Menunggu Masa Mati


Menunggu Masa Mati | Alkisahnya , wayar streamyx dan wayar komputer serta wayar-wayar dioffice ini bertaburan tak tersusun rapi. Diorang time pasang ni main campak-campak je ,terpaksalah aku ang kemaskan . Pisahkan asing-asing wayar tu , tak rimas dan untuk keselamatan .
 Satu hari tu aku mop lantai sebab air tertumpah . Lepas dari itu aku dengar ada suara electric shock , tapi aku nak cari yang mana satu pon tak tahu sebab takda bau terbakar. Tanda-tanda percikan api pon tak ada. Susah nakcari yang mana satu wayar shock tu .Tapi aku nampak ada satu wayar ni Bogel, tak sure lah wayar yang itu atau yang lain .
Apakah sebab terkena air ? atau memang dah habis jangka hayat hidup wayar tersebut ?Hurm, nak panggil teknisen pon  ,boss aku cakap nanti datang . Hurm.. Tak ada pilihan , Tunggu Masa Mati je lah .Wayar tu yang mati, bukan aku ye .

1 ulasan:

Berhati2 yer terutama dgn air...


EmoticonEmoticon