipop ..hp jadi heng,tk takut heng ke? 
Eh orang cakap Tak best la tukar ke version lolipop. ?
Tau tak Web crash Kalau tukar ke android lolipop.? 
Dan banyak lagi la soklan soklan. Dah macam paparazi pulak dah kan .

Sebelum ini Lisa pernah dengar , kawan menggunakan Note3 juga . Dia bagitahu yang Samsung Galaxy Note 3 telah upgrade version Lolipop . Awalnya memang Lisa tak ingin upgrade sebab Hp Sony Xperia Z2 pun dah upgrade ke Lolipop Version baca entri Upgrade Android Version Lolipop  .

Lama-lama dalam Note 3 Lisa keluar notification yang Lisa suruh download latest Version. Dah Reject banyak kali tapi aik muncul lagi. Akhirnya upgrade la juga note3 tu kepada version android.


Ternyata version lolipop untuk note3 banyak kelebihan, diantaranya  :
Multi windows .
Note memang mempunyai kelebihan untuk membolehkan kita membuka 2 applikasi atau windows secara bersamaan. Namun di versi Lolipop ini.,.. kalian boleh membuka banyak windows dalam satu masa. Seperti contoh diatas . Lisa buka Instagram +whatsapp + blog . Size paparan aplikasi itu boleh kalian resize ikut suka hati kalian.

2.Lebih KEMAS .
Jika kalian membuka banyak software atau aplikasi  dan tak ingin open close open close ... maka kalian boleh try buka semua aplikasi atau windows tersebut kemudian minimize kan . Akan keluar Logo seperti dibawah ini. Senang je kan ? memudahkan kita untuk menggunakan Handphone . 
3. kelebihan ketiga ialah saya dapat Layari internet dengan lajuuuu .

Kalian pengguna Note 3 ? jom tukar ke version lolipop. Caranya :
Pergi ke setting - General - About Device -Software Update - Update Now
Kelemahan ? setakat ini kelemahan tak jumpa lagi. Hehe..

Senang sahaja kan step-step nya . Selamat mencoba .


Wednesday, June 17, 2015

SENARAI PELAKON DRAMA M.A.I.D

SENARAI PELAKON DRAMA M.A.I.D | Sebuah drama yang menggantikan drama Isteri Separuh Masa kini astro menayangkan sebuah drama yang menggandingkan Zul Ariffin dan Ayda Jebat . Apalagi kalau bukan M.A.I.D , yang diadaptasi dari Novel M.A.I.D  

Pengarahnya untuk drama ini ialah Michael Ang. Drama karya novelis Suri Ryana bakal bersiaran pada bulan Ramadan ini, bersiaran mulai 15 Jun, setiap Isnin hingga Jumaat jam 10 malam di Astro Ria dan Ria HD.

JUDUL : M.A.I.D
TARIKH / MASA : Mulai 15 Jun 2015, Isnin-Jumaat (10malam)
SIARAN : Astro Ria (104) & Ria HD (123).
PENGARAH : Michael Ang
TERBITAN : Darkwave Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Zul Ariffin, Ayda jebat, Nina Nadira, Tasha Shilla, Nina Juren, Nina Nadira, Eizlan Yusof, Hefny Sahad, Mak Wan Latah

SENARAI PELAKON DRAMA M.A.I.D
WATAK PELAKON
Ayda jebat sebagai Noorul
Zul Ariffin sebagai MR.F/Harris
Nina Nadira Naharuddin sebagai Iman
Tasha Shilla Razak sebagai Elisa
Nina Juren sebagai Puan Sri Kirana
Nina Nadira sebagai Zaura
Eizlan Yusof sebagai Tan Sri Hamdan
Hefny Sahad sebagai Haikal

SINOPSIS NOVEL M.A.I.D

Mengisahkan kehidupan seorang gadis bernama Noorul yang menjadi pembantu rumah di rumah mewah seorang Jurutera kacak bernama Harris Tan Sri Hamdan, yang sangat cerewet sehinggakan Noorul mengelarkannya Mr.F (jolokan untuk ‘fussy’). Noorul pernah bekerja di sebuah kilang tetapi telah ditutup dan menjadi penganggur seketika sebelum membuat keputusan untuk bekerja sebagai orang gaji. 

