Upgrade Android Version Lolipop


Upgrade Android Version  Lolipop | Ramai kawan pengguna smartphone telah bertukar android dari version kitkat kepada Lolipop. Android  version 5.0.2 , siri terbaru yang ada untuk handphone. Semalam Lisa godeh punya godeh handphone , dapat notification suruh upgrade ke version yang terbaru . Dan Lisa tekan la upgrade pada Sony Z2 kepunyaan Lisa. Sebelum ini mr. Hati Batu juga ada tanya , dah tukar ke Lolipop atau belum . Hahah Lisa jawap belum la.. Sebab ingatkan kena install ke PC macam up android version KITKAT dulu. Cara senang upgrade untuk bertukar ke android lolipop, tekan pada notification yang keluar dan kemudian upgrade. Atau kalian Boleh cari dalam setting phone . Jangan Malas ! hehe tentunya Up lah ketika line internet tu cantik.. nanti cepatla proses untuk upgrade tu . 


Best tak selepas tukar ke android version lolipop atau 5.0.2 ?  Memakan masa 10 minute sahaja untuk upgrade atau bertukar ke version yang terbaru , dan memang agak kekok sebab belum terbiasa la kan . Sampai Lisa nak tukar mode Hp ke silent pon tak tahu! hahah . Version Kitkat dulu tekan button on-Off sahaja then screen akan memaparkan pilihan sama ada silent, vibrate atau loud. Haha Jakun. Selepas upgrade , handphone macam paparan I-Phone .Kena swicth ke atas baru akan nampak button password . Whatsapp pula, dah macam messager facebook. Profile picture akan keluar gambar dalam Bulatan, bukan petak. 




Samsung bila lagi ? 


2 comments.. read them below or add one

Sheila Adziz Sheila Adziz April 18, 2015 at 7:01 PM
wow... syoknyer sis... :) nak gak
Oneyani Deankayree Oneyani Deankayree April 27, 2015 at 11:30 AM
tak tahu lg mcm mane lolipop nihh sbb pkai ios. hehe