Sunday, December 20, 2020

CEGAH COVID-19, Benda Wajib Ada Plash AFY Haniff Tangan Lebih Bersih Dan Bunuh 99 % Kuman


CEGAH COVID-19, Benda Wajib Ada Plash AFY Haniff Tangan Lebih Bersih Dan Bunuh 99 % Kuman 

Assalamualaikum ! Pejam celik dah nak habis tahun 2020 ,semenjak ada covid-19 ni.. banyak norma baru dan positive yang Lisa belajar dari tahun ini ialah lebih tingkatkan tahap kebersihan diri. Sebelum ni ada yang ambil endah tak indah dalam jaga kebersihan diri ni  seperti kerap mencuci tangan , sanitizer , penutup hidung. Betul tak ? mencuci tangan tak cukup dengan air sahaja tau, perlu gunakan sabun tuk bunuh bakteria yang kasat mata. Macam Lisa pula kerap cuci tangan dengan air dan sabun PLASH Foaming Handwash 


Kenapa pilih PLASH foaming handwash ? 

Kulit Lisa agak susah penjagaannya , boleh gatal ruam dan melecet kalau salah pilih sabun . Lisa suka jenis foam , pencuci muka dan sabun badan pon guna yang jenis foam . Kenapa pilih PLASH foaming Handwash diantaranya :-
1. Mudah , tekan je dah terkeluar buih tu tanpa perlu takut akan terkeluar banyak cecair. 
2. Jimat masa . Memandangkan tak perlu untuk buat buih lagi .korang boleh jimat lebih banyak masa untuk melakukan perkara lain.
3. Kulit Lisa jenis sentive cerewet sikit bab sabun ni , kena pilih yang melembabkan dan lembutkan kulit . PLASH Foaming Handwash ni pula multi layer moisture , memang kena lah hehee. 


Kerap Cuci Tangan dengan Air dan Plash Foaming Handwash

Kebiasaan mencuci tangan dianggap mudah , namun jika tak dilakukan akan ganggu kesihatan . Mencuci tangan langkah untuk mencegah timbulnya penyakit, terutama musim covid-19 sekarang ni  dan penyebaran bakteria kepada orang lain, dengan mencuci tangan yang benar dapat melawan penyebaran perbagai jenis penyakit.


Pernah dengar serai wangi? Nah untuk pengetahuan korang ,, plash ni produk sama keluaran AFY Haniff juga. Untuk PLASH Foaming handwash ni hadir dengan dua pilihan iaitu Fresh Aloe dan Sweet sakura. Dua-dua wangi , Lisa suka ! tangan berminyak pon cepat bersih kalau guna plash ni . 

Produk Plash ini adalah pencuci tangan yang bebas daripada Paraben, Phthalate dan Dye serta tidak diuji pada haiwan. Dan dalam masa yang sama juga ia mempunyai pengiktirafan ISO, GMP dan HACCP serta menggunakan bahan semulajadi tanpa bahan kimia. Dan tak lupa , plash ni dapat pengikhtirafan Halal tau . 


Pencuci tangan AFY Haniff ni ada dua saiz, satu 400ml dan satu lagi 200ml. Yang saiz 200ml, memang sesuai bawak ke mana sahaja, Lisa bawa pergi tempat kerja hehehe. Basuh dengan sabun lagi bagus kan. Kadang dekat luar mana ada disediakan sabun, nah kita bawak sendiri. Selamat bukan kita sahaja, malah keluaran kita. Plash pencuci tangan AFY Haniff foaming Handwash membunuh 99.9% bakteria tau . wahhh,,, dah improve ! 


Mencuci tangan dengan sabun dapat hilangkan bakteria  dari tangan dan mencegah jangkitan kerana kita sering menyentuh mata, hidung, mulut dan bahagian badan kita yang lain tanpa menyedarinya. Tahu tak , yang bakteria boleh masuk dalam makanan atau minuman semasa kita menyediakan atau memakan makanan, selain itu kuman dari tangan boleh merebak ke permukaan meja, mainan dan kemudian berpindah ke tangan orang lain. Hapuskan bakteria dari tangan  bantu mencegah covid-19 , cirit-birit dan jangkitan pernafasan, dan mencegah jangkitan pada kulit dan mata.




Kalau perasan lisa memang letak merata , dari Dapur , bilik air , tempat kerja dan juga dalam bag . Hahaha ... 

Untuk makluman korang, selain Plash ini produk-produk seperti Serai Wangi Penghalau Serangga (SWiPEL) secara semulajadi, Pencuci pinggan 40days, Penyegar udara dan fabrik (D’menC) juga adalah produk keluaran AFY Haniff dimana ia merupakan produk 100% keluaran Bumiputera.

Produk-produk ini kini dijual secara meluas di pelbagai pasaraya utama di Malaysia, Brunei, Singapura dan Thailand. Selain dipasaraya-pasaraya tersebut, sekiranya korang ingin membuat pembelian secara online juga boleh, dimana rangkaian platform jualan online juga ditawarkan melalui Lazada, Shopee dan Yezza.


