Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Safi BALQIS OxyWhite

Rangkaian Penjagaan Kulit ,  SAFI BALQIS OxyWhite . Berikan Nafas Baharu Agar Kulit Wajah Sihat Berseri & Cerah Sempurna

Proses pencerahan kulit wajah menjadi lebih cepat dan efektif apabila kulit berada dalam keadaan yang sihat serta mempunyai oksigen yang mencukupi. Keadaan udara yang tercemar serta sinaran UV yang berbahaya menyebabkan oksigen yang terdapat di dalam kulit semakin berkurangan.Tambahan pula, ramai tidak sedar akan sinaran IR (Infra-merah) daripada matahari dan benda berbahang dapat menyebabkan kulit menjadi semakin kusam dan gelap.

Memahami impian setiap gadis untuk memiliki kulit wajah cerah sempurna, SAFI jenama halal no 1 tempatan memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI Balqis yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabunganNano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit wajah tampil lebih sihat dan cerah sempurna. Kelahiran baharu dalam legasi kecantikan SAFI ini dikenali sebagai SAFI BALQIS OxyWhite.





Menurut Pengurus Pemasaran SAFI, Puan Mahsuri Sulaiman “Kami di keluarga SAFI menggambarkan SAFI BALQIS sebagai sahabat sejati yang sentiasa sedia memberikan nasihat kecantikan untuk anda tampil cerah secara semulajadi dan yakin.Dengan kelahiran baharu SAFI BALQIS OxyWhite bukan sahaja memberikan kulit 2 tona lebih cerah, malah menjadikan kulit sihat dari dalam secara semulajadi.Setiap satu daripada variasi produknya memberikan manfaat sendiri dalam mengatasi masalah kulit yang gelap dan kusam”.



Berbicara tentang kualiti produk dan keberkesanannya , “Setiap penghasilan produk keluaran SAFI dilakukan berdasarkan penyelidikan oleh SAFI Excelence in Research & Innovation (SERI Research Institute) yang terletak di Subang Jaya. Makmal Research & Development (R&D) Halal terbesar di Asia Tenggara ini menggunakan sumber bahan global yang berkualiti tinggi dan tidak diuji pada haiwan, agar dapat menjamin keberkesanan produk dan memperkukuhkan falsafah SAFI- Selamat dan Suci. Gabungan teknologi serta kepakaran yang kami ada menjadikan produk tempatan ini setanding dengan produk jenama antarabangsa,” jelas Puan Mahsuri



Kata beliau lagi, “Formulasi OxyWhite terhasil daripada gabungan teknologi Nano Oxygen dengan Nano Biowhite supaya kulit wajah kelihatan sihat berseri dan cerah sempurna. Teknologi Nano Oxygen bertindak membebaskan oksigen tambahan kedalam lapisan epidermis kulit wajah agar mengaktifkan sel kulit supaya membantu Nano BioWhite untuk mempercepatkan proses pencerahan kulit secaraefektif dengan memperlahankanpembentukan melanin yang menjadi punca pigmentasi sambil meratakan tona kulit. Hasilnya, kulit menjadi lebih sihat berseri dan cerah sempurna”.



“Bukan sekadar menggabungkan dua jenis teknologi nano, keberkesanan formulasi sedia ada turut dipertingkat di dalam produk baru ini. Penanggal solekan SAFI kini dilengkapi dengan teknologi Micellar yang mampu menanggal solekan, minyak dan habuk dalam satu sapuan pada permukaan wajah. Manakala manfaat perlindungan yang terkandung dalam Krim Siang SAFI juga dipertingkat dengan teknologi Pelindung IR (Infra-Merah) bagi melindungi wajah daripada sinaran Infra-Merah dari matahari dan bahang yang boleh menyebabkan kulit menjadi kusam dan gelap”


