Cara Tukar Kad Maybank Secara Online



Baru-baru ni dapat sms viral di group whatsapp yang mengatakan penukaran kad maybank kena dibuat sebelum Oktober ni , kalau tak nanti akan dikenakan cas yang boleh tahan banyak le juga. Lisa dah double konfirm dengan pekerja bank , message berantai yang tersebar di whatsapp tu PALSU ! Lisa memang dah agak dah dari awal , sebab entri sebelum ni Lisa dah bagitau yang tempoh tukar kat ATM Maybank  ni sampai hujung tahun ni dan cas pun tak sampai la RM 200.00 , mengarut betul.. huh.   Ayat yang viral tu lebih kurang macam ni lah : 


Friendly reminder...for those customers who had not yet to change new ATM cards after 30/09/16, B.Islam will charge RM21/-,BSN RM60/-, Maybank RM200/, whilst CIMB is silent but existing cards will b invalid effective 01/01/17 .Bank Islam opened until 7 pm(Mnday to Thursday, n open until 1.30pm on Sturday ..at any branch u can do it...hurry up.


CARA  TUKAR KAD MAYBANK SECARA ONLINE 


Bagi yang belum tukar kad lagi , korang boleh buat secara online dan FREE tanpa bayaran juga kad itu akan dihantar sampai ke rumah korang . Menarik , tak perlu beratur , tak perlu jauh-jauh pergi bank  tapi kalau korang nak cepat, boleh pergi terus ke Maybank terdekat. 

 1. Login  www.maybank2u.com.my



2. Pilih ATM / DEBIT CARD 


 3. Pilih Replace Card 




4. Isikan detail korang .. 


5. Klik Request TAC , dan masukkan TAC pada kotak tu . Lepas tu tekan Confirm









SIAP ! Kad tu akan dihantar ke alamat yang korang dah isikan tadi . FREE of charge untuk tempoh pernukaran sampai 31 Disember 2016. 

Untuk yang dah tukar kad dengan dengan design gambar sendiri sebelum ni , mungkin ada yang dah dapat and mungkin ramai lagi yang belum dapat. Agaknya ,, bank lebih dahulukan yang apply untuk penukaran kad biasa seperti yang bank keluarkan. Sabar ya... mungkin korang boleh call ke Maybank careline dan tanya tentang kad Maybank yang baru itu . 

pautan : CARA TUKAR KAD ATM MAYBANK GUNA GAMBAR SENDIRI 

21 ulasan

maybank belum tukar lg.cimb dah ..
nice tip!

Owh boleh request secara online je rupanya. Ingatkan semua kena pergi kaunter je

madi dah tukar. kad pon dh dapat. cuma x sempat aktifkan je lagi

Klu dah dapat kad baru kena aktifkan balik mcm mn yer..

kalau kita dah tukar kad tu, nak tunggu kad baru sampai rumah, kad lama boleh guna kan? kenapa ya saya nak keluarkan duit tak dapat?

Kad yg maybank pos tu ade skali ngn statement acc x?

kad dah buat replacement guna Maybank2u tapi tak sampai-sampai,call customer service dia kata dah pos siap bagi saya tracking number,g Pejabat pos dia kata dah drop...apa niiii...bengang kemudian g cawangan Maybank dia kata call custome service...tak tau la abis ni apa lagi plk di suruh nya..

kad dah buat replacement guna Maybank2u tapi tak sampai-sampai,call customer service dia kata dah pos siap bagi saya tracking number,g Pejabat pos dia kata dah drop...apa niiii...bengang kemudian g cawangan Maybank dia kata call custome service...tak tau la abis ni apa lagi plk di suruh nya..

bro cara tukar kad cimb guna online tak ada ke?
teman da tukar kad maybank guna online..
nak p bank cimb gile ramai orang..
ada link share cimb bro

boleh saya tahu,diorang hantar pakai pos biasa ke pos apa ye.kita perlu ada dekat rumah tak untuk sign bila surat sampai?thanx!

cimb kena walkin ke bank ye . tkde online

kena adaa orang sign ke kalau kad tu sampai alamat?tima kasih ye

seperti kurrier lainnya .. memang kena sign :)

Dah apply kad baru, phtu nti dapat nk kne buat ape pulak...g kat atm n tkn pin mcm biase ke


EmoticonEmoticon