Monday, December 3, 2018

Kedai Repair iPhone di Kuala Lumpur Murah dan Cepat Dijamin 100%

Kedai Repair iPhone di Kuala Lumpur Murah dan Cepat Dijamin 100%

iPhone telah mendapat tempat di dalam hati penduduk Malaysia dan telah digunakan oleh pelbagai lapisan masyarakat. Adakah anda merupakan pencinta iPhone dan sering menggunakan produk berjenama Apple ini di dalam kehidupan seharian anda? Jika jawapan anda adalah ya, anda juga pasti mengetahui bahawa kos untuk membaiki iPhone adalah lebih mahal dari kos membaiki telefon Android. Hal ini kerana, alat ganti yang digunakan untuk membaiki iPhone adalah lebih mahal dan lebih tahan lama dan ini tidak termasuk kos upah dan sebagainya.
kedai repair iphone kuala lumpur
Pada masa kini, terdapat pelbagai kedai repair iPhone yang berada di sekitar kawasan berhampiran tempat tinggal anda. Kedai - kedai ini menawarkan pelbagai jenis promosi dan juga repair iPhone secara pantas. Namun, anda perlu bijak dalam mencari kedai yang boleh membaiki iPhone anda dengan baik, pantas dan menggunakan alatan ganti yang asli. Jika anda tidak berhati - hati, anda mungkin akan kehilangan wang dan iPhone anda terdedah dengan pelbagai kerosakan yang lain dan virus berbahaya.
tempat repair iphone KL murah

iPro Ampang - Kedai Repair iPhone Terbaik di Kuala Lumpur, Dijamin Murah dan Cepat 100%

Ibu negara Kuala Lumpur adalah tempat di mana banyak kedai repair iPhone yang boleh dipilih oleh penduduk kota metropolitan ini. Jika anda merupakan seorang pengguna iPhone yang mahu berjimat namun masih mementingkan kualiti, apa kata hantar sahaja iPhone anda ke iPro Ampang? Kedai ini merupakan kedai repair iPhone yang dipercayai ramai dan berpengalaman dalam membaiki iPhone. Malah, pada masa sekarang, perkhidmatan yang telah diberikan oleh mereka telah mempunyai sebanyak 17789 pelanggan yang berpuas hati!
ipro kedai repair iphone murah
Selain dari perkhidmatan membaiki iPhone yang murah dan pantas, kedai mereka juga menjual iPhone yang baru dan dijamin original dan berkualiti. Jadi, anda bukan sahaja boleh membaiki iPhone anda, sekiranya ada antara ahli keluarga atau rakan anda yang mahu membeli iPhone yang baru, beli sahaja iPhone di kedai iPro Ampang dan anda pasti berpuas hati dengan harga yang ditawarkan.
kedai repair iphone terbaik

Antara perkhidmatan yang diberikan oleh kedai iPro Ampang termasuklah;

  • Menjual pelbagai jenis iPhone dan smartphone baru (new), cantik dan berpatutan
  • Menjual pelbagai jenis iPhone dan smartphone yang telah digunakan (used)
  • Perkhidmatan repair iPhone secara face to face pada kadar murah
  • Membeli pelbagai jenis iPhone anda yang telah digunakan ataupun yang baru
starff ipro ampang pakar baiki iphone
Perkhidmatan membaiki yang ditawarkan di kedai ini adalah berhadapan (face - to - face) dengan pelanggan mereka, jadi anda boleh melihat cara mereka membaiki iPhone anda tanpa perlu risau akan sebarang penipuan ataupun penggunaan alat ganti yang tidak original. Mereka boleh membaiki iPhone, iPad, Macbook dan iMac dengan warranti selama 180 hari untuk alatan ganti original.
lokasi kedai repair terbaik

Jenis - jenis Kerosakan iPhone

Terdapat pelbagai jenis kerosakan yang boleh terjadi di iPhone anda. Kebanyakan pengguna iPhone tidak mengetahui sebab - sebab sebenar kerosakan dan terus menghantar ke kedai. Sebelum anda menghantar iPhone yang rosak ke iPro Ampang, anda boleh menyemak sendiri kerosakan yang dialami oleh iPhone anda. Sekiranya anda masih belum fasih tentang jenis - jenis kerosakan iPhone, berikut adalah ciri - ciri kerosakan yang anda boleh lihat dan semak sendiri sebelum dihantar ke tangan professional iPro Ampang.