Menambah keceriaan dalam legasi kecantikan keluarga SAFI, SAFI berbangga untuk memperkenalkan Sarah Hildebrand, pelakon, model serta pengacara program televisyen sebagai duta SAFI BALQIS OxyWhite.“Bagi kami, Sarah merupakan epitome gadis masa kini.Beliau mempunyai personaliti yang bersahaja, namun penuh dengan kecantikan dalam setiap aspek. Raut wajah yang manis, tutur kata yang lembut, perwatakan yang ceria dan penuh jenaka tetapi masih mengekalkan ciri-ciri kesopanan dalam tingkah laku. Sikapnya yang aktif dan sentiasa kelihatan segar di lapangan kerjaya, meniup nafas baharu dalam industri. Setiap gerakannya yang mempesona menjadikan Sarah individu yang paling sesuai sebagai Gadis Balqis terbaharu kami,” terang Puan Mahsuri.

Mengulas tentang kredibiliti Sarah mempromosikan SAFI BALQIS OxyWhite, Puan Mahsuri berkata, “Dengan personaliti down to earth Sarah, beliau akan membawa SAFI BALQIS untuk lebih dekat dengan pengguna, khususnya para gadis yang mengimpikan kulit wajah cerah sempurna. Dengan pengalaman sendiri beliau sebagai pengguna dan duta SAFI BALQIS OxyWhite, Sarah akan menjadi contoh, dan ‘sahabat sejati’ dalam membantu gadis-gadis seusia mencari solusi pencerahan wajah yang terbaik. Sikapnya yang mesra dan mudah didekati membawa keyakinan terhadap produk kami bagi menyampaikan mesej kecantikan kepada semua wanita”.


Alami kulit wajah yang cerah dan sihat dengan tona lebih sekata melalui rejim penjagaan Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Safi BALQIS OxyWhite yang dicipta khas untuk setiapgadis.

Formulasi baharu SAFI BALQIS OxyWhite hadir dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang menarik dan mudah di bawa kemana sahaja.Kombinasi warna biru laut dan hijau cerah yang menaikkan jiwa gadis agar tampil segar dan berseri digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite bagi kulit wajah normal, manakala gabungan rona jingga dan kuning yang memberikan mood ceria dan penuh keyakinan pula digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite kawalan minyak.

Seiring dengan rekaan pembungkusan berwajah baharu ini, SAFI turut menukar reka bentuk logo dan tipografi agar kelihatan lebih moden, dan menarik perhatian pengguna. Logo baharu ini tampil lebih simple & trendy sepadan dengan personaliti SAFI BALQIS yang muda, segar dan yakin sentiasa.


Berikan nafas baharu pada kulit wajah anda melalui rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite yang berikut:

Rangkaian Produk Penjagaan Kulit SAFI BALQIS OxyWhite (Untuk Kulit Wajah Normal)

1) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka

Saiz Pek : 50g/ 100g
RCP : RM7.30/ RM12.30 (selepas 6% GST)

Aktiviti harian dan faktor persekitaaran punca kulit kotor, kusam dan tidak bermaya. Formulasi dengan Teknologi Mikro-Buih yang mewah berkrim ini bertindak:
-Membersih jauh ke dalam liang pori
-Menghilangkan baki kotoran dan sisa solekan
-Mengekalkan kelembapan selepas penggunaan
-Sesuai untuk semua jenis kulit

2) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Skrub
Safi Balqis OxyWhite Krim Scrub
Saiz Pek : 100g ,RM12.90 (selepas 6% GST)

Sel kulit mati dan sisa kotoran punca kulit muka kusam, kotor dan tidak bermaya. Formulasi tanpa buih diperkaya dengan butiran halus manik Aprikot bertindak:
-Menanggalkan sisa kulit mati serta bintik hitam tanpa mencalarkan kulit
-Membersih secara mendalam ke liang pori untuk menanggalkan kotoran dan sebum yang terperangkap
-Dirumus dengan pH seimbang
-Sesuai untuk semua jenis kulit


3) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih & Penyegar 2 dalam 1


Saiz Pek : 150ml
RCP : RM17.40 (selepas 6% GST)

