Cara Mudah Tidurkan Bayi


 Cara Mudah Tidurkan Bayi || Bayi memang comel tapi kalau dah meragam nangis tu yang konfuse sama ada berak , lapar  atau nak tidur . Dulu time jaga anak buah , first time pulak tu memang tak tahu dia nangis tu nak makan atau nak tidur , nangis je kasih minum susu . Kadang sampai terbuang sebab baby tu bukan lapar pun. Bazir je kan , huhu. Banyak cara untuk tidurkan baby , sama ada buai atau tepuk-tepuk bontot atau dukung la sampai baby tu tidur . Cara mana yang senang untuk kalian ? Biasanya kalau tidur atas buaian tu tak berapa elok untuk nanti nya , sebab terbiasa . Bayangkan kalau sedang berholiday , tak kan nak ususng buai ? Lisa baringkan je anak buah atas tilam and peluk sambil men-main rambut dia . Dan tak sampai beberapa minit nanti baby tu tidur la.


Dan ternyata ada cara yang sangat teramat mudah untuk kita cuba !  Hanya guna sehelai tissue sahaja . Jom tengok video ini .

Kenapalah bila anak2 dah besar baru tau pasal menda ni hihihi. Korang yg ada anak kecik cubalah...
Posted by Aznil Hj Nawawi on Wednesday, 8 July 2015

3 ulasan

Comelnye baby-baby tuh. Ibu saya babysitter. Nanti boleh suggest kat dia nehh. Huhu

Haha. Klakar ok cara tu. Tak pernah terfikir pulak.
Jemput baca :)
http://nurulzayani.blogspot.my/2015/11/ben-kitten.html


EmoticonEmoticon