Thursday, September 1, 2016

CELCOM XPAX TURBO Plan Prepaid Terbaru

CELCOM XPAX TURBO Plan Prepaid Terbaru


CEO Celcom yang dulu dipegang Dato' Seri Shazzali Ramly kini beliau dah berpindah tugas menjadi CEO Axiata untuk ASIA ... dan sekarang CEO Celcom telah bertukar kepada MR. Michael Kuehner bermula 1 Sept 2016  . CEO baru .. celcom pun keluarkan plan untuk prepaid terbaru . XPAX TURBO , Rm30 untuk 4Gb internet , rm50 untuk 9Gb internet , dan last rm80.00 untuk 15GB internet., selain itu korang boleh dapat internet burung hantu ( 1am-7am ) 10GB secara percuma , basic data.. dan banyak lagi kelebihannya . Agak-agak menarik tak ? 


Plan internet XPAX TURBO 

Nah Lisa bagi pelan untuk prepaid terbaru  XPAX TURBO untuk rujukkan korang . 


*INTERNET DAILY ( HARIAN ) 

Data sebanyak 200MB + 100MB Facebook ,  harga untuk internet harian : RM5

*INTERNET Weekly ( Mingguan ) 

600MB Data Internet  + 600MB Facebook + 300MB untuk Youtube ,  harga untuk internet mingguan RM10 , 
*INTERNET MONTHLY ( Bulanan )
RM30 ( 
harga RM30 ) : 
-Data internet  2GB + 1GB Facebook + 1GB untuk Youtube 

*RM50  ( harga RM50 ) 
Data Internet 5GB + 2GB Facebook + 2GB untuk Youtube

*RM80 ( harga RM80 )
Data internet 9GB + 3GB Facebook + 3GB untuk Youtube 



Harga Simcard XPAX TURBO 


Harga untuk pack baru XPAX TURBO ini rm 10.00 , dengan kredit didalamnya sebanyak rm6 . Simkad ni valid untuk 7 hari ., korang akan dapat : internet basic 200MB untuk pek permulaan , 500 MB basic itnernet tiap bulan dan internet burung hantu 10GB yang dibagi 333MB setiap hari . Rate untuk call 24 sen / minit , SMS 12 sen , dan MMS 50 sen . 

Tiada lagi unlimited panggilan percuma dari celcom ke celcom , tiada lagi burung hantu yang boleh digunakan serentak . Burung hantu 10GB dibagi menjari 333MB untuk setiap hari , dan jika kalian tak habis guna internet tu .. tak boleh carry forward atau dibawa ke hari berikutnya . Tak best yang ni . Dari banyak-banyak plan.. Lisa rasa yang plan lama magic sim tu lagi bagus . Tiada cap kuota internet . Apapun.. Lisa akan kemaskini entri selepas dapat info lebih detail. 

  1. wah, plan baru celcom. magic sim terbaikk..hehe

    ReplyDelete
  2. Kena tukar ke Xpax Turbo ni! Menggoda sangat harga yang celcom bagi
    untuk plan Xpax Turbo ni sebab banyak kelebihan yang kita akan nikmati
    yang tak pernah kita dapatkan di telco lain. Usaha yang baik celcom, fighting !

    ReplyDelete
  3. mcm best jugak xpax turbo ni,
    tapi yg kurang tu tak ada data percuma siang hari.

    ReplyDelete
  4. kalau banding dgn sim burung hantu dulu mmg turbo ni terbaik sbb ada data percuma tgh mlm,
    tapi tak sesuai utk i,
    mmg tak larat nak tunggu sampai tgh mlm hanya sbb nak pakai data percuma, haha.

    ReplyDelete
  5. Kalau xlanggang pakej internet siang ari bleh buke x whatapp or anything like that?

    ReplyDelete
  6. Harga plan Xpax Turbo yang terbaru ni mahal sangat jika nak dibandingkan
    dengan plan telco yang lain. Lebih baik langgan telco lain yg lagi murah sebab lagipun nak sama je faedah yang ditawarkan, burung hantu, yonder music, fb, youtube and others.

    ReplyDelete
  7. Kalau sekadar nak harapkan internet burung hantu pukul 1 am to 7 am tu baru dpt free internet memang entah ape-ape laa plan Xpax Turbo ni. Waktu mcm tu memang kurang laa orang surfing internet sbb dah penat kerja mestilah time tu lah nak tidur sebab esok nak bangun pagi pergi kerja lagi. Tahu fikirkan keuntungan je buat ape kalau tak fikirkan apa yang clecom contribute to us as their pelanggan yang setia selama ni.

    ReplyDelete
  8. ini plan memang :-bd .....digi,Maxis sml mahal lah

    ReplyDelete
  9. ini plan memang :-bd digi,maxis sml mahal lah

    ReplyDelete
  10. 333mb 1 hari mana cukup aduhh.....tengk fb vdeo skcp dah guna 100% quota

    ReplyDelete
  11. bagi turbo data mestilah baik... aku suka2 tiap2 hari download apa2 suka hati shj...
    x yah risau habis data ku... sementara ok lagi utk pelan ni...
    kalau blh siang pun free data lagi baik... hahahaha

    ReplyDelete
  12. mmg burung hantu utk lewat malam shj, kalau nak bagun pagi kerja jgn guna dekat hari2...
    aku guna masa sabtu dgn ahad shj... x ade masalah... jika nak free sentiasa guna celcom jer... prepaid apa lagi mau? xD

    ReplyDelete
  13. siang pun kerja kan? office rasa pun ade wifi kot?
    jadi burung hantu sesuai bila habis kerja tapi utk hari minggu shj...
    jika tidak jadi tiap2 x tidur jadi hantu dahhhh... hahahaha

    ReplyDelete
  14. Okaylah. 333MB per day. Dah lebih dari cukup dah tu tapi kena tnggu
    burung hantu menjelma di kala 1 pagi hingga 7 pagi kalau nak surfing
    puas2 kan.

