Ad

SENARAI PELAKON KAU AKU KITA

SENARAI PELAKON KAU AKU KITA
Pelakon Kau Aku Kita || Korang rindu tak dengan Syarul Ridzwan yang pernah mnejadi Hero dalam drama  Hati Perempuan ? Sekali lagi dia berlakon sebagai Hero di drama TV3 slot Lestary yang ditayangkan setiap Rabu dan Kamis jam 9.00 malam. Kali ini digandingkan dengan Janna Nick pula.. tapi best juga la drama ini, kelakar .  Iman Firdaus , Dua orang yang mempunyai nama sama tapi berlainan jantina then kemudian berkahwin . Menarik bukan ... jangan lupa tonton malam ini eh pukul 9 malam di TV 3. 

SENARAI PELAKON KAU AKU KITA 
Syarul Ridzwan sebagai Aus ( Iman Firdaus ) 
Janna Nick sebagai Iman (Iman Firdaus ) 
Isey Fazlisham sebagai Mus
Adeline Tsen sebagai Dr Aireenie
Tunku Hanis  sebagai Wafa
Hafidz Roshdi
Shamsul Ghau Ghau
 Kay Maria

 SINOPSIS DRAMA KAU AKU KITA ||
Mingisahkan tentang dua karakter berkongsi nama yang sama, Iman Firdaus. Si gadis lebih senang disapa dengan nama Iman (Janna Nick) manakala si jejaka dipanggil ringkas dengan nama Aus (Syarul Ridzwan). Nama yang sama namun perwatakan mereka berbeza. Iman merupakan seorang gadis yatim piatu dan terpaksa bekerja keras bagi menyediakan keperluan adik-adiknya. Semuanya bermula kerana pinjaman lintah darat yang memporak-perandakan kehidupan Iman. Berbeza dengan Aus yang hidup serba mewah dan merupakan artis ternama yang digilai ramai. Jika iman diancam gengster kerana terpaksa melunaskan hutang, Aus pula diancam dengan para peminatnya yang ingin menjadikan dirinya sebagai pasangan kekasih.

Lebih menarik apabila pertemuan Iman dan Aus adalah kerana mereka berkongsi nama yang sama. Iman dikejar geng lintah darat ketika dia mencari pekerjaan manakala Aus pula menyamar sebagai orang biasa bagi lari dari dunia glamornya. Penjahat yang menjerit nama ‘Iman Firdaus’ menyebabkan mereka berdua menggelabah dan berlari bersama. Kekeliruan itu menjadi detik pertemuan mereka. Apa yang pelik bagi Aus ialah Iman langsung tidak mengenalinya sebagai seorang selebriti. Jawapannya mudah kerana Iman sendiri tidak mampu mempunyai televisyen apatah lagi masa untuk menontonnya.

Dalam masa yang sama, Aus sering ditanyakan ayahnya, Dato’ Ashari Irfan seorang ahli perniagaan berjaya yang tidak tahan mendengar cerita gosip mengenai anaknya yang dikaitkan dengan ramai pelakon dan model wanita. Ayah Aus seorang yang rendah diri namun permintaannya mudah agar Aus segera menamatkan zaman bujangnya dengan sesiapa sahaja tanpa memilih pangkat dan status.

Aus tertarik dengan Iman yang tidak mengenali dirinya langsung lantas memikirkan bahawa Iman adalah jodohnya yang paling tepat. Aus dengan segera melamar Iman. Iman tidak tahu sama ada dia mampu mencintai Aus tetapi dia tahu tanggungjawabnya adalah untuk memberi kesenangan kepada adik-beradiknya. Aus berjanji untuk melangsaikan hutang Iman bagi mereka memulakan hidup baru.

Mampukah perkahwinan tanpa landasan cinta membawa mereka kepada kemanisan berumah tangga? Mampukah Iman bertahan dengan dunia glamor Aus? Adakah Aus berjaya menambat wanita polos sesuci Iman?


0

No comments

Post a Comment

both
© all rights reserved
made with by templateszoo