Tuesday, July 26, 2016

Cara Buat Kad Maybank dengan Gambar Sendiri

Cara Buat Kad Maybank dengan Gambar Sendiri


Dari Entri sebelum ni.. Lisa dah tulis mengenai isu penukaran kad MAYBANK . Yang belum baca tu baca le dulu. Entri ni sambungan dari entri yang lepas tu . Lambat atau cepat kalian memang kena tukar kepada kad MyDebit Maybank .,. ramai je kawan Lisa pergi , dan kena beratur lama sebab ramai orang .. yang paling kecewa kalau kena yang stock kad baru dah habis . Nah .. sekarang kalian tak perlu susah untuk beratur panjang .. kalian  boleh buat kad tu secara online je .. kan sekarang semuanya dihujung jari . Dan yang paling menarik.. kalian boleh buat kad maybank dengan menggunakan gambar sendiri ! Woww bestnyaa... boleh letak gambar wedding, gambar raya , gambar anak . Mesti korang  .


pautan : cara tukar kad maybank percuma secara online 

Cara Buat Kad Maybank dengan Gambar Sendiri : 


1.Langkah pertama.. klik link ni 
http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/personalDetail04.do?channelId=CRD-Cards&cntTypeId=0&cntKey=CRD03.11&programId=CRD03-DebitCards&chCatId=%2Fmbb%2FPersonal%2FCRD-Cards





Pastu " CLICK HERE " yang terdapat dalam gambar tu . 
Untuk kad Maybank menggunakan gambar sendiri ni , kalian akan kena charge rm26.50 . 




2.Tekan Accept 




Apabila memilih gambar please take a note : 
*Optimal image resolution: 1036 x 664 pixels @ 300 dpi
*Jangan biarkan mana-mana ruang putih. Gambar mesti menutup muka kad keseluruhan.
*Format: jpg, png, gif
*saiz max file: 10 MB

3. klik Use Custome Image 





4. Gambar Lisa memang background putih..tu nmpak blank. Kalau kalian letak gambar kahwin mesti awesomeee... . Kalau kalian rasa tak suka dengan gambar yang kalian dah upload tadi , kalian boleh tukar dan pilih : Choose Different Image

5. Finish 


6. Isikan detail yang diperlukan seperti email , no. kad , dan Cawangan Maybank tempat pengambilan kad .





6 After payment tunggu sekejap sampai keluar popup : 

Thank you. We are processing your application and will notify within 1 business day. 

Nota : Makesure korang enablekan popout blocker untuk payment gateway



Siap ! kalian tunggu je Maybank call untuk suruh collect kad maybank yang dah siap tu .
Kalau ada masalah dengan payment .. kalian kena call center  1300 88 6688

Rugi la ye yang tukar kad awal-awal ritu, sebab dapat kad biasa je.. .. hehe  


  1. Replies
    1. Yg kna isi 4 digit tu sye xthu..sye main letak je nombor..boleh ke

      Delete
    2. tk boleh.. sbb based on ic ... :) main isi je nti tkde rekord

      Delete
  2. berapa ringgit kena nak buat kad gambar sendiri ni?

    ReplyDelete
  3. Wow!! Serius ada perkhidmatan camni.. Yeayy! Terus rasa semangat nak tukar kad.. Hehe. Tq for the info dear :)

    ReplyDelete
  4. kad maybank pun dah boleh letak gambar sendiri..menarik sangat ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tulahh .. Jgn pas ni rajin swap dah hahha

      Delete
  5. Wahh best lah boleh letak gambar muka sendiri camni, nak buat lah

    ReplyDelete
  6. kalau kad mybnk biasa dgn yg gmbr sndri pun kna bayar jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kad bank biasa tak perlu bayar... free je .. tapi kalau guna gambar sendiri kena bayar :)

      Delete
  7. Tak perlu letak detail acc kita ke?

    ReplyDelete
  8. belum buat lagi .... aduhaiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe buat je kak.. masa panjang lagi. sampai hjung bulan 12 nti

      Delete
  9. best nya!....takde maybank..tiba2 rasa nak bukak akaun kat maybank pulak..haha..

    ReplyDelete
  10. salam.. dah dapat kad ke, saya buat masih tk dpt pun email dan kad. buat awal bln 6 hritu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulan 6 ? oh yang tu tak tau..kena callmaybank tnya

      Delete
  11. tq lisa.. nak letak gambar kawen laa..hihii

    ReplyDelete
  12. Kena update maybank2u cepat ni,nsb baik tak terjebak tukar kad awl2

    ReplyDelete
  13. nak buat la... yg xde gambo tak yah bayar kan? haha.. kena share ni.. tq lisa..

    ReplyDelete
  14. Menarik ni.. tak sabar nak buat gambar sdiri ni

    ReplyDelete
  15. Wah dah bole buat online. Barula canggih. Akak dh lama dpt notis suh tukar tp sampi skrg x sempt gi lg. Tq dik, infonya.

