REVIEW : AH BOYS TO MEN 3 - FROGMEN

REVIEW : AH BOYS TO MEN 3 -FROGMEN | AH BOYS TO MEN 3 , Selepas ABTM (AH Boys TO Men ) 1 dan 2 kini dah muncul dengan ABTM 3 . Kelakar namun sempat buat Lisa menangis dalam panggung wayang tu. Touching time part harus memilih antara membiarkan mak atau memanggil polis untuk menangkap mak Lo Bang ,salah satu watak dalam cerita itu. Gila taknangis , touching kot. Apalagi Lisajenis yang gembeng atau mudah tersentuh perasaan.  Disajikan dengan 3 bahasa ,Mandarin , kantonis dan juga English  dan juga ada subtitle. 

 Movie yang bercerita mengenai kehidupan dan training semasa dalam recruits of Singapore’s Naval Diving Unit (NDU). Disana pula mereka belajar untuk menjadi sebuah team , brother hold dimana semua saling bekerja sama satu sama lain dan mengetepikan EGO . Walaupon bergaduh mula-mula , namun akhirnya mereka bersatu untuk menamatkan HELL WEEK . Apa itu Hell Week ? hee jangan lupa tonton la di pawagam terdekat.


Semalam tengok berempat , Lisa , anak boss dan dua anak-anak dia. Haha.. mereka dah macam family sendiri dah . Sebab anak no 2 ah mey , dapat no 1. dalam keputusan exam ritu.. ni kira hadiah lah. Belanja dia tengok wayang . Budaklagi, Darjah 2 . Staff yang kerja di pawagam MBO itu menawarkan Lisa untuk buat membercard tak ? dia cakap FREE je . Sebab tu Lisa buat sahaja lah . Hehe.. Nanti kalau birthday dapat 2 Tiket Free atau ,point tu leh tebus dengan tiket / makanan secara percuma. Menarik bukan.  

 
Release Date: 19 Mar 2015
Language:Mandarin
Subtitle: Malay/English /Mandarin 
Genre:Action / Comedy
Running Time: 145 minutes
Director:Jack Neo
Cast:Wang Weiliang, Joshua Tan, Maxi Lim , Tosh Zhang Wesley Wong
Distributor:MM2 Entertainment
Synopsis:
The original cast of Ah Boys to Men will reprise their roles – this time as recruits of Singapore’s Naval Diving Unit (NDU).
The movie offers a peek into the intensive training regime of the NDU, which have never been revealed so far. Together, the boys must survive 40 weeks of hell to become frogmen, one of Singapore’s most fearsome military units.



1 ulasan:

oklah tuh..buat jer membercard lau free hehe..nnti dapat jugak benefits..ahaks..


EmoticonEmoticon