Untuk maklumat lebih lanjut mengenai pembelian online ataupun produk-produk yang lain, korang boleh lah layari pautan-pautan dibawah ya.

Laman rasmi AFY haniff – www.afyhaniff.com
Facebook AFY haniff – www.facebook.com/AFYconsumer
Instagram AFY haniff – www.instagram.com/afyhaniff_consumer
Lazada AFY haniff – www.lazada.com.my/shop/afy-haniff
Shopee AFY haniff – www.shopee.com.my/afyhaniff
Yezza AFY haniff – www.afyhaniff.yzza.io/4led/

Program Virtual Online Kuasai Marketing 2021 - Formula Zero Kos Marketing

Program Virtual Online Kuasai Marketing 2021 - Formula Zero Kos Marketing 

Jadi seorang Usahawan ni selain dari usaha juga perlukan ilmu untuk berjaya ,lebih lagi tahun di tahun 2020 yang mencabar ini.   Melihat kejayaan seseorang yang dah berjaya dalam bidang bisnes menjadi satu inspirasi dan dorongan mereka yang lain untuk capai perkara yang sama. Nak Mula belajar ilmu Proven Results bersama RichWorks ? Korang boleh sertai Program Virtual Online Kuasai Marketing 2021 - Formula Zero Kos Marketing Anjuran RichWorks ni.


RichWorks International Sdn Bhd adalah penganjur acara dan seminar terbesar di Malaysia dalam bidang pembangunan keusahawanan dan pemasaran yang membantu perusahaan kecil dan sederhana ( PKS ) dibawah kelolaan Master Coach, Dr Azizan Osman seorang World Class Business Educator dan Asia's No.1 Business, Marketing & Leadership Coachter. Pasti semua orang kenal dengan Dr Azizan ni kan. Sejak ditubuhkan 12 tahun lalu pada 2008, RichWorks telah melatih lebih 10,000 syarikat, yang menarik lebih daripada 1.1juta peserta dalam lebih 1,500 acara dan seminar.


Tahun 2020 sahaja, sebanyak 777 usahawan terdiri daripada perusahaan kecil & sederhana (PKS) dalam dan luar negara yang mengikuti Program Mentoring RichWorks telah menjana jualan lebih RM2 bilion. Meskipun dalam keadaan krisis kesihatan dan ekonomi yang berlaku, usahawan PKS tersebut yang terdiri daripada Program Mentoring Spire dengan 466 usahawan dan Titanium dengan 311 usahawan menyaksikan peningkatan keseluruhan nilai jualan sekitar 10 peratus berbanding tahun lalu.

Daripada RM2 bilion nilai jualan keseluruhan itu, Spire mencatatkan jualan sebanyak RM211 juta iaitu kenaikan 17.5 peratus pada tahun 2020 berbanding RM155 juta pada tahun 2019. Bagi Titanium pula mencatatkan kenaikan 9 peratus iaitu RM1.8 bilion jualan tahun ini berbanding RM1.5 bilion pada tahun 2019. 




Program Virtual Online Kuasai Marketing 2021 - Formula Zero Kos Marketing Anjuran Richworks

Jadi, untuk membantu lebih ramai lagi usahawan-usahawan atau bakal usahawan, lagi-lagi mereka yang terkesan dengan keadaan pandemik sekarang, RichWorks akan menganjurkan​ Program Virtual Online Kuasai Marketing 2021- Formula Zero Kos Marketing yang berlangsung selama 3 hari membantu ushawan step-up diri dengan strategi pemasaran dalam bisnes mereka untuk pembuka tahun 2021 yang luar biasa.

 

Selama 12 tahun RichWorks beroperasi, mereka telah membantu lebih 1,100,000 (1.1juta) usahawan untuk ubah hidup dan bisnes mereka dengan lebih baik, melatih dan membimbing PKS daripada Zero to Million! Mereka percaya peluang sentiasa ada untuk usahawan atau bakal usahawan di Malaysia untuk bangkit berniaga dan​ step-up​ untuk tahun 2021 dengan menggunakan teknik pemasaran yang betul dan seterusnya dapat lonjakan jualan dan bisnes mereka berkali-kali ganda. 

 

Untuk makluman sejak daripada pandemik COVID-19 melanda, RichWorks sebagai syarikat peneraju dalam syarikat latihan dan bimbingan keusahawanan terbesar di Malaysia telah membantu lebih 400,000 ribu usahawan dengan penganjuran program keusahawanan secara virtual online dan percuma.



Nak Kuasai Marketing 2021?

  • Berapa banyak Zero ‘0’ yang nak di-GANDAKAN?
  • Ingat lagi sales pernah RM0?
  • Ingat lagi sales bila capai RM100 yang pertama?
  • Ingat lagi perasaan capai sales RM1,000 yang pertama?
  • Dah lupa perasaan capai RM10,000 yang pertama?
  • Dah pernah capai RM100,000 pertama dan pernah jatuh?
  • Dah capai RM 1 juta yang pertama?
  • What's Next?


