Cara Buat Kad Maybank dengan Gambar Sendiri


Dari Entri sebelum ni.. Lisa dah tulis mengenai isu penukaran kad MAYBANK . Yang belum baca tu baca le dulu. Entri ni sambungan dari entri yang lepas tu . Lambat atau cepat kalian memang kena tukar kepada kad MyDebit Maybank .,. ramai je kawan Lisa pergi , dan kena beratur lama sebab ramai orang .. yang paling kecewa kalau kena yang stock kad baru dah habis . Nah .. sekarang kalian tak perlu susah untuk beratur panjang .. kalian  boleh buat kad tu secara online je .. kan sekarang semuanya dihujung jari . Dan yang paling menarik.. kalian boleh buat kad maybank dengan menggunakan gambar sendiri ! Woww bestnyaa... boleh letak gambar wedding, gambar raya , gambar anak . Mesti korang  .


pautan : cara tukar kad maybank percuma secara online 

Cara Buat Kad Maybank dengan Gambar Sendiri : 


1.Langkah pertama.. klik link ni 
http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/personalDetail04.do?channelId=CRD-Cards&cntTypeId=0&cntKey=CRD03.11&programId=CRD03-DebitCards&chCatId=%2Fmbb%2FPersonal%2FCRD-Cards





Pastu " CLICK HERE " yang terdapat dalam gambar tu . 
Untuk kad Maybank menggunakan gambar sendiri ni , kalian akan kena charge rm26.50 . 




2.Tekan Accept 




Apabila memilih gambar please take a note : 
*Optimal image resolution: 1036 x 664 pixels @ 300 dpi
*Jangan biarkan mana-mana ruang putih. Gambar mesti menutup muka kad keseluruhan.
*Format: jpg, png, gif
*saiz max file: 10 MB

3. klik Use Custome Image 





4. Gambar Lisa memang background putih..tu nmpak blank. Kalau kalian letak gambar kahwin mesti awesomeee... . Kalau kalian rasa tak suka dengan gambar yang kalian dah upload tadi , kalian boleh tukar dan pilih : Choose Different Image

5. Finish 


6. Isikan detail yang diperlukan seperti email , no. kad , dan Cawangan Maybank tempat pengambilan kad .





6 After payment tunggu sekejap sampai keluar popup : 

Thank you. We are processing your application and will notify within 1 business day. 

Nota : Makesure korang enablekan popout blocker untuk payment gateway



Siap ! kalian tunggu je Maybank call untuk suruh collect kad maybank yang dah siap tu .
Kalau ada masalah dengan payment .. kalian kena call center  1300 88 6688

Rugi la ye yang tukar kad awal-awal ritu, sebab dapat kad biasa je.. .. hehe  


{ 97 comments.. read them below or add one }

Jueliza Jamani Jueliza Jamani July 26, 2016 at 8:25 PM
berapa ringgit kena nak buat kad gambar sendiri ni?
Siqah Hussin Siqah Hussin July 26, 2016 at 8:56 PM
Wow!! Serius ada perkhidmatan camni.. Yeayy! Terus rasa semangat nak tukar kad.. Hehe. Tq for the info dear :)
Fieza Sani Fieza Sani July 26, 2016 at 9:56 PM
kad maybank pun dah boleh letak gambar sendiri..menarik sangat ni...
SITI SORFIENA SYASHA SITI SORFIENA SYASHA July 26, 2016 at 10:09 PM
wow. comeinyaa :)

