XPAX #nokelentong , pelan prepaid celcom terbaru

XPAX #NOKELENTONG ? apa yang tak kelentong tu ha ? Ok la.. baru baru ini tak silap Isnin 19 Disember 2016 , celcom keluarkan pakej celcom prabayar yang baru tak lain tak bukan XPAX #NOKELENTONG . 10GB basic internet , 10 GB facebook dengan data high speed ! woww.. , juga dah takda pecahan data weekday (Isnin-Jumaat ) , weekends ( Sabtu-Ahad ). Pelanggan Magic sim sedia ada , sim tu automatik akan tukar ke pelan celcom yang terbaru ni , xpax #nokelentong .

Harga permulaan RM10.00 dengan kredit didalam sebanyak rm6.00 , untuk customer pengguna celcom prepaid hanya perlu hantar SMS :  MIG XPAX™ to 28882 . This migration process is free of charge.


Kelebihan XPAX #nokelentong : 

1. Free 10 GB Facebook dengan HIGH SPEED juga free basic internet 10GB . 
2. Tiada pecahan data dihujung minggu dan hari biasa . 
3. Yonder Music tanpa had sampai bila-bila. 
4. Paket internet lagi murah , RM30 untuk 5GB dan RM50 untuk 10GB 
5.Unlimited Call *terms and cond aplicablle* 
6. Internet burung hantu boleh add ons 10GB dengan harga RM7 .


Kelemahan XPAX #nokelentong
*. Tiada percuma internet burung hantu ( 1am-7 am ) . Untuk menikmati burung hantu , korang kena langgan . RM1 untuk 1GB , harian , dan rm7 untuk 10GB untuk selama 7 minggu . Harga ini lagi mahal berbanding sebelum ini, pada magic sim dulu.. 10GB add ons burung hantu hanya dengan harga rm5 .
*call rates at 30sen/min,
* SMS rates at 15sen/SMS.


Harga Pakej Internet XPAX #nokelentong :
- Harian
Harga : RM 3 untuk 1GB internet + Yonder Music tanpa had Percuma

-Mingguan :
Harga RM10 , 2GB internet +Yonder Music tanpa had percuma.

-Bulanan
Harga RM30 untuk 5GB internet +Yonder Music Inc. tanpa had percuma.
Harga RM50 untuk 10GB internet + Yonder Music tanpa had percuma .


CARA Aktifkan Pelan Internet XPAX #nokelentong : Hanya perlu mendail *117# dan pilih no 3 .


ADD- ONS  XPAX #nokelentong . 

Seperti yang Lisa dah cakap sedikit banyak diatas tadi , korang boleh tengok pakej detail sepeti bawah ni ha . OK la juga..sesuaikan mana yang korang banyak guna , Sama ada call , internet , burung hantu , atau youtube . Cara aktifkan ADD-Ons xpax #nokelentong :
RM1/ DAILY 
*untuk 1GB Internet burung hantu , hanya dial *118*3*3*1#
*untuk 1GB Facebook , hanya dial *118*3*4*1#
*untuk 1GB youtube , hanya dial *118*3*5*1#
*Unlimited Basic internet , Hanya dial *118*3*6*1#
*Unlimited call to all networks call ,(terhad pada 1 number) , caranya dial *118*3*1*1#

RM7/WEEKLY 

*untuk 10GB Internet burung hantu , hanya dial *118*3*3*2#
*untuk 10GB Facebook , hanya dial *118*3*4*2#
*untuk 10GB youtube , hanya dial *118*3*5*2#
*Unlimited Basic internet , Hanya dial *118*3*6*2#
*Unlimited call to all networks call ,(terhad pada 10 number) , caranya dial *118*3*1*2#




Amacam.. menarik tak ?