Inilah peluang terakhir sebelum tahun 2021, RichWorks berhajat untuk menaja 3,000 pendaftaran terawal 100% secara PERCUMA!

Anda boleh layari website www.zerokosmarketing.com untuk info lanjut SEKARANG dan kongsikan peluang ini kepada 10 rakan-rakan yang lain.

 

MAKLUMAT PROGRAM

PROGRAM KUASAI MARKETING 2021 - FORMULA ZERO KOS MARKETING

Tarikh : 25 - 27 Disember 2020 (Jumaat - Ahad)

Masa : 9:00 pagi – 6:00 petang

Tempat : Aplikasi Zoom Webinar


Untuk tahu lebih lanjut, boleh layari:

Richworks International Sdn Bhd 

No. 77, Jalan Badminton13/29 Seksyen 13, 40100Shah Alam Selangor,MALAYSIA

Link Website: www.zerokosmarketing.com

Facebook Page: https://www.facebook.com/azizanosmanofficial/

Instagram:  https://www.instagram.com/azizanosman_official/

Twitter: https://twitter.com/azizanofficial

TikTok:  https://www.tiktok.com/@azizanosmanofficial_

Youtube: https://www.youtube.com/c/AzizanOsman/channels

Tuesday, November 10, 2020

CARA LANGGAN CELCOM UNLIMITED DATA RM35


CARA LANGGAN CELCOM UNLIMITED DATA RM35

Assalamualaikum ! zaman sekarang semua dihujung jari . Lebih-lebih semenjak PKP  haritu banyak kerja yang mengunakan internet . Dah jadi keperluan bukan kehendak lagi . Bagi yang belum tahu ,  celcom telah keluarkan pakej celcom terbaru 2020 menawarkan internet tanpa had atau unlimited data RM35.00 untuk sebulan . Bukan hanya Data je , tapi panggilan pun tanpa had kesemua rangkaian. Berikut Lisa akan kongsi cara langgan celcom unlimited data rm35. 



CELCOM UNLIMITED DATA RM35


celcom unlimited data rm35


Ada banyak cara untuk langgan celcom unlimited data internet serendah rm35 ini. Cara paling mudah , pergi ke kedai dan minta langgankan terus masa reload tu . Tapi jika korang tak sempat nak keluar sebab PKPB / PKPD / PKP ... dunia dihujung jari je.. korang boleh langgan sendiri sama ada guna apps Celcom Life atau guna USSD *118# untuk lebih detail  seperti berikut ini :-




CARA LANGGAN CELCOM UNLIMITED DATA RM35 MENGGUNAKAN CELCOM LIFE APPS 

1.Click “Add-Ons”
2.Select “Internet” and subscribe to any Internet Pass , MONTHLY UNLIMITED RM 35
3.Confirmation page , BUY 
4.Successful Notification , DONE



CARA LANGGAN CELCOM UNLIMITED MENGGUNAKAN CELCOM LIFE APPS 2.5

1. Click “Buy More” and select “Internet Plans”
2. Subscribe to any Internet Pass , Choose MONTHLY UNLIMITED RM 35
3. Confirmation page , NEXT 
4. Successful Notification , CONFIRM



CARA LANGGAN CELCOM UNLIMITED DATA INTERNET RM35 DENGAN USSD 

Cara paling mudah dan short cut korang boleh dial :- *118*2*2*10#

1. Dial *118# and select “Internet Plans”
2. Select “Internet Pass”
3. Select "10. RM35 unlimited ( NEW )"
4. Select  "Subcribe Confirmation page
5. Successful Notification

Pelan celcom unlimited data rm35 ini datang dengan call percuma kesemua rangkaian kecuali hotline number . Korang boleh nikmati unlimited data dengan speed capped to 3 mbps  dan hotspot sebanyak 3GB High-Speed data jika korang melanggan pakej rm35 , dan hotspot 1GB untuk langganan yang RM12 untuk seminggu. Dan tiada unlimited Late Night Youtube & Iflix VIP  Access ya . 


NOTA : 
The two new Internet passes RM12 | Unlimited | 7 Days and RM35 | Unlimited | 30 Days are available to all existing and new Xpax customer for a limited time offer only



Thursday, September 10, 2020

Jimat Belanja Hanya Di PG Mall


Jimat Belanja hanya dengan PG Mall

Assalamualaikum , Bercakap tentang shopping ... mesti ramai yang sekarang memilih untuk berbelanja melalui laman online saja .  Termasuklah Lisa pon lebih suka berbelanja secara online je , kalau nak harapkan datang ke kedai-kedai and survey memang tak sempat la jawapnya  . Maklumlah Lisa sibuk bekerja dalam masa yang sama nak beli makanan anak-anak kucing 20 ekor tu . Bukan hanya penat... berat pon satu hal nak angkat semua tu . Cuba nak bershopping kat E-commerce PG Mall pulak. 

APA ITU PG Mall ? 



