Friday, September 30, 2016

Tukar Ke Instagram Business Untuk Elak Akaun Disable


                                                                        
Lepas Facebook ramai kena banned , sama ada facebook personal atau Fanpage sekarang Instagram pun dah mula buat pembersihan akaun . Ramai juga akaun Instagram dah kena disable tanpa sebarang notis. Dah nama pun sama bos , sama pemilik ..dan kita pula menumpang je , kena ikut terms and Co yang dia buat . Rasanya , yang disable ni akaun untuk business tapi masih guna akaun instagram personal . Contohnya , Merak HQ , Baldi Official , lebih kurang macam tu la , ala-ala fanpage juga tak boleh letak ayat terlarang . So.. hari ini Lisa akan kongsi cara agar akaun instagram tak kena disable. Jom baca !                                                                                                                    

Cara Elak Akaun Instagram Kena Disable


Lisa kongsikan beberapa cara untuk elak akaun instagram korang yang dah berpuluh ribu bahkan beratus-ratus follower tu elak kena disable selamanya :

1. Switch Akaun Ke Akaun Instagram Bisnes
2. Hentikan penggunaan Third Party Apps, Crowdfire, Onlypult.com, instagress.com etc . 
3. Hentikan aktiviti follow dan unfollow secara manual yang berlebihan.
4. Jangan komen-komen yang terlampau spamming di gambar orang lain. Lisa selalu nampak orang promote barang or produk mereka di akaun artis -artis , perfume murah bla bla bla.. 
5. Penggunaan 'username' instagram , pastikan tiada perkataan yang terlarang. Contoh, hq, official, perkataan2 sensitif..ala.. sama mcm Facebook page jugak. Owner Facebook dan Instagram kan sama orang .
6. Jaga posting anda, jangan masukkan gambar-gambar yang keterlaluan seperti gambar-gambar lucah, bom, pistol. 
7. Hentian SWAP REVIEW, REVIEW IG

Jadi , untuk yang berniaga di Instagram , sila tukar ke instagram bisnes ya , senang je bukan susah mana. Jika belum ada button atau function 'INSTAGRAM FOR BUSINES ni, jangan risau ye.. nanti akan ada dengan sendirinya . 

Cara Tukar Ke Instragram Business 



1. Pilih akaun setting  pada bagian kanan atas akaun instagram korang, tengok gambar arah anak panah diatas. 



2. Pilih Switch to Business Profile 



3. Tekan Continue 





4. Tekan OK 



5. Continue akaun instagram korang . Pastikan Facebook korang adalah admin dari page yang korang manage . 


6. Pilih mana-mana FanPage yang korang akan link kan dengan Instagram tu . 


7. Isi Detail korang . 


Tada.. dah siap ! Mudah je bukan . Dalam ni korang boleh tengok berapa banyak reach gambar yang korang dah upload , Impressions, Profile , Engagement. 

NOTA : Instagram ini tak akan link ke akaun Facebook personal , tapi akan Link ke FanPage. 






Terma dan syarat  Instagram ni dah hampir sama dengan Facebook Page. Instagram kan dah jadi hak milik Mak Jukenbeg.Yang paling penting, 'convert' akaun anda dari akaun biasa kepada akaun bisnes instagram.

Mungkin ni untuk akaun instagram personal , tapi diorang guna tukberniaga. Ha.. tu tak boleh. Sama seperti Facebook., akaun personal digunakan tuk tawarkan hadiah atau menjual barang , memang akan kena disable oleh Merrk Zuki . 





