Wednesday, May 5, 2021

Berbelanja Baju Raya di Pusat Pakaian Hari-Hari .


Berbelanja Baju Raya di Pusat Pakaian Hari-Hari . 

Assalamualaikum ! musim raya hampir tiba tapi anda belum sempat lagi merancang persiapan? Jangan risau, kini korang boleh membeli baju raya yang tersiap ataupun fabrik yang berkualiti dengan harga berpatutan  . Mood Raya tetap ON walaupun covid 19 masih belum hilang lagi , yang penting jaga SOP.Tahun ni  Lisa Berbelanja Baju Raya di Pusat Pakaian Hari-Hari ,   Koleksi Raya Hari-Hari  2021  menarik weih.. rambang mata dibuatnya tak tau nak pilih mana satu . 


BELI BAJU RAYA DI PUSAT PAKAIAN HARI-HARI . 

Untuk pemilihan baju raya , Lisa lebih suka yang ready made daripada beli kain dan jahit ke tukang jahit . Senang nak pilih baju , tak perlu tunggu lama juga tak perlu risau kalau baju tersalah potong , tersingkat kain ke . Ini kali pertama Beli Baju Raya di Pusat Pakaian Hari-Hari , baru tahu selain design cantik-cantik harga pun bawah dari rm100. Boleh jimat banyak uihhh . Biasa beli Online pon paling murah RM200 . 

 

Walaupun musim Covid-19, di Pusat Pakaian Hari-Hari ni, SOP tetap dijaga ye. Sebelum masuk ke kedai perlu scan dan check suhu terlebih dahulu. Jangan lupa pakai Sanitizer juga . Baru la rasa selamat untuk bershopping . 


Merah lawa.. hijau lawa.. purple pon lawa,, aduh banyak pula yang lawa , semua berkenan dihati ni , nak boorng semua aciirr tak ? hahahah . Alhamdulillah staff yang friendly sebab Lisa jenis cerewet sikit banyak tanya , dia tetap layan heheh. 



Hijau pun cantik , kenan... simple tapi nampak cantik masa dipakai . arghh kang Lisa beli semua nanti . Bukan hanya baju kurung sahaja , baju melayu , songkok , perlengkapan sekolah dan banyak lagi dalam Pusat Harian  Hari-Hari .  .  







Free Gift Sedondon Bersama Hari-Hari! 

Seronok dapat FREEGIFT bila shopping baju raya di Pusat Pakaian Hari-Hari. Korang akan dapat FREEGIFT iaitu :
• Paket Raya (sampul duit raya) untuk pembelian RM100 dan keatas bermula pada 23/4/2021.
• Beg purple untuk pembelian RM200 dan ke atas bermula pada 23/4/2021.





Sekarang, Pusat Pakaian Hari-Hari mempunyai 85 cawangan di seluruh Malaysia. Sebanyak 5 cawangan baru akan dibuka di Klang, Kajang, Tampin, Bukit Mertajam dan Kedah pada tahun 2021 ini. Banyakkan cawangan Pusat Pakaian Hari-Hari ni. Bolehla korang walk in dan shopping di sini. 

Pada yang hendak shopping baju raya, t-shirt, seluar, kasut dan macam-macam lagilah, tapi lebih selesa nak shopping secara online untuk menghidari sesak lagi-lagi musim Covid-19 ni atau takde Pusat Pakaian Hari-Hari yang berdekatan tempat korang, korang boleh buat pembelian secara online di www.ehari.com atau shopee Hari-Hari dan korang boleh nikmati diskaun sebanyak 15%.


Yeyy dah dapat baju untuk sedondon dihari raya nanti . Musim Covid-19 ni, raya-raya juga.. jangan lupa jaga SOP ya . 




Untuk lebih detail lagi korang boleh layari website berikut 
 Pusat Pakaian Hari-Hari :

Facebook :

Instagram : 
Tuesday, May 4, 2021

Rahsia Kekal Awet Muda dengan BEAU C+ MIX POMEGRANATE & COLLAGEN

Rahsia Kekal Awet Muda dengan BEAU C+ MIX POMEGRANATE & COLLAGEN

Assalamualaikum ! Orang kata kecantikan wanita akan semakin terserlah apabila masuk fasa usia 30-an. Pada usia ini, wanita yang benar-benar menjaga penampilan dengan perhiasan serta dandanan yang ringkas dan sepadan serta kekalkan bentuk badan dengan senaman akan kelihatan semakin anggun berbanding wanita 20-an.  . Untuk Lisa pula , Salah petua  Kekal Awet Muda dengan minum BEAU C+ MIX POMEGRANATE & COLLAGEN



BEAU C+ MIX POMEGRANATE & COLLAGEN

Semua orang mesti nak  kekal muda dan berseri kan , meskipun bertambahnya usia banyak orang yang tidak mahu wajah kelihatan tampak tua. Sebab itu ramai berusaha untuk buat pelbagai cara agar punyai wajah kekal awet muda. Pentingnya pemakanan seperti makan buah dan sayur  yang mengandungi vitamin C dan E . BEAU C+ MIX POMEGRANATE & COLLAGEN ,mengandungi bahan seperti madu , delima dan orange .. nah sesuai sangat untuk menjaga kekal awet muda dan menunda penuaan  dengan kandungan Vitamin K , B, C yang tinggi . 