Dah agak lama ternampak kawan-kawan bercakap tentang PG Mall ni ,Lisa ingatkan PG Mall ni hanya jual emas sahaja .  ternyata  PG Mall ni dah establish since 2017 lagi dan disenaraikan oleh iprice insight sebagai Top 3 laman web online shoping paling banyak dilawati oleh rakyat Malaysia.

PG Mall www.pgmall.my adalah satu-satunya local e-commerce platform  di Malaysia  yang mana semua seller kat situ adalah dari dalam negara. Tak kisah la produk tu dari negara mana pun at least bila local seller, senang kita nak berkomunikasi tanya ini itu . 

Cara pembayaran di PG Mall selain online banking, Credit Card..korang boleh guna e-wallet, boost, grab pay, Touch N Go , MCash..  wah lagi senang macam ni sebab banyak pilihan .  




E-Penjana Shop Malaysia Online

Bermula 10 Ogos 2020 sehingga 30 September 2020, PG Mall adakan  kempen Shop Malaysia Online dimana jika korang baru pertama kali  shopping di PG Mall ni, korang boleh dapat diskaun RM25 dengan pembelian minima RM80. Dan untuk Pembeli Sedia ada ,  DISKAUN RM20 dengan perbelanjaan minimum RM100 .  Bukan hanya itu sahaja tau ,  Dalam tempoh kempen ni jugak, shoppers boleh menikmati free shipping fee atau diskaun untuk kos postage sehingga RM8..  jimat berganda-ganda !! Oh ya tak lupa... dapatkan 50%  rebate voucher exclusive ketika facebook live. Yang ni korang kena on kan Notification   facebook page PG Mall agar tak terlepas peluang ini yaaa  
By Malaysians, to Malaysians






Proudly Local
Last but not least , jangan lepaskan kempen Proudly Local sehingga Disember 2020. Banyak juga rupanya barangan keperluan harian berjenama tempatan di PG Mall. Untuk penggemar kopi mesti tak asing lagi nama Old Town , Munchy's , Halal sambal ikan bilis Spicy Mama.. ( yang ni Lisa pernah tulis sebelum ini .. memang sedap ! ) , Biskut Hup Seng Cream ... ( makan dengan celup kat kopi panas-panas... aumm dah woh ! ) .. dan banyak lagi la jenama tempatan lainnya .

Jadi jom ler kita sokong produk tempatan  ! Dalam kempen #BarangBaikBarangKita ni, korang boleh claim beberapa coupon diskaun bernilai RM8, RM15, RM20 dan diskaun shipping bernilai RM25. Dengan syarat korang kena support local produk.

Apatunggu lagi.. jom jimatkan wang korang dengan berbelanja di PG MAll. Jangan lupa download apps PG Mall atau di website dia ok . 


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #BarangBaikBarangKita #PGMall4u #Cashback #points


Saturday, August 29, 2020

BEECOMB 3D VIRTUAL WATCH EXPO , PERTAMA DI MALAYSIA .

Assalamualaikum .. hye guys pejam pelik tak terasa dah dekat 5 bulan pergerakan agak terbatas tak macam dulu. Nak shoping , nak keluar semua kena ikut cara yang baru . Lama juga rasanya tak turun ke EXPO , nak keluar tu kena fikir banyak kali . Sekarang korang boleh nikmati expo hanya di hujung jari tak perlu bersesakan turun ke padang dan jimat masa juga tenaga ! , hanya di 3D VIRTUAL WATCH EXPO bermula 29-31 AUGUST  2020 dari 10 am-12am .  Expo Jam 3D Virtual Pertama di Malaysia! Mantap , Gempak dan dengan norma baru .


BEECOMB 3D VIRTUAL WATCH EXPO

 3D VIRTUAL WATCH EXPO ini dianjurkan oleh BEECOMB  , jadi sebelum korang join expo ni boleh download aplikasi BEECOMB di Playstore , Apps Store dan Huawei Apps Galery . Wah mudah sahaja bukan , hanya perlu guna mobile sahaja klik klik dah siap  . Last beli jam , dekat 2,3 tahun lepas juga.. rasa nak beli lagi la . Alang-alang ada Expo ni .. boleh la tambah koleksi. BEECOMB , Sebuah aplikasi yang dicipta untuk menjimatkan masa bagi pengguna dan  perniagaan dengan pelaksanaan tehnologi mudah alih seusai perkembangan zaman yang dihujung jari . 


Login dan pilih BEECOMB 3D VIRTUAL WATCH EXPO


Ada banyak pilihan yang korang boleh pilih untuk membeli belah. Ada banyak pilihan untuk bershopping . 


Yang ini untuk mudahkan korang tempat yang hendak dituju. Yang hijau tu posisi korang dalam hall tu ya . 

