Thursday, April 30, 2015

Penjualan Topup Harga Asal Ditangguhkan

Penjualan Topup Harga Asal Ditangguhkan  | Dua hari lepas SKMM ( Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia) telah mengumumkan yang harga penjualan untuk kad prabayar ialah akan kembali kepada harga asal bermula pada esok 1 Mei 2015, dalam surat kabar pun tertulis seperti itu juga. Then Lisa tanya lah dengan orang yang bekerja dalam celcom dan Encik tu jawap " tiada any news and pengumuman apa-apa lagi dari Telco " . Ok lah selepas Lisa dengar penjelasan beliau.. mungkin gak akan kembali harga asal dan mungkin juga akan sama hrga seperti sekarang ini. RM kad prabayar +6% GST. 

Hari ini baca dalam group telco , ada Announcement seperti dalam gambar diatas , Kenyataan Akhbar dari  Jabatan Kastam Diraja Malaysia Putrajaya  yang berisi

 " LAYANAN CUKAI GST KE ATAS KAD PRABAYAR 

Selaras dengan pengumuman Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia yang memaklumkan bahawa kajian mengenai layanan cukai GST ke atas perkhidmatan kad prabayar masih dijalankan oleh syarikat-syarikat telekomunikasi ,maka arahan Ketua Pengarah Kastam bertarikh 28 April 2015 kepada syarikat telekomunikasi mengenai layanancukai GST keatas perkhidmatan Kad Prabayar yang akan berkuasa pada 1 Mei 2015, adalah ditangguhkan . 


DATO' SRI KHAZALI BIN HJ. AHMAD
kEUA PENGARAH KASTAM
JABATAN KASTAM DIRAJA MALAYSIA


30 APRIL 2015. 


Jadi harga topup TERBARU BERMULA 1 Mei 2015  masih seperti biasa .. dikenakan GST 6%  sampai kajian tersebut selesai. Adeh .. kejap-kejap tukar harga. Kesian rakyat yang menggunakan kad prabayar atau topup ini. huhu... Baru nak bergembira dah dapat berita macam ini pula. Ok la.. tunggu je news baru yang akan diberitahu nanti.




Tuesday, April 28, 2015

Lirik Untuk Cinta OST PILOT CAFE

Lirik Untuk Cinta OST PILOT CAFE | " Suatu hari nanti awak akan  tahu bahwa duit tidak mampu beli sebuah cinta :"  -SHarmila. Petikan ayat dalam PILOT CAFE.. yang akan ditayangan tak lama lagi. Tinggal 2 hari lagi dah ! Pilot cafe ditayangkan di pawagam bermula 30 APRIL 2015 . Membawa pelakon yang dah tak asing lagi diantaranya , Fahrin Ahmad , Nellofa , Izara , Aishah .

Lagu yang ada dalam Pilot Cafe dinyanyikan oleh Hafiz shuib dan Adira. Gandingan duet yang memang mempunyai suara superb. Nak tau lagu apa yang dinyanyikan oleh merka ? Jom dengar LAGU  dan baca lirik UNTUK CINTA. 

Tajuk Lagu : UNTUK CINTA - Lagu Tema OST
Lagu & Lirik : Nurzaidi Abd Rahman
Penyanyi : HAFIZ & ADIRA


Lirik Lagu Untuk Cinta By  Hafiz & Adira

Kau tunjuk kan aku
yang memangnya tak pernah tahu
erti cinta sebenarnya
dari jiwa
bukan hanya dari mata

Kau ajar hati ku
kasih setulus seikhlas nya
tak pernah mengalah
walau kan terpisah
sedikit pun tak berubah

Namun
tak kan menjadi miliki ku
cinta bukan tercipta untuk ku

Tolong jaga lah diri nya buat diri ku
jangan biar luka lagi hati nya
yang amat ku cinta
yang milik engkau saja



Biar ku simpan semua kasih dan cinta
akan ku pendam kan sepanjang nyawa
hingga tiba masa
untuk aku bercinta semula..

Selamat tinggal kasih

Aku kan pergi bawa diri
yang telah rela
dan mengerti oh

Dan disini saja
berakhir nya sebuah kisah
cinta bertepuk sebelah
terpaksalah
ku terima
tentuan nya oh






CARA MENGHILANGKAN BAU BUSUK

CARA MENGHILANGKAN BAU BUSUK |Seringkali kita menghidu bau yang kurang sedap atau BUSUK  disekeliling dan  keseharian kita.  Baik didalam bilik,peti ais, atau dalam kereta. Bau BUSUK mungkin disebabkan oleh sampah, kasut,makanan, atau cat. Dan hari ini lisa akan share atau berkongsi petua cara untuk menghilangkan bau BUSUK ; 

1. ARANG 
Kayu arang yang biasa kita gunakan untuk BBQ ini selain berfungsi untuk bahan bakar memasak ,... ternyata arang juga mampu menghilangkan bau busuk dalam kereta atau ruangan bahkan dalam peti ais. Caranya: ambil sedikit arang dan pecah menjadi berapa kepingaan  kecil.  Masukkan dalam bekas , Tutup dengan plastik ikat dengan getah atau tali, kemudian lubangkan kecil-kecik dengan menggunakan garpu .

