Thursday, December 22, 2016

XPAX #nokelentong , pelan prepaid celcom terbaru

XPAX #nokelentong , pelan prepaid celcom terbaru

XPAX #NOKELENTONG ? apa yang tak kelentong tu ha ? Ok la.. baru baru ini tak silap Isnin 19 Disember 2016 , celcom keluarkan pakej celcom prabayar yang baru tak lain tak bukan XPAX #NOKELENTONG . 10GB basic internet , 10 GB facebook dengan data high speed ! woww.. , juga dah takda pecahan data weekday (Isnin-Jumaat ) , weekends ( Sabtu-Ahad ). Pelanggan Magic sim sedia ada , sim tu automatik akan tukar ke pelan celcom yang terbaru ni , xpax #nokelentong .

Harga permulaan RM10.00 dengan kredit didalam sebanyak rm6.00 , untuk customer pengguna celcom prepaid hanya perlu hantar SMS :  MIG XPAX™ to 28882 . This migration process is free of charge.


Kelebihan XPAX #nokelentong : 

1. Free 10 GB Facebook dengan HIGH SPEED juga free basic internet 10GB . 
2. Tiada pecahan data dihujung minggu dan hari biasa . 
3. Yonder Music tanpa had sampai bila-bila. 
4. Paket internet lagi murah , RM30 untuk 5GB dan RM50 untuk 10GB 
5.Unlimited Call *terms and cond aplicablle* 
6. Internet burung hantu boleh add ons 10GB dengan harga RM7 .


Kelemahan XPAX #nokelentong
*. Tiada percuma internet burung hantu ( 1am-7 am ) . Untuk menikmati burung hantu , korang kena langgan . RM1 untuk 1GB , harian , dan rm7 untuk 10GB untuk selama 7 minggu . Harga ini lagi mahal berbanding sebelum ini, pada magic sim dulu.. 10GB add ons burung hantu hanya dengan harga rm5 .
*call rates at 30sen/min,
* SMS rates at 15sen/SMS.


Harga Pakej Internet XPAX #nokelentong :
- Harian
Harga : RM 3 untuk 1GB internet + Yonder Music tanpa had Percuma

-Mingguan :
Harga RM10 , 2GB internet +Yonder Music tanpa had percuma.

-Bulanan
Harga RM30 untuk 5GB internet +Yonder Music Inc. tanpa had percuma.
Harga RM50 untuk 10GB internet + Yonder Music tanpa had percuma .


CARA Aktifkan Pelan Internet XPAX #nokelentong : Hanya perlu mendail *117# dan pilih no 3 .


ADD- ONS  XPAX #nokelentong . 

Seperti yang Lisa dah cakap sedikit banyak diatas tadi , korang boleh tengok pakej detail sepeti bawah ni ha . OK la juga..sesuaikan mana yang korang banyak guna , Sama ada call , internet , burung hantu , atau youtube . Cara aktifkan ADD-Ons xpax #nokelentong :
RM1/ DAILY 
*untuk 1GB Internet burung hantu , hanya dial *118*3*3*1#
*untuk 1GB Facebook , hanya dial *118*3*4*1#
*untuk 1GB youtube , hanya dial *118*3*5*1#
*Unlimited Basic internet , Hanya dial *118*3*6*1#
*Unlimited call to all networks call ,(terhad pada 1 number) , caranya dial *118*3*1*1#

RM7/WEEKLY 

*untuk 10GB Internet burung hantu , hanya dial *118*3*3*2#
*untuk 10GB Facebook , hanya dial *118*3*4*2#
*untuk 10GB youtube , hanya dial *118*3*5*2#
*Unlimited Basic internet , Hanya dial *118*3*6*2#
*Unlimited call to all networks call ,(terhad pada 10 number) , caranya dial *118*3*1*2#




Amacam.. menarik tak ?






  1. Pergh...berlawan-lawanlah telco2 lepas nie...cam nak guna je untuk no 1 lagi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apepun kena tengok coverage jugak. Murh je kalau r40/5Gb

      Delete
  2. Lisa Nurulain , klau sim xox nak tukar ke celcom no kelentong nie boleh ke ? Kena pergi celcom center ke ? Mohon jawap

    ReplyDelete
  3. ohhh baru tau,, dia auto tukar ehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. untuk magic sim dia auto tukar ..

