CARA SEMAK BALANCE INTERNET

CARA SEMAK BALANCE KUOTA INTERNET | Sekarang ini ramai orang memerlukan internet dalam kehidupan sehari-hari. Baik untuk bekerja, membuat kerja sekolah , mencari kerja , membaca resepi , ataupun mengikuti perkembangan berita semasa . Tak perlu mengeluarkan beribu-ribu untuk mendapatkan sebuah telephone pintar memudahkan semua orang mampu memiliki Hp canggih . 

Banyak telco sekarang sedang membuat promosi tentang produk mereka , seperti CELCOM FIRST BASIC 38 yang menawarkan 6gb internet (3gb internet +3gb wifi ) baca di CELCOM FIRST BASIC RM38  untuk yang memilih postpaid . Prepaid pula , keluar prepaid MAGIC , apa yang magicnya ? baca di entri MAGIC SIM CELCOM PREPAID . Khabarnya DIGI pun sedang membuat promo mengenai produk mereka bagi pengguna bill atau postpaid , sim pascabayar. Sebagai pengguna celcom , kali ini Lisa akan share tips atau cara untuk menyemak baki internet atau bonus bagi pengguna celcom postpaid .

CARA Semak Baki Kuota Internet Postpaid User Lama :
Boleh  menggunakan kata kunci dengan menghantar SMS seperti berikut :
Taip " VOL STATUS " sent ke 22188 .
 Ini biasa digunakan untuk pengguna postpaid data only , atau pengguna postpaid lama.

CARA Semak Baki Kuota Internet dan Bonus Celcom First  : 
Sama sahaja caranya , hantarkan SMS "Bal Status " sent ke 28882 . 
Bagi pengguna prepaid , boleh menggunakan kata kunci ini juga. Selepas menghantarkan sms kalian akan mendapat reply dari celcom mengenai balance kuota internet atau bonus call dan SMS yang masih boleh digunakan. 

   


Cara Chek Balance Internet Celcom Prepaid
Untuk prepaid pula... sekarang dah lain , korang just taipkan " MAX STATUS" dan hantar ke 28882 

atau dail *118*1*1*2#

Selamat mencoba ! ;)


Sekarang untuk check balance internet , korang boleh download apps X-PAX untuk pengguna prepaid atau topup prabayar. 

Dan Apss MYcelcom POSTPAID untuk pengguna postpaid atau pasca bayar /  bill bulan-bulan . 

{ 8 comments.. read them below or add one }

adk dayah adk dayah July 3, 2015 at 8:32 PM
macam2 jenis dah sekarang ni kan =)
emalin mohd emalin mohd July 3, 2015 at 11:33 PM
Sebelum ni call celcom terus nak tau baki data. Lepas ni takda la susah2 call
Nur Raihanah Nur Raihanah July 6, 2015 at 2:04 AM
done follow sini dari GA kak Uzu:) Hehee. Jemput datang ke blog
http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/07/giveaway-cash-raya-rm1000-by-emas-putih.html
Zaleha Zaleha July 6, 2015 at 11:41 AM
perkongsian yang menarik.
dh byk pilihan pula tu nak pilih telco mana yang lg beri untung & penjimatan.
::EIDA:: ::EIDA:: July 7, 2015 at 11:22 PM
lisa kak ida dah gunaaaaaaaaaaaa .. laju gila! hehehhehehe
Rashid Achit Rashid Achit February 24, 2016 at 7:38 AM
Celcom kene buat meter data internet
Miss Farah Miss Farah September 13, 2016 at 11:43 PM
salam akak...nk tanya yg bonus:0.0 tu untuk apa kak?
Aliff Zabri Aliff Zabri September 23, 2016 at 12:39 AM
untuk postpaid punya ka semak baki ni?