Cara Disable Komen Dalam Instagram



Assalamualaikum , sebelum lisa nak pot pet potpet cerita dalam blog ni , korang dah follow Instagram Lisa ka belum ? Kalau belum .. cepat follow di : @mawar_biru89 . Entah berapa kali update instagram dah , banyak features baru yang ada seperti live atau bahkan boleh disablekan komen .  Serius ? ya... Lisa pun tahu selepas stalk IG king coco (opss tercakap pulak ) , ala.. yang video pelat sebab ramai mix (katanya )  . Puas godeh finally jumpa ,,, ahaks.. Lisa akan share macam mana cara untuk disable-kan komen dalam gambar Instagram .



Cara disable komen instagram

Cara Disable komen dalam Instagram

Cuba tengok gambar awal tadi dan gambar dibawah , nampak tak perbezaannya ? Haa.. gambar awal tadi ada 2 icon sahaja , dan gambar dibawah ni ada 3 icon bawah view insights tu . Oh ya ,,, View insights ni hanya ada jika korang tukar ke instagram bussines profile , untuk standart instagram tiada  ye . Macam mana cara untuk disablekan komen IG ? senang je pun.. meh follow step Lisa . 

1.Upload gambar dalam Instagram korang . 
2. Klik 3 titik disebelah kanan atas ,
3. Kemudian pilih Turn Off Comenting .
4. SIAP !!








Tada... Gambar dalam IG korang akan muncul seperti diatas.

Selamat mencuba,,,, 

{ 10 comments.. read them below or add one }

YB Shehan YB Shehan December 5, 2016 at 5:51 PM
ha.. hari tu mmg buat gak disable komen. sbb ntah apa2 iklan. hahaha. mls layan
Ayu Farahana Ayu Farahana December 5, 2016 at 6:17 PM
Ayu punya instagram tak boleh :(
Mazni Azmi Mazni Azmi December 5, 2016 at 7:05 PM
Buat pemilik akaun instagram yang aktif, rase serabut kepala kalau banyak sangat notification keluar kan .😂

Matikan notification ni dah bantu lapangkan minda 😐

Tenang tenang je


🍓🍎 Jemput singgah blog mazni & komen. Komen terbaik akan memenangi RM50 setiap bulan 🍍🍎
Siqah Hussin Siqah Hussin December 5, 2016 at 9:08 PM
OOo ada rupanya feature disable komen ni.. baru tahu. Sangat sesuai untuk artis rasanya..
Julia Johari Julia Johari December 6, 2016 at 7:37 AM
Kak juju suka melayan komen hahaha...oo kena tukar kepada bussines profile patutlah ig sis lately asyik reminder gini je...tq bg tunjuk ajar dik
Along Misuari Along Misuari December 6, 2016 at 1:32 PM
Baru tahu fungsi dia..
terima kasih kongsi tips nie..

Ikhlas dari
AlongMisuari.com
Faizal Fredley Faizal Fredley December 6, 2016 at 11:46 PM
akaun ig kite x yah disble pun sb x de org komen..hehehe
Siti Rohaida Yusof Siti Rohaida Yusof December 7, 2016 at 9:31 AM
banyak sangat nak update ig ni...macam2 pembaharuan..suka tak suka boleh tukar kan...haha