      Delete
  4. Internet burung hantundah x de ke???;((

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tak de..burung helang dah sekarang..siang mamlam boleh guna

      Delete
  5. Internet burung hantundah x de ke???;((

    ReplyDelete
  6. kalau beli weekly dapat 10gb basic dengan fb lah ni???

    ReplyDelete
    Replies
    1. juga dapat!yg ni internet setiap bulan pun ade percume, tapi nak acc aktif baru boleh guna

      Delete
  7. kalau beli weekly dapat 10gb basic dengan fb lah ni??

    ReplyDelete
  8. assalamua'alaikum

    free 10gb fb tu untuk sebulan pertama atau setiap bulan?

    ReplyDelete
  9. nk tanye ni nape xleh buat pn dr magic sim ke plan ni.... yg guna mig xpax tu.....ke dr magic tu die auto trus tukar ni ke cmne xfhm lisaaa

    ReplyDelete
  10. Kenapa saya baru guna 2 hari dah tinggal 3gb..dr 4gb..kelentong..baik burung hantu lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak main game ke tengok video?yg tu mmg guna data byk
      jugak blh guna 20gb free data yg xpax bagi kan...

      Delete
  11. Kenapa saya baru guna 2 hari dah tinggal 3gb..dr 4gb..kelentong..baik burung hantu lg...

    ReplyDelete
  12. Burung hantu lagi bagus.yg lain mcm tahi

    ReplyDelete
  13. free basic internet + facebook tu dapat setiap bulan ke?ke sebagai permulaan dapat..pastu abis kena langgan

    ReplyDelete
  14. Kalau tukar plan yg terbaru ... langganan internet yg lama akan hilang ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. kalau updte baru .. internet lama akan hilang

      Delete
  15. Pakai pakai terus ada free tenet ke kene beli any internet pack ?

    ReplyDelete
  16. berapa lama tahan kalau to4 rm10?

    ReplyDelete
  17. Tengok coverage lah...Setakat Ni celcom sangat OK kat sini...U mobile sangat murah tapi kat sini langsung xde coverage..Setakat Ni celcom sangat baik.

    ReplyDelete
  18. Tpup 10 rggt kata dpt call 60 minit tp xde pun..

    ReplyDelete
  19. Tpup 10 rggt kata dpt call 60 minit tp xde pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. topup rm 10 dapat call 60 minit hanya untuk pak area pantai timur. boleh baca di artikel ni :

      Delete
  20. http://www.ciksepet.com/2017/03/xpax-edition-pack-pantai-timur.html

    ReplyDelete
  21. Bkpo sye to4 rm10 xleh pon free coll 60 minit

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu terhad untuk #nokelentong pack pantai timur je :)

      Delete
  22. Cane nk cek balance tenet basic?

    ReplyDelete
  23. sy pakai SOX ni boleh nk buat No Kelentong ke??sy tekan #118*3*3*1# xdpt pon cuma keluar INTERNET LEWAT MALAM

    ReplyDelete
    Replies
    1. sox tk sure yunk sbb ni tuk plan Xpax terbaruu

      Delete
  24. Kalo tak langgan tenet weekly or monthly tetap akan dpt free 10gb basic + Facebook kan?? Asalkn kena active tarikh??

    ReplyDelete
  25. Nk tanya yonder app tu kena byr x?? Mcm spotify kena byr... tapi x ada plan yg bagi free je...Nk guna plan yg 10GB lah... aku guna byk interent jugA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yonder memang kena bayar.. tp ada free kalau langgan internet

      Delete
    2. aku x pakai streaming music app, bazir data je, baik aku download mp3, simpan kat sd card, jimat data lagi macam ni

      Delete
  26. Gune magic sim, nape dh xdpt add on call to any network. Yg ade cume celcom to celcom. T&C website xpac kate plan lame can still enjoy add on. Sy xnk upgrade.

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search