DAPUR JW - Kedai Makan Sedap di Kluang



Sembang berkaitan dengan makanan ni , hampir semua kedai makan kluang ,,Lisa dah singgah . Badan kecik tapi kuat makan. Yeaa that's me... , walaupun tak smua makanan Lisa boleh dimakan .  Baru tak baru , lama tak lama.. ada kedai makan yang berkonsepkan Japan dan Western , DAPUR JW [ JAPAN WESTERN ] . . Haa.. first time rasanya kat Kluang yang kedai  macam ni. Menariknya pemilik kedai ini Melayu dan muda lagi   . Memula Lisa ingat restoran ni jual sushi , jadi cakap dengan hati..nanti-nanti la singgah . maklumlah.. Lisa bukan jenis suka Sushi , tapi lepas kawan bagitau yang kat restoran ni ada Nasi Ujang dan Ayam penyet yang power rasanya .. buat Lisa terus nak datang tempat ni . Makanan favorite tau !! Dapur JW boleh masuk dalam senarai kedai makan best di Kluang . Selain rasa yang sedap.. harga pun murah je beb.. 



Budak lapar tunggu makanan. 

Dapur JW kafe ni terdapat banyak menu makanan, kalau lisa tulis semua nanti jadi tak surprise la untuk kalian . Lagipun bukan boleh ingat semua nama makanan tu , lidah terbelit-belit sebutnya sebab tak pandai BI dan Japan hahaa.Walaupun nama Japan dan Western , usah risau ..ada makanan melayu juga disitu .  Diantara menu makanan yang Lisa order : Bento Nasi Ujang , Nasi Ayam Penyet , Tuna Terriyaki , Spaghetti Sosej ( untuk handsome boy baju merah tu ) , Spaghetti Seafood sos bawang + black pepper . Untuk minuman pula, Lisa lebih suka order minuman fresh fruit .. tapi usah risau .. banyak menu yang boleh kalian pilih .



Spaghetti sosej , yang ni sesuai tuk budak .. sebab rasanya tak pedas . Ada banyak pilihan... sama ada sosej , meat ball , atau seafood. Rasa sesuai dengan tekak.. tengok budak ni .,, seronok pula dia makan .











Spaghetti Breads Fish
Sos : Garlic spicy 


Rasa spaghetti ni pedas, sebab Lisa suka makan makanan pedas, bukan selalu la.. sebab perut tak boleh makan pedas sebenarnya . Spaghetti ni di tambah dengan Ikan , dan ditaburi dengan roti . Yang atas putih-putih tu roti la.. Kalau nak pedas lagi.. time order tu kalian kena bagitau nak extra pedas . Hehee..Rasa memang sedap ! kalau boleh nak tambah.. tapi kang boncit lak .hahaa 

 Honey Lemon Ice 


Fresh Orange Jus




Nasi Ujang 



Nasi Ujang || Nasi + ayam masak ujang . Rasanya kat Kluang je ada menu ni.  Sebab Lisa pernah post kat Facebook haritu , diorang tak tau ada menu makanan nasi ujang . Nasi ujang bukan nasi Bujang tau .. lain , dan ianya tak sama. Ayam ni masak dengan cili dan bawang besar , takde kuah dan  rasa memang pedas sebab banyak cili . Kalian kalau datang Kluang kena try !!  




Fresh Orange Jus dan Fresh  Apple Jus 






Style yang bagian depan ala-ala Jepun gitu . sedangkan style kedai bagian dalam ala-ala Europe. 


















Sekali datang sini, mesti nak datang lagi dan lagi . Macam Lisa la.. boleh katakan seminggu datang 3 kali ke kafe ni sampai staff sana dah hafal menu makanan apa yang Lisa akan order.


Dapur JW  (Japan Western ) 


Alamat : No 6 Jalan Persiaran Dato Haji Ismail Hasaan , 86000 Kluang Johor..

Sebarang Pertanyaan Boleh Hubungi :
+601126716818 (Daniel)
+6077785095 (kafe)

4 ulasan

makanan sedap dah tu .... nak terjah la nanti. Lisa belanja yek hehe :)

terliur pulak tangok makanan-makanan itu...hihihi

tak ada cawangan dekat putrajaya ke?


EmoticonEmoticon