1. iPhone Tidak Dapat Dihidupkan

iphone screen rosak
Sekiranya iPhone anda tidak dapat dihidupkan, terdapat tiga sebab utama, iaitu motherboard, skrin ataupun bateri. Anda boleh mencuba untuk mengecas telefon anda sehingga penuh dan sekiranya ia masih tidak dapat dihidupkan, itu bermaksud iPhone tersebut mempunyai masalah lain dan anda boleh mendapatkan bantuan dari pihak yang professional untuk mengenal pasti kerosakan sebenar iPhone anda.

2. iPhone Tidak Boleh Dicas

iphone tak boleh caj
iPhone sepatutnya boleh dicas dengan menggunakan charger yang biasa, itu bermaksud sama ada charging port, usb atau bateri anda mempunyai masalah. Tukar usb yang lain dahulu dan sekiranya anda masih tidak dapat mengecas iPhone anda, anda boleh membawa iPhone anda ke iPro Ampang untuk menukar usb port atau bateri yang baru dengan harga yang murah dan berpatutan.

3. iPhone Tidak Dapat Menyambung ke Rangkaian Internet

iphone tak boleh dapat wifi
Anda boleh reset iPhone anda dahulu sekiranya ia tidak mahu menyambung ke internet. Tekan dan tahan butang home dan butang sleep/wake dalam masa yang sama, dan tetap bertahan sewaktu pilihan ‘slide to power off’ muncul. Anda akan melihat simbol Apple dan iPhone anda akan hidup kembali. Anda boleh mendapatkan bantuan di iPro Ampang sekiranya iPhone anda masih tidak dapat disambung ke internet.

4. Kamera iPhone Tidak Berfungsi

kamera iphone tidak berfungsi
Kamera merupakan suatu alat yang amat penting di dalam sesebuah telefon. Kamera iPhone juga boleh rosak dan tidak berfungsi sekiranya ia tidak dijaga dengan baik. Kadang - kadang, kamera ini boleh tidak berfungsi meskipun iPhone anda tidak rosak, jadi anda boleh mencuba untuk mematikan dan menghidupkan semula iPhone tersebut. Dapatkan perkhidmatan yang murah dan berpatutan dari iPro Ampang jika ia masih tidak berfungsi selepas dihidupkan semula.

5. Water Damage

masalah water damage iphone
Water damage adalah kerosakan yang paling digeruni oleh pengguna iPhone kerana sekiranya produk Apple anda terkena air ataupun terendam di dalam air tanpa sengaja, ia agak sukar untuk dibaiki dan anda akan disuruh oleh pihak Switch ataupun kedai Apple yang lain untuk membeli iPhone yang baru. Tidak banyak kedai yang menawarkan perkhimatan baiki untuk water damage. Namun, iPro Ampang boleh membantu untuk membaiki produk Apple yang terkena water damage dengan harga yang murah dan berpatutan.

6. Butang ‘Home’ iPhone Tidak Berfungsi

butang home iphone rosak
Ini juga merupakan masalah yang agak besar bagi pengguna iPhone kerana butang ini merupakan butang yang penting untuk anda reset iPhone. Jika butang ini tidak berfungsi, anda akan mengalami kesukaran untuk melakukan pelbagai kerja di dalam iPhone anda. Jika anda mahu mengganti butang ‘Home’ iPhone anda dengan harga yang berpatutan, anda boleh terus ke iPro Ampang.

7. Skrin Retak

repair screen retak
Skrin iPhone diperbuat dari kaca yang tahan tetapi ia boleh retak sekiranya jatuh berkali - kali. Skrin ini boleh dibaiki namun anda perlu mendapatkan skrin tersebut di kedai yang boleh dipercayai dan boleh memberikan harga yang berpatutan. Ganti skrin anda yang baharu dari iPro Ampang untuk skrin yang original dan tahan lama.