Mr.F seorang yang tidak mesra alam, suka menengking dan suka memberi arahan dengan meninggalkan nota di setiap ceruk rumahnya. Pada suatu hari Mr. F menyuruh Noorul memasak Nasi Beriyani untuknya, perkara tersebut merungsingkan  Noorul kerana dia tidak tahu memasak. Oleh itu, Noorul nekad untuk belajar memasak dengan menghadiri kelas memasak Chef Aidil. Lama-kelamaan mereka mula mengenali, Noorul mula jatuh cinta dengan majikannya.

Fitnah yang melanda menyebabkan Noorul dan Mr. F terpaksa bernikah untuk menutup malu dan mahu menjaga reputasi perniagaan keluarga Tan Sri dan Puan Sri. Noorul yang memendam perasaan cintanya kepada Mr.F mula gusar bolehkah dia menerimnya sebagai isteri. Dalam masa yang sama, mereka tertanya-tanya siapakan dalang disebalik menyebaran fitnah ini. Adakah angkara Asyraf, yang sememangnya berdendam dengan Noorul? Atau pun, musuh perniagaan Tan Sri Hamdan? Mampukah Noorul dan Mr. F melayari bahtera rumah tangga bersama? Bagaimana pula dengan Elisa yang sememangnya cintakan Mr. F? Apa pula yang akan terjadi apabila Nurina, bekas kekasih Mr. F pulang ke Malaysia untuk menagih kembali cinta daripada lelaki itu? Haikal pula, dapatkah menerima Noorul, orang yang dicintainya sebagai kakak ipar?





Macam menarik drama ini, jangan lupa saksikan di Astro RIA. 

JADUAL WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK 2015 1436H

JADUAL WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK 2015 1436H  | Untuk memudahkan bagi umat islam yang menjalankan ibadah puasa , maka Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM ) telah mengeluarkan senarai jadual waktu berbuka puasa dan imsak 2015 bersamaan 1436H . Sila klik sesuai negeri yang telah terpapar di bawah ini. 





NEGERI NEGERI
PERLISKEDAH
PULAU PINANGPERAK
WP KUALA LUMPUR SELANGOR
NEGERI SEMBILANMELAKA
JOHORPAHANG
TERENGGANUKELANTAN
SABAHSARAWAK
WILAYAH PERSEKUTUAN LABUHANPUTRAJAYA

Dan ini pula jadual berbuka puasa dan Imsak 2015 untuk Negeri Johor . 






BONUS RAYA PEJAWAT AWAM 2015

BONUS RAYA PEJAWAT AWAM 2015 | Petang tadi perdana menteri Datuk Seri Najib Razak telah mengumumkan bahwa para pejawat awam akan mendapatkan bantuan khas untuk ramadhan dan hari raya aidil fitri 2015 sebanyak rm500.00 . Bantuan ini akan diberikan kepada penjawat awam GRED 54 kebawah. Manakala untuk pesara yang berpencen pulak akan mendapatkan rm250.00
"Kedua-dua pembayaran ini akan dibuat pada 25 Jun ini yang membabitkan anggaran implikasi kewangan berjumlah RM1 bilion," katanya ketika berucap pada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam Keempat Belas (MAPPA XIV) di sini. 

dipetih dari BH , Selain itu Najib turut mengumumkan berkuatkuasa 1 November ini, penjawat awam akan menikmati kadar baru terendah imbuhan tetap perumahan sebanyak RM300 sebulan berbanding kadar terendah RM180 yang diterima buat masa ini. Elaun ini pulak akan dinikmati oleh pejawat awam Gred 41 kebawah. penjawat awam yang menduduki kuarters pula akan menerima 25 peratus daripada kadar imbuhan tetap perumahan yang diterima mereka.

Wah dapat bantuan khas atau senang cakap bonus la . Hehe.. Tapi kena jimat juga sebab selepas itu tarikh gaji bulan 7 dipercepat manakala tarikh gaji bulan 8 seperti tarikh biasa setiap bulan. Nanti dapat gaji tu kena settle la ye bill -bill semua . Jangan Habiskan macam tu sahaja , kena berjimat cermat.