      
Tuesday, September 27, 2016

Cara Tukar Kad Maybank Secara Online



Baru-baru ni dapat sms viral di group whatsapp yang mengatakan penukaran kad maybank kena dibuat sebelum Oktober ni , kalau tak nanti akan dikenakan cas yang boleh tahan banyak le juga. Lisa dah double konfirm dengan pekerja bank , message berantai yang tersebar di whatsapp tu PALSU ! Lisa memang dah agak dah dari awal , sebab entri sebelum ni Lisa dah bagitau yang tempoh tukar kat ATM Maybank  ni sampai hujung tahun ni dan cas pun tak sampai la RM 200.00 , mengarut betul.. huh.   Ayat yang viral tu lebih kurang macam ni lah : 


Friendly reminder...for those customers who had not yet to change new ATM cards after 30/09/16, B.Islam will charge RM21/-,BSN RM60/-, Maybank RM200/, whilst CIMB is silent but existing cards will b invalid effective 01/01/17 .Bank Islam opened until 7 pm(Mnday to Thursday, n open until 1.30pm on Sturday ..at any branch u can do it...hurry up.


CARA  TUKAR KAD MAYBANK SECARA ONLINE 


Bagi yang belum tukar kad lagi , korang boleh buat secara online dan FREE tanpa bayaran juga kad itu akan dihantar sampai ke rumah korang . Menarik , tak perlu beratur , tak perlu jauh-jauh pergi bank  tapi kalau korang nak cepat, boleh pergi terus ke Maybank terdekat. 

 1. Login  www.maybank2u.com.my


2. Pilih ATM / DEBIT CARD 


 3. Pilih Replace Card 





4. Isikan detail korang .. 


5. Klik Request TAC , dan masukkan TAC pada kotak tu . Lepas tu tekan Confirm









SIAP ! Kad tu akan dihantar ke alamat yang korang dah isikan tadi . FREE of charge untuk tempoh pernukaran sampai 31 Disember 2016. 

Untuk yang dah tukar kad dengan dengan design gambar sendiri sebelum ni , mungkin ada yang dah dapat and mungkin ramai lagi yang belum dapat. Agaknya ,, bank lebih dahulukan yang apply untuk penukaran kad biasa seperti yang bank keluarkan. Sabar ya... mungkin korang boleh call ke Maybank careline dan tanya tentang kad Maybank yang baru itu . 

pautan : CARA TUKAR KAD ATM MAYBANK GUNA GAMBAR SENDIRI 

Atau korang boleh tukar kad Debit  di Kiosk Maybank terdekat . Senarai lokasi boleh terjah di : Senarai Lokai Mesin Kiosk Maybank 

Cara Aktifkan kad Maybank yang baru


Cara 1: Datang ke mana-mana Cawangan Maybank dan aktifkan di kaunter Maybank.


Cara 2: Menggunakan Mesin ATM
Masukkan Kad Baru (menggunakan nombor pin yang sama)
Lain-lain Urusan
Pilih Pengaktifan Kad
Selesai.
Cara 3:  Menggunakan Maybank2u.

Ini pilihan yang aku buat untuk tukar kad ATM dan ia merupakan cara yang paling mudah, cepat dan selamat kalau korang menggunakan Maybank2u. Ikut langkah seperti dibawah :

Langkah 1: Log in seperti biasa ke akaun Maybank2u.
Langkah 2: Pilih "Card Management".
Langkah 3: Pilih "ATM/Debit Card".
Langkah 4: Paparan seperti dibawah akan keluar, pastikan 4 digit terakhir kad ATM/Debit sama dengan kad yang anda dapat tu. Kemudian, klik "Activate Now".
Langkah 5: Masukkan maklumat kad ATM/Debit baru dan request TAC Number. Kemudian, "Confirm".

Dibahagian bernombor 1 tu, masukkan 8 digit nombor Kad ATM/Debit. Boleh "View Sample" untuk melihat contoh

Langkah 6: Paparan dibawah akan keluar dan pastikan Status adalah SUCCESSFUL!



Monday, September 26, 2016

Collaboration with theCovets -- Malaysia's first beauty platform !