    ReplyDelete
  15. Kalau nak guna internet banyak2 masa siang hari kena langgan yang banyak GB. Kan dah ada pembahagian antara facebook dan youtube. Pandai-pandailah guna sendiri secara berhemah kan.

    ReplyDelete
  16. yg percuma 200mb high speed internet itu boleh dpt sekali je ke mcm mana?

    ReplyDelete
  17. Rasa sebulan shj 200mb dgn 500mb shj... tapi blh top up data kan...
    tu burung hantu rm5 dpt 10gb unlimited dah... jadi bukan masalah…

    ReplyDelete
    Replies
    1. top up rm5 dpt 10gb unlimited? betul ke? best je?
      nak top up mll 11 street apps baru boleh dpt diskaun 10% kan?
      member i kata dia dpt diskaun 10% tu stp kali dia top up, dah jimat byk.

      Delete
  18. xpax turbo ni special tu 10% off topup blh cover utk beli data...
    guna byk jimat byk... hehehe...
    tiada telco lain blh bagi discount topup selain xpax turbo shj!
    kalau blh active long life lagi bestnya...

    ReplyDelete
  19. betul ke rm5 dpt 10GB burung hantu dgn tiada limit...
    aku x pernah cuba tapi 333mb setiap hari pun dah cukup kan...
    jgnlah cakap tenggok video mmg tu habis cepat...
    xpax kuat sms atau whatsapp kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg kata 10gb burung hantu tu data internet percuma kan?
      waktu boleh pakai sama dgn sim burung hantu dulu ke?
      dari 1am ke 7am?

      Delete
  20. 333MB je boleh buat je data sikit macam tu. Better pakai telco lain
    yang banyak bagi data. Line pun laju lagi than turbo sangatlah .

    ReplyDelete
  21. Tak faham lah dengan Xpax Turbo ni. Kata nama plan Turbo bagai tapi line slow je. Nak dekat sama je dengan plan telco lain pastu bagi pulak 333MB sehari. Ingat ni zaman tok kadok ke guna internet sikit. Satu hari tak logik laa pakai MB ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak banyak kena la subcribe data .. kencing pun nk bayar 20 sen hihi

      Delete
  22. Aku rasa 333MB memang cukup utk satu hari sebab aku tengok orang lain langgan xpax turbo ni cukup je sebab dia dah bagi siap2 kan pembahagian facebook and youtube.

    ReplyDelete
  23. Basic data kan dah ada. Kalau yang x cukup subscribe laa Xpax internet baru dapat data banyak2. Internet burung hantu kan ada lagi. Tak faham aku yang bayar sikit tapi nak data berpuluh-puluh GB.

    ReplyDelete
  24. Line turbo laju je aku pakai. Siap ada Hi-speed internet lagi. Rumah ko restricted area aku rasa, kabel putus. Kena buat kabel2 banyak aku rasa. Hahaha.

    ReplyDelete
  25. rm10 cuma 7 hari validity?
    makna nak tambah rm40 setiap bulan?

    ReplyDelete
  26. validity 7hari untuk rm10?
    makna sy nak tambah rm40 untuk setiap bulan??

    ReplyDelete
  27. klau internet burung hantu guna lebih dari 333mb dya akan stop internet atau teruskan

    ReplyDelete
  28. Aku rasa pelan ni ok la. gara2 plan magic sim burung hantu la mata aku hitam legam. kalau guna plan ni, xda la lama sgt online pagi2 buta 😂😂😂.

    ReplyDelete
  29. Rasa ok leh. dia punya data laju tak ?

    ReplyDelete
  30. Rasa plan ni ok leh. dia punya data speed ok tak ?

    ReplyDelete
  31. celcome punya line memang cepat lah

    ReplyDelete
  32. betul ker ia punya data cepat ?

    ReplyDelete
  33. Celcome ada free apa apa tak kalau kita birthday ? macam digi ada bagi tamba nilai

    ReplyDelete
  34. saya dengar kawan saya kata, xpax punya line cepat juga, dekat mana-mana pun dapat tengok wayang.tak tau betul ke tak

    ReplyDelete
  35. Nak tanya Xpax 10GB macam mana kira a ?

    ReplyDelete
  36. Best gile plan yg terbaru ni, blh guna extra data sampai 10GB dekat malam...berbaloilah dgn harga murah ni

    ReplyDelete
  37. bestnya mcm gile je plan ni, blh guna extra 10GB dgn harga murah

    ReplyDelete
  38. Byknye benefits macam yonder music, extra 10 GB utk burung hantu...blh consider ni hehe

    ReplyDelete
  39. macam mana nak melanggan celcom Turbo ni? Kena tukar nombor tak?

    ReplyDelete
  40. Dia punya coverage ok tak atau coverage dia terhad?

    ReplyDelete
  41. Kalau nak melanggan Celcom Turbo ni hantar jer sms untuk langgan dan tak perlu tukar nombor. Celcom ni dia dah meluas, kalau duduk kat kawasan luar bandar sekalipun ada line internet

    ReplyDelete
  42. xpax burang hantu ni satu malam belum habis kan 333 MB tu boleh bawa pergi hari depan ke tak?

    ReplyDelete
  43. Ada orang dah try plan ni ker?

    ReplyDelete
  44. Bagi i pakai xpax turbo ni memang lagi bagus dari xox or lain2 plan celcom yang pernah i pakai sebab lebih murah and hi speed lak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi aku pula magic sim lagi bagus..dpt free internet burung hantu dan tanpa capped speed/data

      Delete
  45. Iklan aje lebih bila dah pakai slow.......

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search