thanks for sharing
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 26, 2016 at 10:52 PM
Hehe tulahh .. Jgn pas ni rajin swap dah hahha
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 26, 2016 at 10:52 PM
Comel gmbr ke ? Ehh heheh sama2
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 26, 2016 at 10:53 PM
Takat ni Maybank je buat. Lain bank tk sure
Mama Kembar 3 Mama Kembar 3 July 26, 2016 at 11:13 PM
Wahh best lah boleh letak gambar muka sendiri camni, nak buat lah
Nur Fannun Nur Fannun July 27, 2016 at 12:12 AM
kalau kad mybnk biasa dgn yg gmbr sndri pun kna bayar jugak ke?
Haziq Dun Haziq Dun July 27, 2016 at 1:13 AM
Tak perlu letak detail acc kita ke?
Delimasari Delimasari July 27, 2016 at 9:12 AM
belum buat lagi .... aduhaiiiii
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 27, 2016 at 11:03 AM
kad bank biasa tak perlu bayar... free je .. tapi kalau guna gambar sendiri kena bayar :)
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 27, 2016 at 11:07 AM
hehehe buat je kak.. masa panjang lagi. sampai hjung bulan 12 nti
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 27, 2016 at 11:09 AM
boleh.. buat jgn tk buat..hahaha
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 27, 2016 at 11:10 AM
part last tu ltk email and no kedit card tu
nadialadzim nadialadzim July 27, 2016 at 11:58 AM
best nya!....takde maybank..tiba2 rasa nak bukak akaun kat maybank pulak..haha..
AnonymousAnonymous July 27, 2016 at 1:04 PM
salam.. dah dapat kad ke, saya buat masih tk dpt pun email dan kad. buat awal bln 6 hritu
Dkna Abza Dkna Abza July 27, 2016 at 1:16 PM
tq lisa.. nak letak gambar kawen laa..hihii
Hanie azura Hanie azura July 27, 2016 at 3:00 PM
Kena update maybank2u cepat ni,nsb baik tak terjebak tukar kad awl2
Rozita Abdul Rahman Rozita Abdul Rahman July 27, 2016 at 4:01 PM
nak buat la... yg xde gambo tak yah bayar kan? haha.. kena share ni.. tq lisa..
yanie yusuf yanie yusuf July 27, 2016 at 4:17 PM
Menarik ni.. tak sabar nak buat gambar sdiri ni
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 27, 2016 at 5:39 PM
hahah tu la pasal.. adeh. bank lain tk sure
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 27, 2016 at 5:41 PM
alaa fefeling pengantin baru ehh
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 27, 2016 at 5:50 PM
hehe updte..kot2 nti tiba2 dia closed. haha
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 27, 2016 at 5:51 PM
ha ah..yg tkda gambar tu cara lain pula
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 27, 2016 at 5:52 PM
bulan 6 ? oh yang tu tak tau..kena callmaybank tnya
Has rahim Has rahim July 28, 2016 at 8:55 AM
Wah dah bole buat online. Barula canggih. Akak dh lama dpt notis suh tukar tp sampi skrg x sempt gi lg. Tq dik, infonya.
Rosmiza Ali Rosmiza Ali July 28, 2016 at 4:29 PM
Akak dah buat hari tu. Tp still xde dpt email apa2 pon dari maybank. Dia kata within 1 business day. Ni dah bape hari dah.. Lisa ada dpt email tak?
norhidayu mohd sidik norhidayu mohd sidik August 1, 2016 at 9:03 AM
Blh bg tau cara nak bayar Rm26.50 tu???
norhidayu mohd sidik norhidayu mohd sidik August 1, 2016 at 9:04 AM
Blh bg tau cara nak bayar Rm26.50 tu???
norhidayu mohd sidik norhidayu mohd sidik August 1, 2016 at 9:06 AM
Blh bg tau cara nak bayar Rm26.50 tu???
Lisa Nurulain Lisa Nurulain August 1, 2016 at 2:26 PM
26.50 tolak dari account..kat finish tu ada tnjuk nti
AnonymousAnonymous August 4, 2016 at 8:54 PM
Berapa lama tempoh nk dapat kad tu?
AnonymousAnonymous August 12, 2016 at 4:13 PM
dia mmg xde mntk payment masa kita submit gambar ni kan ? no fun pon xde mntk...cmne dorg contact kita ek?
Lisa Nurulain Lisa Nurulain August 13, 2016 at 6:33 PM
tgk no. 6,7, ada minta email and srh buat payment. kalau tkde minta payment tu means tk berjaya :)
Unknown Unknown August 13, 2016 at 10:38 PM
cmne edit gmbar lisa tu nk bagi resolution ngam dgn yg maybank mintak??try ltak bnyak gmbar dah page reject ckp xckup resolution... ;(
::EIDA:: ::EIDA:: August 13, 2016 at 11:03 PM
nak buat isnin nanti lah! wahh curlassss kad bank ada pic kitaaa.. huhuhu
Lisa Nurulain Lisa Nurulain August 14, 2016 at 1:13 PM
Kt belah kiri tu ada bgtau dpi yg boleh dn tkleh..gmbr download bese tkleh.. kna gmbr orri... sbb size tk sma :)
