Gambar Pencawang Celcom 4G LTE



Gambar Pencawang Celcom 4G LTE | Setelah bertahun lamanya menjadi pengguna celcom , baru sekarang nampak pencawang celcom . Dan diatas ialah gambar Pencawang Celcom 4G LTE

Kalau berada di sekitar pencawang ni memang dapat line 4G Full barr woo. Mula-mula Lisa tak perasan , tapi ada satu hari tu Lisa makan di kedai makan area pencawang situ juga lah. 10 meter je dari pencawang tu. Seperti biasa Lisa dan HP memang tak terpisahkan , hahaha. Tunggu punya tunggu makanan ,jadi apalagi..Lisa mainlah Hp tu . Terperasan line 4G Penuh, lepas tu tangan menggatal   Test speed internet pon jadi 78mbps ! Laju gila !

Pandang punya pandang  baru tahu tiang yang terpacak keseorangan di tengah bandar tu adalah  Pencawang Celcom 4G LTE yang memang mempunyai speed kelajuan 21-72mbps , Unipai pon kalah ! (tapi sini tak ada UNIFI ) Depends pada HP kalian ya, kalau Hp kalian tak suport 4G memang tak akan naik speed macam tu .

Kalian boleh try lah berdiri dari tiang ke tiang dengan membawa mifi atau enpon suport 4G  dan lihat apakah line menjadi 4G penuh atau tidak. Kalau penuh, tu bermakna kalian boleh cari port baik untuk layan internet . Kalau tak dapat line 4G , Sila cuba lagi  sampai dapat !  =P

{ 12 comments.. read them below or add one }

Farizah Hamid Farizah Hamid October 9, 2014 at 2:59 PM
Baru tahu..hihi

Jemput blogwalking www.bondasihat.com
Nadia Johari Nadia Johari October 9, 2014 at 3:14 PM
kalau ade tiang tu..kalau takde line slow gak..hahahha
Chubby Hanna Chubby Hanna October 9, 2014 at 4:31 PM
saya pun baru tahu.. blogwalking sini.. :)
akubiomed akubiomed October 9, 2014 at 11:40 PM
Berdesup buka blog kalau laju bangat. :)
Yana Nana Yana Nana October 10, 2014 at 9:50 AM
Minggu lepas kita pergi Kluang Mall lalu sini.Tak tahu pulak ini tiang celcom 4G ingatkan tiang TNB
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 10, 2014 at 1:46 PM
hahahah kalau takde suruh orang pacak tiang kat situ :P
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 10, 2014 at 1:46 PM
3G pon kalau bawah tiang 4g laju gak woo
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 10, 2014 at 1:48 PM
Hahaha betul lah tu kat sebelah tempat NB tapi bukan tiang TNB , haha