8. iPhone Sering Crash dan Boot Loop

iphone bootloop problem
iPhone 6 merupakan iPhone yang sering crash dan boot loop. Masalah iPhone yang sering crash dan boot loop ini merupakan masalah software iOS. Anda boleh update iOS anda terlebih dahulu dan jika ia masih tidak berkesan, anda memerlukan bantuan professional dan orang yang berpengalaman dari iPhone Ampang untuk membantu menyelesaikan masalah iPhone yang sering crash.

9. Motherboard Rosak

repair motherboard iphone murah
Motherboard iPhone adalah salah satu bahagian utama yang membuatkan iPhone berfungsi. Sekiranya ia tidak berfungsi dan rosak, iPhone anda tidak dapat dihidupkan. Harga motherboard adalah agak mahal namun iPro Ampang menawarkan perkhidmatan mengganti motherboard dengan harga yang berpatutan. Malah, motherboard yang digunakan adalah asli dan mempunyai waranti sehingga 180 hari.

10. Bateri iPhone Rosak

tukar iphone bateri murah
Bateri iPhone yang rosak boleh membuatkan iPhone anda tidak dapat digunakan langsung. Hal ini kerana, iPhone memerlukan bateri untuk berfungsi dengan baik. Oleh itu, anda perlu menggantikan bateri iPhone anda kepada yang baru. iPro Ampang menawarkan perkhimatan menukar bateri dengan murah dan cepat serta menggunakan bateri yang original.
baiki iphone dengan pantas
iPro Ampang akan membaiki iPhone anda secara berhadapan dan anda boleh menunggu dan melihat iPhone anda dibaiki. Apa yang lebih menyeronokkan adalah mereka boleh membaiki iPhone dengan cepat, jadi anda tidak perlu tinggalkan iPhone anda dengan lama. Berikut adalah jenis - jenis kerosakan yang boleh dibaiki oleh iPro Ampang;
  • iPhone masuk air / water damage
  • Motherboard Fix
  • Antenna Module Replacement
  • Bateri cepat habis / Battery Replacement
  • Skrin pecah / Screen Replacement
  • Kemaskini software / Software Update
  • Button Module Replacement
  • Pertukaran board atau LCD
  • Kamera tidak berfungsi
  • Papan kekunci rosak
  • Bentuk iPhone menjadi bengkok
  • Masalah audio atau volume yang tidak dapat didengar dengan baik

Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan iPro Ampang

Anda boleh mendapatkan pelbagai kelebihan sekiranya anda menggunakan perkhidmatan iPro Ampang dan anda pasti akan berpuas hati kerana memilih iPro Ampang untuk membaiki iPhone anda. Antara kelebihan - kelebihan yang boleh didapati termasuklah;
  • Harga Yang Murah Dan Berpatutan

iproampang servis terbaik
iPro Ampang menawarkan harga yang paling murah dan berpatutan untuk setiap pelanggan mereka. Mereka boleh memberikan servis yang berkualiti dan dalam masa yang sama tidak mengecas pelanggan mereka dengan harga yang mahal. Terdapat ramai pelanggan yang telah berpuas hati dengan perkhidmatan dan harga yang ditawarkan dan mereka telah menjadi salah satu kedai yang dipercayai ramai.
  • Repair Secara Face - To - Face di Hadapan Pelanggan

kedai repair iphone kuala lumpur
Kebanyakan kedai memerlukan anda untuk meninggalkan iPhone anda selama sehari atau dua untuk mereka membaikinya. Namun, iPro Ampang akan terus membaiki iPhone tersebut di hadapan anda dan anda tidak lagi perlu risau akan alat ganti yang digunakan dan cara mereka membaiki iPhone anda. Anda juga boleh melihat keadaan iPhone anda sewaktu dibaiki.
  • Alat Ganti Yang Digunakan Adalah Dijamin Original

servis iphone tip top
Setiap alat ganti yang digunakan adalah dijamin original dan merupakan alat ganti dari Apple. Anda boleh melihat sendiri alat ganti tersebut sewaktu mereka membaiki iPhone dan memastikan keaslian alat ganti yang digunakan.
  • Waranti Selama 180 Hari

