Pelan Internet Celcom XPAX TERBARU 2017

Pelan Internet Celcom XPAX TERBARU 2017 

Agak lama juga Lisa tak update artikel tentang celcom kan , holla.. sebenarnya agak kebizian selama ini. Pindah tempat kerja , dan banyak kesibukan yang lain la. Ha.. baru-baru ini Lisa dengar ada pelan internet terbaru untuk pengguna celcom Xpax . Agak-agak best tak ? Sebelum itu korang boleh baca artikel di XPAX  #NoKelentong Pelan Xpax Terbaru . Free facebook 10GB setiap bulan , Free Basic internet 10Gb setiap bulan ... dan banyak lagi . Kali ini pelan internet celcom ada tambahan , dan juga pelan internet add-on pun ada tambahan.. lagi banyak data katanya . Weih... sapa yang taknak kuota data internet lebih kan ... ok ok... Lisa cerita lebih detail lagi . 




Berbeza dengan yang lama.. kali ini internet data lebih banyak pilihan . Kalau dulu untnuk langgan data internet harian hanya ada yang RM3 untuk 1GB , sekarang ditambah dengan RM5 untuk 2GB . 


Cara aktifkan / langgan data internet celcom XPAX : 

Harian : 
RM3 untuk 1GB caranya , dail *118*2*1# 
RM5 untuk 2GB internet , dail *118*2*2# 

Sedangkan cara untuk langgan data internet Celcom  XPAX Mingguan 
RM6 untuk 500 MB internet , dail *118*2*3#
RM10 untuk 2GB internet , dail *118*2*4# 
RM19 untuk 5GB internet , dail *118*2*5# 

Cara untuk langgan data internet celcom xpax Bulanan 
RM30 untuk 5Gb , dail *118*2*6#
RM50 untuk 10GB , dail *118*2*7#
RM79 untuk 15GB , dail *118*2*8# 

Cara check baki atau balance kuota internet celcom pula , boleh dial *118*1*1*2# 


NOTA : Untuk kalian yang berumur dibawah 25tahun, jangan lupa download Apss XPAX di Playstore atau Apps Store , dan  activekan Squad KawKaw untuk dapatkan 50% extra data dari pakej internet yang korang langgan. Waww menarik bukan ? 




Biasanya untuk Data internet tambahan atau add-ons , hanya terdapat dalam  harian dan mingguan . Kali ini lebih banyak lagi , ditambah dengan mingguan sebanyak 15GB. caranya rujuk gambar diatas 

Cara untuk langgan internet add-ons pula : 
Bulanan : 


  • Internet Burung hantu (1-7 pagi)  untuk 15GB : *118*3*3*3#
  • Facebook Walla 15Gb : *118*3*4*3#



Untuk check balance internet add-on ini korang boleh dail *118*1*1*3# 




Yang atas ni untuk langgan video walla dan music walla... 


VIDEO WALLA : korang boleh tengok video seperti iflix, netflix , tonton , astro go , hero talkies dan banyak lagi ... 
Music Walla pula : Korang boleh dengar lagu di JOOX ,Yonder music , Hot FM , Era FM ,, dan banyak lagi la.. 
Tambahan langganan internet add-ons untuk bulanan  ni nampak lebih jimat ... Untuk korang yang guna prepaid celcom XPAX atau  #nokelentong... boleh cuba sekarang ! Nanti bagi feedback tau .... nak tau gak.. kot kot best .. hehehe... Bye.. see u next artikel... 

FAQ and TAC ( klik untuk baca ) 

{ 20 comments.. read them below or add one }

Zaleha Abdul Salam Zaleha Abdul Salam August 6, 2017 at 10:33 AM
Murah kaw kaw jugak XPAX ni.