syima yusuf syima yusuf August 18, 2016 at 1:22 PM
Hehe nak buat la. Thank you for info
Unknown Unknown August 20, 2016 at 4:50 PM
Kena bg no ic ke no kad maybank? Sbb kt situ tulis id kad/pasport
AnonymousAnonymous August 20, 2016 at 4:53 PM
Ada mtk tac code ke masa pyment 2?
Lisa Nurulain Lisa Nurulain August 22, 2016 at 11:57 AM
depends cawangan kak.. sebab rmai yang buat.. tu jd lambat.
Saleem HZD Saleem HZD August 23, 2016 at 10:12 AM
salam..berapa hari siap ni...?
Tieyha Baharudin Tieyha Baharudin August 30, 2016 at 2:52 PM
Kalau takde Maybank2u tak boleh buat payment ke?
Tieyha Baharudin Tieyha Baharudin August 30, 2016 at 2:53 PM
Kalau takde maybank2u tak boleh buat payment ke?
Tieyha Baharudin Tieyha Baharudin August 30, 2016 at 3:46 PM
Kalau takde maybank2u tak boleh buat payment ke?
Lisa Nurulain Lisa Nurulain August 30, 2016 at 4:51 PM
kena aktif m2u dlu baru boleh buat penukaran kad on9 ni . sebab nti ttime payment akan minta tac
AnonymousAnonymous September 5, 2016 at 7:33 PM
dia hantar melalui branch yang kite pilih tu ke? Kalau nak suruh dia hantar sampai rumah tak boleh eh?
AnonymousAnonymous September 14, 2016 at 11:56 AM
dah buat tapi tak da plak kena bayar...ke kena bayar masa gi collect?
Lisa Nurulain Lisa Nurulain September 14, 2016 at 8:43 PM
Kalau tukar kad biasa... Boleh je antar rumah. Kalau tukar kad ikut design gmbr sndri.. Mmg kena collect sndri
zakiah zakaria zakiah zakaria September 27, 2016 at 10:14 AM
Dah buat tp x kena byr...ke dia auto tarik duit dlm bank? X fhm. Huhu. Klu x succes kenapa dia x tulis x succes
AnonymousAnonymous September 28, 2016 at 12:42 AM
kalau kita tukar kad bnk yg platinum tu cara online..pastu kita buat jugk kad utk pic sndiri..so kad bru yg platinum tu cover skli pic ni ka..atau buat pic sndiri ni msih guna kad lma..sb saya tgok nk tukar kad baru kna buka kt card management..kalau utk pic sndiri kt link mcm awk tunjuk tu
AnonymousAnonymous September 29, 2016 at 11:47 PM
Klau kita wt kt sni..kad yg dh siap bank pos kew rumh atau kna amik kt bank??kad yg dh siap bole trus dgunakn atau kna dftr kt bank dlu ya??
Zara Syifah Zara Syifah September 30, 2016 at 11:53 AM
knapa xboleh nk upload gambar?asyik ckap resolution too small je..mcm mna nk buat spaya gambar boleh d upload...
Lisa Nurulain Lisa Nurulain September 30, 2016 at 12:55 PM
means gmbr tu tk ckup size . :) gmbr edit mmg tk boleh upload sbb size kecik je :)
Lisa Nurulain Lisa Nurulain September 30, 2016 at 12:56 PM
kad guna gmbr sendiri kena ambek kat bank :)
Lisa Nurulain Lisa Nurulain September 30, 2016 at 12:59 PM
mmg tk tulis tak succees..tp dia ada bgtau kan.. kalau ada prob dgn payment,.. srh call no atas tu . dlm entri ada tulis
Nuramira Syahidah Nuramira Syahidah October 10, 2016 at 11:01 AM
bayar masa ambil card ke atau tolak terus dekat akaun..?
Nuramira Syahidah Nuramira Syahidah October 10, 2016 at 11:56 AM
payment tu mcm mna..? masa ambil card atau potong terus dari akaun../?
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 10, 2016 at 12:26 PM
tolak dekat akaun , kalau takde msg tac ... atau amaun dalam akaun tak tolak..maknanya tak jadi :)
Fatindhiya Fatindhiya October 10, 2016 at 4:51 PM
Nak tanya kalau dh buat kad yg takde gmbar i mean yg free , and now dlm prosess boleh lg ke buat yg ade gmbr ni? Lambat jumpa la info ni huhu ..
Fahmi Hairi Fahmi Hairi October 11, 2016 at 1:29 AM
Yg kna isi 4 digit tu sye xthu..sye main letak je nombor..boleh ke
Lisa Nurulain Lisa Nurulain October 11, 2016 at 4:24 PM
tk boleh.. sbb based on ic ... :) main isi je nti tkde rekord
Rusydi Roslan Rusydi Roslan October 26, 2016 at 6:49 PM
This comment has been removed by the author.
SHOPSHOP U&Z ENT SHOPSHOP U&Z ENT November 10, 2016 at 4:20 AM
Adik no kad 4 digit tu no apa nk letak ic ke atau no kad pada kad atm tu.akak g letak no 4 dgit ic
mohd jeri mohd jeri December 1, 2016 at 10:34 AM
Baru buat harini yang upload gambar, siap bayaran RM26.50. Tq for info :)
Unknown Unknown December 5, 2016 at 1:49 PM
kenapa saya punya dia tak tolak duit? ke dia ambil masa selama 1 hari untuk tolak duit?
muhammad rasid muhammad rasid December 14, 2016 at 11:32 PM
nak ltak gamba awk blh tak??? cia cia