Makeup? Lisa ni tak berapa reti sangat nak make up bagai ni , tapi... Lisa suka cantik . Nampak cantik bukan hanya terhad pada make up je tau  . Perempuan kena la sentiasa lawa dan sihat tak kisah dirumah atau dia di pejabat. Baru-baru ni lisa dipelawa untuk Collaboration with theCovets --  Malaysia's first beauty platform ! Excited weihh.. ! Lisa join dalam senarai  dalam Beauty / Youtuber  .. 


theCovetsPLatform Kecantikan Pertama Di Malaysia

theCovets ni macam platfrom dimana info mengenai kesihatan kulit , kecantikan , rambut , semua ada . Brand brand baru dari luar negara yang akan masuk di Malaysia / Singapore. Gaya rambut , cara kesihatan kulit , perfume , tips -tips yang sangat berguna untuk korang . So... STAY TUNE untuk info seterusnya . Tak sabarnyaaa... 



Menarik bukan ...untuk info selebihnya mengenai theCovets , korang boleh layari detail bawah ini : 

WEBSITE : 

Facebook :


www.facebook.com/thecovets 

Instagram : 
www.instagram.com/the.covets

Saturday, September 24, 2016

8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8


Berlambak dah jenis smartphone di pasaran sekarang ni . Semua ada kelebihan dan kekurangan . Lisa sendiri guna 2 HandPhone (HP) , agak leceh la juga.. beg pun jadi berat. Dah lama idamkan Hp yang cantik kamera , suport 4G , RAM besar , senang la Lisa update blog . Rasa tertarik pula dengan Honor 8 dari Huawei ni, dengar cerita HP ni best . Kaler pink pun cantik juga ., arghh teringin pula dah , mana tahu tahun ni dapat hadiah Honor 8 sebagai present birthday hihi berangan je .


8 Sebab untuk dapatkan Honor 8 

Sebenarnya banyak la reason kenapa Lisa nak sangat dapatkan Honor 8 ni , tapi nanti panjang pula entri nya , Hahaha.. pendekkan je jadi 8 , 8 kan angka ONG maa,, OK la.. jom baca !


1. Kamera Cantik
Tipu la kalau part kamera ni tak penting untuk perempuan , hehehe. Lisa minat betul dengan Honor 8 ni , unik.,..sebab kamera belakang Honor 8 ni , ada 2 biji kamera dengan 12 MP  ok dah tu ..senang kalau snap gambar . Tak lain tak bukan untuk gambar blog la , senang sikit kalau ada review atau spare DSLR takde batery ke . Kamera depan pula 8MP. mesti lawa kan kalau selfie atau buat Video . Wuuu bestnyaa !! bolehla muka nampak flawes and gambar tak pecah .


2. Mudah Update Blog

Sebagai blogger ni memang kalau boleh Lisa nak update sekerap mungkin . Contoh tengah ada event , time tu kita boleh la snap dan terus live update entri . Zaman sekarang ni orang guna smartphone je untuk update entri , tempat awam mana nampak lagi orang bawa laptop.Semua guna Handphone je . Dah namapun smartphone . Kalau Lisa ada Honor 8 , mudahla untuk update blog anytime , anywhere, guna gambar yang dah snap lepas tu tulis entri . Skrin pun besar , senang la nanti nak check semula entri yang dah buat tadi .


3. Dual Sim

Lisa ada bagitau awal tadi , yang sekarang ni sedang guna 2 HP . No wonder la beg jadi berat , kekadang nak cari kunci pun susah . Almaklumlah beg wanita kan banyak harta karun. Selama ni tak pernah ada HP yang boleh letak dua simcard . Ya... sekarang ni kebanyakan HP memang dah suport untuk 2 sim ,Lisa je la yang masih tk guna dual sim . Mesti best kan , kawan pun ada bagitau gak .. on 2 simcard ni ada bagusnya , contoh la kawasan tu sim 1 tak berapa elok coveragenya .. HP akan auto tukar ke sim satu lagi . Teringin sangat nak ada Huawei Honor 8 ni  , dual sim dan lawa.

4. Batery Tahan Lama dan Fingerprint Scanner. 
Fingerprint , scan jari je untuk keswlamatan . Memang berguna tuk lisa yang kadang malas nak tekan pin.. haha ye kalau ingat.. selalunya lupa password walaupun guna sehari-hari.