Pekerja swasta pula bagaimana ? Banyak tak bonus yang majikan bagi ? Hehehe.. Banyak atau sedikit terima je la . Dan namanya rezeki. Kalau nak banyak sila berniaga sendiri . Be a Boss . Hehehe


NIAT PUASA RAMADHAN

NIAT PUASA RAMADHAN  | Pejam celik pejam mata esok dah puasa. Cepatnya masa berlalu. Niat Puasa - "Sahaja aku berpuasa pada esok hari dalam menunaikan fardu bulan Ramadan pada tahun ini karena Allah Taala" . Puasa hukumnya wajib untuk yang mampu melaksanakannya . Syarat Wajib Puasa:-
1. Islam
2. Baligh
3. Berakal
4. Sihat
5. Bermukim (bukan musafir)
6. Suci (dari haid & nifas)

Sebulan dalam setahun, bukan tiap-tiap bulan.. tak kan tak mampu ? takkan masih mencari-cari alasan untuk ponteng . Hehehe... Beribadah dibulan Ramadhan banyak ganjaran pahala seperti yang telah dijelaskan dalam hadist dan juga dalam alQuran . Jom baca Niat untuk berpuasa dibulan ramadhan

نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ عَنْ أَدَاءِ فَرْضِ رَمَضَانَ هَذِهِ السَّنَةِ لِلَّهِ تَعَالَى
Niatnya: Sahaja aku puasa esok hari bagi menunaikan puasa Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.
(nawaitu sauma ghadin an ada-i fardi ramadana hazihis sanati lillahi taala)

ﻧَﻮَﻳْﺖُ ﺻَﻮْﻡَ ﺷَﻬْﺮِ ﺭَﻣَﻀَﺎﻥَ كُلِّهِ ﻟِﻠَّﻪِ ﺗَﻌَﺎﻟَﻰ
Niatnya: Sahaja aku berpuasa sebulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala  

(Nawaitu sauma syahri ramadana kullihi lillaahi ta’aalaa)

 نَوَيْتُ صَوْمَ غَدٍ وَ إِلَى ءَاخِرِ رَمَضَانَ لِلَّهِ تَعَالَى
Niatnya: Sahaja aku berpuasa esok dan sehingga akhir Ramadhan ini kerana Allah Ta’ala.

Baca niat sebelum tidur atau malam sebelum puasa . Mana tau esok terlajak tidur tak sedar nak bangun sahur kan :)
Selamat menjalankan ibadah puasa untuk semua muslim didunia dan semua pembaca www.ciksepet.com ;) 

Tuesday, June 16, 2015

Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com


Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com | Wah pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan Ramadhan . Jom join Giveaway ini. Mana tau dapat duit raya awal . hihi.. Klik Banner untuk join.

Syarat²

1. Buat Entry Giveaway bertajuk "Giveaway Mega Raya by Azhafizah.com"
2. Letakkan banner giveaway dan link kan ke entry ini. * Drag gambar banner ni terus masuk compose entry ye kalau susah nak ambil banner ni.

Tempoh Giveaway berlansung selama 3 Minggu 3 hari
2 June 2015 (12:00am)- 26 June 2015 (11:59pm)

13 Pemenang di cari

Saturday, June 13, 2015

EPISOD AKHIR ISTERI SEPARUH MASA

 
EPISOD AKHIR ISTERI SEPARUH MASA | Cepatnya masa berlalu. Tak terasa drama ISTERI SEPARUH MASA pun telah berakhir . Menceritakan mengenai si Medina Iswani anak angkat yang telah di anggap seperti anak sendiri yang terpaksa harus berkahwin dengan Nazrin Shah , abang angkat Wani. Demi menjaga hati dan kesehatan nenek yang selalu sakit , maka mereka setuju dengan perkahwinan itu.

Ditayangkan setiap Hari Isnin pukul 10 malam di Astro Ria. Agak-agak apa kesudahan percintaan mereka yang telah diganggu oleh kekasih Nazrin iaitu Zeta? Gandingan artis Emma Maembong , Aiman Hakim dan Ayda Jebat serta banyak lagi artis lain yang memeriahkan drama ini memang membuat penonton tertanya-tanya .

Apakah Nazrin akan memilih Zeta dan menceraikan Wani ? JOM saksikan kesudahan drama tersebut di

TONTON EPISODE AKHIR ISTERI SEPARUH MASA
( klik link untuk tonton )



Friday, June 12, 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100


GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100 | Jom meriahkan Giveaway ini. Bersempena dengan sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun 2015, EFG buat julung kalinya akan menambah 'havoc' suasana raya anda dengan GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100. 