2. NANAS
Nyummi... buah berwarna kuning dan masam manis ini ternyata mempunyai banyak kahsiat. Selain boleh dimakan dengan asam , buat ini juga dimanfaatkan untuk tart nenas , atau campur dalam masakan . Tahukah anda , bahwa buah nenas mampu menghilangkan bau dan memberikan aroma wangian dalam sebuah ruangan atau bilik . Caranya : Kupas nanas seperti mengupas kulit Epal , kemudian ... letak kulit nanas tersebut dalam bekas , jangan tutup. Kemudian letak dalam bilik , ruangan atau dalam kereta. Bau busuk yang ditinggalkan dari kasut dan cat akan hilang secara semula jadi .

3. Daun Pandan. 
Nasi dimasak dengan daun pandan , hmmm wangi dan lazat. Selain untuk memasak.. daun pandan juga boleh menghilangkan bau busuk pada ruangan . Ambil beberapa ikat daun pandan dan kemudian ikat dengan tali atau getah . Letak dimana-mana tempat yang kalian rasa sesuai dan ingin kalian letak .


4. Lavender 
Lavender selain boleh dijadikan hiasan , boleh kalian guna tuk hilangkan bau dalam bilik. Baca entri selebihnya : Manfaat Lavender Kering 



Mudah sahaja kan  cara menghilangkan bau busuk dalam ruangan . Tak semua orang suka dengan aroma wangian yang dijual di supermarket , sama seperti boss Lisa lah . Mungkin akan terasa pening kalaumencium wangian yang diproduksi oleh kilang . Say good bye dengan bau BUSUK ! selamat mencoba .

Friday, April 24, 2015

Celcom FIRST RM38 TERMURAH , 3GB INTERNET+3GB WIFI


 Celcom  RM38 TERMURAH , 3GB INTERNET+3GB WIFI | Zaman sekarang kehidupan dengan internet memang tak dapat dipisahkan. Banyak kerja dan peralatan canggih sekarang memerlukan internet. Berapa harga yang perlu kalian bayar untuk kegunaan internet sahaja dalam satu bulan ?

Sebelum ini celcom menawarkan pakej internet dari daily sampai lah monthly. Pakej bulanan prepaid dari rm28 (1gb) ,rm38 (2gb), rm58 (4gb) untuk Pengguna Maxis dan Digi  boleh tengok di web telco tersebut. Inginkan unlimited ? Yes , Streamyx , atau Unifi tapi kalian hanya boleh menggunakan dirumah sahaja . Sekarang file mengenai kerja atau perbincangan dalam kerja pon dah mudah dengan adanya whatsapp . Tapi kalau ada urgent kerja dan kalian ada di luar kawasan rumah , pastinya akan menyusahkan . 

Semalam 23 April 2015 celcom mengeluarkan plan pasca bayar atau postpaid yang baru dan pastinya mempunyai benefit kaw-kaw untuk pengguna . Memang sangat berbaloi untuk pengguna  . Nama plan tu Celcom First Basic rm38 . Pakej postpaid celcom yang menawarkan 3GB internet + 3gb Wifi , 50 Minute FREE CALL ALL Network , dan juga 50 sms FREE kesemua rangkaian.Pay as You Use , ketika kalian dah menggunakan habis sms dan call untuk free all network maka akan dikenakan raet charge 15sen untuk call, sms, video call dan mms.  Wah.. 3GB hanya rm38 ! Murah giler kan . Lebih murah dari pakej yang selama ini ada.


Kelebihan yang ada pada New produk celcom First Basic 38 ni ,
-Carry Forward QUOTA 
jika kita tak guna habis kuota internet pada bulan ini, maka balance kuota internet itu akan dibawa ke bulan hadapan. Tak kan hilang atau burn macam tu sahaja.
-50 jam free within same company .
Yang ni masuk dalam plan First Basic 38 Business (BIZ) , kira orang dalam satu company ni guna pakej sama maka akan dapat free call. Seperti cikgu dengan cikgu atau polis dengan polis .
-Free 3GB WIFI
Pengguna boleh menikmati 3GB wifi percuma ditempat yang disediakan celcom wifi . Seperti tempat berdekatan bluecub, mall, atau KFC. Pengguna aakn mendapatkan satu Password Wifi untuk digunakan ditempat celcom wifi tersebut .


Layari web celcom di www.celcom.com.my untuk keterangan lebih lanjut atau kunjungi cawangan celcom berhampiran.
Pelan Postpaid terbaru dari Celcom. Apalagi..dapatkan sekarang di mana-mana wakil sah pengedar Celcom atau cawangan celcom berdekatan
Wednesday, April 22, 2015

