Cara Buat Kad Maybank dengan Gambar Sendiri


Dari Entri sebelum ni.. Lisa dah tulis mengenai isu penukaran kad MAYBANK . Yang belum baca tu baca le dulu. Entri ni sambungan dari entri yang lepas tu . Lambat atau cepat kalian memang kena tukar kepada kad MyDebit Maybank .,. ramai je kawan Lisa pergi , dan kena beratur lama sebab ramai orang .. yang paling kecewa kalau kena yang stock kad baru dah habis . Nah .. sekarang kalian tak perlu susah untuk beratur panjang .. kalian  boleh buat kad tu secara online je .. kan sekarang semuanya dihujung jari . Dan yang paling menarik.. kalian boleh buat kad maybank dengan menggunakan gambar sendiri ! Woww bestnyaa... boleh letak gambar wedding, gambar raya , gambar anak . Mesti korang  .


pautan : cara tukar kad maybank percuma secara online 

Cara Buat Kad Maybank dengan Gambar Sendiri : 


1.Langkah pertama.. klik link ni 
http://www.maybank2u.com.my/mbb_info/m2u/public/personalDetail04.do?channelId=CRD-Cards&cntTypeId=0&cntKey=CRD03.11&programId=CRD03-DebitCards&chCatId=%2Fmbb%2FPersonal%2FCRD-Cards





Pastu " CLICK HERE " yang terdapat dalam gambar tu . 
Untuk kad Maybank menggunakan gambar sendiri ni , kalian akan kena charge rm26.50 . 




2.Tekan Accept 




Apabila memilih gambar please take a note : 
*Optimal image resolution: 1036 x 664 pixels @ 300 dpi
*Jangan biarkan mana-mana ruang putih. Gambar mesti menutup muka kad keseluruhan.
*Format: jpg, png, gif
*saiz max file: 10 MB

3. klik Use Custome Image 





4. Gambar Lisa memang background putih..tu nmpak blank. Kalau kalian letak gambar kahwin mesti awesomeee... . Kalau kalian rasa tak suka dengan gambar yang kalian dah upload tadi , kalian boleh tukar dan pilih : Choose Different Image

5. Finish 


6. Isikan detail yang diperlukan seperti email , no. kad , dan Cawangan Maybank tempat pengambilan kad .





6 After payment tunggu sekejap sampai keluar popup : 

Thank you. We are processing your application and will notify within 1 business day. 

Nota : Makesure korang enablekan popout blocker untuk payment gateway



Siap ! kalian tunggu je Maybank call untuk suruh collect kad maybank yang dah siap tu .
Kalau ada masalah dengan payment .. kalian kena call center  1300 88 6688

Rugi la ye yang tukar kad awal-awal ritu, sebab dapat kad biasa je.. .. hehe  


96 ulasan

berapa ringgit kena nak buat kad gambar sendiri ni?

Wow!! Serius ada perkhidmatan camni.. Yeayy! Terus rasa semangat nak tukar kad.. Hehe. Tq for the info dear :)

kad maybank pun dah boleh letak gambar sendiri..menarik sangat ni...

Hehe tulahh .. Jgn pas ni rajin swap dah hahha

Takat ni Maybank je buat. Lain bank tk sure

Wahh best lah boleh letak gambar muka sendiri camni, nak buat lah

kalau kad mybnk biasa dgn yg gmbr sndri pun kna bayar jugak ke?

Tak perlu letak detail acc kita ke?

belum buat lagi .... aduhaiiiii

kad bank biasa tak perlu bayar... free je .. tapi kalau guna gambar sendiri kena bayar :)

hehehe buat je kak.. masa panjang lagi. sampai hjung bulan 12 nti

boleh.. buat jgn tk buat..hahaha

part last tu ltk email and no kedit card tu

best nya!....takde maybank..tiba2 rasa nak bukak akaun kat maybank pulak..haha..

salam.. dah dapat kad ke, saya buat masih tk dpt pun email dan kad. buat awal bln 6 hritu

tq lisa.. nak letak gambar kawen laa..hihii

Kena update maybank2u cepat ni,nsb baik tak terjebak tukar kad awl2

nak buat la... yg xde gambo tak yah bayar kan? haha.. kena share ni.. tq lisa..

Menarik ni.. tak sabar nak buat gambar sdiri ni

hahah tu la pasal.. adeh. bank lain tk sure

alaa fefeling pengantin baru ehh

hehe updte..kot2 nti tiba2 dia closed. haha

ha ah..yg tkda gambar tu cara lain pula

bulan 6 ? oh yang tu tak tau..kena callmaybank tnya

Wah dah bole buat online. Barula canggih. Akak dh lama dpt notis suh tukar tp sampi skrg x sempt gi lg. Tq dik, infonya.

