MAGIC SIM CELCOM PREPAID

MAGIC SIM CELCOM PREPAID | Sebelum ini pastinya kalian telah mendengar pre-launch mengenai simcard terbaru yang dikeluarkan oleh celcom baik di iklankan diradio , Tv, surat kabar , atau melalui message yang celcom hantar kepada para pengguna prepaid prabayar celcom. Pastinya tertanya-tanya kan apa yang Magic nye dari sim ini ? Boleh terbang ? atau boleh call tanpa menggunakan simcard didalam kotak ?


Hari ini secara rasminya produk dari celcom ini telah direlease tak lain tak bukan ialah MAGIC SIM . Dan setelah Lisa tengok , baca dan study ..woww memang magic dan untung la . Sebagian orang memang tak suka menggunakan Bill.. seperti pakej di entri  CELCOM FIRST BASIC 38 ,  walaupun pakej yang ditawarkan murah dengan internet 6gb hanya rm38 sahaja namun jika customer ada Blacklist telco memang la mereka tak boleh nak mendaftar.
Simcard XPAX MAGIC SIM ini boleh didapatkan di mana-mana outlet celcom selama persediaan masih ada. Harga sim ini rm5.00 sahaja dengan reload didalamnya rm 3.00. Detail dan Kelebihan  MAGIC SIM dari CELCOM prepaid ialah : 

Simpack preloaded RM3.00 valid 5days
FREE BASIC data all day time,NO PPU
FREE DATA 200MB
FREE 20min Call
FREE 20min sms

Call Rate
12 sen/per min

Reload
RM5
Validity : 5days
Get : 5 min + 5 sms FREE
Data : 50mb FREE

RM10
Validity : 10days
Get : 10 min + 10 sms FREE
Data : 100mbFREE

RM30
Validity : 30days
Get : 30 min + 30 sms FREE
Data : 300mb FREE

Data monthly
Rm58 - 4GB - FREE call 150min
Rm38 - 2GB - FREE call 150min
Rm25 - 1GB - FREE call 150min

Data Weekly
Rm10 - 500mb - FREE Call 35min

Data Daily
Rm5 - 500mb - FREE Call 5 min

Data Daily
RM1 - 30mb - FREE Call 5min


Namun begitu ade juga kelemahan Magic sim ini, Tak boleh buat tarikh tamat tempoh kredit untuk 1 atau 2 tahun . UHUKS.. kena topup selalu le kan


Unlimited kuota simcard prepaid (klik untuk baca)
Wah ,.. macam berbaloi je kan, banyak yang FREE... PSTTT jom grab di Kedai sim murah 

{ 22 comments.. read them below or add one }

yoorin melacolea yoorin melacolea June 5, 2015 at 4:36 PM
ooo..ni ke yg tengah havoc2 kat radio tu..? sebab x berapa paham sangat iklan nya
AnonymousAnonymous June 9, 2015 at 7:52 PM
Hahah.. Xtaw mau try atau x.. Sebab dh lama guna maxis
AnonymousAnonymous June 12, 2015 at 2:40 PM
free basic internet all day time ke? mcm free basic internet maxis tu ke? ka nk lggn pe2 lg bru dpt free basic internet? balas ye please xberapa phm :)
AnonymousAnonymous June 13, 2015 at 5:33 PM
Basic tu all day selagi tak tamat tempoh
Ahmad Fikhri Ahmad Fikhri June 17, 2015 at 12:03 PM
untung la klau sim sox tukar kepada magic . tak perlu topup sebab tempoh 2022 .hihi
Lisa Nurulain Lisa Nurulain June 17, 2015 at 12:32 PM
Sim magic tempoh kedit depends pada topup. Kalau dh bertukar plan.. mmg bertukar gak validte kredit tu.
Lisa Nurulain Lisa Nurulain June 17, 2015 at 12:45 PM
Sim magic tempoh kedit depends pada topup. Kalau dh bertukar plan.. mmg bertukar gak validte kredit tu.
. stnrsyfh. . stnrsyfh. June 18, 2015 at 5:51 AM
Boleh guna nombor yg sama tak?
AnonymousAnonymous July 27, 2015 at 9:59 AM
kena pegi centre celcom la kan.. :)
AnonymousAnonymous August 21, 2015 at 2:16 PM
Migration to magic sim *celcom user only except Celcom First prepaid customer

Type MIG MAGIC send to 28882
Rm5 will be deducted from account and cannot migrate back to original plan .
5 little angels 5 little angels September 4, 2015 at 2:03 PM
Wow... really a great deal. Wanna change my plan soon to save more
Dayang Purnama Dayang Purnama September 8, 2015 at 2:06 PM
Magic sim tak de Add 8Pax bg birthday day ke..?
Azizah Hamzah Azizah Hamzah September 22, 2015 at 3:39 PM
Aq ni tgh guna prepaid DG, xleh nak guna dah. asyik makan duit prepaid je, internet pon cepat habis, magic sim xpax ni bagui? ade siapa yg sudah guna?? nak dgr sikit feedback.
John Liew John Liew September 23, 2015 at 4:30 PM
@Azizah Hamzah
hahaha byk member yg guna DG pon komplain benda sama je, asyik komplain pasal credit hilang haha sudah muak aq dgr. tukar lah ke magic sim xpax, aq skrg tgh guna, ade internet burung hantu, free internet dr 1am sampai 7am haha.
HalleyLeong HalleyLeong September 23, 2015 at 4:47 PM
Hi, Azizah

sy skrg pon guna DG prepaid, prob sy ni ialah bila aq gi KL line akan jadi slow sikit, kat terutamanya bukit bintang. bila kat tempat lain, nak load gambar fb cepat, kalao masuk ke kawasan bukit bintang tu terus jd lambat. awak pon sama? ke telepon aq rosak.. sbb bf suruh sy tukar ke xpax jugak, kata dia lagi berbaloi ~
Richglow Collagen Drink Richglow Collagen Drink February 28, 2016 at 8:32 PM
Nyesal tukar magic sim..expired jadi cepat..now selalu kena topup
AnonymousAnonymous April 14, 2016 at 3:34 PM
betul ke...kenapa dh topup rn 10...nk kena beli kuota baru dpt wsapp..mana de free tu.
AnonymousAnonymous April 14, 2016 at 3:36 PM
ye ke?kenapa dh topup rm10...kena beli kuota..baru dpt on wsapp?
Unknown Unknown May 30, 2016 at 1:17 AM
Magic sim tipu kuota, beli yg bulanan 48gb. Katenye 3gb(harian) + 2gb(mingguan)..tp bile langgan internet dpt 3gb + 512mb = 3.5gb jer. Mane lagi 1.5gb? Magic betol kuota die..hampeh jer lebih iklan.
Wan Wayne Wan Wayne July 23, 2016 at 8:39 PM
Unknown.. seminggu dia bagi 512mb..1 bulan ada 4 minggu..jadi setiap hari minggu dapat 512mb..so dpt 4 kali cukup la 2GB untuk 1 bulan..ada paham ka?? Hehe