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare

Wajah Putih Gebu dengan My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare| Assalamualaikum semua . Pernah tak korang dengar mengenai Whitening Intensive Booster ?  Krim kecantikan dari My Beauty Herbs yang mampu memutihkan wajah seawal 3 hari .  Satu set kecantikan yang terdiri dari Krim Malam , Krim pagi , dan juga sabun pencuci muka . Lisa dah putih nak putih apa lagi ? 
Produk ini sebenarnya banyak mempunyai manfaat lain selain dari memutihkan kulit muka . Cuaca yang sekejap panas dan sekejap hujan mempengaruhi juga dengan kondisi kulit wajah . Apalagi kalau kalian aktif di cuaca luar . Keadaan macam ini lah buat kulit muka lisa jadi kering dan kalau cuci muka tak bersih , beternaklah jerawat diwajah Lisa ni ha ! Selain itu kulit jadi kusam , Lisa teringin nak try produk ini sebab ada kawan yang pakai dan muka dia nampak flawess gitu. Haha
My Beauty Herbs Whitening Intensive Booster Skincare ini mempunyai manfaat seperti :
-Menghilangkan parut jerawat dan jeragat yg tebal.
-Melembabkan dan menyegarkan wajah perbaiki tekstur kulit.
-Kulit nampak cerah dan licin.
-Menegangkan  kulit wajah.
-Menghilangkan parut jerawat dan jeragat.
-Melembut dan melicinkan kulit wajah.
-Menganjal dan menghaluskan kulit.
-Menyerikan wajah kusam

Gambar bawah ini yang kiri : Gambar sebelum dan kanan tu gambar selepas. Nampak berseri gitu dan memang ketara perbezaannya 

Saiz packing yang kecik ini mampu merubah wajah menjadi kelihatan lebih putih dan cantik dengan penggunaan secara teratur. Harga pun tak mahal sangat. Jom coba ! 





Giveaway Whitening Intensive Booster Skincare : Review Produk dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.


Monday, April 20, 2015

GiveAway Dianarashid dot com

http://www.dianarashid.com/2015/04/giveaway-dianarashid-dot-com-dan-kawan.html
 Give Away Dianarashid.com | Assalamualaikum dan selamat petang . Wah.. lama rasanya saya tak join give away. Selalu join dan kemudian lupa nak check senarai pemenang . Heeee.. terlupa la kan, banyak makan semut rasanya .

Ok lah ,, ualls boleh join juga giveaway ini . Klik banner diaatas untuk join .
Senarai hadiah

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

kufi saiz A4 x 2 pemenang

Tudung x 2 pemenang

5 shishedo mask x 1 pemennang

topup RM10 x 1 pemenang

1 BB cream Seqy Beauty Natural Tone
dan 1 Cleanser Seqy Beauty X 1 Pemenang

Produk shaklee (chewable vita c)  x 1 pemenang

Hijab pins by mommylin x 1 pemenang

Novel (Kalau Sungguh Bagai Dikata) x 1 pemenang

Sunday, April 19, 2015

Hasad Dengki Berniaga

Hasad Dengki Dalam NIAGA |dalam berniaga tentunya akan menjumpai Berbagai karenah orang.Sama ada dari pembeli atau dari peniaga lain. Memang saya masih makan gaji,namun saya juga ada sedikit kerja sambilan. Boleh la untuk bayar bil, tambah lagi dengan wujudnya gst semua barang memang mahal dan naik harga.  Nak fikir persiapan kahwin lagi(opss yang ni gurau je, hheehe). 

Tak kisah la berniaga secara online atau berniaga di kedai-kedai. Pastinya akan ada persaingan dari peniaga lain. Customer pula ada yang ragu-ragu sebab pernah ditipu oleh peniaga lain.. Yng bagi janji manis Tapi Selepas ade problem terus lepas tangan. Seperti peribahsa "Sebab Nia setitik rosak susu 1kolam. "

Manusia dan Hasad Dengki memang tak terpisahkan. Baik dalam business, rakan sekerja,sekolah,bahkn mungkin jiran sebelah rumah.  Alkisahnya tadi Lisa ping iklan di Facebook. Dan ada satu hamba Allah ni memang dari dulu lagi tak tau knpa mcam dengki sangat dengan Lisa. Well.. attention whore kot.TAkpe la.. Allah mendatangkan ujian ini sebab nak bagi pahala dan menguji kita. Hehe... Dalam blogger pon ada je yang ber Hasad Dengki. But I don't care!  setakat ini alhamdulillah lisa takda prob lagi dlm berblogger.  bak kata sentiasa berfikiran positive. 

Hahaha rileks lah. Bukan Manusia yang menentukan rezeki... Tapi Allah...
Jangan Biadab boleh tak? 

"Anjing Menyalak musyafir tetap berjalan... "
Itulah ibarat orang yang dengki iri hati untuk sakat perniagaan orang lain sebab dia tak leh tengok orang lain lebih dari dia,namun si peniaga ni abaikan orang tu macam abaikan "ANJING yang MENYALAK "

Niat puasa bulan Rejab

 
 Niat puasa bulan Rejab | Bulan Rejab adalah bulan Allah .Kemuliaan Rejab dengan malam Isra’ Mi’rajnya, Sya’ban dengan malam nisfunya, dan Ramadhan dengan Lailatul-Qadarnya.



Niat puasa bulan Rejab :
“Sahaja aku berpuasa sunat esok hari dalam bulan Rejab kerana Allah Taala”

MUST WATCH: One LAST chance to catch Paul Walker in his latest and final movie.
Tiada hadis yang mewajibkan untuk berpuasa direct sebulan melainkan hari haram dalam bulan Rejab ini. cuma Nabi banyak berpuasa pada bulan Rejab.
Dan beberapa kelebihan  menjalankan puasa dibulan Rejab ialah :

-Mendapat Pahala
-Terlepas daripada dahaga di akhirat.

