Teruja Makan Nasi Daun Pisang !

Teruja Makan Nasi Daun Pisang ! || Assalamualaikum ! Selamat tengah hari. Lunch tadi kalian makan apa ? Semalam Lisa try makan Nasi Daun Pisang . Apa kata kalian try makan juga ? sedap woo..., Nasi Daun Pisang mesti dah selalu dengar .Nasi yang memang terkenal di kedai Mamak , selain dari nasi beriyani dan roti canai.

 Untuk kali pertama Lisa makan nasi tu , boss belanja . Sebenarnya Lisa tak boleh makan kari .. perut tak sesuai .. tapi sebab boss belanja , nak tak nak kena makan juga .  Teruja sangat sampai kawan Lisa  tanya .. " lisa duduk planet mana ? " hahah mungkin PCL pelik kot Lisa tak pernah makan nasi daun pisang .  


Lisa jeling meja sebelah... ada 2 amma dan appa makan nasi daun pisang juga. Kami tengok je dah berselera .. ya la.. dah nama pun teruja baru pertama kali makan .

Nasi  ni disajikan bukan dengan pinggan tapi dengan alas daun pisang . Nasi putih , sayur , acar timun dan nanas , keropok papadom , sayur kelor , dan lauk tu kalian boleh pilih terpulang selera masing-masing sama ada ikan , ayam atau kambing . Memula ingat sayur panjang tu sayur petola.. tapi dah masuk mulut , keras pulak kulitnya . Tanya dengan mamak tu pon tak tahu tu sayur apa. Hahaha.. uncle Indian sebelah meja bagitahu ,, tu namanya sayur kelor . First time juga makan sayur ni .


Blurppp.. (heyyy tak senonohnya ) , Alhamdulilah kenyang ! sangat teruja sampai tak perasan yang nasi dah habis.. dan tak tahu macam mana kari tu boleh masuk perut Lisa. Ah sudah.. memulas pun memulas la  .. fikir belakang nanti . Dah siap makan... lipatkan daun pisang tu macam gambar Lisa diatas ni . Heee belajar dari uncle dan aunty india sebelah tadi.

Komen Lisa :
Nasi daun Pisang memang sedap weii.. ! nasib baik ada sayur tu .. Lisa tambah dua kali sayur tu . Hehehe korang kena tau . Tempat makan pun bersih .


Lokasi : Bharathabhavan Restaurant (Sebelah klinik Shuba) 
Jalan Dato Teow Siew Khor , Kluang -Johor
Berhadapan dengan taman permainan sebelah AM BANK Kluang .

4 ulasan

Wah.. Sedap tu.. Wangi je daun pisang tu... Tambah selera makan..

dari sebelum kawin teringin nasi daun pisang tapi kat lembah klang ni tak tahu port yg sedap dan halal huuhuuuu

kat sini ada gak makan dalam daun pisang kat PJ rasanya kot..

Kite kureng sikit nasi dlm daun pisang, x kisah la nasi lemak ke ape, tetappp kureng :P


EmoticonEmoticon