Vendor yang terlibat kali ini diantaranya : 

High End

CIGA Design 
RAYMOND WEIL 
SEIKO 
CITIZEN
MAZZUCATO 

Designer
ROTARY 
TITONI 
MICHEAL KORS
FOSSIL
EMPORIO ARMANI

MID RANGE
TITAN
EVOX
ZOID
NSQUARE
ACHTUNG
ALBA
ROTARY
CASIO
G-SHOCK
BABY-G

AFFORDABLE 
EVO



SUPER GEMPAK EVO


Dari banyak-banyak jenama tengah buat expo sale , mata Lisa tertumpu pada SUPER GEMPAK EVO pula. Mana nak dapatkan harga yang super jimat macam di expo ni weih ... bayangkan  EVO RM 52.90 , EVO RM 83.10  pastinya while stocks last tau .! Siapa cepat dia yang dapat... sayang pula kalau terlepas . Yang ni lagi best ,  EVO RM 199 + RM 1  maksudnya Beli 1 jam seharga RM199 dan harga jam kedua korang hanya perlu tambah RM1 sahaja . WOW  ! bestnya ...





Jangan Lupa JOIN BEECOMB 3D VIRTUAL WATCH EXPO , 29-31 AUGUST 2020  bermula 10 pagi sampai 12 malam untuk dapatkan SUPER GEMPAK SALE untuk semua JAM diatas  . OK..  !! hanya perlu sediakan mobile phone korang boleh jimatkan  masa , tenaga dan duit korang ! Ehh haaa bagitau juga dengan kawan , sedara , family untuk sama-sama join expo ni tau . !


Byee.. nak sambung shopping arr.... 
Tuesday, June 23, 2020

SPICYMAMA SAMBAL IKAN BILIS KERING PEDAS


SPICYMAMA SAMBAL IKAN BILIS KERING PEDAS 

Assalamualaikum guys ! Pejam celik dah abes raya dah,, lama rasanya duduk dalam rumah ni semenjak Perintah Kawalan Pergerakan 18 Mac lepas . Hari-hari masak sampai dah tak tau nak masak apa untuk dimakan . Dah malas masak , tapi perut lapar.. ha baru teringat aritu ada beli SPICYMAMA SAMBAL IKAN BILIS KERING PEDAS . Gaul dengan nasi putih panas-panas.. fuh menambah dua tiga pinggan weih . 

SAMBAL IKAN BILIS KERING PEDAS

SPICYMAMA Sambal Kering Ikan Bilis Pedas, Sedap tak ? 


Lisa memang jenis penggemar pedas terutama sambal.Bermacam-macam sambal Lisa dah makan.,Sambal Ikan Bilis Kering Pedas ni kali pertama makan. SPICYMAMA Sambal Ikan Bilis kering Pedas ni Sedap tak ? Dah kalau menambah nasi sampai tiga pinggan tu mesti korang dah boleh bayangkan betapa sedapnya sambal ni . Tak percaya ? Cubalaa hehehehe. Tambah membangkitkan selera Boleh tahan berminggu minggu kerana sambal ini kering dan garing. Biasanya kalau beli , sambal ni jenis oily jadi berat dan kena simpan dalam peti sejuk atau tutup rapat selepas makan agar tak basi atau sambal jadi rosak . SpicyMama sambal ikan bilis kering ni pula tak oily sebab ianya kering ,rangup dimakan . Packing pon ringan je boleh bawa pergi mana-mana la.. travel atau berkelah. 



SpicyMaMa- Sambal Kering Ikan Bilis Pedas
🔥Halal - Korang boleh tengok di label packing . 
🔥Buatan Malaysia
🔥Pedas
🔥Rangup
🔥Mudah dibawa kemana sahaja , ringan dan tahan lama . 
🔥Sesuai dimakan dengan Nasi , sayur  Tau fu ,bihun .. semua makanan arr.. nak padankan dengan kuih muih pon boleh juga . 


Bahan-bahan Sambal Kering Ikan Bilis Pedas  :
ikan bilis , bawang putih , minyak masak , gula , garam dan bahan-bahan lainnya . ( ada di label packing ) 

Nak rasa  ? untuk pembelian boleh klik link dibawah ini :

Shopee 🔗 
Lazada 🔗 



REVIEW LISA 
Sedap dan sesuai dengan selera tekak Lisa . Pedas sambal ni bukan acah pedas tapi betul-betul pedas dan sedap . Terasa rangup ikan bilis dan cili tu .. perghh terliur pula sambil menulis ni jadi perut lapar . Oh ya untuk korang yang tak berapa tahan pedas tu , ambil dan suap sedikit demi sedikit ya . Nak buat sendiri memang tak la ! Renyah , penat dan rasa tu tak sama. Dengan SPICYMAMA Sambal Ikan Bilis Kering Pedas ni ready to eat , tak perlu susah-susah dan senang dibawa kemana-mana . Pssstt penambah selera makan juga . 

GIVEAWAY 50 BOTOL Untuk Pembaca bertuah .


