GST 6% Reload Kredit Prepaid [Prabayar] Telco

GST 6% Reload Kredit Prepaid [Prabayar] Telco | Pastinya semua orang telah tahu bahwa bulan depan April 2015 , GST  ( Goods and Service Tax ) akan bermula . Tak terkecuali untuk pengguna prepaid atau telco prabayar. Reload pon kena 6% GST tau. 

Tonton Suami Sebelah Rumah Full Episod

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7Episod 8
Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14Episod 15Episod 16
Episod 17Episod 18Episod 19Episod 20
- See more at: http://www2.bukancincai.com/2015/02/tonton-suami-sebelah-rumah-full-episod.html#sthash.VTyMuPiA.dpuf
Kalau sebelum ini topup rm10 ,harga pun rm10 .. mula awal bulan depan dah bertukar ke rm10.60 . Jangan terkejut pula kenapa ada 60 sen,  60 sen itu ah yang GST . GST 6% dari harga barangan. Kalau topup harga rm10 x 6% = 0.60 . 

Orang cakap GST ini ada kebaikan juga , kebaikan apa ? Lisa pun tak tau lah. Hahaha.. Pastinya sekarang para peniaga yang lain pun dah mula menaikkan harga barangan mereka . Sebab nanti dah sampai April 2015 , tiada le kenaikan harga lagi. Dalam erti , customer tak terasa kenaikan mendadak dengan beberapa barangan yang diperlukan. 

Jadi untuk kalian pengguna prepaid telco MAXIS , CECOM, UMOBILE,DIGI,TUNETALK sediakan duit lebih ya kalau ingin tambah nilai kredit atau reload sebab harga reload selepas GST tak sama.

Bergantung pada term dan kondisi macam mana . Sebelum ini pun pernah dibuat gst ( 6% gov. tax ) tapi jalan sekejap sahaja. haha susah dah men syiing-syiling. topup rm10 nk bagi10.60.. kai ini tak tau la pula GST yang dikenakan macam mana. Apakah penjual atau pembeli yang akan dikenakan GST. 

4 ulasan

PERGHH . TERUKNYE :'( .. HAISH .. MAHAI MAHAI

Kalau mcm ni baik dorang penjual tu jual reload RM10 je. dpt untung kalau org nak beli reload bnyk, dorang pun dapat untung 60sen dengan banyak. kalau beli relaod RM30, nnti cakap xde reload rm30. rm10 je ada rm10.60x3. huh! this is such a crap idea!!!!!

Topup rm30 byar rm31.80 smaa je...


EmoticonEmoticon