Kesibukan dan jadual harian yang padat menjadi punca kulit wajah kusam dan tidak bermaya. Pembersih ini bertindak:
Membersih dengan mendalam untuk mengeluarkan sisa kotoran sambil mengecilkan pori
Manik mikro dengan Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E bertindak sebagai antioksida untuk memberiperlindungan optimum pada kulit
Formulasi tanpa sabun mengekalkan kelembapan pH kulit
Kandungan Mentol menyejuk dan menyegarkan kulit muka


4) SAFI BALQIS OxyWhite Esen Pencerah
Saiz Pek : 20ml
RCP : RM28.10 (selepas 6% GST)

Formulasi yang diperhebat dengan Nano Oxygen dan Nano BioWhite yang 1000X lebih efektif daripada Vitamin C bertindak:
-Mencerah dengan lebih intensif dan pantas
-Memudarkan pigmentasi secara mendalam
-Menyamaratakan tona kulit muka
-Memperbaharui kulit muka agar lebih berseri
-Mengurangkan kemerahan dan kerengsaan
-Melembut dan menghidrasi kulit

5) SAFI BALQIS OxyWhite Penyegar

SAFI Balqis OxyWhite Penyegar
Saiz pek : 100ml , Price : RM10.90 (Selepas 6% GST) 

Liang pori akan terbuka selepas membersih kulit wajah lalu menyebabkan kulit terdedah kepada kotoran. Penyegar SAFI BALQIS OxyWhite bertindak:
-Mengecilkan liang pori agar kulit wajah bersih dengan Ekstrak Cendawan
-Menyediakan kulit wajah untuk menerima produk seterusnya dengan lebih berkesan
-Memberi kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit dengan formulasi tanpa alkohol

6) SAFI BALQIS OxyWhite Krim CC SPF25PA++
SAFI Balqis OxyWhite Krim CC SPF25PA++
Saiz Pek 20 g , Price : RM21.70 (Selepas 6% GST) 

Krim ini merupakan asas solekan dengan manfaat krim pelembab bertekstur ringan dan berasaskan air yang bukan sahaja menjadikan kulit lebih mulus malah bertindak:
-Menutup cela tanpa menyumbat liang pori agar kulit bebas bernafas
-Mencerahkan kulit serta merta
-Menyemaratakan tona kulit agar cerah semulajadi
-Menyamar bekas jerawat dan bintik hitam
-Melindungi kulit daripada sinaran UVA & UVB berbahayadengan SPF25PA++
-Melembap kulit wajah
-Mengurangkan kilap pada permukaan wajah yang berminyak


7) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Pelembap Siang SPF20PA++IR
Saiz Pek : 45g
RCP : RM 20.20 (selepas 6% GST)

Sinaran matahari dan penghawa dingin punca kulit wajah menjadi kusam, gelap dan kering. Krim pelembap siang ini bertindak:
-Menjadikan kulit 2 tona lebih cerah
-Melindungi daripada radiasi UVA & UVBdengan SPF20PA++
-Mencegah kulit jadi gelap akibat radiasi infra-merah (IR) dengan Pelindung IR
-Melindungi kulit daripada radikal bebas secara 100%
-Mencerah kulit dengan pantas dan intensif
-Menghaluskan kulit
-Menyaramatakan tona kulit


8) SAFI BALQIS OxyWhite Pelembap Gel




Saiz Pek : 45g
RCP : RM 20.20 (selepas 6% GST)


Pelembap gel yang berasaskan air dengan tekstur ringan yang memberi lembapan sehingga 24 jam bertindak:
Mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit wajah
Vitamin B3 menyamaratakan tona kulit muka
Asid Hialuronik memberi lembapan mendalam dan berpanjangan
Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
Sesuai untuk kulit kombinasi dan kulit berminyak, siang ataupun malam

9) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Pencerah Lengkap SPF15
SAFI BALQIS OxyWhite Krim Pencerah Lengkap SPF15
Saiz Pek : 40g , Price : RM14.90 (Selepas 6% GST) 


