Cara memohon ID Centouch | Dealer Celcom

Dealer CELCOM | Beberapa hari yang lepas ramai kawan-kawan inbox aku , Tanya macam mana dapatkan ID Centouch  untuk jadi agen atau dealer Celcom . Sebelum ini pon dah ada orang tanya , dah dua tiga orang tanya . Hurm, jawapan memang sama je. Disebabkan aku malas  eh bukan malas, tapi penat lah ulang dua tiga kali ayat yang sama .Kalau satu ayat je tak apa jugak. Ni bagaikan jawap esay exam pulak dah . Hehehe

Syarat-syarat :
Kalian kena tahu yang Celcom ni banyak management , aku pon tak boleh hafal semua. Hahaha.
1. NTC  ( Reload Only )
Non Trade Chanel (NTC) , agen yang menjual Reload sahaja .. Kira tak payah jual simcard . Syaratnya senang sahaja
- IC (kad pengenalan)
-. Beli product Celcom ( RELOAD) sebanyak rm 250 , boleh campur sama ada reload RM10 ,30,50

2. NTC Simpack Only atau campur Reload
NTC ini hanya menjual simcard sahaja tanpa menjual easy reload, syarat :
-IC (kad pengenalan)
- Beli product Celcom ( SIMPACK) sebanyak rm 250
3. DEALER
-SSM
-Ada Kedai
-RM1000 ( RM1,000 -digunakan untuk membeli product celcom seperti simpack &reload )

Kalau dah siap semua diatas tu , step seterusnya kalian carilah T.E (territory Executive) ikut area kalian .
Macam mana ? pergi center atau dealer-dealer , tanya mereka.

Tahukah anda bahwa semua transaksi reload atau penjualan simcard menggunakan ID Centouch semua ada insentive . SEMUA , bukan hanya pendaftaran simcard je .termasuk  ADD VAS etc..

Tapi kalau kalian salah gunakan ID tersebut, Celcom akan mengeluarkan SAMAN kepada kalian . HEee... bergantung kesalahan yang  kalian buat .

Note : Entri ini untuk info sahaja , apa yang tertulis ialah hak milik penulis ww.ciksepet.com . Penulis tidak bertanggung jawap dengan Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal . 

Terima Kasih ..

22 ulasan

okeh.

mari saman menyaman. haha

fuyohhh page pertama google gitu..

Haha ..terimakasih atas jasamu.. hehehe.. thanks untuk ilmu aritu... sifuu :p berkat abang perozz gakk. Eh... dah ckur jmbang belum.. kalau belum..nak panggil pakcik >.<

Dh try dealer2 n distributor..diorang ckp xprovide agen. Mgkin sebab pesaingan kot.
Boleh bg email tuan..

saya nak jgak id centouch bole tlg tak????

Kalau jual reload sahaja boleh tak apply id centouch?

Boleh je..pepandai la dpt cari yg org jual bg murah kt awak. Untung kt situ je nti

Macam mana pulak nak apply jual reload? Mcm berminat pulak

Kena tnya satu per satu kedai atau clcom cnter

Untung tak banyak kecuali jual kat kedai runcit..;)

salam saye tak boleh tak hehe tgh cari ini

Apa beza Ntc jual sim ngn dealer? Klebihan dealer dpt jual sim n topup atau ada yg lain?

assalam..saya dah apply dealer punya..tapi smpai sekarang tak ada feedback pun dari agent celcom..sebenarnya berapa lama ye proses untuk dapat ID CODE ??

NTC simpack only atau reload tu dpt insentif x jika ada customer yg register sim dan topup...


EmoticonEmoticon