Teruja Makan Nasi Daun Pisang !

Teruja Makan Nasi Daun Pisang ! || Assalamualaikum ! Selamat tengah hari. Lunch tadi kalian makan apa ? Semalam Lisa try makan Nasi Daun Pisang . Apa kata kalian try makan juga ? sedap woo..., Nasi Daun Pisang mesti dah selalu dengar .Nasi yang memang terkenal di kedai Mamak , selain dari nasi beriyani dan roti canai.

 Untuk kali pertama Lisa makan nasi tu , boss belanja . Sebenarnya Lisa tak boleh makan kari .. perut tak sesuai .. tapi sebab boss belanja , nak tak nak kena makan juga .  Teruja sangat sampai kawan Lisa  tanya .. " lisa duduk planet mana ? " hahah mungkin PCL pelik kot Lisa tak pernah makan nasi daun pisang .  


Lisa jeling meja sebelah... ada 2 amma dan appa makan nasi daun pisang juga. Kami tengok je dah berselera .. ya la.. dah nama pun teruja baru pertama kali makan .

Nasi  ni disajikan bukan dengan pinggan tapi dengan alas daun pisang . Nasi putih , sayur , acar timun dan nanas , keropok papadom , sayur kelor , dan lauk tu kalian boleh pilih terpulang selera masing-masing sama ada ikan , ayam atau kambing . Memula ingat sayur panjang tu sayur petola.. tapi dah masuk mulut , keras pulak kulitnya . Tanya dengan mamak tu pon tak tahu tu sayur apa. Hahaha.. uncle Indian sebelah meja bagitahu ,, tu namanya sayur kelor . First time juga makan sayur ni .


Blurppp.. (heyyy tak senonohnya ) , Alhamdulilah kenyang ! sangat teruja sampai tak perasan yang nasi dah habis.. dan tak tahu macam mana kari tu boleh masuk perut Lisa. Ah sudah.. memulas pun memulas la  .. fikir belakang nanti . Dah siap makan... lipatkan daun pisang tu macam gambar Lisa diatas ni . Heee belajar dari uncle dan aunty india sebelah tadi.

Komen Lisa :
Nasi daun Pisang memang sedap weii.. ! nasib baik ada sayur tu .. Lisa tambah dua kali sayur tu . Hehehe korang kena tau . Tempat makan pun bersih .


Lokasi : Bharathabhavan Restaurant (Sebelah klinik Shuba) 
Jalan Dato Teow Siew Khor , Kluang -Johor
Berhadapan dengan taman permainan sebelah AM BANK Kluang .

4 comments.. read them below or add one

Maria Firdz Maria Firdz April 11, 2016 at 3:34 PM
Wah.. Sedap tu.. Wangi je daun pisang tu... Tambah selera makan..
Sue Izza Sue Izza April 11, 2016 at 5:31 PM
dari sebelum kawin teringin nasi daun pisang tapi kat lembah klang ni tak tahu port yg sedap dan halal huuhuuuu
Jueliza Jamani Jueliza Jamani April 11, 2016 at 5:51 PM
kat sini ada gak makan dalam daun pisang kat PJ rasanya kot..
YieN YieN April 14, 2016 at 10:22 AM
Kite kureng sikit nasi dlm daun pisang, x kisah la nasi lemak ke ape, tetappp kureng :P