Cara Bold, Italic, strikethrough Whastapp

Cara buat ayat Bold, Italic ,strikethrough di WhatsApp 
Untuk kalian yang guna whatsapp, sekarang whatsapp dah ada fungsi baru . Sebelum ni whatsapp ada penambahan icon , baru-baru ni dah boleh buat ayat jadi Bold, Italic , strikethrough . Dah dua hari ramai pula dalam group whatsapp guna . Teruja la katakan.. Lisa pon ! hehehe 



Caranya:

BOLD 

Taip tanda asterisk (*) sebelum dan selepas perkataan .
Contohnya *Hello*   akan berubah jadi Hello

Italic

Taip tanda underscore ( _ ) sebelum dan selepas perkataan .
Contohnya _Hello_  akan berubah jadi Hello


Strikethrough

Taip tanda tilde (~) sebelum dan selepas perkataan .
Contoh : ~Hello~ akan berubah jadi Hello
Lepas ni kalian bolehla betulkan Typo tu dengan bergaya . Hahaha
Selamat mencoba .

Setakatni fungsi ini hanya untuk pengguna Iphone sahaja , untuk android belum lagi . Lambat sikit dari iPhone.


5 ulasan

wahh mcm ni ke caranya... nnt nak try laa XD

http://anies-msletoes.blogspot.my/

Ooo begitu.. Okay baru tahu..
Jalan2 sini yer..

tahu tak cara nak buat ni'²'guna wasap?


EmoticonEmoticon