5. RAM 3/4 GB , internal memory suport 32/64GB 
Ni pun penting juga , HP mahal mana pun .. tapi RAM kecik dan internal memory kecik pun tak guna juga . Korang kalau nak pilih HP , pilih yang RAM besar dan Memory besar, senang nak update apps atau simpan data . Dan.. Hp tak kan senang jem atau hang nanti .



6. Bentuk yang TIPIS 

Mana ada dah handphone yang besar sekarang ni . Semua dah touch and slim . Senang masuk purse and bawa kemana-mana je .. so HONOR 8 ni sesuai la untuk Lisa yang malas bawa Beg.



7. Internet Laju 

Dengan suport 4G LTE , Lisa leh layari internet dengan pantas . Berdesup ...Update blog , video , youtube dan Instagram ..haa penting ni .. tanpa ganguan kelajuan internet.

8. Harga yang Memuaskan . 
Harga Honor 8 ni masih boleh kira murah lagi la dari jenama HP yang lain.  Untuk semua kelebihan yang ada , why not kan ? kalau beli 2 HP belum tentu dapat .

Cerita pasal harga yang mampu milik ni , haa sekarang LAZADA sedang buat MYCYBERSALE ! murah la juga dibanding harga luar. Usah risau ..ada warranty. Banyak beza ke harga tu ? nah korang boleh tengok di HARGA HONOR 8  untuk shopping . 

Lazada's My Cybersale is happening on 26 - 30 Sept. Check it out!


Tuesday, September 20, 2016

Cara Bayar Shopping Online Lebih Mudah dengan MOLPay Cash



Amboi shopping sakan cik Lisa ni ha... Semenjak dua menjak ni rajin pula beli barangan Make Up . Mana tak nye , banyak diskaun meletop weii! Kali ni Lisa shopping web di HERMO . Macam biasala , Lisa beli melalui web online je , senang mudah dan cepat  tinggal klik klik klik je . Dan lebih seronok lagi sebab hanya guna MOLPay Cash dan bayar di 7Eleven je . Sebab Lisa ni takde kredit card pun , biasanya shopping online guna kredit kad anak boss lepas tu ganti . Malas pergi bankin cash deposit punya pasal . Lapipun tak nak la ada kredit kad ,, takut terlajak beli ini itu  nanti heehehe... nafsu membuak tiap kali tengok  "SALE "

APA ITU MOLPay Cash ? 

Biasanya kalau beli barangan online ni perlukan kredit atau debit card untuk bayar kan ? kali ni Lisa akan kongsikan  cara mudah bayar shopping online tanpa guna credit card atau pergi bank buat bayaran tunai  .Cara bayar shopping online lebih mudah  dan senang dengan MOLPay Cash , print resit molpay cash dan korang pergi 7-Eleven untuk buat bayaran barangan yang korang beli tadi . Untuk lebih paham , Lisa akan terangkan lebih detail lagi dibawah ini. 






Masuk laman web HERMO , dan korang akan nampak beberapa promosi contohnya seperti gambar atas tu . ada SALES sampai 50% OFF  !!! 



Pilih la mana-mana barangan dari semua jenama terkenal di seluruh dunia , pastinya ORIGINAL bukan tiruan . Barang ori pastu dapat diskaun ,,,seronoknyaa!! Pilih-pilih  dan masukkan dalam Cart . Dah siap semua korang Check OUT




Nampak tak , time nak check out tu ,, korang akan tahu berapa RM korang dah berjimat ketika shopping di HERMO . Barangan yang Lisa beli , jimat dekat RM 43.85 .. banyak juga kan ? boleh beli barangan lain atau boleh la makan ketam . Eh.. tersembang pasal makanan pulak . hihihi. 