Krim pencerah lengkap yang berasaskan air ini diperkaya dengan Mineral Insta-Cerah bertindak:
-Mencerahkan kulit wajah dengan ketara
-Menyamaratakan tona kulit wajah dengan ketara
-Melindungi kulit wajah daripada sinaran UV berbahaya
-Mengurangkan pembentukan bintik hitam
-Memberi lembapan berpanjangan tanpa rasa melekit
-Mengurangkan kilap pada kulit wajah yang berminyak


10) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Kecantikan
SAFI BALQIS OxyWhite Krim Kecantikan 
Saiz Pek : 16g , Price  : RM8.60 (selepas 6% GST)


Tona kulit wajah yang tidak sekata menyebabkan muka kurang menyerlah. Krim ini bertindak:
-Sebagai asas solekan untuk menutup cela dengan sempurna
-Melindungi kulit daripada sinaran UV di samping memudarkan pigmentasi
-Mengekalkan lembapan dan melembutkan kulit wajah
-Menyamaratakan tona kulit




11) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Solekan
SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih SolekanSaiz Pek : 200ml , Price : RM17.40 (selepas 6% GST)


Solekan yang tidak dibersihkan dengan sempurna akan menyebabkan liang pori tersumbat. Pembersih solekan dengan Teknologi Micellar berasaskan air ini bertindak:
-Menanggalkan solekan serta kotoran dengan mudah dan sempurna
-Mengekalkan kelembapan dan meningkatkan keanjalan kulit dengan kandungan Bio Hialuronik
-Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif

Rangkaian Produk Penjagaan Kulit SAFI BALQIS OxyWhite (Kawalan Minyak)

12) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka Kawalan Minyak & Jerawat
SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka Kawalan Minyak & JerawatSaiz Pek : 50g/ 100g , PriceRM7.30/ RM12.30 (after 6% GST)

Kulit wajah yang berminyak menjadi punca pembiakan bakteria serta pembentukan sebum yang akan menghasilkan jerawat di kulit muka. Pembersih wajah khas untukkulit berminyak ini bertindak:
-Membersih dengan mendalam agar kulit bebas kotoran dan minyak
-Mengawal jerawat dengan menyerap lebihan minyak dan kotoranyang terkumpul di dalam liang pori kulit
-Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat
-Sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat


13) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 Dalam 1
SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 Dalam 1 Saiz Pek : 150ml ,Price  : RM17.40ml (selepas 6% GST)

Sisa kotoran dari udara tercemar adalah punca kulit wajah berminyak dan berjerawat. Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 ini bertindak:
-Membersih dengan mendalam untuk mengurangkan sisa kotoran sambil mengecilkan pori
-Manik Mikro dengan kandungan Minyak Tea Tree dan Vitamin E membantu mengurangkan pembentukan jerawat
-Zink Mineral Mikro mengawal pembentukan sebum
-Formulasi tanpa sabun mengekalkan kelembapan pH kulit
-Kandungan Mentol menyejuk dan menyegarkan kulit muka

14) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Anti Jerawat


Saiz Pek : 15g
RCP : RM11.90 (selepas 6% GST)
  
Kulit wajah yang berjerawat menyebabkan anda berasa tidak yakin dan kurang selesa. Dengan formulasi 99.9% Anti-Bakteria, krim ini bertindak:
-Sebagai rawatan intensif anti jerawat
-Menghalang pembentukan bintik hitam
-Memudarkan parut jerawat
-Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat
-Meredakan kulit kemerahan dengan Lipid Enhancer semulajadi meredakan kemerahan
-AHA semula jadi mengawal jerawat punca bakteria

Produk ini boleh didapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI @safimalaysia dan saluran Youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia



REVIEW LISA : 
Dah seminggu Lisa try Set Skincare dari SAFI BALQIS OxyWHite ni , dan hasilnya memang lembut dan fresh kat muka . Safi Balqis ni  sesuai la untuk kulit remaja macam Lisa ni . Paling suka dengan Safi Pelembab JEL tu , wangi dan tak melekit . Korang try la...tapi pastikan pilih yang sesuai dengan kondisi kulit muka korang sama ada kering , normal atau berminyak . 