Lakukanlah amalan baik di bulan Rejab seperti ; Bersedekahlah , berpuasalah dan bacalah Al Quran . Boleh berpuasa tidak lebih dari 15 hari  , selang sehari seperti Nabi Daud. Jika puasa lebih juga,, tidak haram  dapat pahala . Yang makruh ialah berpuasa direct sebulan.


See you Again Guitar Cord [F&F7-Wiz Khalifa]

 See you Again Guitar Cord [F&F7-Wiz Khalifa] | Lagu ini menjadi top hits setelah pelancaran Fast And Furious 7 dan dinyanyikan oleh Wiz Khalifa vs CHarlie Puth . Lagu ini ditujukan  untuk Paul Walker selepas kematiannya yang disebabkan oleh kemalangan jalan raya 30 November 2014 ( 30 November Birthday Lisa tu  :'(   soobb) . Mesti ramai yang pernah dengar di radio ataupun di youtube. Dan sekarang Lisa bagi cord guitar untuk lagu See You Again Tersebut.



See You Again -Wiz Khalifa vs Charlie Puth.
Em   G             C                   G
It's been a long day without you my friend
   Em    G                         C            G
And I'll tell you all about it when I see you again
 Em  G                   C              G
We've come a long way from where we began
Em              G                        C              G
Oh I'll tell you all about it when I see you again
                C             G
When I see you again

Rapp :

Em  G  C G
Damn who knew all the planes we flew
Good things we've been through
That I'll be standing right here
Talking to you about another path
I Know we loved to hit the road and laugh
But something told me that it wouldn't last
Had to switch up look at things different see the bigger picture
Those were the days hard work forever pays now I see you in a better place
How could we not talk about family when family's all that we got
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride



                     Em   G             C                   G
It's been a long day without you my friend
               Em               G                         C            G
And I'll tell you all about it when I see you again
                            Em  G                   C              G
We've come a long way from where we began
               Em              G                        C              G
Oh I'll tell you all about it when I see you again
                C             G
When I see you again

Em    G    C    G  Em    G    C    G

Rapp :

 Em  G  C G
First you both go out your way
And the vibe is feeling strong and what's
Small turn to a friendship a friendship
Turn into a bond and that bond will never
Be broke and the love will never get
And when brotherhood come first then the line
Will never be crossed established it on our own
When that line had to be drawn and that line is what
We reach so remember me when I'm gone
How could we not talk about family when family's all that we got?
Everything I went through you were standing there by my side
And now you gonna be with me for the last ride

Bridge :
 C          G               D
So let the light guide your way
C      G                  D
Hold every memory as you go
   C              G
And every road you take
   G -  D - Em - D - C
Will always lead you home






          

Em      G             C                   G
It's been a long day without you my friend
       Em               G                         C            G
And I'll tell you all about it when I see you again
            Em     G                   C              G
We've come a long way from where we began
          Em              G                        C              G
Oh I'll tell you all about it when I see you again
                C             G
When I see you again



Terimakasih Merosakkan Barang Saya

Terimakasih Merosakkan Barang Saya | Etika meminjam Barang,pinjam barang elok dan pulangkan barang elok seperti keadaan ketika meminjam. Memang naik angin la kalau barang yang selama ini Lisa jaga bak menantang minyak penuh,Kemudian ada orang pinjam tanpa meminta persetujuan dari Lisa Dan rosakkan. ROSAK BEB kasut Adidas kesayangan gua. Adapulak orang tu nak masuk hutan dengan litar yang berbatu dan tanah basah..memakai kasut Adidas Lisa yang biasa pakai untuk jalan. Haisshh,.. Memang tak suka barang kesayangan kena pinjam orang tanpa pengetahuan lisa. 

Nak marah pun tak guna , membebel pon masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Dia rosakkan sampai alas kasut bagian dalam tu ntah pergi mana . Kotor tanah merah boleh dicuci tapi kalau bagian rosak.. macam mana nak cari ? Huh !






Saturday, April 18, 2015

Upgrade Android Version Lolipop


Upgrade Android Version  Lolipop | Ramai kawan pengguna smartphone telah bertukar android dari version kitkat kepada Lolipop. Android  version 5.0.2 , siri terbaru yang ada untuk handphone. Semalam Lisa godeh punya godeh handphone , dapat notification suruh upgrade ke version yang terbaru . Dan Lisa tekan la upgrade pada Sony Z2 kepunyaan Lisa. Sebelum ini mr. Hati Batu juga ada tanya , dah tukar ke Lolipop atau belum . Hahah Lisa jawap belum la.. Sebab ingatkan kena install ke PC macam up android version KITKAT dulu. Cara senang upgrade untuk bertukar ke android lolipop, tekan pada notification yang keluar dan kemudian upgrade. Atau kalian Boleh cari dalam setting phone . Jangan Malas ! hehe tentunya Up lah ketika line internet tu cantik.. nanti cepatla proses untuk upgrade tu . 


