Bagaimana Buat Lukisan Lawa Seperti..

Bagaimana Buat Lukisan Lawa seperti.. gambar diatas? Di facebook sedang viral gambar ini kan? Dan ramai yang kagum kemudian bertanya macam mana buat gambar menjadi lukisan cntik macam tu? Sebenarnya kan.. gambar ini hanya sebuah trick phising sahaja untuk spam atau virus. 

Kalian akan menerima satu post gambar lukisan di wall kalian dari kawan ,lepas tu dia suruh klik link yang tertera di post tu. Kemudian kalau kalian klik.. facebook security akan mengeluarkan satu popup yang, kalian pilih allow for open atau block contect. Dari sini sepatutnya kalian sudab tau bahwa link tu ada virus atau spam. Hurm kalau kalian degil gak untuk continue.. maka.. bermulalah spam virus difacebook bahkan dikomputer kalian. Tak percaya? Sila try ye..

Sebab haritu lisa ade klik juga,baru setengah jalan sahaja. Lepas tu.. time nak buka 8share ,kuar page 8share tulisan thailand pula huh!  Jadi kaliam hati-hati ya. Ini sejenis spam ,dan kemungkinan ada phising didalam.Nak lukisan lawa dan cantik? Try belajar di google. Hehe

3 ulasan

hurmmm selalun kena... skang dah tahu. xmo klik sesuka ati da...

Ade jugak yang tak tahu.. emn klik2..nti last2 bersepah kat wall. Hihu


EmoticonEmoticon