Ad

Senarai Pelakon 7 Hari Mencintaiku

Senarai Pelakon 7 Hari Mencintaiku

Hari ini dah episode last 7 Hari Mencintaiku,  drama Akasia di TV3 . Drama yang mula naik selepas viral di media sosial scene watak Buntat mati sebab nak tolong mia , lepas tu pak Samad marah sampai bergegar video . Hahaha.. adeh .. Selain Siti Saleha dan Shukri Yahaya  , pelakon yang turut terlibat 7 hari mencintaiku antaranya : Shukri Yahaya, Siti Saleha, Wan Sharmila, Syazwan Zulkifly, Ungku Hariz, Bil Azali, Zulkifli Ismail, Zila Bakarin,  Agak-agak kesudahnya nanti Mia (Siti Saleha ) akan berbaik dengan suaminya Khuzairi tak ? Hahah mungkin yang dah baca novel 7 hari mencintaiku dah tau jawapanya. Mampukah ego menandingi cinta .. Jangan lupa saksikan petang ni di TV3 pukul 6.58 petang .

Senarai Pelakon 7 Hari MencintaikuPELAKONWATAK
Shukri Yahaya Khuzairi
Siti Saleha Mia Adriana
Wan Sharmila Sofi
Aman Graseka Pak Samad
Liza abdullah Mak Leha
Idris Md Diah Pak Andak
Anne Abdullah Mak Andak
Rosnah Johari Roziah
Bil Azali Zaidi
Mohd Ariff Buntat (Shahrul)
Syazwan Zulkifly Helmi
Faye Kusairi Syakilla
Ungku Hariz Khalil
Jaja Iliyes Nadia
Zarynn Min Nurul Ain
Zulkifli Ismail Datuk Megat Idrus
Dato Ahmad Fauzee Dato Razman
Shaharuddin Thamby Dato Johari
Datin Ira Ghani Maria
Ben Ryzlan Tan Sri Raziq
Zila Bakarin Datin Hayati
Lia Natalia Zurita
Mak Wan Mak Limah 


SINOPSIS 7 HARI MENCINTAIKU

Sejak kecil, Mia menganggap dirinya lebih bagus daripada orang lain dan enggan bergaul dengan orang yang tidak setaraf dengannya. Mia seorang yang angkuh dan ego. Apabila dia terpaksa berkahwin dengan Khuzairi yang berasal dari kampung, keegoan Mia telah mencetuskan krisis rumah tangga sehingga hati Khuzairi sudah tertutup buat wanita yang dia amat sayangi itu. Jika hanya diberikan 7 hari untuk menyelamatkan krisis rumah tangga itu, mampukah Mia membuka hati Khuzairi yang sudah dilukainya berkali-kali?

Memaparkan kisah Khuzairi (Shukri Yahaya) yang menikahi Mia (Siti Saleha) dalam keadaan terpaksa apabila tunangnya, Khalil (Ungku Hariz) menghilangkan diri pada hari pernikahan. Mia amat sayang dan percayakan Khalil.

Tanpa usul periksa dan berbincang dengan ayahnya Datuk Megat Idrus (Zulkifli Ismail), Mia telah menggunakan wang syarikat sebanyak RM23 juta untuk membantu syarikat Datuk Johari (Shaharuddin Thamby), iaitu ayah kepada Khalil yang sedang dibelenggui masalah kewangan. Mia yakin bahawa Khalil akan memulangkan wang tersebut.

Pada hari pernikahannya, penantian Mia hanya menjadi sia-sia kerana rombongan Khalil bersama keluarganya tidak kunjung tiba. Rupa-rupanya, Datuk Johari yang licik telah memujuk anak lelakinya itu agar pergi ke Paris untuk berkahwin dengan perempuan pilihannya. Khalil sanggup mengkhianati Mia untuk menyelamatkan syarikat ayahnya.

Suasana bertambah huru-hara lagi apabila Datuk Megat Idrus diserang sakit jantung. Untuk menyelamatkan maruah Mia, Datuk Megat Idrus membuat permintaan agar Khuzairi berkahwin dengan Mia. Bermulalah kehidupan baharu Mia bersama Khuzairi di kampung. Mia tidak senang dengan kehidupan di kampung kerana dia menganggap tempat itu tidak sepadan dengan statusnya. Malahan, Mia juga melakukan pelbagai perkara supaya diceraikan oleh Khuzairi.

Khuzairi seorang yang penyabar dan mencuba sedaya upaya untuk memikat hati Mia. Sayangnya cinta seorang suami tidak mampu menandingi ego isterinya itu. Hubungan mereka selalu pasang surut sehinggalah pada suatu hari, Mia sanggup bertindak untuk meninggalkan suami dan anak kecilnya. Khuzairi terkilan dengan kedegilan Mia yang enggan menyusukan anaknya itu walaupun telah dipujuk.

Tiadanya Khuzairi di sisinya, barulah Mia sedar bahawa sebenarnya dia juga menyayangi Khuzairi. Mia akui dengan kesilapannya dahulu dan memohon maaf dengan Khuzairi. Mia juga merayu agar diberikan peluang kedua untuk membuktikan cintanya kepada Khuzairi dan anak mereka dalam tempoh tujuh hari.
Namun, cukupkah masa selama 7 hari itu untuk Mia cuba meraih kembali cinta Khuzairi?

GAMBAR PELAKON
gambar credit :myinfotaipReview Lisa ;

Pengajaran dari apa yang drama ini cuba sampaikan , kalau berumah tangga jangan duduk sebumbung dengan mertua :D . Heii ni pendapat pribadi Lisa la , walaupun tak semua mertua macam tu . Tapi seeloknya cuba cari rumah sendiri atau sewa rumah sendiri untuk keselesaan kedua belah pihak .

0

No comments

Post a Comment

both
© all rights reserved
made with by templateszoo