Best tak selepas tukar ke android version lolipop atau 5.0.2 ?  Memakan masa 10 minute sahaja untuk upgrade atau bertukar ke version yang terbaru , dan memang agak kekok sebab belum terbiasa la kan . Sampai Lisa nak tukar mode Hp ke silent pon tak tahu! hahah . Version Kitkat dulu tekan button on-Off sahaja then screen akan memaparkan pilihan sama ada silent, vibrate atau loud. Haha Jakun. Selepas upgrade , handphone macam paparan I-Phone .Kena swicth ke atas baru akan nampak button password . Whatsapp pula, dah macam messager facebook. Profile picture akan keluar gambar dalam Bulatan, bukan petak. 




Samsung bila lagi ? 


Friday, April 17, 2015

Joging Malam Di Tasik Tapi ..

Joging Malam Di Tasik Tapi ..Kebiasaan orang akan joging dipagi hari , atau petang dalam pukul 5-6 pm. Tapi berbeza dengan orang lain, Lisa dan rakan sekerja berjoging malam hari pulak.Kedengaran pelik untuk beberapa orang namun , ternyata ramai juga orang yang berjoging malam disini. Dataran Tasik Kluang , ya .. Lisa dan rakan sekerja serta boss memilih untuk berjoging disini.Tasik ini telah diubah suai dan hasilnya memang berbeza dari tasik yang sebelum ini. Lebih cantik. 

Tasik ini disebelah tepi jalan sahaja , Keselamatan aman sahaja sebab bukan seperti tasik lain yang mungkin relative dengan suasana gelap dan sunyi. Ramai juga orang berjoging disini. Kebanyakan ahboy and ah moi ( orang chinese yang muda ) berjoging disini. Fuh berpeluh-peluh . Ada juga yang melayu, namun mereka bermain roller skate and skyboard di litar yang telah disediakan . 

Tasik yang bersih dan memang cantik, ada papan tanda yang mengingatkan berapa ratus meter kalian tela berjalan atau berlari. Namun sayangnya masih ada orang yang tidak berperikemanusiaa , merokok di laluan orang joging , menghalang jalan , dan satu lagi.. masih ada budak-budak berdua-duaan di tempat gelap. Aiyork.. memang la tepi laluan orang jogging tu je , namun tempat tu gelap dan jauh dari orang ramai . Tak percaya ? Zoom je tengok pada gambar diatas. Memang la tak mengganggu tapi tak elok dipandang orang gitu. 




Penat selepas jogging 5 KM , haha 5Km je pun tapi oklah berpeluh-peluh.Badan rasa macam dah turun 1kg. hahaha. Dah kurus nak kurus apa lagi ? bukan nak kurus hokay ,, Nak sehat je . Sebab itu lah Lisa nampak muda dari usia sebenar. hehehe 

Thursday, April 16, 2015

RSS GRAFFITI Ditutup 1 MAY 2015

RSS GRAFFITI Ditutup 1 MAY 2015 | Bagi blogger , RSS Graffiti sedikit membantu mempubliskan entri yang telah ditulis kerana akan secara auto share ke laman sosial seperti Facebbok tanpa menunggu kita yang share. Hurm , Namun sayang la... dapat la surat cinta dari pihak RSS Graffiti, yang menyatakan akan ditutup bermula 1 May 2015. Peliknya hari ini entri Lisa takda satu pun yang keluar di facebook . Huwaaa... sedih.. berkurang lah trafick Lisa.

Adeh , berkurang la sikit mood lisa nak berblog.Ecececeh macam lah selama ini rajin. Setelah Fanpage sekrang RSS pulak kena close down. Hahaha.. Tak cukup dengan GST , semua memerlukan uang dah  $$$ .

Dan surat cinta dari RSS Graffiti ":

" We regret to inform you that as of May 1, 2015, the RSS Graffiti application will no longer be available to serve you. Please ensure that you transition your account. For more information, please visit www.rssgraffiti.com.

Any sugestion untuk share link blog secara auto ke media sosial ? Kongsikan dengan saya ! :) 

Lirik Marry Me -Mark Adam

Lirik Marry Me -Mark Adam | Pertama kali dengar lagu ini di radio, best la pulak. Lagu yang santai dan juga felling happy kalau dengar musik ini. Mark Adam , Lisa ingat lagu orang putih tup-tup lirik bahasa Malaysia. Lagu yang menceritakan lelaki tu buat vlog untuk ajak kahwin wanita yang dia suka. Haha..Tengok dari video macam pembuatan recording lagu ini di area Melaka.

Lirik Marry Me -Mark Adam
Bila sendiri
Ku nyanyikan lagu ini untukmu

Ku tulis namamu di pintu
Ku ukir namamu di atas jalanan
Meski pun kita berbeza
Ada sesuatu yang perlu ku jelaskan

I love you
I love you ohh
Ku mencintaimu

Marry me
Marry me ohh
Sudikah kau menjadi isteri

Renung di dalam mataku
Dirimu mengisi setiap penjuru
Tiada lain hanya kamu
Ku pasti engkau tahu apa mahuku

I love you
I love you ohh
Ku mencintaimu

Marry me
Marry me ohh
Sudikah kau menjadi isteri

Aku percaya
Kita akan bersama

I love you
I love you ohh
Ku mencintaimu

Marry me
Marry me ohh
Sudikah kau menjadi (isteri)