Nak cuba juga ? Kabar baik untuk korang... bulan JUNE ni SPICYMAMA ada buat giveaway dan 50 pembaca yang bertuah akan dapat SPICYMAMA Sambal Ikan Bilis Kering Pedas ni . Woah banyak tuuu.. Valid tuk bulan JUNE ni sahaja tau.. jadi cepat-cepat isi :D 

Caranya senang je ..KLIK SINI UNTUK REDEEM FREE BOTOL SPICYMAMA     . 
Cubalah mana-tahu bertuah kan ^^ 





Saturday, April 25, 2020

Teka Perisa Misteri Kerepek Pringles

Teka Perisa Misteri Kerepek Pringles untuk Hadiah Tunai RM20,000! Cabar cita rasa anda dengan perisa misteri serba baharu edisi terhad.


Assalamualaikum ! Bosan bosan duduk rumah ,, tengok TV , layan drama korea tambah best lagi sambil makan Pringles . Mesti ada salah satu dari korang yang buat sama macam Lisa kan.. hehehe. Hmm dah masuk dua tin Pringles ni tapi masih tak dapat tahu perisa apa didalamnya . Semua orang suka kejutan yang menyeronokkan, terutama dengan makanan ringan. Terbayang akan snek semestinya Pringles menjadi kegemaran di pesta dan keramaian. Dikenali di seluruh dunia kerana bentuk kerepek yang unik dan disusun bertingkat-tingkat, kewujudan Pringles adalah untuk membawa keseronokan kepada semua orang. Sama ada anda mengidamkan snek dengan perisa hebat, atau sesuatu yang agak masam dan pedas, setiap kerepek Pringles yang berperisa sungguh rangup, dan tidak berminyak pada jari atau di mulut.


Buat pertama kalinya di Malaysia, Pringles menawarkan peminat snek dengan Perisa Misteri yang baharu! Hanya boleh didapati untuk masa yang terhad mulai 1 Mac, Perisa Misteri Pringles didatangkan dalam tin putih, maka anda boleh meneka sebelum menyuapnya ke dalam mulut!

Dicipta khas untuk mencabar cita rasa peminat Pringles di Malaysia, Perisa Misteri boleh didapati di kedai runcit utama serta laman e-dagang di seluruh negara mulai 1 Mac hingga 30 April 2020.  Untuk menjadikannya lebih menarik, seorang (1) pemenang bertuah akan membawa pulang hadiah tunai bernilai RM20,000 jika mereka dapat meneka Perisa Misteri dengan betul!


"Pringles telah diperkenalkan kepada rakyat Malaysia lebih 40 tahun lalu. Hari ini, ia telah menjadi salah satu kerepek kegemaran Malaysia untuk dijadikan kudapan. Sepanjang dekad yang lalu, kami kekal sejati dengan jenama kami, "Sekali anda makan, keseronokannya tidak akan berhenti!"  Inilah sebabnya kami terus mencipta dan mengeluarkan perisa baharu kerepek Pringles untuk menjadikan setiap pengalaman snek sungguh menyeronokkan bagi seisi keluarga," kata Bose Sanjib, Pengarah Pemasaran Kellogg di Asia Tenggara.


"Kini terdapat lapan perisa, termasuk perisa kegemaran klasik seperti Asli dan Krim Masam & Bawang, serta kombinasi lain yang lazat seperti Keju Cheesy, Panas & Pedas dan banyak lagi. Kami juga mempunyai perisa hanya untuk masa terhad atau bermusim yang diidamkan oleh rakyat Malaysia sepanjang tahun. Mulai 1 Mac, kami akan melancarkan Perisa Misteri yang menyeronokkan dan meriangkan semasa memakannya, kerana itulah Pringles yang sebenar! Sekarang, anda boleh menyertai permainan meneka bersama rakan dan keluarga, serta mendapat ganjaran untuk "meneka" perisa dengan betul. Walaupun jika anda tidak dapat memberi jawapan yang betul, anda akan berseronok bersama dengan orang yang tersayang sambil mencuba meneka perisa Pringles!" kata Sanjib.




Sungguh mudah untuk menyertai peraduan "Meneka Perisa Misteri"!


• BELI mana-mana 2 tin kerepek Pringles (jangan lupa untuk menyimpan bukti pembelian anda!)
• Log masuk ke laman web Pringles Malaysia di www.pringles.com. TEKA Perisa Misteri & maklumkan kepada kami misteri kegemaran anda tidak lebih daripada 25 perkataan.
• Sertai peraduan untuk MEMENANGI hadiah wang tunai RM20,000!

Untuk menambah keseronokan cabaran Perisa Misteri, Pringles Malaysia akan memberi satu (1) petunjuk setiap dua (2) minggu di halaman Facebooknya.  Ada empat (4) petunjuk untuk dikumpulkan, jadi jangan ketinggalan mendapatkan petua ini untuk membantu anda "menyelesaikan" perisa dengan betul!

Dapatkan kerepek Pringles Perisa Misteri hari ini dan sertai cabaran "Guess the Flavour" untuk merebut peluang memenangi hadiah wang tunai RM20,000!


