Tuesday, February 27, 2018

Tshirt Muslimah Labuh HanaTajuddin

Tshirt Muslimah Labuh HanaTajuddin

Tshirt Muslimah Labuh HanaTajuddin

Assalamualaikum ! Tanya soal baju seorang perempuan... mestinya dah berlambak dalam almari mungkin juga sampai dah tak muat . Baju kerja , blouse , kasual ,tshirt sukan , familyday , beriadah dan banyak lagi la .. nak cerita sampai esok takkan habis . Lisa pula jenis yang kurang rajin nak iron , dan lebih selesa kalau satu baju tu boleh dibawa ke perbagai tempat dan yang pasti nak labuh tutup pinggul . Sampai akhirnya jumpa dengan tshirt muslimah labuh HanaTajuddin iaitu Teelicious .  Tshirt merah yang Lisa gayakan haa..salah satu koleksi basic tee 2.0 HanaTajuddin . Cantik-cantik warna dia weih ! 




Teelecious , Tshirt Labuh Basic Tee HanaTajuddin


HanaTajuddin.. nama ni memang dah tak asing lagi bagi kaum hawa yang inginkan pakaian muslimah . Baru ini pula keluar Tshirt Labuh Basic Tee HanaTajuddin . Apa yang Lisa nampak selepas pakai , banyak kelebihan baju ini berbanding dengan tshirt labuh yang lainnya . Untuk korang yang nak cari baju yang tak perlu di Iron dan labuh ? Lisa sugest kat korang , TeeLicious

Awalnya Lisa ingat Tshirt ini tebal , mungkin akan panas kalau memakainya diluar dalam beberapa jam . Bak kata pepatah , tak kenal maka tak cinta.. dah kenal rasa jatuh cinta pula... nah.. tshirt basic Tee ini sejuk je dipakainya , mesra wudhu pula tu . Best best! Sedang beriadah tempat OOTD ni pun  rasa sejuk je baju ini , bukan apa.. Lisa ni kalau berada diluar outdoor macam ni cepat panas dan nanti muka merah-merah ..jadi tak selesa . Best baju ni ,   boleh bawa untuk berjalan , beriadah, bahkan bersukan . Susah tau jumpa baju yang melekap dibadan . Tshirt ini juga sesuai untuk dijadikan Tshirt family day 


Tshirt Muslimah Labuh HanaTajuddin

Basic Tee 2.0 HanaTajuddin ini labuh menutup pinggul


Nak pilih baju atau tshirt mesti la kena yang labuh menutup pinggul , jangan le beli baju cantik dah.. tapi singkat. Elak diperhatikan oleh mata-mata buaya darat (ehh.. ! )  . Basic Tee 2.0 HanaTajuddin ini tshirt labuh menutup pinggul . Kain yang tebal dan tak nipis lagi senang la nak pakai sebab tak perlu pakai iner baju dalam lagi ,biasanya baju sekarang ni banyak yang nipis . Satu je nak cakap.. memang best pakai baju ini. Boleh dipakai di semua event , bahkan boleh pakai juga untuk joging. Aum.. Boleh bersukan dengan selesa .  Rasa nak beli warna yang lain pula untuk bersukan , banyak warna cantik-cantik .. tergoda pula. 

Untuk korang yang tertanya dimana nak beli baju muslimah labuh ni, detail ada dibawah ini : 

HANATAJUDDIN
C-23-1 Jalan Serai Wangi L/16L,
Sek 16, Alam Avenue 2,
40200 Shah Alam, Selangor
Tel : +603-55240841
Open : Everyday / Time : 9.00am-6.00pm

Instagram: @HanaTajuddin





HARGA BASIC TEE  HANATAJUDDIN


Basic Tee Hanatajuddin diperbuat dari Ironless material ,  ruang di kawasan pinggul akan memberikan lebih banyak kelebihan  untuk bergerak bebas dan selesa pada waktu yang sama. Harga untuk sehelai baju Basic Tee HanaTajuddin ini korang boleh dapatkan hanya RM79.00 sahaja .