Marry me
Marry me ohh
Sudikah kau menjadi (isteri)

Marry me
Marry me ohh
(Sudikah kau menjadi isteri)



wanna marry me ? :D 

Manfaat Baby Oil Yang Anda Tidak Tahu

Manfaat Baby Oil Yang Anda Tidak Tahu| Baby oil sejenis minyak yang biasa kita sapukan ke rambut baby. Memang akan nampak smooth,lembut dan wangi rambut baby. Namun TAHUKAH ANDA bahwa baby oil bukan hanya boleh digunakan untuk baby sahaja.. namun orang dewasa juga boleh menggunakan baby oil tersebut untuk kegunaan lain. Manfaat baby oil yang anda tidak tahu salah satunya untuk kegunaan wajah. 

Manfaat Baby Oil ;
1. Melembutkan rambut baby dan mewangikan rambut.
2. Baby oil berkesan untuk menghilangkan bekas maskara.
3. Menghilangkan eyeline waterproof. Tak perlu susah susah dan memakan masa yang lama untuk menghilangkan eyeliner yang degil. Cukup sapu dengan baby oil.
4. Untuk kegunaan minyak urut.

Orang dewasa tidak digalakkan memakai baby oil di rambut kerna akan menyebabkan rambut kejang dan kasar  .

Terimakasih untuk yaya kerna berbagi kongsi tips yang bermanfaat. Bermula dari mencari pengganti minyak rambut dan akhirnya keluar tips manfaat baby oil. Selamat mencoba !


Wednesday, April 15, 2015

BIODATA SYARUL RIDZWAN [Tengku Zaril -Pelakon Hati Perempuan]

BIODATA SYARUL RIDZWAN [Tengku Zaril -Pelakon Hati Perempuan] |Garang , kurang senyum , tetap dengan pendirian sendiri,tak suka diatur itulah watak tengku Zaril Hero dalam drama Hati Perempuan di TV3. Dilakonkan oleh SYARUL RIRZWAN, seorang jejaka kacak yang pernah mendapat tempat ketiga pertandingan HERO REMAJA tahun 2012. Tinggi woo 179cm    , nama yang meletup setelah memerankan watak tengku Zaril atau Aril dalam drama Tv3 ini.

Ketahui lebih banyak mengenari dirinya ,jom baca . 


Biodata Syarul Ridzwan [Tengku Syaril ]Hati Perempuan TV3

Nama penuh: Mohd Saharul Ridzwan Hashim

Nama Popular: Syarul Ridzwan

Tarikh Lahir: 24 Januari 1989

Umur: 26 tahun (2015)

Agama: Islam

Asal: Kuantan, Pahang

Alamat Terkini: Kuala Lumpur

Kerjaya : Model, Pelakon dan Pengacara

Hobi: Pelihara Kucing

Pendidikan: Diploma in Aircraft Maintenance Technology

Tinggi: 179cm

Berat: 72 Kg

Twitter: https://twitter.com/syarulridzwan

Instagram: https://instagram.com/syarulridzwan


Facebook ; www.facebook.com/srtigers

Drama/ Telefilem:Kabin Di Tepi Tasik, Laila Majnun, Untuk Bonda, Cinta Mat Semperit, Sirna, Kata Samseng, Titisan Keinsafan, Yibbie, You Mr. Arrogant Raya, Raya, Opps Terlebih Pulak, Klon Ustaz, Hujan Azaril, Cinta, Maskara, Love You Mr. Arrogant, Sweetheart Fantasia, Tanah Kubur, Romi Cinta Julia, Kifarah, Cepat, Fajar Aiman, Berlima Ramadan, Hati Perempuan 2015


EH... sama umur dengan Lisa rupanya. Opsss Lisa tahun ini baru 20. Heeww hewww.. Berbagai activity yang Syarul kongsikan di instagram dia. Jangan lupa follow ig saya sekali..heheh @mawar_biru89! 

Pokok TONGKAT ALI Dan Manfaat

Pokok TONGKAT ALI Dan Manfaat | Mendengar nama Tongkat Ali apa yang ada dalam fikiran kalian ? pastinya minuman yang mempunyai manfaat mampu menguatkan tubuh dan menambah stamina terutama untuk lelaki. Sudah tidak asing jika beberapa minuman yang dicampur dengan ramuan tongkat ali dijual dan di produksi untuk minuman kerana khasiat yang bagus untuk tubuh. Namun pernahkah kalian melihat sendiri bagaimana rupa pokok tongkat ali

Lisa dapat pokok ini dari Kuantan. Actually ialah dari kawan boss , Boss ade lah projek sikit yang dibuat di Kuantan Pahang sana. Lisa ingat kayu baling ular tadi. Haha. Then dia bagitaula ini Tongkat Ali. Serious, ini kali pertama Lisa tengok batang tongkat ali. Jakun betul lah kan. Laddy boss bagitau yang orang-orang cina cakap kulit atau kepingan tongkat ali ini (seperti dalam gambar ), masukkan dalam sup ayam nanti badan akan kuat dan elak dari sakit. Maksud dia untuk meningkatkan daya tahan tubuh . Aik, iyeke.. takut Lisa makan nanti jadi lain pulak. Hahaha .

