Resepi Aiskrim Pasu Bunga

Resepi Aiskrim Pasu Bunga | Cuba terka, Gambar apakah ini? Pasu Bunga? Salah ! Ianya ini adalah gambar aiskrim unik yang sekarang ramai orang perbualkan.  Mula-mula dulu tertipu gak, ingatkan anak dari kawan Lisa ni makan tanah dan juga baja. Isk !Buang tabiat kan kalau sampai makan tanah. Lepas tu, nampak la pulak ada orang pos gambar lebih kurang kemudian caption " Aiskrim Pasu Bunga " . 

Lah... Makan ais cream rupanya. Ingat kan makan tanah tadi. Macam-macam lah kan. Lisa tanya lah ke kawan , berapa harga ice cream Pasu Bunga tu ? RM5 untuk 1 pasu ukuran dalam gambar. Home Made lagi lah sebab kat kluang ni memang takda kedai jual aiskrim macam ni. Hehe..  

Sedap, murah la jugak sebab banyak kot ais krim tu. Hahaha..rasa lebih kurang sama dengan ice cream Mc Flurry yang dijual di McD. Kalian juga boleh buat sendiri kalau ingin merasa Ais krim Pasu Bunga ni  sebab resepi yang sangat mudah dan bahan-bahan yang mudah si dapatkan. 

Bahan ; 
-Bekas cawan untuk letak Ais cream 
-Ais Cream (terpulang la kalian nak letak rasa vanilla , tiramitsu, atau strawberry)
-5 keping Oreo yang telah dihancurkan  (Untuk taburan Atas ) 
-Pasu bunga ukuran kecil.
-Daun untuk hiasan. 

Cara pembuatan
Masukkan ice cream dalam bekas plastik yang disediakan,taburi dengan oreo yang telah di hancurkan  pada atas ais krim tadi  . Letak sepucuk daun hiasan . Siap. Mudah je kan cara membuat ice cream pasu bunga ini. 

Selamat mencoba . 

7 ulasan

Kat tempat sy ni siap letak cacing.. hehe tapi hakikatnya cacing is jelly jer..pom boley dimakan..

Kat tempat sy ni siap letak cacing.. hehe tapi hakikatnya cacing is jelly jer..pom boley dimakan..

Haha.. kalau letak caccing.. eerrerrrr tk tau leh lalu makan tak.

memang betul... sebiji macam pasu bunga kat rumah tu... hehehe

Takyah beli dah. Buat sediri je! Sedap!


EmoticonEmoticon