Tshirt Muslimah Labuh HanaTajuddin

10 pilihan warna yang berbeza ..korang boleh tengok di : KOLEKSI PILIHAN WARNA TEELICIOUS BASIC TEE HANATAJUDDIN 

Tshirt Muslimah Labuh HanaTajuddin


Berdiri , berlari , duduk , berkejaran dengan baby boy pun baju ini tak nampak kesan kedut . Selesa bukan .. bebas bergerak tanpa risau baju ada kedutan. Ye la.. kang spoil OOTD pula. 



Tshirt Muslimah Labuh HanaTajuddin

Basic Tee HanaTajuddin ini memang sesuai sangat sangat sangat untuk travel juga , dah tak perlu fikir nak cari iron nantinya . Sumbat je dalam beg.. masih boleh dipakai dengan elok .

Dari apa yang Lisa cuba...yang menarik dari baju Basic Tee HanaTajuddin diantaranya : 

  • Tak perlu digosok
  • Baju labuh menutup pinggul
  • Material baju serap peluh
  • Baju tak melekap di badan
  • Sesuai untuk aktiviti riadah dan santai
  • Sesuai dipakai ke majlis semi formal atau kasual
  • Sesuai dipakai untuk aktiviti sukaneka atau acara santai macam Family Day
  • Sesuai dipakai untuk aktiviti sukan seperti jogging , zumba





Tshirt Muslimah Labuh HanaTajuddin

Perasan tak.. bahagian kanan dan kiri bawah baju ini berbelah ? yang ini memudahkan  pergerakkan juga elak menampakkan pinggul kita.  Bahagian tangan mengecil jadi tak ternampak tangan jika kita bergerak . Satu lagi.. baju ini mesra wudhu .. walaupun kecil tangan tu tapi senang untuk dinaikkan ke siku untuk ambil air wudhu. First time rasa selesa dengan Tshirt labuh , Basic Tee 2.0 HanaTajuddin .

 SO ... macam mana tengok gaya Lisa ni ? ada chance boleh jadi model tak ? Hahaha... 

Instagram: @HanaTajuddin


Wednesday, February 14, 2018

Biodata Aprena Manrose


Biodata Aprena Manrose 

Lisa mula kenal semenjak muncul dalam drama bersiri popular Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin. Watak jahat dalam drama tu , tapi kali ini dia hadir dengan watak utama sebagai Afiya Alwiya dalam drama Tiada Arah Jodoh Kita gandingan bersama Shukri Yahaya.  Tertanya juga siapa Aprena Manrose ini? Jika korang nak tahu, beliau sebenarnya adalah adik kepada pelakon Octavia Manrose dan juga anak kepada Iwan Raja Dangdut. Hmm.. patutla nama mereka lebih kurang je kan ada rose rose gitu . Nak tahu lebih detail tentang  Biodata Aprena Manrose .. jom baca sampai habis ! 

Biodata Aprena Manrose

Nama Penuh: Wan Syahera Puteri Aprena Binti Wan Syahman
Nama Komersil: Aprena Manrose / Syahera Manrose
Umur: 24 (2017)
Status: Berkahwin
Asal: Malaysia
Agama: Islam
Bangsa: Melayu
Keluarga: Anak bongsu dari tiga adik-beradik
(Adik kepada Octavia Manrose)
Pertalian: Sepupu kepada Uqasha Senrose, Nelydia Senrose dan Raysha Rizrose
Kerjaya: Pelakon
Instagram: @aprenamanrose

GAMBAR APRENA MANROSE 


CAMBAR APRENA MANROSE




Monday, February 12, 2018

Muffin Sedap dan Murah di Putrajaya


Muffin Sedap dan Murah di Putrajaya

Assalamualaikum ! Muffin , cupcakes atau brownies ? hah.. aku keliru . Nampak macam brownies tapi dalam cupcakes ,, eh ternyata Muffin namanya . Biasa nampak dijadikan makanan ringan di majlis -majlis atau untuk high-tea minum petang pun sedap juga. Muffin sedap Putrajaya dan kawasan sekitarnya ini murah giler weih ! 1 cup ni rm1-1.50 , tengok bungkusan hee. 

Tempahan Muffin  Sedap Putrajaya . 