Beberapa Khasiat dan Manfaat Tongkat Ali :  
1. Meningkatkan gairah seksual.
2.Menjadikan tulang lebih kuat.
3.Meningkatkan kepadatan otot.
4.Mengurangi lemak tubuh.
5.Meningkatkan laju pembakaran energi dan fosforilasi oksidatif.
6.Meningkatkan pembentukan sel darah sehingga membantu mempertahankan tingkat energi yang lebih tinggi dan mempercepat masa regenerasi dan pemulihan setelah sakit atau setelah terluka.
7.Meningkatkan fungsi otak termasuk daya ingat.
8.Mengurangi stres dan membantu mempertahankan suasana hati yang gembira.

Mengurai Lemak ? wah memang sesuai untuk orang berdiet. Hehe . Untuk Lisa lebih kepada mengurangi stress kot. Apapun thank you boss. sebab dah bagi tongkat ali untuk saya . Well.. Lisa memang tau kalau cina buat sup ayam atau sup herbal memang superbb sedap. Main campak-campak bahan then tak perlu tambah perisa. Tapi ... Sup ayam yang dihasilkan.. nyummiiiee memang sedap! untuk orang berpantang atau demam memang sesuai. 

Hadiah Birthday Terawal dan Unik

Hadiah Birthday Terawal dan Unik | Selamat hari jadi dan selamat hari beranak untuk saya ! Biasanya orang akan bagi hadiah , balut cantik-cantik guna kertas sampul hadiah gambar kek , teddy bear , Love , kaler pink.. namun kali ini ada sedikit kelainan untuk hadiah hari lahir Lisa tahun ini. Bukan sedikit tapi memang 180darjah berbeza !!

Tiada kartu ucapan , tiada balutan kertas hadiah cantik , dan bukan depan-depan diberikan oleh nya . Haha tapi hadiah itu teramat unik dan pelik . Pelik ke ? Hadiah yang Lisa dapat dibalut oleh sampul pos laju saiz XL , dan apakah hadiah misteri tersebut ? Memang diluar minda dan tak seperti yang kalian bayangkan . Ya.. Lisa tahu , kalian akan fikir , Tudung , baju , jam tangan , kasut, purse , beg, teddy bear ? SALAH !


Tada,,, Hadiah yang diberikan olehnya ialah set Router WIFI dari HUAWEI bersirikan LTE CPE B593 ! Mainstream bagi bear je kan untuk kebiasaan orang lain.. yang kali ni dia bagi kelainan . Haha.. Kelebihan router ini :
-LTE modem enables fast internet access for high -speed surfing and download rater up to 150MBPS within 20M bandwidth
-Firmware automatic upgrade using internet .
-Automatic configuration of router acces.

Disebabkan di rumah dan di tempat kerja line internet macam chipsmore sekejap ada sekejap tiada. Maka dengan baik hati si mr Hati Batu memberikan Router LTE CPE B593 ini untuk saya . Haha lepas ini tiada reason gangguan internet or bla bla . Dengan kelajuan download up to 150MBPS , laju macam rimau . *eh tiadakaitan . 

Terimakasih MR. Hati Batu. gaduh-gaduh juga, tapi hadiah tetap bagi. Hahaha. Anyway birthday Lisa lambat lagi. Bulan November nanti. Wakakaka memang terawal sangat la hadiah ini.

Tuesday, April 14, 2015

Sifat Lelaki Selepas berkahwin

Sifat Lelaki Selepas berkahwin Akan Berubah | Orang yang berkahwin sedikit banyak akan berubah. Mungkin sebab dia telah berkahwin pemikiran akan jadi lain. Boleh Jadi bertambah ego,atau menjadi lebih pemurah senyum.  AKu melihat banyak di sekelilingku yang berubah. Entah itu family atau kawan rapat maybe. 

Rileks jangan marah kaum Adam,kaum istri pun akan sedikit berubah kaau dah berkahwin. Mungkin pemikiran mereka kot,sebab ada sejuta benda nak fikir.Atau mungkin sebab ada baby? Congratulations la.  Tapi,, pernah tak kalau sikap kalian yang sebegini membuat orang sakit Hati. Well.. Dulu aku selalu share sejuta rasa dengan my brother (bukan kandung) Tapi Selepas dia berkahwin ni jadi lain macam pulak. HurM... Aku share ketidakpuasanku terhadap satu kedai ni ha. Pastu Dia leh lak cakap aku bising-bising Kat dia watpe. Hurm.. Mungkin bini dia tengah pregnant kot. Berubah... Lelaki akan berubah. Kakak gua pon Sama... Selepas dia berkahwin... Sikap dia pon dah berubah. Macam forever alone la pulak Lisa.

Tak semua..Ada je dari yang dulu garang macam bapak singa.. Tapi lepas kahwin je berubah dari peramah. Haa tips apa pun saya tak tau la. Lelaki ni pelik.  Sungguh pelik.