{ 38 comments.. read them below or add one }

anazarin dotcom anazarin dotcom December 21, 2016 at 9:53 PM
Pergh...berlawan-lawanlah telco2 lepas nie...cam nak guna je untuk no 1 lagi..hehehe
Lisa Nurulain Lisa Nurulain December 22, 2016 at 8:53 AM
Apepun kena tengok coverage jugak. Murh je kalau r40/5Gb
Unknown Unknown December 22, 2016 at 1:23 PM
Lisa Nurulain , klau sim xox nak tukar ke celcom no kelentong nie boleh ke ? Kena pergi celcom center ke ? Mohon jawap
ubai ismail ubai ismail December 22, 2016 at 11:40 PM
ohhh baru tau,, dia auto tukar ehh
Unknown Unknown December 23, 2016 at 2:24 PM
Internet burung hantundah x de ke???;((
Unknown Unknown December 23, 2016 at 2:24 PM
Internet burung hantundah x de ke???;((
Lisa Nurulain Lisa Nurulain December 24, 2016 at 11:36 AM
yup.. untuk magic sim dia auto tukar ..
my name is alip my name is alip December 24, 2016 at 6:35 PM
kalau beli weekly dapat 10gb basic dengan fb lah ni???
my name is alip my name is alip December 24, 2016 at 6:36 PM
kalau beli weekly dapat 10gb basic dengan fb lah ni??
M.r Forley M.r Forley December 26, 2016 at 3:14 AM
assalamua'alaikum

free 10gb fb tu untuk sebulan pertama atau setiap bulan?
eyoll eyshaa eyoll eyshaa December 29, 2016 at 11:05 PM
nk tanye ni nape xleh buat pn dr magic sim ke plan ni.... yg guna mig xpax tu.....ke dr magic tu die auto trus tukar ni ke cmne xfhm lisaaa
Azini Azini December 30, 2016 at 1:11 AM
Kenapa saya baru guna 2 hari dah tinggal 3gb..dr 4gb..kelentong..baik burung hantu lg...
Azini Azini December 30, 2016 at 1:12 AM
Kenapa saya baru guna 2 hari dah tinggal 3gb..dr 4gb..kelentong..baik burung hantu lg...
AnonymousAnonymous December 31, 2016 at 4:22 PM
dah tak de..burung helang dah sekarang..siang mamlam boleh guna
Tae Yang Tae Yang January 6, 2017 at 12:12 PM
juga dapat!yg ni internet setiap bulan pun ade percume, tapi nak acc aktif baru boleh guna
Tae Yang Tae Yang January 6, 2017 at 2:08 PM
awak main game ke tengok video?yg tu mmg guna data byk
jugak blh guna 20gb free data yg xpax bagi kan...
Nazri Azizan Nazri Azizan January 17, 2017 at 10:20 PM
Burung hantu lagi bagus.yg lain mcm tahi
Najib HTAA Najib HTAA February 6, 2017 at 2:25 PM
free basic internet + facebook tu dapat setiap bulan ke?ke sebagai permulaan dapat..pastu abis kena langgan
Josni Rudy Josni Rudy February 17, 2017 at 1:52 PM
Kalau tukar plan yg terbaru ... langganan internet yg lama akan hilang ke?
Unknown Unknown March 1, 2017 at 10:37 PM
Pakai pakai terus ada free tenet ke kene beli any internet pack ?
Lisa Nurulain Lisa Nurulain March 3, 2017 at 11:48 AM
yup. kalau updte baru .. internet lama akan hilang
Lisa Nurulain Lisa Nurulain March 3, 2017 at 11:49 AM
once actve terus dapat internet
AnonymousAnonymous March 5, 2017 at 7:51 PM
berapa lama tahan kalau to4 rm10?
hidayah ismail hidayah ismail March 15, 2017 at 9:05 AM
asalkan aktif ke akan dpt surve internet?
Herny Yanney Maidin Herny Yanney Maidin March 16, 2017 at 2:11 PM
Tengok coverage lah...Setakat Ni celcom sangat OK kat sini...U mobile sangat murah tapi kat sini langsung xde coverage..Setakat Ni celcom sangat baik.
Ishak Yusoff Ishak Yusoff March 22, 2017 at 4:41 PM
Tpup 10 rggt kata dpt call 60 minit tp xde pun..
Ishak Yusoff Ishak Yusoff March 22, 2017 at 4:44 PM
Tpup 10 rggt kata dpt call 60 minit tp xde pun..
Lisa Nurulain Lisa Nurulain March 23, 2017 at 11:07 AM
topup rm 10 dapat call 60 minit hanya untuk pak area pantai timur. boleh baca di artikel ni :
Lisa Nurulain Lisa Nurulain March 23, 2017 at 11:08 AM
http://www.ciksepet.com/2017/03/xpax-edition-pack-pantai-timur.html

Unknown Unknown April 4, 2017 at 3:24 PM
Bkpo sye to4 rm10 xleh pon free coll 60 minit
Gfjg Bfjyh Gfjg Bfjyh April 14, 2017 at 11:38 PM
Cane nk cek balance tenet basic?