Pelan Internet Celcom XPAX TERBARU 2017

Pelan Internet Celcom XPAX TERBARU 2017 

Agak lama juga Lisa tak update artikel tentang celcom kan , holla.. sebenarnya agak kebizian selama ini. Pindah tempat kerja , dan banyak kesibukan yang lain la. Ha.. baru-baru ini Lisa dengar ada pelan internet terbaru untuk pengguna celcom Xpax . Agak-agak best tak ? Sebelum itu korang boleh baca artikel di XPAX  #NoKelentong Pelan Xpax Terbaru . Free facebook 10GB setiap bulan , Free Basic internet 10Gb setiap bulan ... dan banyak lagi . Kali ini pelan internet celcom ada tambahan , dan juga pelan internet add-on pun ada tambahan.. lagi banyak data katanya . Weih... sapa yang taknak kuota data internet lebih kan ... ok ok... Lisa cerita lebih detail lagi . 




Berbeza dengan yang lama.. kali ini internet data lebih banyak pilihan . Kalau dulu untnuk langgan data internet harian hanya ada yang RM3 untuk 1GB , sekarang ditambah dengan RM5 untuk 2GB . 


Cara aktifkan / langgan data internet celcom XPAX : 

Harian : 
RM3 untuk 1GB caranya , dail *118*2*1# 
RM5 untuk 2GB internet , dail *118*2*2# 

Sedangkan cara untuk langgan data internet Celcom  XPAX Mingguan 
RM6 untuk 500 MB internet , dail *118*2*3#
RM10 untuk 2GB internet , dail *118*2*4# 
RM19 untuk 5GB internet , dail *118*2*5# 

Cara untuk langgan data internet celcom xpax Bulanan 
RM30 untuk 5Gb , dail *118*2*6#
RM50 untuk 10GB , dail *118*2*7#
RM79 untuk 15GB , dail *118*2*8# 

Cara check baki atau balance kuota internet celcom pula , boleh dial *118*1*1*2# 


NOTA : Untuk kalian yang berumur dibawah 25tahun, jangan lupa download Apss XPAX di Playstore atau Apps Store , dan  activekan Squad KawKaw untuk dapatkan 50% extra data dari pakej internet yang korang langgan. Waww menarik bukan ? 




Biasanya untuk Data internet tambahan atau add-ons , hanya terdapat dalam  harian dan mingguan . Kali ini lebih banyak lagi , ditambah dengan mingguan sebanyak 15GB. caranya rujuk gambar diatas 

Cara untuk langgan internet add-ons pula : 
Bulanan : 


  • Internet Burung hantu (1-7 pagi)  untuk 15GB : *118*3*3*3#
  • Facebook Walla 15Gb : *118*3*4*3#



Untuk check balance internet add-on ini korang boleh dail *118*1*1*3# 




Yang atas ni untuk langgan video walla dan music walla... 


VIDEO WALLA : korang boleh tengok video seperti iflix, netflix , tonton , astro go , hero talkies dan banyak lagi ... 
Music Walla pula : Korang boleh dengar lagu di JOOX ,Yonder music , Hot FM , Era FM ,, dan banyak lagi la.. 
Tambahan langganan internet add-ons untuk bulanan  ni nampak lebih jimat ... Untuk korang yang guna prepaid celcom XPAX atau  #nokelentong... boleh cuba sekarang ! Nanti bagi feedback tau .... nak tau gak.. kot kot best .. hehehe... Bye.. see u next artikel... 

FAQ and TAC ( klik untuk baca ) 

6 comments.. read them below or add one

Zaleha Abdul Salam Zaleha Abdul Salam August 6, 2017 at 10:33 AM
Murah kaw kaw jugak XPAX ni.

Ada x yang ada masalah Hb rendah? Jom semak 10 Makanan Naikkan Hb
Mazni Azmi Mazni Azmi August 8, 2017 at 10:03 AM
Assalamualaikum Wrmbth

Apa khabar & selamat pagi pada sis cik sepet

Kami sekeluarga dulu pakai celcom

Sekarang pun masih pakai celcom

Tapi sejak setahun lepas buat no kedua

pakai umobile

Untuk kawasan bandar ok sangatlah

Berbaloi
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz August 8, 2017 at 1:52 PM
Murah naw ni.. sila2 tkar plan baru hehehe
Tuyup Tuyup August 8, 2017 at 5:34 PM
Umobile Plan apa yg u guna? Berapa gb sebulan?
Julia Johari Julia Johari August 9, 2017 at 7:48 AM
#no kelentong tu ohsem hahahha
Aziana Mohd Salleh Aziana Mohd Salleh August 9, 2017 at 11:33 AM
murah... dedulu zaman belajar pun guna Xpax ni jugak.. jimat sesangat :)