Untuk maklumat lanjut tentang peraduan Perisa Misteri Kerepek Pringles, sila layari https://www.pringles.com/my/mystery-flavour/home.html atau ikuti Pringles Malaysia di Facebook: @Pringles Malaysia.







Oh btw, clue boleh tengok di Facebook Pringles ya! Good luck korang!
Wednesday, April 1, 2020

Cara Tebus Internet Percuma Sepanjang PKP ( Perintah Kawalan Pergerakan )

Cara Tebus Internet Percuma Sepanjang PKP ( Perintah Kawalan Pergerakan )

Assalamualaikum ! pejam celik dah masuk Fasa kedua Perintah Kawalan Pergerakan atau MCO sampena untuk pencegahan merebaknya virus covid-19 yang bertambah banyak  . Bagaimana dengan kalian selama 14 hari lepas di Fasa pertama PKP  ? Bosan atau masih ingkar dengan arahan ? Harap kita sama-sama untuk putuskan rantaian covid-19 di Malaysia ya... Untuk yang belum tahu , Kerajaan bagi peruntukan Percuma 1GB Data internet untuk digunakan selama tempoh PKP ni yang boleh dinikmati bermula 1 April - 14 April 2020 bermula 8 pagi sampai 6 petang dari telco Celcom , Maxis , Digi dan UMobile . Berikut Lisa sediakan Cara Tebus Internet Percuma Sepanjang PKP ( Perintah Kawalan Pergerakan )

Cara Mudah Tebus Internet Percuma Sepanjang Tempoh PKP ( Perintah Kawalan Pergerakan )

Cara Tebus atau Memohon 1GB Internet Percuma Yang Diumumkan Kerajaan Selama Tempoh PKP bermula 1 April 2020 , 8 pagi hingga 6 petang setiap hari;-

1. CELCOM
- automatik terus masuk


2. DIGI
- tebus data ini melalui aplikasi MyDigi , atau secara manual di *128*88#
  • Bagi pelanggan Digi Prepaid, anda boleh klik pada “Get” di bahagian laman Box of Surprise pada aplikasi MyDigi.
  • Bagi pengguna Digi Postpaid, internet percuma boleh ditebus melalui aplikasi MyDigi di bahagian MyDigi Rewards.
  • Sebagai alternatif, anda juga boleh mendapatkannya dengan mendail kod UMB *128* 88#. Setelah selesai menebus, internet percuma ini akan diperbaharui secara automatik.
3. MAXIS ( Perlu Tebus Setiap Hari )
- tebus melalui aplikasi sama ada MyMaxis app, MyMaxis Biz app, Hotlink Flex app atau Hotlink RED app, atau UMB dan pilih 1GB Daily pass option.
Bagi pelanggan Maxis, penebusan data internet percuma tidak diberikan secara automatik yang bermaksud anda perlu menebus secara harian.
Untuk menebus:
  • Pengguna Maxis Postpaid – Menerusi aplikasi Maxis, klik pada Get More Data dan pilih FREE 1GB/Day Pass pada bahagian Time Based Pass.
  • Untuk pelanggan Hotlink Postpaid & Fibre, anda akan menerima pas 30GB dengan tempoh sah 30 hari. Penebusan boleh dilakukan melalui aplikasi Maxis dengan cara klik pada Get More Data dan pilih FREE 30GB 30-Day Pass pada bahagian Time Based Pass. Hanya sekali penebusan boleh dilakukan sepanjang tempoh kawalan ini.
  • Pengguna Maxis Business Postpaid – Menerusi aplikasi Maxis Business, klik pada Get More Data dan pilih FREE 1GB/Day Pass pada bahagian Time Based Pass.
  • Pengguna Hotlink Postpaid – Menerusi aplikasi Hotlink Postpaid, klik pada Get More Data dan pilih FREE 1GB/Day Pass pada bahagian Time Based Pass.
  • Pengguna Hotlink Prepaid – Menerusi aplikasi Hotlink, klik pada Homepage Banner dan pilih FREE 1GB/Day Pass. Pas ini juga boleh ditebus melalui tab Shop.
    Masa penebusan bagi pelanggan Maxis Postpaid, Maxis Business Postpaid, Hotlink Postpaid adalah sepanjang hari manakala bagi pelanggan Hotlink Prepaid, penebusan boleh dilakukan bermula 6 pagi sehingga 6 petang.
4. UMOBILE
  • Prepaid - Dail *118*6# kemudian pilih Special Offer
  • Postpaid - Dail *118*7# kemudian pilih Special Offer
  • Data harian percuma ini boleh digunakan bagi semua pelanggan U Mobile iaitu pengguna prabayar, pascabayar dan jalur lebar. Akan tetapi ia tidak boleh digunakan oleh pengguna WeChat. Untuk mendapatkan 1GB data percuma tersebut, anda boleh menebus melalui aplikasi MyUMobile atau manual seperti diatas.
5. ONEXOX
Tebus/redeem" melalui aplikasi ONEXOX Black atau USSD *150#.
Bagi pelanggan ONEXOX Prepaid, BLACK dan Nusantara Mobile, internet percuma boleh ditebus menerusi aplikasi ONEXOX Black atau dail *150#, pergi ke “[More]” dan pilih “Daily Free 1GB” serta tekan “Redeem Now”. NOTA : Penebusan hanya perlu dilakukan sekali sahaja dalam tempoh pemberian internet percuma ini. Setelah itu, 1GB percuma akan dikreditkan secara automatik pada hari-hari seterusnya.⁣ Bagi internet percuma yang tidak habis digunakan, ia akan dilupus selepas 6 petang secara harian.