Akak dah buat hari tu. Tp still xde dpt email apa2 pon dari maybank. Dia kata within 1 business day. Ni dah bape hari dah.. Lisa ada dpt email tak?

Blh bg tau cara nak bayar Rm26.50 tu???

Blh bg tau cara nak bayar Rm26.50 tu???

Blh bg tau cara nak bayar Rm26.50 tu???

26.50 tolak dari account..kat finish tu ada tnjuk nti

Berapa lama tempoh nk dapat kad tu?

dia mmg xde mntk payment masa kita submit gambar ni kan ? no fun pon xde mntk...cmne dorg contact kita ek?

tgk no. 6,7, ada minta email and srh buat payment. kalau tkde minta payment tu means tk berjaya :)

cmne edit gmbar lisa tu nk bagi resolution ngam dgn yg maybank mintak??try ltak bnyak gmbar dah page reject ckp xckup resolution... ;(

nak buat isnin nanti lah! wahh curlassss kad bank ada pic kitaaa.. huhuhu

Kt belah kiri tu ada bgtau dpi yg boleh dn tkleh..gmbr download bese tkleh.. kna gmbr orri... sbb size tk sma :)

Hehe nak buat la. Thank you for info

Kena bg no ic ke no kad maybank? Sbb kt situ tulis id kad/pasport

Ada mtk tac code ke masa pyment 2?

depends cawangan kak.. sebab rmai yang buat.. tu jd lambat.

Kalau takde Maybank2u tak boleh buat payment ke?

Kalau takde maybank2u tak boleh buat payment ke?

Kalau takde maybank2u tak boleh buat payment ke?

kena aktif m2u dlu baru boleh buat penukaran kad on9 ni . sebab nti ttime payment akan minta tac

dia hantar melalui branch yang kite pilih tu ke? Kalau nak suruh dia hantar sampai rumah tak boleh eh?

dah buat tapi tak da plak kena bayar...ke kena bayar masa gi collect?

Kalau tukar kad biasa... Boleh je antar rumah. Kalau tukar kad ikut design gmbr sndri.. Mmg kena collect sndri

Dah buat tp x kena byr...ke dia auto tarik duit dlm bank? X fhm. Huhu. Klu x succes kenapa dia x tulis x succes

kalau kita tukar kad bnk yg platinum tu cara online..pastu kita buat jugk kad utk pic sndiri..so kad bru yg platinum tu cover skli pic ni ka..atau buat pic sndiri ni msih guna kad lma..sb saya tgok nk tukar kad baru kna buka kt card management..kalau utk pic sndiri kt link mcm awk tunjuk tu

Klau kita wt kt sni..kad yg dh siap bank pos kew rumh atau kna amik kt bank??kad yg dh siap bole trus dgunakn atau kna dftr kt bank dlu ya??

knapa xboleh nk upload gambar?asyik ckap resolution too small je..mcm mna nk buat spaya gambar boleh d upload...

means gmbr tu tk ckup size . :) gmbr edit mmg tk boleh upload sbb size kecik je :)

kad guna gmbr sendiri kena ambek kat bank :)

mmg tk tulis tak succees..tp dia ada bgtau kan.. kalau ada prob dgn payment,.. srh call no atas tu . dlm entri ada tulis

bayar masa ambil card ke atau tolak terus dekat akaun..?

payment tu mcm mna..? masa ambil card atau potong terus dari akaun../?

tolak dekat akaun , kalau takde msg tac ... atau amaun dalam akaun tak tolak..maknanya tak jadi :)

Nak tanya kalau dh buat kad yg takde gmbar i mean yg free , and now dlm prosess boleh lg ke buat yg ade gmbr ni? Lambat jumpa la info ni huhu ..

Yg kna isi 4 digit tu sye xthu..sye main letak je nombor..boleh ke

tk boleh.. sbb based on ic ... :) main isi je nti tkde rekord

This comment has been removed by the author.

Adik no kad 4 digit tu no apa nk letak ic ke atau no kad pada kad atm tu.akak g letak no 4 dgit ic

Baru buat harini yang upload gambar, siap bayaran RM26.50. Tq for info :)

kenapa saya punya dia tak tolak duit? ke dia ambil masa selama 1 hari untuk tolak duit?


EmoticonEmoticon