waranti 180 hari
Jangan risau sekiranya alat ganti anda rosak dalam masa yang singkat. Hal ini kerana iPro Ampang menyediakan waranti selama 180 hari untuk alat ganti original yang disediakan. Anda boleh datang ke kedai ini untuk mendapatkan alat ganti yang baru.
  • Masa Repair Yang Sangat Pantas Dan Efisyen

servis baiki telefon iphone
iPro Ampang boleh membaiki iPhone anda dalam masa yang singkat dan juga efisyen. Anda tidak perlu menunggu ataupun meninggalkan iPhone anda. Malah, anda boleh melihat sendiri kepantasan mereka dalam membaiki iPhone anda.
  • Pekerja Yang Professional Dan Berpengalaman

starff ipro ampang pakar baiki iphone
Setiap pekerja iPro Ampang merupakan pekerja yang berpengalaman dalam membaiki iPhone dan juga amat professional ketika menjalankan tugas. Jadi, iPhone anda sentiasa berada di dalam keadaan yang baik ketika berada di dalam tangan mereka.
  • Pelbagai Perkhidmatan Yang Lain

pelbagai barangan iphone
Selain menawarkan perkhidmatan membaiki iPhone dan pelbagai produk Apple, mereka juga menjual iPhone yang baru dan juga terpakai. Selain itu, sekiranya anda membuat keputusan untuk menjual iPhone anda, jual sahaja di iPro Ampang kerana mereka juga membeli iPhone terpakai dengan harga yang tinggi.

Testimoni Pelanggan iPro Ampang

iPro Ampang mempunyai banyak pelanggan yang telah berpuas hati dengan perkhimatan yang telaj diberikan oleh mereka. Antara testimoni - testimoni yang ditinggalkan oleh para pelanggan iPro Ampang termasuklah;
“Service memang terbaik. 5 star. layanan pekerja yg sgt awesome. sangat ramah dan explaination yg padu tentang problem phone dan give the best advise. mmg high recomended. mmg berbaloi dan very2 satisfied.”
testimoni iphone
Raja Shafiq
“The service was tremendously amazing. Friendly staffs. Super fast. Very knowledgeable as well. I would recommend this place to all iPhone-ers.”
testimoni ipro ampang
Sholehin Wak Din
“Best place to repair your iphone. Within half an hour/an hour will solve your phone issue. They repair face to face directly in front of you. Been here twice already using their services.”
testimoni pelanggan ipro ampang
Aidy Syafeez Johan
“Good service and location is very strategic”
testimoni terbaik pelanggan ipro
Fauziah Hanim
“The best service i never had. U guys shud try this.good price n good service”
testimoni ipro
Saiful Al Eiman

