Friday, August 31, 2018

SENARAI PELAKON ALAMATNYA CINTA

SENARAI PELAKON ALAMATNYA CINTA

SENARAI PELAKON ALAMATNYA CINTA

Drama korea Full House , dah tak asing lagi didengar ditelinga. Agaknya macam mana rupanya kalau ditayangkan dalam versi Malaysia ? korang boleh tonton Drama Astro terbaru bertajuk Alamatnya Cinta , gandingan Hannah Delisha dan Hisyam Hamid sebagai pelakon utama. wah ada sesiapa yang dah tengok tak ? . Ditayangkan mulai 20 Ogos ini, setiap hari Isnin hingga Khamis pukul 10 malam di saluran Astro Ria 104 dan Astro Ria HD 123. Senarai Pelakon Alamatnya Cinta seperti : Hisyam Hamid, Hannah Delisha, Yusry Abdul Halim, Fahad Iman, Cik Manggis, Alicia Amin, Adam Amin, Jasmine Suraya, Azhar Sulaiman, Louisa Alissa Chong, Shah Rezza, Dian P Ramlee, Jad Hidhir

WATAK PELAKON

Senarai watak pelakon dalam drama Alamatnya Cinta 


PELAKONWATAK
Hisyam Hamid Faliq Assad
Hannah Delisha Ellie Farhana
Yusry Abdul Halim Damon Degawan
Alicia Amin Jasmine Aziz
Jad Hidhir Jay
Cik Manggis Emma Harith
Fahad Iman Omar Qalish
Jasmine Suraya Natalia
Dian P Ramlee Melati
Louisa Chong Melur
Dato Seri Shah Rezza Tuan Herman
Azhar Sulaiman Hamzah 

LAGU TEMA / OST

Hana - Aziz Harun & Hannah Delisha

SINOPSIS ALAMATNYA CINTA

Kisah Ellie Farhana seorang penulis yang kehilangan rumah pusaka bapanya apabila rumah tersebut telah dilelong dan dibeli oleh pelakon terkenal iaitu Faliq Assad. Ellie cuba untuk mendapatkannya kembali.

Faliq Assad yang baru putus hubungan dengan Jasmine berpindah ke rumah baru. Semenjak itu pelbagai kejadian berlaku antara Faliq dan Ellie.  Skandal antara Faliq dan Ellie viral di media sosial angkara reporter Natalia. Emma, manager Faliq mencadangkan supaya mereka berdua berkahwin untuk selamatkan kariernya.

Faliq mengumumkan bahawa Ellie bakal menjadi isterinya. Selepas pengumuman perkahwinan oleh Faliq, makin huru hara hidup Ellie. Ellie akhirnya bersetuju untuk berkahwin dengan Faliq, tapi dengan syarat. Adakah diorang akan teruskan misi tak masuk akal ni?

GAMBAR PELAKON







  1. adaptasi full house ke?kalau yg versi korea ni akak mmg tgk..best..hat ni tak tau la..kat rumah tak ada astro..tapi nak layan u tube, pelakon dia macam tak best je..best ke lisa?lisa tengok?

    ReplyDelete
  2. adaptasi full house ke?kalau yg versi korea ni akak mmg tgk..best..hat ni tak tau la..kat rumah tak ada astro..tapi nak layan u tube, pelakon dia macam tak best je..best ke lisa?lisa tengok?

    ReplyDelete
  3. adaptasi full house ke?kalau yg versi korea ni akak mmg tgk..best..hat ni tak tau la..kat rumah tak ada astro..tapi nak layan u tube, pelakon dia macam tak best je..best ke lisa?lisa tengok?

    ReplyDelete
  4. Jalan cerita slightly different ada la here and there yg sama tp versi malaysia punya pun best juga...

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search