Step Pertama ; Masukkan detail penghantaran kalian seperti Nama > Alamat > dan Contact number . Step Kedua :  kalian boleh request penghantaran guna kurier GDEX . Lagi seronok setakat ni tak pernah mengecewakan , oh ya.. untuk barangan Maybelline , L'Oreal , dan Garnier  akan dihantar berasingan . Macam Lisa sebenarnya ada beli barangan Maybelline yang lain , tapi belum sampai lagi . 



Step ketiga : Payment Method . 

Yang ni kalian kena pilih guna Credit / Debit card . Dalam ni bukan hanya kredit card or debit card je rupanya ada banyak cara pembayaran salah satunya  MOLPay Cash yang Lisa bagitau awal tadi . 




Lepas korang klik Credit / Debit kad , web akan kuar gambar seperti atas ni . Korang kena pilih Payment Options





Dah nampak kan logo 7-Eleven tu , klik dekat logo tu .  Lepas tu akan keluar resit seperti bawah ni . 




MOLPay Cash 7-Eleven , dalam tu ada total bayaran yang perlu dibayar , verification code dan order ID untuk buat bayaran nanti .  Tick bahagian bawah i here by agree with the Terms of Service And Privacy POlicy . Lepas tu tekan Proceed. dan akan keluar 1 resit . Tunjukkan Transaction ID dan Verification Code pada cashier 7-Eleven. Jika payment dah confirm dan buat bayaran , cashier 7-Eleven tu akan bagi MOL-MOLPay resit dan resit dari 7-Eleven , so korang akan dapat 2 resit . 



Siap.. tinggal tunggu barang sampai di tempat korang . Penghantaran memakan masa 3-5 hari masa bekerja dan penghantaran secara percuma jika korang order barangan minimum 2 items. wahhh !! best-best .. sebab tak perlu bayar duit postage . 

LAST BUT NOT LEAST , Terimakasih banyak sebab dah baca entri mengenai Hermo dan MOLPay cash ni ,. Lisa nak bagi kalian voucher berbelanja di HERMO .

 Kod baucar : HMOLPAYCASH05 


Terma dan Syarat : 
- Baucar diskaun ini calid bermula 1/9/2016-31/12/2016 . 
- Diskaun RM5 dengan minimum pembelian dari RM60 pada 1 single order . ( tidak termasuk caj penghantaran )
- Baucar ni hanya valid untuk 1 kali sahaja untuk 1 customer selama tempoh promosi. 
- Tawaran ini tak valid  jika korang guna serentak dengan code promosi yang lain 

- Baucar tidak sah digunakan untuk barangan promo. 


Monday, September 19, 2016

Sebab Kenapa Perlu Tukar Nama FACEBOOK


Nampak dalam timelines , ramai  yang mula dah tukar nama facebook  dari nama glamour dah tukar ke nama yang sebenar seperti dalam IC. " Mawar Biru" nama facebook yang kubina hampir 6 tahun ,, terpaksa tukar nama demi tak nak ilang akaun Facebook yang satu ni. Hahah sayang la juga sebab dengan FB yang ni ramai kenalan dan bisnes and networking. Lagipun ada link beberapa page.. jadi memang sayang kalau ilang.  Memang tak tunggu warning dari Mark Zakaberg team , just langkah tuk jaga-jaga bak kata pepatah , lebih baik mencegah dari mengobati  , Lebih baik tukar nama facebook awal-awal sebab untuk elak dari pada akaun facebook kena delete. 


Sebab Kenapa Perlu Tukar Nama FACEBOOK  

Lisa sebenarnya dah nampak dari status kawan dalam facebook , terdetik nak tukar tapi kena pilih nama yang sesuai .. Lisa ingat boleh suka-suka letak nama , so tukar la dari mawar biru ke nama Cik Lisa . Nama panggilan setiap hari la tu kan? tapi... malam tu kul 12 ( tengah malam tuuu.. ) tiba-tiba facebook terlogout dari HP .Time nak log in semula.. dah tak boleh weii! seram sejuk . Check guna facebook yang satu lagi , akaun Mawar Biru / Cik Lisa dah tak wujud . Arghh sudah .. !!


