CARA SEMAK BALANCE INTERNET

CARA SEMAK BALANCE KUOTA INTERNET | Sekarang ini ramai orang memerlukan internet dalam kehidupan sehari-hari. Baik untuk bekerja, membuat kerja sekolah , mencari kerja , membaca resepi , ataupun mengikuti perkembangan berita semasa . Tak perlu mengeluarkan beribu-ribu untuk mendapatkan sebuah telephone pintar memudahkan semua orang mampu memiliki Hp canggih . 

Banyak telco sekarang sedang membuat promosi tentang produk mereka , seperti CELCOM FIRST BASIC 38 yang menawarkan 6gb internet (3gb internet +3gb wifi ) baca di CELCOM FIRST BASIC RM38  untuk yang memilih postpaid . Prepaid pula , keluar prepaid MAGIC , apa yang magicnya ? baca di entri MAGIC SIM CELCOM PREPAID . Khabarnya DIGI pun sedang membuat promo mengenai produk mereka bagi pengguna bill atau postpaid , sim pascabayar. Sebagai pengguna celcom , kali ini Lisa akan share tips atau cara untuk menyemak baki internet atau bonus bagi pengguna celcom postpaid .

CARA Semak Baki Kuota Internet Postpaid :
Boleh  menggunakan kata kunci dengan menghantar SMS seperti berikut :
Taip " VOL STATUS " sent ke 22188 .
 Ini biasa digunakan untuk pengguna postpaid data only , atau pengguna postpaid lama.

CARA Semak Baki Kuota Internet dan Bonus Celcom First Basic 38 : 
Sama sahaja caranya , hantarkan SMS "Bal Status " sent ke 28882 . 
Bagi pengguna prepaid , boleh menggunakan kata kunci ini juga. Selepas menghantarkan sms kalian akan mendapat reply dari celcom mengenai balance kuota internet atau bonus call dan SMS yang masih boleh digunakan. 

   

Selamat mencoba ! ;)


{ 8 comments.. read them below or add one }

adk dayah adk dayah July 3, 2015 at 8:32 PM
macam2 jenis dah sekarang ni kan =)
emalin mohd emalin mohd July 3, 2015 at 11:33 PM
Sebelum ni call celcom terus nak tau baki data. Lepas ni takda la susah2 call
Nur Raihanah Nur Raihanah July 6, 2015 at 2:04 AM
done follow sini dari GA kak Uzu:) Hehee. Jemput datang ke blog
http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/07/giveaway-cash-raya-rm1000-by-emas-putih.html
Zaleha Zaleha July 6, 2015 at 11:41 AM
perkongsian yang menarik.
dh byk pilihan pula tu nak pilih telco mana yang lg beri untung & penjimatan.
::EIDA:: ::EIDA:: July 7, 2015 at 11:22 PM
lisa kak ida dah gunaaaaaaaaaaaa .. laju gila! hehehhehehe
Rashid Achit Rashid Achit February 24, 2016 at 7:38 AM
Celcom kene buat meter data internet
Miss Farah Miss Farah September 13, 2016 at 11:43 PM
salam akak...nk tanya yg bonus:0.0 tu untuk apa kak?
Aliff Zabri Aliff Zabri September 23, 2016 at 12:39 AM
untuk postpaid punya ka semak baki ni?