Ada x yang ada masalah Hb rendah? Jom semak 10 Makanan Naikkan Hb
Mazni Azmi Mazni Azmi August 8, 2017 at 10:03 AM
Assalamualaikum Wrmbth

Apa khabar & selamat pagi pada sis cik sepet

Kami sekeluarga dulu pakai celcom

Sekarang pun masih pakai celcom

Tapi sejak setahun lepas buat no kedua

pakai umobile

Untuk kawasan bandar ok sangatlah

Berbaloi
Akif Imtiyaz Akif Imtiyaz August 8, 2017 at 1:52 PM
Murah naw ni.. sila2 tkar plan baru hehehe
Julia Johari Julia Johari August 9, 2017 at 7:48 AM
#no kelentong tu ohsem hahahha
Aziana Mohd Salleh Aziana Mohd Salleh August 9, 2017 at 11:33 AM
murah... dedulu zaman belajar pun guna Xpax ni jugak.. jimat sesangat :)
titan titan September 3, 2017 at 3:04 PM
kira ok la banding dulu.

hoho
AnonymousAnonymous October 9, 2017 at 6:54 AM
Betul ke skrng ni rm30 internet tuk prepaid ada free internet 1-7am?
Noorul Aini Noorul Aini December 5, 2017 at 12:47 AM
arhh...tu icecream picture,ingt ade topup internet package ade free icrecream pula haha. rupa2 gambar je.
yg ni maksudnya 10gb+10gb fb+insta ?kalau ambil daily internet plan rm3 pon dpt?
Siti Fatimah Siti Fatimah December 5, 2017 at 4:11 AM
xpax ni tiap2 bulan macam ade promosi je, free byk data.
fb, insta, mungkin bulan ni free youtube 10 gb hahaha
nasib baik ako dah switch plan dari U-m ke xpax hehe
tapikan data speed kalau bole laju lagi baik.
Amirul Mohd Amirul Mohd December 5, 2017 at 9:45 PM
Byk betul pattern2 utk tarik customer utk tukar kpd Xpax, tapi x tau yg customer mau tu bkn lah brp byk data yg blh guna tapi line yg stabil. Kalau tiap2 hari ade masalah dgn line tu bagi 20GB pun saya x mau guna lah.
ZemeyY ZemeyY December 6, 2017 at 7:39 AM
ni tipu ke tak, betol ke percuma byk sgt>? gile betol telco ni.
ako baru2 tukar jadi digi , ia kelaur promosi baru.ishh
Wanif Wanif December 6, 2017 at 8:04 AM
betul, ambil ape2 internet plan pon boleh dapat 10gb instagram utk sebulan. kalau x cukup bole addon tu walla package. best kan?
Wanif Wanif December 6, 2017 at 8:05 AM
mmg tiap2 bulan ade promosi, telco lain pon same juga ade.
mesti diaorg nak gaduh sama tgk kitorg suka mane satu haha
U-m mmg lembab , pandai awk cepat swithc pakcage.
Wanif Wanif December 7, 2017 at 7:32 AM
Lembaaa la ni , jgn la buat byk promosi2, xbole focus satu cukup ke.
maintain la betol2 service, kau org ni suka2 bagi free data, org yg pakai makin byk , data makin lembab
MarVin Kong MarVin Kong December 7, 2017 at 7:58 AM
xpax x kelentong pon, telco lain lgi baik.
data yg free bagi pon nak buat categories. susah la macamni
macam beli orange, tapi rosak dlm
Farah Nursaidi Farah Nursaidi December 8, 2017 at 1:04 PM
Ku x ade masalah dgn line Xpax tu pun, masih dpt main game2 online tanpa sebarang lag. Kadangkala pd peak hours mmg lah akan agak lambat sikit tapi selain tu ku selalu dpt guna pada speed 4G tu.
Farah Nursaidi Farah Nursaidi December 8, 2017 at 1:07 PM
Mmg lah bagi percuma tu, x kan ade yg tipu punya? Lebih2 lagi skrg masih ade Data Rollover tau, kalau ade byk data yg x diguna habis bolehlah bawa ke bulan hadapan, sgt bagus tu bagi mrk yg byk guna data, boleh jimat byk.
Amirul Amirul December 8, 2017 at 1:10 PM
Bagusnya Xpax ni, boleh dpt freebies dgn melanggan internet plan tu.
Noorul Aini Noorul Aini December 11, 2017 at 7:38 AM
wahh, kalau betol2 macam kau org cakap, baik ni promosi baru yg calcom bagi ni .
sebulan rm 30 agak2 bole dpt 25 GB data haha