" Confirm Your Identity " , ayat tu yang keluar . OK ..akur.. kena tukar full name juga agaknya walaupun kat support message tu ditulisnya name panggilan setiap hari . 



Korang kena submit nama , and surname .. lepastu kena attach gambar IC/ ID , boleh letak IC , Lesen , Pasport . ( Jangan lupa tutup no IC dan Alamat rumah korang !! ) , gambar ID ni ada yang perlu letak ada yang tak perlu letak rasanya . Depends dengan kepelikan nama facebook korang la. 

Haip.. bukan sampai situ je , lepas tukar nama dan bagi gambar IC . Kena tunggu 24 jam lagi untuk pihak Facebook review nama korang tu sama dengan IC tak . Kalau tak sama.. korang dah boleh buat semula akaun facebook baru . Hahahah ,.. betul tau bukan gurauan semata-mata. 

Lepas dari 24 jam .,, korang akan dapat message macam ni . Dan tandanya nama Lisa Nurulain ni boleh guna dalam akaun facebook . 

Kes Lisa tu sebab tukar nama tapi takleh guna nama tu walaupun nama panggilan setiap hari ,  so dia bagi message untuk tukar nama dan scan ic . Lain orang akan dapat message berlainan rasanya., mungkin ada yang akan dapat message macam gambar bawah ini , " please change your name " 


Kes ni bukan sebab ada orang report scammer niaga online ke hape , bukan sebab tukar page juga . Tapi facebook dah bagi tahu yang policy baru ni korang kena guna real name tak boleh guna nama bunga (aku lah tu ) , kereta , kucing , Dato , Proff, religious atau nama pelik lainnya . 

Better tukar nama sekarang , jangan tunggu warning . Ye.. kalau dapat warning, kalau terus kena delete dari facebook ,,, mau tak menangis tak berlagu nanti . Ada kawan lisa Encik ST nama facebook lama takdapat warning ape . Trus kena delete tanpa sebarang notis. Ha.. mesti tak nak benda tu jadi kat facebook korang kan.. 

Ada baiknya juga la suruh tukar nama ni , atleast kelak kalau meninggal ke hape..takde la orang cakap .. alfatihah buat kucing kurus ka , permasuri khayangan la,  atau cicak man .. hehe. Selain itu cegah untuk ada akaun palsu . 

Mungkin juga alasan suruh tukar facebook sebab Office FB yang Baru ,  sekarang dah bertapak di Kuala Lumpur Malaysia . Baca Link ni kalau korang nak tau lebeh pasal Office tu : http://www.nst.com.my/news/2016/05/143684/its-official-facebook-opens-office-malaysia

Sunday, September 18, 2016

Biodata Hisyam Hamid


Hisyam Hamid , pelakon hero watak  Rayqal dalam Abang Bomba I Love You . Skodeng punya skodeng biodata abang bomba , pelakon sekaligus model ni berasal dari Singapura . Biasanya yang handsome ni laki orang , nah kan betul.. Ingatkan dia ni masih bujang , rupanya berkahwin. Agak ketinggalan info disitu . Ala.. Lisa ni bukan selalu tengok drama-drama sebab tu tak kenal sangat la. Ok la... ada lesung pipi , macam doktor handsome tu , si Mike. Hewhew.. Lisa suka tengok lelaki atau perempuan ada lesung pipi , nampak handsome dan manis disitu .



Biodata Hisyam Hamid 

Nama Penuh: Hisyam Bin Hamid
Nama Komersial : Hisyam Hamid
Asal: Singapura
Umur: 31 tahun (2016)
Status : Berkahwin
Kerjaya: Model dan pelakon
Drama: Tuan Rumah Pembantu Rumah, Cinta Ibadah, Memori Cinta Suraya, Abang Bomba I Love You
Nama isteri: Rosmawati Hanafi
Instgram : Hisyamhamid7




LIRIK LAGU JAGA-JAGA AMIRA OTHMAN

Ingatkan siapa la yang nyanyi untuk OST Abang Bomba I Love You ni , rupanya si heroin tu sendiri , Amira Othman . Tapi suara dengar dewasa je . Lagu ni riang dan happy je dengar. Lagu bertajuk Jaga-Jaga ni korang boleh dengar di video bawah ini .