Kandungan Bahan :- Air RO,  Madu, Delima, Xylo-oligosakarida, Fruktosa ,Kolagen (ikan) ,Vitamin C , Ekstrak Kulat Putih,  Ekstrak Torula Yis, Astaxanthin, &  Sukralosa. 


Manfaat BEAU C+ MIX POMEGRANATE & COLLAGEN 

  • Mengekalkan Awet Muda
  • Memulihkan Kulit Yang Kering
  • Lambatkan Proses Penuaan
  • Memulihkan Kulit Yang Kering



Dalam satu kotak Beau C+ ni terdapat sachet didalamnya , senang diminum macam tu je dan dibawa kemana-mana . Jimat masa penyediaan sebab tak perlu bancuh  dan jimat space untuk letak dalam beg, haa letak dalam poket pon boleh tau . Dalam satu kotak ada 15 sachet , 1 sachet berisi 20ml . Minum 1 kali sehari , koyakkan sachet dan boleh terus diminum. 



Testimoni 



REVIEW LISA : 
Bulan puasa dengan cuaca yang panas berdenting , kurang minum air masak memang jejaskan kulit Lisa yang mula kering . Memang rasa perbezaan dia , kulit lebih lembut dan sihat kerana terjaga kelembapan. Paling best sebab sachet , senang dibawa kemana-mana memandangkan Lisa ni sibuk banyak kerja kalau nak bancuh2 tu memang malas sikit . Sachet sambil kerja pon boleh minum guna tangan sebelah je . Dah nak habis ni .. nanti nak beli lagi la . 

Amacam... nak cantik juga bukan ? nah untuk korang yang nak  buat pembelian boleh ke link ni https://linktr.ee/demihealthcare_.

Info selebihnya boleh layari :


Instagram: @demihealthcare_

Facebook: Hero Idaman Malaya

Sunday, May 2, 2021

OPTOM EYECARE Bangi, Klinik Optometri dan Pakar Cermin Mata


OPTOM EYECARE Bangi , Klinik Optometri dan Pakar Cermin Mata 


Assalamualaikum ! Kerja didepan komputer setiap hari memang akan effect ke mata . Lisa pon dah kena pakai cermin mata, tapi tak sampai tahap yang teruk lagi la .. hanya silau yang tak sampai 100 . Bercakap tentang cermin mata, lepas Lisa baca pengalaman Qaseh buat pemeriksaan mata di OPTOM EYECARE , Klinik Optometri dan Pakar Cermin Mata Bangi .. rupanya lebih elok kalau kita pilih kedai cermin mata yang siap buat Optometri . Serius baru tahu, sebab biasanya pergi kedai cermin mata hanya check power je . 




    

Service di OPTOM Eyecare Bangi


OPTOM Eyecare Bangi ni dia lebih mementingkan kepada servis klinikal dari menjual segala spek yang ada, walaupun pelanggan datang untuk buat cermin mata je, tapi mereka tetap akan buat pemeriksaan mata  . Apa tu klinikal servis ? Maksudnya disini paling mementingkan pemeriksaan mata, kondisi mata kita bukan sekadar check power rabun atau pun silau sahaja tapi akan ada pemeriksaan untuk saraf mata dari bahagian depan dan juga belakang mata, dari situ kita boleh lihat lah saluran darah dalam mata kita ni cantik or ada masalah lain . Lisa ingatkan untuk budak sahaja yang perlu buat klinikal service ni , sebab masa little boy buat cermin mata .. kena buat test bagai dan rujukan dari doc sebab budak dibawah umur memang kena buat check mata menyeluruh dulu. 

4 STEP PEMERIKSAAN DI OPTOM EYECARE BANGI . 

Sebelum buat cermin mata , korang kena lalui 4 langkah berikut :- 



Mesin Autorefcractor
- First step ni untuk check power dan silau mata kita .Sebelum check mata , pemeriksaan basik iaitu check power dan silau mata . Tekap dagu then nampakla balon dalam tu ha.. lebih kurang macam tu la. Lisa power tu takda la truk sangat , hanya silau je .. silau dalam bawah dari 100 lagi . OK la tak perlu pakai cermin mata sebenarnya , tapi kalau berjalan bawah terik matahari or malam mmg kena pakai ..penat mata kalau tengok benda bercahaya ni . 