Bagi korang yang akan mengadakan majlis menyambut hari kelahiran , majlis pertunangan , majlis kahwin .. pot luck office doorgift, buah tangan, minum petang dan lain² ... boleh cuba untuk buat tempahan Muffin Gebu Gebas ( Filling ) sedap di area Putrajaya atau berdekatan


Muffin Gebu Gebas (Filling)
Saiz Muffin - M / 2.5 oz
Perisa :
- Vanila (butterschocth/coklat/strawberry)
- Coklat
- Bluebbery
- Butterschocth
- Kiwi 



Harga Muffin Sedap Putrajaya  

Harga bermula dari RM 1.00 - RM 1.50 bergantung pada jenis bungkusan. Minimum order 1 box untuk 10pcs muffin gebus ini  + caj delivery . Nah untuk korang yang order 2 box ,20pcs  , Penghantaran percuma tau .. tanpa dikenakan bayaran .. terhad untuk area Putrajaya sahaja. 


Harga Caj kos penghantaran :

Area Putrajaya RM 2.00 manakala untuk kawasan luar Putrajaya RM 5.00 - RM 10.00

Korang yang rasa nak adakan majlis tapi tiada masa untuk baking tu boleh la roger-roger kayh . Untuk harga kasih sayang dan detail, boleh wasap Ina http://www.wasap.my/60172217636 jangan lupa Follow Dapur Addin di instagram.com/dapur_addin







Whatsapp :  Ina http://www.wasap.my/60172217636 
Instagram : Dapur Addin di instagram.com/dapur_addin
Sunday, February 11, 2018

PROMO CELCOM XPAX Sampena CNY 2018

PROMO CELCOM XPAX Sampena CNY 2018

Assalamualaikum ! Raya Chinnese New Year dah tinggal beberapa hari lagi , dekat dengan perayaan mestinya celcom akan bagi tawaran istimewa dan menarik untuk pengguna setia celcom . Nah.. PROMO kali ini , celcom menawarkan internet 3X ganda dari kuota asal . Diantaranya , Pakej internet bulanan celcom prepaid xpax , RM 30 untuk internet sebanyak 15GB , pakej asal dapat internet 5Gb je . Wah .. menarik bukan ? PROMO CELCOM XPAX Sampena CNY 2018 Bermula dari 8 Februari 2018 sampai tarikh yang akan dibagitahu nanti . Haa.. jangan sampai terlepas peluang ini tau .. sebab limited time offer only !


Kelebihan Celcom XPAX promo CNY 2018 

Seperti yang Lisa pernah tuliskan di artikel ; Pelan Internet Celcom XPAX , menawarkan 10Gb basic internet dan juga 10GB high-speed internet setiap bulan. Kelebihan Celcom XPAX promo CNY 2018 diantaranya :

Kuota Data Internet XPAX  Mingguan :

  • RM 6 untuk 1.5 GB data internet
  • RM 10 untuk 6GB Data Internet
  • RM19 untuk 15 GB data Internet


Kuota Data Internet XPAX Bulanan

  • RM 30 untuk 15 GB Data Internet
  • RM 50 untuk 30 GB data internet
  • EM 79 untuk 45GB data Internet .


Namun bagaimanapun... kelemahan promo CNY celcom xpax  ini ialah pelanggan hanya dapat menikmati Kuota Bonus valid untuk 2 hari sahaja bagi yang melanggan pakej data internet xpax Mingguan , dan 3 Hari tempoh taman sah boleh digunakan bagi yang melanggan pakej data bulanan. Yang selalu layan streaming atau live bola dalam facebook tu boleh la kot . Kalau dapat tempoh sah kuota bonus tu sama dengan tempoh sah pakej internet yang dilanggan , kan lagi bagus.

Tuesday, February 6, 2018

Lirik Surat Cinta Untuk Starla - VIRGOUN


Best juga lagu ini, ternampak list no 1 trending di JOOX. Awalnya tengok short movie di twitter , lepas tu dengar lagu.. tercari-cari juga lirik lagu Surat Cinta Untuk Starla . Sedap pula didengar... hehehe.. 

