Monday, January 9, 2017

Resepi Senang dan Ringkas

Resepi Senang dan Ringkas


JOM BELAJAR MASAK DENGAN MUDAH  

Nyummm.. sedapnya lahai , rasa tergiur pula tengok gambar atas ni . Biasanya beli je , yela.. senang tak payah berperang ke dapur . Sibuk kerja mesti penat , so .. apalagi.. order je di kedai makan dan makan. Siap!. Amboi.,, tak kan dah kahwin nanti hari-hari nak makan kat luar je , rugi la cik adik manis yang hantaran beribu tu tapi tak reti masak . ( eh status general tau , jangan terasa pulak hehe ) . Nak masak tu sebenarnya senang je , kalau yang tak reti masak boleh je belajar masakan dengan resepi ringkas tapi sedap, korang boleh buka  lamanresepi.com  dan jangan lupa cuba ! 






Resepi Senang Dan Ringkas ! 

Bila buka dan baca je laman ringkas , korang akan dapat resepi senang dan ringkas. Dah baca dan praktikkan , memang resepi dalam laman resepi senang nak ikut , senang paham dan senang masak . Uyooo.. boleh la jadi cheff lepas ni . Hahhaa perasaannya ! bekal la.. belajar masak makanan kegemaran ... mana tau suami nak makan menu A tapi tak reti masak.. apelagi.. masuk je laman resepi then masak ! 


Bukan hanya untuk resepi makanan je tau , desert atau kuih pun ada. Jemput-jemput pun ada. Lengkap la...cucur bawang kampung ka ,aiskrim ala buskin robbin , atau kentang putar ala KFC. Senang je rupanya kalau nak masak ni semua , tinggal korang rajin ke tak .. Nak buat kek ? pun ada resepinya ; contohnya RESEPI KEK COKLAT bawah ini. 





Amacam.. rasa nak berbunyi pula perut ini , hmm boleh la try buat resepi makanan dari situ . Belajar masak melalui online ni korang kena try error , ada cikgu pun kena try error juga. Lama-lama pandai la nanti ..silap-silap boleh buka kedai makan .  Lupa nak bagitahu , korang boleh join telegram lamanresepi.com di link : https://telegram.me/lamanresepidotcom  , mana tahu boleh kongsi resepi mudah disitu . Facebook pun ada : https://www.facebook.com/lamanresepi/ 

JOM BELAJAR MASAK dengan LAMANRESEPI.COM
  1. kita pun cerita resepi mudah jugak hari ni.. meh singgah..

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search