    ReplyDelete
  16. Akak dah buat hari tu. Tp still xde dpt email apa2 pon dari maybank. Dia kata within 1 business day. Ni dah bape hari dah.. Lisa ada dpt email tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. depends cawangan kak.. sebab rmai yang buat.. tu jd lambat.

      Delete
  17. Blh bg tau cara nak bayar Rm26.50 tu???

    ReplyDelete
  18. Blh bg tau cara nak bayar Rm26.50 tu???

    ReplyDelete
  19. Blh bg tau cara nak bayar Rm26.50 tu???

    ReplyDelete
    Replies
    1. 26.50 tolak dari account..kat finish tu ada tnjuk nti

      Delete
  20. Berapa lama tempoh nk dapat kad tu?

    ReplyDelete
  21. dia mmg xde mntk payment masa kita submit gambar ni kan ? no fun pon xde mntk...cmne dorg contact kita ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk no. 6,7, ada minta email and srh buat payment. kalau tkde minta payment tu means tk berjaya :)

      Delete
  22. cmne edit gmbar lisa tu nk bagi resolution ngam dgn yg maybank mintak??try ltak bnyak gmbar dah page reject ckp xckup resolution... ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kt belah kiri tu ada bgtau dpi yg boleh dn tkleh..gmbr download bese tkleh.. kna gmbr orri... sbb size tk sma :)

      Delete
  23. nak buat isnin nanti lah! wahh curlassss kad bank ada pic kitaaa.. huhuhu

    ReplyDelete
  24. Hehe nak buat la. Thank you for info

    ReplyDelete
  25. Kena bg no ic ke no kad maybank? Sbb kt situ tulis id kad/pasport

    ReplyDelete
  26. Ada mtk tac code ke masa pyment 2?

    ReplyDelete
  27. Kalau takde Maybank2u tak boleh buat payment ke?

    ReplyDelete
  28. Kalau takde maybank2u tak boleh buat payment ke?

    ReplyDelete
  29. Kalau takde maybank2u tak boleh buat payment ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena aktif m2u dlu baru boleh buat penukaran kad on9 ni . sebab nti ttime payment akan minta tac

      Delete
  30. dia hantar melalui branch yang kite pilih tu ke? Kalau nak suruh dia hantar sampai rumah tak boleh eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tukar kad biasa... Boleh je antar rumah. Kalau tukar kad ikut design gmbr sndri.. Mmg kena collect sndri

      Delete
  31. dah buat tapi tak da plak kena bayar...ke kena bayar masa gi collect?

    ReplyDelete
  32. Dah buat tp x kena byr...ke dia auto tarik duit dlm bank? X fhm. Huhu. Klu x succes kenapa dia x tulis x succes

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tk tulis tak succees..tp dia ada bgtau kan.. kalau ada prob dgn payment,.. srh call no atas tu . dlm entri ada tulis

      Delete
  33. kalau kita tukar kad bnk yg platinum tu cara online..pastu kita buat jugk kad utk pic sndiri..so kad bru yg platinum tu cover skli pic ni ka..atau buat pic sndiri ni msih guna kad lma..sb saya tgok nk tukar kad baru kna buka kt card management..kalau utk pic sndiri kt link mcm awk tunjuk tu

    ReplyDelete
  34. Klau kita wt kt sni..kad yg dh siap bank pos kew rumh atau kna amik kt bank??kad yg dh siap bole trus dgunakn atau kna dftr kt bank dlu ya??

    ReplyDelete
  35. knapa xboleh nk upload gambar?asyik ckap resolution too small je..mcm mna nk buat spaya gambar boleh d upload...

    ReplyDelete
    Replies
    1. means gmbr tu tk ckup size . :) gmbr edit mmg tk boleh upload sbb size kecik je :)

      Delete
  36. bayar masa ambil card ke atau tolak terus dekat akaun..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tolak dekat akaun , kalau takde msg tac ... atau amaun dalam akaun tak tolak..maknanya tak jadi :)

      Delete
  37. payment tu mcm mna..? masa ambil card atau potong terus dari akaun../?

    ReplyDelete
  38. Nak tanya kalau dh buat kad yg takde gmbar i mean yg free , and now dlm prosess boleh lg ke buat yg ade gmbr ni? Lambat jumpa la info ni huhu ..

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. Adik no kad 4 digit tu no apa nk letak ic ke atau no kad pada kad atm tu.akak g letak no 4 dgit ic

    ReplyDelete
  41. Baru buat harini yang upload gambar, siap bayaran RM26.50. Tq for info :)

    ReplyDelete
  42. kenapa saya punya dia tak tolak duit? ke dia ambil masa selama 1 hari untuk tolak duit?

    ReplyDelete
  43. nak ltak gamba awk blh tak??? cia cia

    ReplyDelete
  44. Lps bt payment, ada email pengesahan x? Sy dh bt tpi blum ada notifikasi dari email..

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search