Lirik Surat Cinta Untuk Starla - VIRGOUN


Ku tuliskan kenangan tentang
Caraku menemukan dirimu
Tentang apa yang membuatku mudah
Berikan hatiku padamu

Takkan habis sejuta lagu
Untuk menceritakan cantikmu
'kan teramat panjang puisi
'tuk menyuratkan cinta ini

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan
Sisa cintaku hanya untukmu

Aku pernah berpikir tentang
Hidupku tanpa ada dirimu
Dapatkah lebih indah dari
Yang ku jalani sampai kini



Aku selalu bermimpi tentang
Indah hari tua bersamamu
Tetap cantik rambut panjangmu
Meskipun nanti tak hitam lagi

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku
Hanya untukmu

Dan telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu
Untukmu, hidup dan matiku

Bila musim berganti
Sampai waktu terhenti
Walau dunia membenci
Ku kan tetap di sini

Bila habis sudah waktu ini
Tak lagi berpijak pada dunia
Telah aku habiskan sisa hidupku
Hanya untukmu

Telah habis sudah cinta ini
Tak lagi tersisa untuk dunia
Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu

Karena telah ku habiskan sisa cintaku
Hanya untukmu
Friday, February 2, 2018

CARA MENGESAN IPHONE HILANG



CARA MENGESAN IPHONE HILANG


Baru semalam dengar dalam berita TV yang seorang cikgu menuduh , denda seorang murid akhirnya murid itu nekad untuk bunuh diri dengan gantung diri dan akhirnya meninggal 01 Feb 2018 selepas koma selama beberapa hari. Aku tahu masih ramai lagi pengguna iPhone masih belum reti dan tak tahu menggunakan fungsi Find My iPhone. Disebabkan ramai malu bertanya dan aku tak nak jadi isu baru-baru ini berulang, anda ikut langkah-langkah cara mengesan iPhone hilang yang diberikan 

Find My iPhone – Membantu Pengguna Mengesan Kembali Peranti iOS Yang Hilang


"Find My iPhone" merupakan satu aplikasi yang ditawarkan oleh Apple dalam usaha membantu pengguna untuk mencari dan mendapatkan kembali telefon pintar dan tablet yang menggunakan perisian IOS yang hilang. Ia akan berfungsi apabila akaun apple ID didaftarkan ke iCloud. Aplikasi “Find My iPhone” ini memerlukan sambungan internet sama ada melalui WiFi ataupun talian selular untuk ia berfungsi.

CARA MENGESAN iPHONE HILANG

Apps ini biasanya memang dah ada dalam Phone during korang beli, Tapi jika tidak ada applikasi ini ,   download la di Apple Apps store.

Cara-cara penggunaan Find My iPhone.


1. Pergi ke laman icloud.com dan login menggunakan iCloud account anda. untuk di komputer kau cari laman iCloud.com


2. Pilih dan klik ‘Find iPhone’ pada menu utama dan kemudian klik pada ‘All Devices’ pada bahagian atas browser.

3. Pilih iPhone anda untuk mengetahui kedudukan semasa. Anda juga boleh zoom in untuk melihat lebih jelas dan mengetahui keberadaan iPhone tu.

4. Terdapat beberapa fungsi mode yang anda boleh guna pada aplikasi ini. Antaranya : 

  • Play sound – membuatkan handphone anda berdering kuat.
  • Lost mode – masukkan no telefon. No telefon akan terpapar pada screen iPhone anda.
  • Erase – Anda boleh memadamkan data yang ada pada handphone anda dan mode menyokong activation Locked dimana iPhone anda akan memadam dan tidak boleh diaktifkan semula melainkan memasukkan kembali kata laluan AppleID yang asal.
  • Location & Direction – membolehkan pengguna mengetahui lokasi peranti iOS anda samaada hilang, tercicir atau tersalah tempat. Ia turut hadir dengan sokongan integrasi aplikasi Maps untuk tujuan penunjuk arah jalan.

Contoh lokasi iPhone kau berada.

Oh ya Find My iPhone akan berkesan jika telefon itu masih On, kalau off tidak berkesan dan hanya akan hantar lokasi terakhir sahaja. Untuk Android anda boleh guna Android devices manager. Lepas ini tak payah tuduh-tuduh orang jika tiada bukti kalau telefon hilang, ikut langkah-langkah aku beri tu sudah.