Mesin Phoropter - Second step untuk check sama ada ada masalah rabun dekat atau jauh, semua step simple je, just duduk di kerusi dan ikut je arahan consultan, ada part lampu dimalapkan then tengok je di skrin, akan dipaparkan beberapa huruf, nombor untuk menguji mata kita ada masalah rabun dekat atau jauh. 


Mesin Diagnostic
- Step ketiga ni biasa takde di kedai cermin mata yang lain, yang ni untuk tengok saraf mata kitadi bahagian hadapan, boleh check sama ada kita ada selaput atau mata merah penyakit kencing manis, glaukoma yang akan menyebabkan buta.


Mesin Slit Lamp - Last step untuk saraf mata di bahagian belakang mata pula, alat ni boleh tengok struktur mata kita seperti kornea, iris dan lensa. Melalui alat ni, boleh check samaada kita ada masalah mata katarak atau pun tidak 

    

Jika result  korang di uji dan mengalami masalah teruk, pakar mata disini akan bagi surat untuk korang rujuk ke hospital, jangan main-main dengan pancaindera kita yang sangat bernilai ni ye dan jangan tangguh-tangguh untuk check !

Custome Made Cermin Mata Khas - BeSpoke

Bentuk wajah semua orang berlainan , ada yang oval , bulat , petak .. korang yang mana satu ? Bukan semua frame sesuai untuk wajah kita ye . Lebih lagi macam yang bertudung ni ,, kalau boleh buat custome made lagi bagus . Nahh .. Satu lagi kelebihan bila membuat cermin mata di Optom Eyecare Bangi ni, korang boleh custom cermin mata korang sendiri, nak yang perfect di wajah taknak nampak pelik atau besar sangat, atau kecik sangat, atau taknak nampak kembang bila pakai tudung ? Korang jugak boleh pilih warna, frame, dan sebagainya .


Untuk customize ni, staff akan menggunakan alat/satu apps khas untuk mengukur bentuk kepala, telinga, hidung dan wajah korang, dari situ ukuran cermin mata akan mengikut spect yang betul dan tepat. Rasanya setakat ni Lisa pergi tak pernah tahu pula boleh custome made macam ni . Menarik.. hanya dai OPTOM Eyecare Bangi je ni . 

Kaki pun berbeza ada yang plastik separuh, besi penuh, getah dan sebagainya, boleh pilih warna berbeza, nak frame macamana mengikut pilihan korang sendiri. 


Jenis Kanta dari standard hingga ke premium

Bab bujet / harga ni mesti nak tahu kan, kat sini korang boleh bagitahu berapa bujet korang dan boleh pilih kanta macam mana yang korang nak atau perlukan. Lens coating terdiri dari 3, bermula dengan standard clear sahaja, (intermedate / pertengahan) ada dua jenis - blue light protection dan changeable colour, ketiga premium (semua fungsi  ada) diorang akan suggest mengikut keperluan setelah buat pemeriksaan mata dan mengikut budjet pelanggan sendiri  .

Changeable colour atau transitions lens ni bila waktu panas ia akan bertukar warna gelap, transitions lens ada 7 warna, grey, graphite green, brown, amethys, sapphire, emerald green dan amber. Untuk bujet kecik ada lens lain tetap akan jadi gelap cuma lambat sikit dan ada warna grey sahaja, brdasarkan pemeriksaan mata, mereka akan tengok lah sama ada perlu tak guna transition lens ni


Pelbagai pilihan Cermin Mata Berjenama.

 
Bagi yang punya bujet lebih dan nak nampak bergaya juga kat sini ada beberapa jenama yang korang boleh pilih. Ada yang bertatah kan batu Swarovski lagi tau, haaa pilih je hehe yang pasti semua cermin mata disini sangat berkualiti 

PENDAPAT LISA 
Banyak ilmu dan info yang Lisa baru tahu disana , teringin juga nak pergi ke OPTOM EYECARE BANGI ni . Boleh la check mata sekali dan buat cermin mata secara detail . Tak sabar nak pergi sana . Korang yang berdekatan boleh terus pergi kesana tau , jangan main asal je nak buat cermin mata . Sayangi mata anda okayhh.... 


Info selebihnya  :

Optom Eyecare 
No.37, Jalan 8/1, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor Darul Ehsan.
(Berdekatan Marrybrown)
BUKA SETIAP HARI
9AM-8PM


IG & page Optom Eyecare Bangi:

👁️‍🗨️PM DIRECT
📞01111479093



*FREE 1000 UV420 LENS 👁️‍🗨️JAWAB SURVEY*
http://optom.com.my/survey



Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search