LIRIK LAGU JAGA-JAGA AMIRA OTHMAN  [OST : Abang Bomba I Love You ]

Pabila Mengungkap Kata Cinta
Manis Bicara Oh Semanis Gula
Lidah Lelaki Harus Waspada
Lihat Baik Buruknya

Aku Bukan Si Dara Biasa
Dambakan Kasih Nak Dimanja-manja
Lidah Ku Tajam Bila Berkata
Niat Di Hati Cuma Untuk Berjaga-jaga

Engkaulah Lagu Yang Menemani Diriku
Selama-lama Terus Menyanyi
Tiada Ganti, Indahnya Suaramu

Bagaikan Lagu Yang Membayangi Diriku
Seumpamanya Melodi Terindah
Telah Tercipta, Irama Di Hatiku

Ku Bagaikan Mawar Yang Berduri
Cantik Dipandang, Takut Didekati
Andai Hanya Nak Bertarik Tali
Baik Kau Undur Diri

Namun Harusnya Ku Mengakui
Sebenarnya Hati Telah Kau Curi
Siang Dan Malam Silih Berganti
Walau Tujuh Purnama, Ku Tetap Setia

Engkaulah Lagu Yang Menemani Diriku
Selama-lama Terus Menyanyi
Tiada Ganti, Indahnya Suaramu

Bagaikan Lagu Yang Membayangi Diriku
Seumpamanya Melodi Terindah
Telah Tercipta, Irama Di Hatiku

Usik Mengusik, Bergurau Senda
Batasnya Jangan Dilupa
Sucinya Cinta, Elok Dijaga Hingga Terbina Istana

Engkaulah Lagu Yang Menemani Diriku
Selama-lama Terus Menyanyi
Tiada Ganti, Indahnya Suaramu

Bagaikan Lagu Yang Membayangi Diriku
Seumpamanya Melodi Terindah
Telah Tercipta, Irama Di Hatiku

Engkaulah Lagu, Engkaulah Lagu
Seumpamanya Melodi Terindah
Telah Tercipta, Irama Di Hatiku







Saturday, September 17, 2016

Biodata Amira Othman


Amira Othman , mula-mula tengok dia berlakon ni .. Lisa confuse sebenarnya berapa umur Amira ni . Tertanya-tanya juga biodata sebenar Amira Othman, sebab lagu Jaga-jaga OST dalam drama yang dimainkan tu pun dia  yang nyanyi , suara nampak macam dewasa .. tapi muka macam budak SPM pula . Amira Othman ,  Penyanyi sekaligus pelakon yang mainkan peranan lily atau lebih dipanggil adik dalam drama Abang Bomba I Love You ternyata Juara ke 3 Akademi Fantasia 2013 , oo patutla tak berapa kenal.. time tu Lisa duduk dalam gua lagi . Hahaha .. 




Biodata Amira Othman 

Nama Penuh: Nadia Amira Othman
Nama Popular: Amira Othman
Umur: 26 October 1993  (23 Tahun pada 2016) 
Asal: Skudai, Johor Bahru, Johor
Warganegara: Malaysia 
Kerjaya: Penyanyi dan Pelakon 
Lagu Popular: Hati-Hati, Sesaat Untukku , Jaga-Jaga
Drama: Abang Bomba I Love You (12 September 2016)
Pencapaian: Tempat Ke-3 Akademi Fantasia 2013 
Twitter Amira Othman: https://twitter.com/amiraaothman_ 




Walaupun lakonan awak kaku dan kekok , and muka agak poyo sikit dalam drama tu ..  ( pendapat Lisa la.. ) Lisa doakan semoga Amira lepas ni dapat tingkatkan lagi lakonan awak ya . Good Luck 


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search