Senarai Model Produk Yang Dibaiki

iPhone
  • iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4
  • iPhone 4S
  • iPhone 5
  • iPhone 5S
  • iPhone 5C
  • iPhone SE
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
Macbook
  • MacBook Core Duo
  • MacBook Core 2 Duo
  • MacBook Unibody A1278
  • MacBook Unibody A1342
  • Retina MacBook 2015
  • Retina MacBook 2016
  • Retina MacBook 2017
Macbook Air
  • MacBook Air 11? Late 2010
  • MacBook Air 11? Mid 2011
  • MacBook Air 11? Mid 2012
  • MacBook Air 11? Mid 2013
  • MacBook Air 11? Early 2014
  • MacBook Air 11? Early 2015
  • MacBook Air Models A1237 and A1304
  • MacBook Air 13? Late 2010
  • MacBook Air 13? Mid 2011
  • MacBook Air 13? Mid 2012
  • MacBook Air 13? Mid 2013
  • MacBook Air 13? Early 2014
  • MacBook Air 13? Early 2015
Mac Mini
  • Mac Mini (Power PC)
  • Mac Mini Model A1176
  • Mac Mini Model A1283
  • Mac Mini Unibody
iPad
  • iPad Original
  • iPad 2
  • iPad 3
  • iPad 4
  • iPad 5
  • iPad Air
  • iPad Air 2
  • iPad Mini
  • iPad Mini 2
  • iPad Mini 3
  • iPad Mini 4
  • iPad Pro
Macbook Pro
  • MacBook Pro 13? Unibody Mid 2009
  • MacBook Pro 13? Unibody Mid 2010
  • MacBook Pro 13? Unibody Early 2011
  • MacBook Pro 13? Unibody Late 2011
  • MacBook Pro 13? Unibody Mid 2012
  • MacBook Pro 13? Retina Display Late 2012
  • MacBook Pro 13? Retina Display Early 2013
  • MacBook Pro 13? Retina Display Late 2013
  • MacBook Pro 13? Retina Display Mid 2014
  • MacBook Pro 13? Retina Display Early 2015
  • MacBook Pro 13? Function Keys Late 2016
  • MacBook Pro 13? Touch Bar 2016
  • MacBook Pro 13? Function Keys 2017
  • MacBook Pro 13? Touch Bar 2017
  • MacBook Pro 15? Core Duo Model A1150
  • MacBook Pro 15? Core 2 Duo Model A1211
  • MacBook Pro 15? Core 2 Duo Models A1226 & A1260
  • MacBook Pro 15? Unibody Late 2008 & Early 2009
  • MacBook Pro 15? Unibody 2.53 GHz Mid 2009
  • MacBook Pro 15? Unibody Mid 2009
  • MacBook Pro 15? Unibody Mid 2010
  • MacBook Pro 15? Unibody Early 2011
  • MacBook Pro 15? Unibody Late 2011
  • MacBook Pro 15? Unibody Mid 2012
  • MacBook Pro 15? Retina Display Mid 2012
  • MacBook Pro 15? Retina Display Early 2013
  • MacBook Pro 15? Retina Display Late 2013
  • MacBook Pro 15? Retina Display Mid 2014
  • MacBook Pro 15? Retina Display Mid 2015
  • MacBook Pro 15? Touch Bar Late 2016
  • MacBook Pro 15? Touch Bar 2017
  • MacBook Pro 17? Models A1151 A1212 A1229 and A1261
  • MacBook Pro 17? Unibody Model A1297 Unibody: Early 2009, Mid 2009, Mid 2010 & Late 2011
iMac Model
  • iMac Intel 17
  • iMac Intel 20
  • iMac Intel 21.5
  • iMac Intel 24
  • iMac Intel 27

Dapatkan Perkhidmatan Repair iPhone dari iPro Ampang Sekarang!

Jika anda penggemar produk Apple dan memiliki masalah dengan gadget iphone ataupun MacBook anda, hantarkan sahaja ke iPro Ampang. Mereka sedia membantu anda dengan senyuman. testimoni repair iphone murah di kl
IPRO AMPANG | KEDAI REPAIR IPHONE MURAH DI KUALA LUMPUR Hotline: Tekan untuk telefon (014-5000085) | Tekan untuk WhatsApp Facebook: IPRO - Mobile Fix Ampang KL Instagram: @ipro_ampang Website: http://iphonerepairkl.com/
Lokasi: iPro Ampang 8, 1st Floor,Jalan 1/67B Off, Jalan Mengkudu, Desa Pahlawan Ampang, Kuala Lumpur
  1. Boleh anta iphone lama akk tu..

    ReplyDelete
  2. kalau dekat nak juga rawat ip kita yang crack nie sobsobsob ip jatuh skrin retak seribu huhuhu

    ReplyDelete
  3. wow. macam best ni. as iphone user, bole mempertimbangkan nak pegi sini in case jd pape nnt. Bateri pn dah mcm saspen je skang ni.

    ReplyDelete
  4. wah bagusla ada ni semua..senang la siapa yang guna iphone..telefon rosak terus antar sini..

    ReplyDelete
  5. wah,,kalo dah macam ni,memang boleh percaya.Sebabnya betul-betul dari pakar ni yang repair.Bolehlah rekomen pada saudara mara ni.Thanks tau!

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah,user iphone tak perlu rasa was-was lagi. Hebat lah dorsang ni semua.Model lain pun boleh repair yerk.. haahhh... bagus!

    ReplyDelete
  7. Info yang sangat2 berguna utk pengguna iPhone .. Pasni simpan siap2 alamat kedai ni okey .

    ReplyDelete

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search