Biodata Mia Ahmad | Hati Perempuan

Biodata Mia Ahmad , Pelakon Hati Perempuan TV3 | 
MIA AHMAD .,Pelakon cantik dan juga manis yang memerankan watak YUHANIS dalam drama Hati Perempuan TV3 ini mula memikat penonton . Hee termasuk la saya , Sebelum ini saya tak kenal pon siapa dia. Tapi setelah tengok drama ini dan dia memegang watak utama drama Hati perempuan menggantikan Teman Lelaki Upahan di TV3 setiap Isnin-Kamis jam 6.55 petang  .. boleh tahan manis jugak  . Umur baru 27 tahun untuk tahun ini. Yang paling lisa suka ialah , gigi dia .. Cantik@Cantik!I Like IT. Dan juga lakonan dia. 
Jom ketahui lebih lanjut mengenai biodata pelakon ini.

Biodata Mia Ahmad Pelakon Hati Perempuan Tv3: 

Nama penuh: Shamiha Binti Ahmad Baderi
Nama Popular: Mia Ahmad
Umur: 27 Tahun (2015)
Tarikh Lahir: 22 Februari 1988
Asal: Taiping, Perak
Twitter: https://twitter.com/miaahmad
Instagram: https://instagram.com/mia.ahmad
Facebook: https://www.facebook.com/miaahmadofficial
Kerjaya : Model Freelance, Model Iklan & Pelakon
Pendidikan: SMK (P) Treacher Methodist, Taiping
Drama /Telefilem: Romi Cinta Julia, Rindu Awak 200%, Atie Setan, Ku Tak Rela, Hati Perempuan (2015)








Semoga success untuk kerjaya Mia. 

Kad Jemputan Kahwin Unik

Kad Jemputan Kahwin Unik | Bicara mengenai perkahwinan pastinya sibuk menyiapkan persiapan yang sebenarnya sederhana tapi menjadi macam kesuntukan masa. Beberapa bulan lagi ingin memasuki alam perkahwinan , pastinya kalian tidak lupa memberikan kad jemputan kepada tetamu seperti rakan sepejabat, rakan sekolah , atau kenalan dari mana pun untuk turut sama meraikan hari bahagia kalian. 
Untuk kalian yang nak menikah dalam msa terdekat , dah tempah kad jemputan kahwin atau belum ? Mungkin kalian pernah dengar beberapa kad jemputan kahwin yang unik seperti kad yang berbentuk bill lektrik , kad pengenalan , atau kad jemputan kahwin pelik lainnya . Hari ini Lisa tunjukkan kad jemputan kahwin yang termasuk unik juga lah .

Peminat bola Manchester United memang dah tak asing lagi dengan gambar ini. Ya.. ini ialah logo untuk kelab bola sepak dunia Manchester United . Lisa pon salah seorang peminat team ini. Hehehe. Well.. unik bukan ? tak pernah sampai terfikir kesitu pulak. Hahaha.. Kad jemputan kahwin kalian pulak macam mana ? simple , elegant , cantik , mahal atau unik ? jom kongsikan .


Monday, April 13, 2015

Si Pencuri Kaktus

Si Pencuri Kaktus | Walaupon nama Lisa dimedia sosial mawar biru, namun Lisa suka juga dengan bunga yang lain .Rose, Orchid,Kaktus, semua Lisa tanam. Kaktus,Lisa memang suka dengan kaktuS Sebab.. boleh baling orang untuk mempertahankan diri kalau kena ganggu hahaha. 

Ceritanya tahun lepas Lisa dapat kaktus-kaktus comel dari rakan blogger KBBA juga. Enam ketul pokok, 2 pokok Lisa letak di office  yang lain letak dirumah. Semalam pagi , kaktus tu masih terpacak lagi dengan kaktus-kaktus lain. Namun petang ketika Lisa ingin menyiram pokok mulberry,aik dah tak nampak kaktus tu. Baca ; Cara menjaga kaktus tidak cepat mati .Menetes air mata gua beb.. hahaha. Yelah.. bela dah berbulan-bulan kot. Pelik kan, pokok kaktus pon nak curi ! Huh! ini dah kesekian kali dah pokok kaktus Lisa kena curi.  

Tinggal 2 pokok je kaktus dirumah. Geram weyhhh! Yang memula dulu ,Lisa bela hampir 5tahun pokok kaktus.. tuptup kena curi. Sedih gila  . Mungkin si pencuri itu jeles kot tengok kaktus Lisa yang cantik-cantik. Hurm... 

Sunday, April 12, 2015

Gambar Pernikahan Elizad Sharifudin

Gambar Pernikahan Elizad Sharifuddin| Artis yang kini lebih dikenali dan beberapa waktu lepas telah berjaya memikat hati penonton drama Teman Lelaki Upahan, terutama Lisa la.. hehe memang minat dengan cerita tu. Juga El dan Kyra lydia yang dimainkan oleh Siti Elizad. Semalam 11 April 2015, Elizad dengan suaminya Shamsul Baharin telah meraikan majlis pernikahannya di The Sacred Garden Kuala Lumpur. 

Nampak ayu dan anggun. Sama macam dalam drama Teman Lelaki upahan. Walaupun dia bergembira namun terasa sedih juga sebab ibunya tidak dapat hadir di majlis tu. Ibu elizad telah meninggal tahun lepas. Alfatihah untuk ibu Elizad dan semoga pernikahan Elizad berkekalan till jannah. 

Psttt ; Cantik serhhh




Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search