{ 28 comments.. read them below or add one }

Uncle Zuan Uncle Zuan March 25, 2017 at 10:29 PM
ok dah makin teruk gelap kulit muka ni. menarik gak kalau dapat try produk ni
Nurfarahin Zainuddin Nurfarahin Zainuddin March 25, 2017 at 10:41 PM
pernah cuba safi yang lama..memang kulit rasa lembut je. versi yang baru belum cuba lagi. mesti lagi best kan?
btw, im a new blogger.. feel free singgah and follow my new blog http://rarasukahati.blogspot.my/
thank you!
Julia Johari Julia Johari March 27, 2017 at 2:49 PM
Krim anti jerawat tu menariknya...safi ni produk laku keras zmn akak dlu2 di universiti...memang pelembab dia terbaiklah!
Nadia Johari Nadia Johari March 28, 2017 at 12:42 PM
dari zaman sekolah lagi dah tau safi..sampai sekrg masih ada guna lagi..
Fieza Sani Fieza Sani March 28, 2017 at 2:41 PM
Harga produk Safi ni, mampu milik..affordable untuk beli...
Mama Kembar 3 Mama Kembar 3 March 30, 2017 at 7:50 AM
Lawa packaging, simple & nice. Akak ni jenis mudah tergoda tgk packaging lawa camni hehe
Nina Mirza Nina Mirza April 3, 2017 at 11:41 PM
Nina pun guna range SAFI BALQIS Oxywhite. Paling suka moisturising gel Safi Balqis Oxywhite ni... best! Sejukkk, ringan, tak melekit
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:30 PM
boleh try sebab sesuai untuk kulit remaja gitu .
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:30 PM
ha ah.. yang gel tu memang sejuk and best pakai
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:30 PM
kan.. dah tukar packing .. lagi lawa dari yang sebelum ni
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:35 PM
packing yang dulu lisa tak berapa ngam. yang ni ada gel ngam la heheh sejuk2
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:36 PM
banyak gilaaaaa.. heheh tapi tu ada 2 bahagian ikut jenis kulit
Lisa Nurulain Lisa Nurulain April 9, 2017 at 12:36 PM
kan.. lama juga safi ni ... skrg dh bermacam2 prdk
Nurin Farzana Nurin Farzana April 25, 2017 at 11:14 PM
Nk tnya klau bdk umur 14 thun kebawah bole guna ke produk semua ni?
AnonymousAnonymous May 16, 2017 at 9:20 PM
Nak tanya, awak guna yang dalam gambar tu je ke masa mula2 guna safi baru ni??
EunHa EunHa May 19, 2017 at 4:03 PM
Assalamualaikum sis . Kalau kulit berminyak and kusam . Product safi yg wrna biru ke wrna oren tu yg sesuai ?
Ain Farhana Ain Farhana July 1, 2017 at 5:27 PM
Salam sis kalau saya guna pncuci muka y wrna oren tp utk mcm plemebap or toner sye guna produk wrne biru xpe ke sis??
Lisa Nurulain Lisa Nurulain July 2, 2017 at 9:19 PM
waslam ain :)
better selaraskan ,,,
AnonymousAnonymous August 7, 2017 at 8:38 PM
Salam..kalau baru nak try,ape je barang yg penting untuk ada dl 1 set..
AnonymousAnonymous August 16, 2017 at 9:09 PM
salam boleh tak sya nak email awak nak tanya dengan lebih detail lagi? :))
Lisa Nurulain Lisa Nurulain August 17, 2017 at 6:48 PM
wasalam.. biasanya memang tak datang on set . Boleh try tengok di website diatas tu . And nak try produk kena tahu apa jenis kulit kita tu :)
Lisa Nurulain Lisa Nurulain August 17, 2017 at 6:53 PM
wasalam , Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI @safimalaysia dan saluran Youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia
AnonymousAnonymous September 9, 2017 at 11:05 AM
salam..nak tanyalah..kalau muka berjeragat dan senang sunburn, nak pakai set yang macammana yea..tq
Lisa Nurulain Lisa Nurulain September 9, 2017 at 7:45 PM
salam.. boleh ambek set yang ada kandungan vit e