Sunday, January 6, 2019

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER ALTHEA

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER ALTHEA

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER ALTHEA REVIEW

Assalamualaikum , hye Dear,,, wanita dan solekan dah tak terpisahkan zaman sekarang ni . Bahkan budak kecik pon dah ada yang kenakan solekan taw. Iyelah.. semua nak ingin nampak cantik dan anggun , bercakap tentang solekan atau makeup ni .. tak semua orang rajin nak bersihkan dan pilih makeup remover atau cleanser . Sesetengah pembersih wajah dan makeup remover membuat kulit jadi kering dan kasar.   Lisa baru ni gunakan dan telah review cleanser yang ada serum sekali didalamnya  iaitu  PORE PURIFYING SERUM CLEANSER , dari Althea.kr .  

PORE PURIFYING SERUM CLEANSER


Gabungan dari cleanser dan serum dengan Althea's PORE PURIFYING SERUM CLEANSER . Produk kecnatikan yang membuang segala kotoran , sisa makeup , dan minyak dengan ekstrak pudina untuk pastikan kulit tetap sejuk dan terhidrat sepenuhnya .  Thanks to a dual moisture cell system that envelopes the skin in a serum-like formula .  yang Lisa tak suka dari cleanser atau makeup remover kebanyakan akan buat kulit kering dan juga berminyak .  Ugh .,. ! Dah kena buat dua kali kerja . 
PORE PURIFYING SERUM CLEANSER ALTHEA  ,selain kulit tak terasa panas ... ia juga tak berminyak . Sejukk rasa mint gitu . 


KELEBIHAN PORE PURIFYING SERUM CLEANSER 

  • Pembersih wajah dengan serum-like formula
  • Menanggalkan sisa makeup, kotoran dan minyak tanpa mengeringkan kulit
  • Mengimbangi tahap pH kulit untuk pastikan ia tetap sihat




CARA PENGGUNAAN :

Bagaimana untuk menggunakan Pembersih Pembersih Serum Pembersih? Disini ada dua cara iaitu boleh berguna untuk membuang solekan / sisa makeup dan yang kedua untuk membersihkan kulit . 

Untuk membuang Makeup :
Langkah 1: Tuang PORE PURIFYING SERUM CLEANSER ALTHEA  secukupnya ke telapak tangan korang .
Langkah 2: Urut seluruh kulit korang dengan gerakan bulat untuk mengeluarkan kotoran dan make-up .
Langkah 3: Bilaskan residu dengan air. Korang juga boleh menggunakan pembersih kedua untuk membuang sepenuhnya residu.

Untuk membersihkan kulit:
Langkah 1: Basahi kulit dan sapukan PORE PURIFYING SERUM CLEANSER ke telapak tangan 
Langkah 2: Urut secara perlahan-lahan produk seluruh kulit korang dengan gerakan bulat selama 5-10 saat sebelum membasuhnya dengan air.



KANDUNGAN DALAM ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER

  • Mint leaf extract - Menyejukkan kulit dan melegakan iritasi 
  • Jojoba seed oil - Melembabkan kedalam apa-apa kekerinan without feeling heacy . 
  • Tea tree leaf extract - Mempunyai sifat antibakteria yang membersihkan kulit




REVIEW LISA 


Biasanya Lisa memang jarang gunakan makeup Removee sebab malas juga berminyak , kalau pakai je makeup remover .. keesokan muka akan naik jerawat . bukan sekali je tau , tapi berkali-kali . Lepas cuba Pore Purifying Serum Cleanser ni , selain dari tak rasa panas dimuka , kulit muka pun sejuk dan yang paling best tak berminyak weih ! Kulit pun jadi lebih bersih dan tak kering .  Jadi rasa nak tambah senarai produk muka lak . Rajin la lepas ni nak bersihkan sisa makeup harian .

HARGA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER ALTHEA , RM 33  untuk size 150ml. 

Info selebihnya boleh dapatkan di : althea.kr 
  1. sama la kalau pakai bukan2 mula nak naik jerawat. tapi kty tgok ramai juga yang guna yg ini maybe bole try guna.

    ReplyDelete
  2. mcm bestttt je,nak suggest kat adik,dia dok cari serum tu.

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search