Salman Sazali - Tech geek anda.
Thursday, February 1, 2018

Pakej Celcom Percuma Smartphone Huawei NOVA 2i

Pakej Celcom Terbaru 2018 Percuma Smartphone HUAWEI NOVA 2i 


Assalamualaikum ! telefon percuma ?? Mestilah semua orang nak !  Agak lama Lisa tak berkongsi kabar gembira tentang promosi pakej  celcom  terbaru 2018 .  Tahukah anda, Pakej Celcom Terbaru 2018 menawarkan Percuma Smartphone HUAWEI NOVA 2i hanya dengan melanggan pakej celcom First Postpaid plan  . Harga Huawei Nova 2i sendiri pun dikedai dekat RM 1.2 ribu juga tau.. wahh untung ni . HUAWEI NOVA 2i Telefon Percuma dari celcom , tertakhluk pada masa promosi sahaja tau. Jangan kehabisan! 

Daftar Pakej celcom First Platinum dan dapatkan telefon percuma  HUAWEI NOVA 2i 


Syarat untuk dapatkan Huawei Nova 2i ini , korang kena daftar pakej celcom first platinum , RM 148 / month . Hanya bezanya,, kalau korang daftar di centre celcom korang kena bayar RM 900 untuk upfront payment ( rebate pada bill ).Pakej celcom yang Lisa bagitahu ini hanya bayar RM 259 - untuk pendaftaran RM159 + upfront bill bulan pertama RM100 . Jauh beza bukan, nak keluarkan RM 900 dari poket ni rasa sayang dan berat hati ni pun ye juga.. Kenapa perlu keluarkan duit lebih kalau boleh berjimat ?  . Ye dak... hanya  Bayar rm 259 masuk dalam akaun celcom yang didaftarkan itu .


BERBALOI bukan ?  Jika berminat boleh terus message facebook di  https://jom.chat/messengersaya atau whatsapp di https://jom.chat/wasapsaya

Pakej Celcom First Platinum


Sebelum ini Lisa dah pernah tulis detail Celcom First Platinum , Lisa akan tulis sekali lagi tentang kelebihan Pakej Celcom First Platinum Percuma telefon Huawei Nova 2i
  • Plan celcom rm148 sebulan dengan Data internet 60GB 
  • Percuma 100GB video walla ( tengok youtube , iflix , netflix , astro go.. etc.. )
  • Unlimited call dan sms kesemua rangkaian. 
  • Whatsapp dan wechat percuma 
  • Siap dapat percuma phone Huawei NOVA 2i ( Jimat RM 1,226 )
  • Lepastu bulan-bulan  bayar RM 148 selama 2tahun.  Sebab kontrak 2 tahun.


Kalau tengok di laman website celcom.com.my pun kena bayar RM900 upfront payment tau . Tak percaya tengok gambar bawah ini ..

Nak tahu or tanya lebih detail lagi mengenai celcom phone free  ini , boleh tengok di http://www.pakejcelcom.com/ 

Message facebook di  https://jom.chat/messengersaya 


atau whatsapp di https://jom.chat/wasapsaya

Pelan telefon percuma celcom ini halal dan certificated ! .. bukan ghost , bukan hantu.. Plan ini memang pelan pakej celcom .. tapi limited time offer je . Sebelum ini ada Free MATE 10 juga. Laju je habis.. untung yang dapat phone free tu kan . So.. cepat le daftar .. nanti tamat tempoh promosi dah tak dapat lagi pakej phone ini.

PSTTT!!! Kalau nak register unifi atau maxis fibre ke time fibre ke pon boleh roger. Tiada yuran daftar dikenakan 


Huawei NOVA 2i specification


KEY SPECS

Display ; 5.50-inch
Processor ;1.7GHz octa-core
Front Camera ; 13-megapixel
Rear Camera ; 16-megapixel
Resolution ; 1080x2160 pixels
RAM ; 4GB
OS ; Android 7.0
Storage ; 64GB
Battery Capacity ; 3340mAh









NOTA ; PAKEJ TELEFON PERCUMA CELCOM INI TERHAD PADA TEMPOH MASA YANG TELAH DITETAPKAN OLEH PIHAK CELCOM SAHAJA . 


SILA DAFTAR SEBELUM KEHABISAN STOCK .... 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search