6. TUNE TALK.
Hantar mesej taip STAYHOME dan hantar ke 2222.
Terlebih dahulu, pelanggan Tunetalk perlu memastikan akaun adalah aktif bagi menikmati tawaran ini. Untuk menebus, hanya perlu SMS STAYHOME dan hantar ke 2222. Kemudian, anda akan menerima notifikasi bagi setiap pengaktifan yang berjaya dan anda akan menerima internet 1GB secara automatik untuk setiap hari.
7. Unifi MOBILE 
  • Unifi mobile telah menawarkan pas hotspot 999GB LTE secara percuma sehingga 14 April 2020.
  • Penawaran ini adalah buat pengguna Unifi Mobile Postpaid ( unifi mobile 99 , webe RM79 & unifi Mobile Pek Jasa ) dan unifi Mobile Biz Postpaid ( unifi Mobile Biz 99 & unifi Mobile Biz 79).
  • Pengguna tidak perlu membuat penebusan kerana ia akan diaktifkan secara automatik .
  • Untuk langganan baru , pass ini akan tersedia dalam akaun selepas sehari pengaktifan akaun .

8. REDONE
Automatik masuk , atau *123# dan pilih number 2 .

Nota : Perlu diingat ya untuk reedem atau tebus internet percuma ni number kalian semestinya harus active dan bukan kena sekat atau tarikh tempoh kredit dah mati .

Terma & Syarat - Pascabayar Semua talian aktif redONE yang mempunyai pelan data akan menerima data tambahan PERCUMA 1GB setiap hari daripada 8pagi – 6 petang sepanjang tempoh PKP. Data percuma ini akan diaktifkan secara automatik dan satu notifikasi SMS akan dihantar.Untuk pelan data yang baharu diaktifkan di bulan April, data tambahan 1GB setiap hari akan diaktifkan secara automatik bergantung baki hari tempoh PKP.
Untuk semak status anda, sila dail *123# → pilih 5 COVID-19:1GB → pilih 1 Check Status

Anda tidak akan menerima 1GB data percuma setiap hari jika status talian anda adalah: 1. disekat atau digantung, 2. Tiada Data ( NDATA)
Jika anda ingin menebus data PERCUMA, anda perlu: 1. Unbar talian anda atau 2. Unsuspend talian anda atau 3. Tukar data daripada NDATA ke PPU Dan, tebus data 1GB PERCUMA setiap hari dengan mendail *123# → pilih 2 Redeem
Nota Penting:
Semua pelan Machine to Machine (M2M) tidak layak untuk pelan ini.
Terma & Syarat - Prabayar
  • Semua talian aktif Prabayar redONE akan menerima tambahan 1GB sehari dari jam 8 pagi hingga 6 petang secara automatik sepanjang tempoh MCO. Data percuma akan diaktifkansecara automatik.
  • Untuk pelan yang baharu diaktifkan di bulan April, data tambahan 1GB setiap hari akan diaktifkan secara automatik bergantung baki hari tempoh PKP.
  • Anda tidak akan menerima 1GB data percuma setiap hari jika status talian anda adalah disekat atau digantung.
9. YooDo
  • Lain daripada telco lain , YooDO menarik dengan tawaran penggunaan data percuma yang boleh digunakan tanpa had dan boleh digunakan sepanjang hari. 
  • Data percuma ini adalah bermula 30Mac sehingga 14 April 2020 buat akaun yang masih aktif dan akan dimasukkan kedalam akaun secara automatik. 
  • Data percuma ini akan ditambah pada baki sedia ada .
  • Seabgai contoh jika baki anda ada 5GB , YooDo akan tambah 1GB menjadikannya 6GB apabila menerima data percuma itu .
  • Data yang tidak habis digunakan juga boleh dikumpul dan gunakan bila-bila masa sehingga pelan anda luput . 

Hari pertama untuk tebus Data percuma ni difahamkan yang pengguna Digi dan Umobile mengalami masalah ,ianya mungkin sebab ramai yang nak tabus jadi trafik sesak .Esok sila cuba lagi ya :)

Apepun semoga Covid-19 ni cepat dapat vaksin , untuk korang juga jangan lupa jaga kebersihan , Social Distance dan jangan lupa #DudukRUMAH ! Tak lupa juga Terimakasih untuk jasa para Frontliner Semoga dipermudahkan urusan !
#StayIn #StayHome #StaySafe #StayHealthy . 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search