Istimewanya, GIVEAWAY EFG MEGA RAYA ini turut menyediakan hadiah lumayan buat pemenang SEO yang berjaya menempatkan halaman web peserta di kedudukan teratas dalam senarai engine carian Google Malaysia (Google.com.my) menggunakan kata carian "Giveaway EFG Mega Raya".

Melalui giveaway ini, para peserta berpeluang untuk saling kenal-mengenali, seterusnya mengeratkan silaturrahim sesama blogger dalam meraikan hari raya pada tahun ini. EFG MEGARAYA memang betul betul MEGA hadiah yang ditawarkan dalam giveaway ini.

giveaway efg mega raya 2015

GIVEAWAY EFG MEGA RAYA 2015 RM3100
{ Click banner di atas untuk sertai }


Thursday, June 11, 2015

KENA CURI LAGI ?

KENA CURI LAGI ? | Geram , marah dan kecewa. Itulah yang terlukiskan dalam perasaanku . 2bulan Lepas kaktus kena curi untuk yang kesekiankalinya . Dan Hari ini... Kaktus yang dulunya 2pasang kini tinggal 1 je . Haih .. Kena curi lagi. Port dalam semak pokok Mulberry pon masih je ada yang nampak. Tapikan.. Kalau betullah orang lalu yang curi.. memang tak nampak kaktus tu . Agak-agak pencuri yang sama lah kan ..


Tengok.. port baik punya untuk sembunyikan kaktus ini. Tapi ade je tangan panjang yang ambil kaktus ini. Kaktus je pon.. tu pun nak curi ke ??? Bagi Lisa bukan sebab harga kaktus tu .. tapi sebab kaktus tu pemberian orang dan value memang tak ternilai la . Entri sebelum ini di SI PENCURI KAKTUS  memang dah buat Lisa tak puas ati sangat-sangat , sebab kaktus tu pemberian rakan blogger gak.

Alas pasu ternampak pecah di Longkang . Sebab bawah tu memang longkang kecik dan  pokok mulberry yang berdaun lebat. Memang kalau bdan besar akan jatuh dalam longkang . Kalau ada kaktus palsu.. teringin lak nak letak atas tu and kenakan si pencuri tu . Baru padan muka dia. Huh.. memang tak halalkan la pokok kaktus Lisa yang dia curi tu .Semoga duri-duri tu one day akan makan dirinya yang curi tu . 

Setelah Lisa selidik uji kaji.. haa... tau dah siapa yang ambil. Sebab terskodeng pagar sebelah la pulak. Hurm.. Dengki dari dulu tak habis lagi. Ni kali ni.. ada sepokok lagi kaktus. Lisa dah simpan baik punya . Letak dalam offce. Haha Boleh la tengok tiap hari kaktus lisa yang comel cantik tu . Tak da kena curi orang TU lagi . 

Tuesday, June 9, 2015

Shukri Yahya Nikah ?

Shukri Yahya Nikah ? | Mesti dah tak asing laki kan wajah kesayangan artis lelaki seorang ni. Pernah berlakon untuk drama TV3 " Asam Pedas Untuk Dia "  dan sekarang sedang berlakon drama Dia,, Isteri Luar Biasa  sebagai Dr. Raden Amzar  siapalagi kalau bukan Shukri Yahya . Artis kacak ini kabarnya telah menyatakan hasrat untuk menamatkan zaman bujangnya Ujung Tahun ini dengan kekasih atau Tunangnya iaitu Tya Adnan.

Sob..sob.. melepas lah Lisa .  Syukri dah nak bernikah , uhuks ! Baru je minat.. tapi dah nak nikah le pulak. Eehee... Mesti kalian fans artis ini pun kecewa retak seribu bak lagu shila hamzah .. Nantikan sahaja tarikh yang akan diumumkan oleh Shukri Yahya untuk berkahwin .

Pautan ; GAMBAR PERNIKAHAN SHUKRI YAHAYA DAN TYA ADNAN

Semoga dimudahkan semua perancangan untuk mendirikan masjid dengan orang tercinta.
Berikut Gambar Shukri Yahaya dengan Tunangnya , Tya Adnan  . 








Gambar yang last ni macam shafirah shakinah le pulak. Hehehe.. Cantik dan Handsome ,, semoga dipercepat majlis pernikahan itu.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search